טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,325 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 280 צפיות
יש לי אופל אסטרה 2013. כעת, בהתנעה הטרטור של ההתנעה נמשך בלי שהרכב מגיע להנעה. יש חשמל, כך שהבעיה היא לא במצבר. הבעיה התחילה כשהיה חסר מים במיכל קירור, והפקק היה שבור, כך שלא היה ניתן למלא. נסעתי להחליף (בטיפשותי) את הפקק, אך כנראה בינתיים המנוע התחמם, כי הוא פשוט דמם באמצע הנסיעה. לפני חודשיים המנוע דמם גם כן, בלי קשר (ידוע) לקירור), אך התניע בלי בעיה. לפני חודש הייתה נזילה במיכל של הנוזל קירור והוא הוחלף. האם יש סיכוי לתקן את המנוע? ואם לא, האם יש דרך סבירה וזולה להחליף? תודה
הודעה אחרונה מאת davidtheking, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 330 צפיות
היי, יש איזו המלצה ליונדאי טוסון? כרגע מותקנים Hankook Ventus 3. תודה
הודעה אחרונה מאת Nemesis, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
יש לי ניסאן סנטרה אף פעם לא היה לי בעיות של הנעה איתה ביומיים הקפואים האחרונים 4 פעמים בלילות האוטו פשוט לא רוצה להניע, יש קשר בין הקור להנעה? מה אני יכול לעשות כדי לפתור את הבעיה?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 421 צפיות
אהלן חברי הפורום, צריך להעביר טסט לפיאסטה 2013. מחפש מישהו עם סורק באיזור באר שבע והסביבה לאיפוס תקלת check engien (ממיר קטליתי). אשמח לעזרתכם!
הודעה אחרונה מאת אתרוג, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 550 צפיות
שלום, יש לי קטיה ספורטאז מודל 2021 שניים על ארבע, אני נוסע המון בשבילים לא סלולים וחולות וחצץ וכו, רציתי לשאול יש צמיגים של מישלין או קונטיננטל שמחגדרים כבישי לאטיטוד קרוס, האם יש טעם לשים צמיגי שטח לכאורה ברכב שניים על ארבע?
הודעה אחרונה מאת ליסינג בצער, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 510 צפיות
מישלין גודייר קונטיננטל פלאקון עוד שמות? איך הייתם מסדרים?
הודעה אחרונה מאת Fraysa, -
אם משהו מכיר בירושלים חנות מצברים יד 2 אשמח לקבל פרטים
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 13 תגובות
- 829 צפיות
היי, הבוכנות הטלסקופיות הפסיקו לתמוך בדלת תא המטען והיא נופלת מיד. קיבלתי הצעה לזוג בוכנות חליפיות ב330 כולל עבודה במוסך. רוצה לשאול לגבי טיב המוצר - נראה לי כמו מוצר חשוב (גם לנוחות שהדלת תעלה בקלות וגם בטיחותית שהדלת לא תיפול חס וחלילה) - האם חליפי מספק את הסחורה? או להתעקש על מקורי (מחכה להצעת מחיר ממוסך מרכזי)
הודעה אחרונה מאת ergoz, -
-
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 425 צפיות
נורא מעצבן, נורא לא נעים לשבת בתא נוסעים. במוסך מרכזי אמרו "תושבת ימין נראת מעוכה, נחליף. אם לא יעזור אולי תושבת גיר". תושבת ימין זה 1100 ש"ח. האם יש איזה מישהו אמין ומנוסה שיודע לאפיין בדיוק מה הבעיה, ולתקן את זה כמו שצריך? כבר באתי לרכוש תושבת ימין (של מאזדה, הבנתי שזה מתאים גם, 500 שקלים) - אבל אז מישהו אמר לי : "אם בסל"ד 2000 אין רעידות אז זה לא תושבת" ואכן בסל"ד 2000 אין כמעט רעידות. דעתכם?
הודעה אחרונה מאת ergoz, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
ברשותי יונדאי i30 שנת 2010 לפני מספר חודשים החלה תופעה בה הרכב ננעל לבד. לא משנה אם הרכב מונע, כבוי, עם סוויץ פתוח או סגור. כל כמה שניות מופעלת איך שהוא הוראת נעילה והרכב נסגר. עד כה ביצעתי את הדברים הבאים: החלפתי יחידה מרכזית בדלת הנהג (עזר ליומיים שלושה) ניתקתי מצבר וחיברתי לאחר כמה שעות (לא עזר) במוסך ניסו לאפס את המערכת עצמה (לא עזר) הלכתי למוסך מורשה, אמרו אין לנו רעיון, תשאיר את האוטו ונבדוק...
הודעה אחרונה מאת שמוליק212, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 577 צפיות
קדילק SRX 2016 א.המזגן עושה קונצים מקרר נורמלי פתאום מוציא אוויר פושר או לפעמים לא יורד לטמפרטורה הכי קרה. הייתי אצל איש מזגנים היה חסר גז מילא ועכשיו יש מלא וזה נמשך. ב.באותו עניין - מחפש מישהו מזגניסט באיזור השפלה שמבין בקדילק (רובם מבינים רק בבסיס). שיתן לי כיוון זה חשמלי? זה מכני? מה הסיפור
הודעה אחרונה מאת koderius, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 634 צפיות
הצד השני מודה באחריותו, אשמח להמלצה על שמאי פרטי באיזור הדרום על מנת להתקדם לקראת טיפול ברכב במוסך לבחירתי.
הודעה אחרונה מאת shlomiyan4, -
לוחית רישוי 1 2
מאת Avi132- 4 עוקבים
- 15 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
בטסט קל טירת כרמל החליטו משום מה להכשיל את הרכב על לוחית רישוי, והעניין הוא שהלוחית במצב טוב... נזכרתי שלאחר רכישת הרכב, החלטתי באופון יזום להחליף לוחיות לשם הנראות. ואפילו אצלם! אני ניגש לרכב לראות את תאריך הייצור המוטבע עליו (אם הוא עד 5 שנים מחובתם להחליף על חשבונם) מה אני רואה? התאריך ייצור לא תואם, איך אני בטוח? שהתאריך ישן יותר מהתאריך שהרכב נקנה וברשותי. שוחחתי טלפונית עם הפקידה, ושאלתי האם ייתכן שהם מייצרים חוחיות ומטביעים תאריך אחר? תשובה הייתה: "כן יכול להיות" ביקשתי שתאתר לי חשבונית של ההחלפה , היא ביקשה שאשלח בווטסאפ את הפרטים ותברר לי. אחרי כמה שעות שלא זכיתי להתייחסות, התקשרתי בשנית, ענתה פקידה אחרת שהיא גם בעלים או לכל הפח…
הודעה אחרונה מאת innvision, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 18 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
תודה למשיבים
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 390 צפיות
יש מישהו שיודע או שיש לו מערכת גז על מאזדה 6 2014 מנוע 2000
הודעה אחרונה מאת איש שמח, -
אם הייתי אמור ל
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
- 6 עוקבים
- 23 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום. יש לי יונדאי I25 שנת 2012 נדלקה לי מנורה של המנוע והחליפו לי פלאגים ולאחר החלפת הפלאגים כשאני עומדת עם הרכב, הרכב נותן רעידות קצרות ויש ירידה בטורים כשזה קורה וזה רק מחמיר עם הזמן. רציתי לדעת אולי זה קשור לתקלה בפלאגים? וגם כשמדליקים מזגן זה מחמיר, המזגן גם קשור לפלאגים? הייתי שמחה לדעת מה אתם אומרים כי מספיק עבדו עלי ברכב הזה ושילמתי הרבה. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת מטורפת, -
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 828 צפיות
ברשותי סורנטו 2020 מופיעה לי ההודעה הנל האם יש כיוון לדעת מה הבעיה?
הודעה אחרונה מאת bus266, -
בעיות בהתנעת רכב
מאת de- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 260 צפיות
שלום רציתי לשאול אני עם רכב אופל אסטרה טורבו 2013 לפני שבוע הרכב לא התניע חיברתי כבלים התניע. עכשיו שאני מתניע אני רואה נורה של הגה אם מפתח שוודי אחרי שאני מתניע אני לא רואה שום נורה מיום ליום קשה להתניע היום ראיתי גם שכתוב לי משהו עם בטרייה וESP חשבתי על כיוון של מצבר גמור רק אני מפחד שאולי יש בעיה בסטרטר אשמח לעזרה
הודעה אחרונה מאת de, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 256 צפיות
יש לי סובארו B3 2008 האצבק. יש 2 שפריצרים לחלון האחרוי. בזמן האחרון מאחד מהם לא יוצאים מיםן בכלל והשני מעיף לכיוון לא קשור. איך אני מכוון אותם? ופותח את הסתימה או מה שזה לא יהיה של זה שלא עובד?
הודעה אחרונה מאת taranta, -
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי, יש לי קורולה 2001 ולא מעט פעמים שאני פותח את המכסה של הרדיאטור, אני נתקל הלכלוך אפור דביק על הפקק וקצת מסביב למים. מזה יכול להיות? למה זה קורה? ומה עכשיו צריך לעשות? אשמח בבקשה לעזרה. (מצרף תמונות של הבעיה)
הודעה אחרונה מאת eranCorolla2001, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 8 אלף צפיות
שלום לכולם, ברשותי הונדה אינסייט 2012 הברידית, נדלקה נורת מידע שיש צורך בהחלפת שמן גיר, מופיע הכיתוב: cvtf וסמל של מפתח ברגים. ישנם מספר שמנים בשוק לגיר רציף על חלקם כתוב CVT ועל חלק cvtf, היות ואני לא מבין בהבדל אבקש את עזרתכם מה צריך, או עדיף. אלה השמנים שראיתי: שמן גיר רציף מקורי הונדה CVT שמן מוטול cvtf שמן קסטרול CVT דבר נוסף אם יש מישהו שיודע להסביר אם ואיך ניתן לאפס את ההודעה לאחר ההחלפה. תודה רבהרבה לעונים.
הודעה אחרונה מאת אילולי, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 689 צפיות
אהלן, יש לי אוקטביה 2020. אחרי שנשבר אחד הפלסטיקים ביציאת המזגן המרכזית החלפתי את כל הקונסולה, והעברתי מהישנה את הכפתור של אורות המצוקה והנורה של כרית אוויר בצד נוסע. חיברתי מחדש את הצמה של הכפתורים, אבל הנורית של כרית האוויר בצד נוסע לפעמים כבית ולפעמים דולקת. מאז ההחלפה בכל התנעה מופיעה על צג הנהג התראת error airbag ונעלמת. איך אפשר לאפס את זה? אולי זה כי לא דחפתי את הקונסולה חזרה למקום עד הסוף? השארתי אותה בחוץ (אבל מחוברת לצמה) כדי שלא אצטרך לשלוף שוב אם משהו התקלקל מצרף תמונות, תודה
הודעה אחרונה מאת Amired, -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 534 צפיות
הסירקולציה מתנתקת שוב ושוב ועוברת למצב אויר צח מבלי שלחצתי לשם כך. למה?
הודעה אחרונה מאת meir_gi, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 318 צפיות
מאזדה 3, 2014. לאחרונה אני חווה תופעה של חוסר תצוגת מצלמת רוורס (פעם יש ופעם אין). מה יכול להסביר את התופעה?
הודעה אחרונה מאת efistr70, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 707 צפיות
ברשותי פורד s max 2012. הגיר מתפקד בסדר גמור, אבל יש נזילה. מה האפשרויות למקור הנזילה, וכמה בהערכה גסה יעלה תיקון ? מה ההבדל בין תיקון נזילה בגיר לבין שיפוץ ?
הודעה אחרונה מאת Camaro 92, -
- 3 עוקבים
- 1 תגובות
- 400 צפיות
היי חברים רכשתי משהו בסגנון הזה לרכב Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! US $13.68 | start stop disable button i-stop off switch auto OBD engine canceller For Mazda 3 BM BN CX5 CX3 CX8 CX4 Atenza Axela car tuning https://a.aliexpress.com/_oEne0Q8 רציתי לדעת אם יש בזה סכנה כלשהי ? יכול לדפוק משהו? תודה!
הודעה אחרונה מאת mcaspi, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 954 צפיות
ברשותי יונדאי i-20 2012. התנעתי עכשיו את האוטו ומתחילת הנסיעה חשתי רעידות. לאחר כ3-4 דקות של נסיעה החלה להבהב ברכב נורית חיווי תקלה MIL (הצהובה). ההבהוב נפסק לאחר כמה שניות אך הרעידות לא נפסקו. מה לדעתכם התקלה והאם אני יכול לנסוע עם הרכב במצב זה למוסך? אציין שרק לפני 10 ימים הרכב עבר טיפול וגם עבר טסט בטווח הזמן הזה תודה
הודעה אחרונה מאת טריקו2, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 865 צפיות
רעש מצד ימין מהמנוע כאילו אוויר יוצא בלחץ מאיזה צינור, דווקה בניוטרל ועם מזגן עובד. מה יכול להיות? יש רעיון למישהו? ואיפה אפשר לטפל בירושלים?
הודעה אחרונה מאת nit_zan, -
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 737 צפיות
אח שלי הלך לעשות טיפול לסוזוקי sx4 2010 המכונאי שם לו את השמן שיש בתמונה מישהו מכיר את השמן הזה ? האם צריך לבקש ממנו להחליף את השמן לסינטטי מלא ? ובמידה ומחליפים האם צריך להחליף פילטר שוב ? האם אפשר להחליף עוד שנה ומה המשמעות של זה תודה רבה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Roycohen1979,
-
מי מחובר 30 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 819 אורחים (הצג רשימה מלאה)