Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 732 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נורא מעצבן, נורא לא נעים לשבת בתא נוסעים.

במוסך מרכזי אמרו "תושבת ימין נראת מעוכה, נחליף. אם לא יעזור אולי תושבת גיר". תושבת ימין זה 1100 ש"ח.

האם יש איזה מישהו אמין ומנוסה שיודע לאפיין בדיוק מה הבעיה, ולתקן את זה כמו שצריך?

כבר באתי לרכוש תושבת ימין (של מאזדה, הבנתי שזה מתאים גם, 500 שקלים) - אבל אז מישהו אמר לי : "אם בסל"ד 2000 אין רעידות אז זה לא תושבת" ואכן בסל"ד 2000 אין כמעט רעידות.

דעתכם?

פורסם

אז שה"מישהו" יפתור לך את הבעיה אם הוא כזה מומחה בלחלק המלצות. רעידות בסרק זה תושבות, ולרוב תושבות מנוע. ולא רואה איך אי קיום הרכישות בסל"ד 2000 פוטר את המנוע מאחריות.

פורסם

המישהו זה טוקבקיסט בפייסבוק. לא מכיר אותו. הבעיה שגם מוסך מרכשי לא מתחייב שזה תושבת ימין. ואולי זו תושבת אירת? אולי תושבת גיר? איך פותרים את זה בלי להחליף חצי אוטו?

פורסם (נערך)

קצת סדר.

המנוע רועד בגלל טורים נמוכים,

וכמובן ב2000 סל"ד הוא לא רועד...

אחרי שהמנוע רועד, בגלל התושבת הרעידות מורגשות בכל הרכב.

הייתי מתחיל עם לבדוק למה הטורים נמוכים,

ניקוי מצערת פלגים וכו',

אם התושבת ממש נקרעת, בכל מקרה צריך להחליף.

עריכה אחרונה על ידי race driver
פורסם

אלה שלבים רלוונטיים רק במידה והסרק נמוך מדי ו/או לא יציב. אם הוא באזור 700 סל"ד יציב ללא מזגן ואורות, הכל תקין ואפשר לדלג ישר לתושבות.

פורסם

סלד יציב בטון. לדעתי על 800 בערך. 

הניח וזה תושבות - מאיפה להתחיל? לבחליף אחת אחת עד שמסתדר? 

פורסם

בעקרון, כן. למרות שזה גם תלוי במצב התושבות האחרות. אם תחליף אחת בזמן שהשתיים האחרות גמורות, אולי הבעיה תסתדר אבל התושבת החדשה לא תשרוד הרבה כי כל העומס יהיה עליה. אז הייתי אומר - לבדוק את מצב שלושת התושבות, ולהחליף את אלו שצריך.

הייתי מצפה שהמוסך יידע לבדוק מה מצב התושבות ולהגיד לך אילו מהן צריך להחליף מראש. אולי כדאי לבדוק במוסך אחר שיענה על השאלה (למרות שאם שילמת כבר על בדיקה במוסך המרכזי, אולי שווה לבצע את העבודה אצלו אם הם יקזזו את עלות הבדיקה - קבל הצעות מחיר ותעשה את החישוב). אולי במנוע הזה קשה לראות את מצב התושבות עד שלא מפרקים אותן (למרות שבמאזדה 3 שמעתי הצהרות של מוסכניקים על מצב כל שלושת התושבות).

תושבות מקוריות של מאזדה אפשר להזמין מחו"ל. אם אתה בטוח שהתושבות של מאזדה 3 מתאימות, אז כאן לדוגמא: /https://www.amayama.com/en/genuine-catalogs/epc/mazda-europe/mazda3/ALBA12/chassis_axle_brake/3900BA. שלושתן יחד יוצאות קצת מעל 1,000 ש"ח כולל משלוח, לפני מסים (עם מסים ועמלות כנראה באזור ה-1,500 ש"ח). אבל לחנות הזו יש גם מחסן באמירויות, אולי ייצא זול יותר (אני בחרתי משלוח מיפן). אפשר לחפש אותן גם ב-tosshin.com, שם המחיר לרוב טיפה יותר זול - ואולי שם אפשר יהיה להתעקש על משלוח עם דואר רגיל, מה שיחסוך קצת כסף (אם כי אולי בגלל מגבלות משקל זה לא אפשרי). וכמובן שיכול להיות שאם מחפשים תושבות לפי מק"ט של פורד, אפשר למצוא חנויות אחרות בהן זה ייצא זול יותר.

פורסם

חוזר כדי לעדכן: הוחלפה תושבת ימין עליונה מקורי של מאזדה (מתאימה לפוקוס מנוע 2000 שלי. לא מתאימה לדעתי למנוע 1600). הרכב חלק כמו חמאה. 470 ש"ח לתושבת. עוד 150 הרכבה אצל מוסכניק.

• רעיון טוב! 2
  • תוכן חדש...