טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,323 נושאים בפורום הזה
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 614 צפיות
שלום חברים היום במקרה נתקלתי במישהי שביקשה ממני כבלים כדי להניע את הרכב במקרה היה לי בוסטר כמובן שחיברתי . אבל שמתי לב שזאת לא הבעיה , יש סטרטר יש חשמל מייד הבחנתי בבעיה או בקודן או בצ'יפ של המפתח . אמרתי לה להביא את המפתח ספר ואיתו הרכב נדלק (טויוטה לא זוכר דגם ) המלצתי לה על החלפת השבב והיא ביקשה ממני לבדוק עלות כולל המלצה לתיקון המפתח באיזור ירושלים אשמח לדעת טווח מחירים כולל המלצה תודה והמשך יום טוב לכולם !
הודעה אחרונה מאת ELI001, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 642 צפיות
שלום למומחים היקרים, צריך עזרה בפירוק פנל הדל לאחר שהמראה של צד נהג נשברה לא מצליח במשימה מצאתי 2 ברגים ( אומים גודל 8 ) פירקתי אותם והדלת עדיין תפוסה כמו דבק, צריךבבקשה רעיונות ( כנראה זה לא הפאנל פיקוד חלונות כי הוא לא יוצא בשום דרך ככה נראה) תודה לכולם
הודעה אחרונה מאת 4646475457, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 499 צפיות
בוקר טוב בעיה במזגן שאני שובר את הראש כל הקיץ . כבר הגעתי כמעט להחלפת מדחס שמתי לב בבדיקה שערכתי הדלקתי מזגן על כל הכח כמובן שה AC דלוק יצאתי להציץ על המאוורר ( יש 2 אחד קטן אחד גדול ) ולא ראיתי שהוא נכנס לפעולה , הגיוני ? אולי בסיטראון DS4 זה כך ? יש עוד רדיאטור קטן בגודל מלבן ללא מאוורר
הודעה אחרונה מאת 4646475457, -
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 993 צפיות
שלום לכולם האם מפלס הנוזל הקירור במיכל עיבוי אמור לרדת מתחת למינימום כשהרכב חם ? ושהרכב מתקרר הוא אמור לחזור למצב לפני ? אני מנסה להבין משהו לגבי חשד לנזילה תודה ושבת שלום
הודעה אחרונה מאת sonego78, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 638 צפיות
שלום לכולם יש לי 2 קודי תקלה po380 po299 הרכב גם סוחב ממש חלש, ומאד מתאמץ בעיקר במעבר הילוכים, צריך למשוך הילוכים כדי שיצליח לתפוס תנופה בדקתי ויזואלית לא רואה שום חיבור רופף או סדק בצינורות הטורבו החשש שלי שהשסתום סלנואיד הזה שגורם לwestgate להיפתח ולהיסגר תקוע במצב פתוח, ולכן כל הלחץ של הטורבו בורח לאגזוז אשמח לחוות דעת או רעיון וגם איך ניתן לבדוק את התקינות שלו, ע"י ניתוק או משהו, שיגרום לו לסגור את המעבר בטורבו ולוודא אם אכן הוא האשם בתקלה בתודה מראש
הודעה אחרונה מאת rami.v, -
ברישיון כתוב לי חתך 70 בפנצ'ריה הציעו לי שגם 65 טוב האם זה נכון ועובר חלק בטסט אגב זה יונדאי I20 2011
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
שלום, לפני כמה ימים המזגן ברכב(דאציה דאסטר 2018 דיזל, צורה ישנה) הפסיק לקרר: הרכב עמד מונע עם מזגן פועל, יש לציין שהמזגן תמיד קירר מצויין ולא היו בעיות איתו, פתאום התחיל להוציא אוויר חם ולא שומעים שהמדחס נכנס לפעולה. בדקתי פיוזים וממסר - הכל תקין, החשד המרכזי זה הסליל של הקלאץ. מחפש מקום מומלץ באיזור פתח תקווה וגוש דן על מנת לסדר את הבעיה וכמה בערך אמור לעלות תיקון כזה?
הודעה אחרונה מאת KirilK, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 441 צפיות
מרגשי לאחרונה שהרכב שותה יותר דלק [לא יותר דרסטי אבל כן מרגיש משום מה שהפסים בדלק יורדים מהר מידי למרות שהנסיעות לא השתנו]- מחפש טיפים לחיסכון בצריכה תודה
הודעה אחרונה מאת zvigolden, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הי כולם, צריכים להחליף מיכל עיבוי לרדיאטור ביונדאי i25 ואמרו שזה מגיע ביחד עם מאוורר. אי אפשר להחליף רק מיכל עיבוי? בנוסף האם מחיר כולל עבודה של 1200 לחלק מקורי נשמע סביר? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
שלום לכולם , בימים אלה אני מתחיל במשא ומתן עם חברת דלק-מוטורס בנוגע לאישור שינוי נפח ודגם המנוע בסטיישן שלי. אני פותח את השרשור הזה בשביל לעדכן אתכם בכל מה שיתרחש במהלך התהליך וכמובן בתוצאה הסופית. אני אפרסם כל מכתב וכל תוצאת שיחה שתתרחש ביני לבין דלק מוטורס וחברת BMW העולמית. אשמח לשמוע כל הערה\הארה שתהיה לכם. (מתנצל מראש על שגיאות הכתיב והפיסוק) אז בואו נתחיל לפני כשבועיים יצרתי קשר עם חברת קמור על מנת להתחיל את תהליך האישור מולה. באותה תקופה חשבתי שקמור עדיין משמשת כ"זרוע" של דלק מוטורס בכל הנוגע לרכבי ב.מ.וו, מסתבר שטעיתי, עברתי טרטור במהלך כל השבוע שבמהלכו אפילו זכיתי לקבל צעקות מאחד העובדים של קמור ש"למה נראה לי שאני יכול לשפר את…
הודעה אחרונה מאת eladns, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 405 צפיות
T
הודעה אחרונה מאת avic78, -
- 0 תגובות
- 439 צפיות
הי לפורום רכב קיה ריו 2012,בנזין היום החלה תקלה (כנראה בגיר) ובסריקה ממוחשבת(obd) שעשיתי מופיעה תקלה P0748 בסריקה נוספת במוסך גירים איפסו את הנורת מנוע והרכב מתנהל תקין,נעשתה גם בדיקה בנסיעה ע״י בעל המוסך שהראתה שהסולנואיד עובד ותקין,אך המליצו על החלפת מחשב הרכב שמור מאוד מכנית ו״גמע״ כ 110k ,ועבר החלפת שמן חלקי מקורי לפני כשנתיים. איך ניתן למנוע את התופעה והאם באמת כדאי/רצוי להחליף מחשב כפי שטוען בעל המוסך ? האם יש בעלי מקצוע טובים באיזור רחובות - חולון ומהם הדגשים להם כדאי לשים לב בעת החלפה שכזו (אם בכלל)
הודעה אחרונה מאת shainov, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום, קניתי לא מזמן מאזדה 2 , שנתון 2022, לא קבלתי ספר רכב ,אבל ראיתי בתא כפפות כרטיס (מצורף תמונה) usb שעליו רשום ספר נהג,חיברתי אותו למולטימדיה ברכב ולא הצלחתי להבין איך פותחים את הקבצים, ראיתי שיש זיהוי שלו במדיה היכן שיש את הבלוטוס אבל לחיצה עליו לא נפתח משהו, בנוסף חיברתי למחשב ושם אין זיהוי כלל. אשמח לעזרתכם איך פותחים את הקבצים בתוך הכרטיס.תודה.
הודעה אחרונה מאת DZ CX5, -
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 527 צפיות
יונדאי אלנטרה 2013 ביום שישי בדקתי שמן מים.. מסתבר שלא סגרתי היטב את הפקק של הרדיאטור.. הוא עף במהלך הנסיעה בסופ"ש ובמוצש המנוע התחמם ממש, עלה מעט עשן ונדלקה לי נורה..כל המי קירור התאדו. כרגע מילאתי מים וסגרתי עם שקית וגומייה את המכסה בשביל שלא יתאדו המים..הנסיעה עברה חלק.. הרכב לא התחמם וכמובן דבר ראשון בבוקר אקנה את המכסה. איך אני יודע האם נוצר נזק משמעותי? מה צריך לבדוק? לגשת ישר למוסך? אשמח לעזרתכם..תודה.
הודעה אחרונה מאת chrono, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 566 צפיות
רעשים של מטוס במהירות גבוהה? כנראה שמיסב הגלגל שלכם נשחק. במדריך הזה נחליף מיסב שמגיע בתוך הנאבה עצמה, בגלגל האחורי של יונדאי I20. העבודה זהה להרבה דגמים ויצרנים שונים.
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 441 צפיות
שלום אשמח לדעת מה טווח מחירים סביר לצמיגים - Falken ze310 185/60r15 בבקשה ואם הם לא יהיו במלאי, איזה צמיגים אחרים כדאי לחפש שיהיו טובים ולא יקרים? תודה מראש
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 565 צפיות
שלום, מחפש מקור לרכישת ידיות אחוריות ליונדאי אלנטרה I35 שנת 2014. באיכות ראויה ובמחיר הגיוני צריך את הידית הימנית והשמאלית האחוריות תודה
הודעה אחרונה מאת royboy777, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 523 צפיות
שואל בשביל חבר מאזדה 3 2004 1600 כשהוא עוזב את דוושת הגז הטורים צונחים לסביבות ה500 סלד , לא רק בניוטרל. ברגע שהוא נוגע בגז הם מסתדרים, יש למישהו כיוון לתת? שבוע טוב ובשורת טובות
- 3 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
היי, לקראת החלפת רביעיית הצמיגים בג'ילי גיאומטרי, אני לוטש עיניים כבר תקופה להחליף את הפרימסי 4 הקיימים בסדרת הפיילוט ספורט (4 או 5) קראתי ביקורות על 2 הצמיגים, שניהם נראים מצוינים, ה-5 כמובן הגרסה העדכנית יותר של הפיילוט ספורט למישהו יש במקרה ניסיון עם אחד מהם או לכל הפחות תובנות מקריאה וכו'? תודה,
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 571 צפיות
בוקר טוב, חברי פורום יקרים. התגלגלו אליי שמן מנוע, מי קרור ועוד איזו נוסחה לשימוש לרדיאטור, להבנתי. השמן הוא 10W-40 שאינו השמן האידיאלי למאזדה 3, להבנתי. תקנו אותי, אם אני טועה. מעבר לכך, ספק אם הייתי מביא השמן למוסכניק להחלפת שמנים כדי לחסוך עלויות ולא נראה לי שהגעתי לשלב בו אחליף שמן בעצמי. אולי יום אחד... מה גם שתוהה אם 4 ליטר, או מעט פחות, יספיקו להחלפת שמן. נוזל הקרור אינו הכרחי להבנתי להוספת נוזל לרדיאטור, היות שבארצנו חומרי ה-antifreeze פחות נחוצים ולכן עבור הוספת מי קרור בעת הצורך, מי מזגנים יעשו את העבודה באותה המידה. שוב, אשמח לתגובותיכם גם כאן. והנוזל הנוסף לרדיאטור, איני יודע כמה נחוץ. מישהו יכול לומר לי? אשמח למסור את הגלונים הלל…
הודעה אחרונה מאת mazda guy, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 430 צפיות
מבין אלו לתיקון פחחות מ aliexpress .. איזה מוצר הכי כדאי ??
הודעה אחרונה מאת taranta, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 625 צפיות
תודה
הודעה אחרונה מאת קוסקוס, -
אישתי נוהגת ברכב. ימים מאוד חמים (אולי קשור)? נדלקה נורת גיר אדומה, 3 דקות לפני ההגעה לבית. המשיכה לנהוג - והגיעה. בבוקר - הנורה נעלמה. השאלה - האם עלי לעשות משהו? לגרור? לקחת לבדיקה? או שזאת תופעה שלעתים מתרחשת כאשר ממש חם? תודה רבה לעונים!!!! להתעלם ממנורת המנוע (שדולקת בשל בעיה בממיר).
- 5 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מודע לכך שהשאלות לא קריטיות, אבל אשמח לתשובות אם אפשר, תודה מראש. 1. הבוסטר הגיע פרוק לחלוטין, אפילו לא נדלק (כעת הוא בהטענה). האם זו בעיה כלשהי, או פשוט אפקט פריקה של מספר חודשים באחסון אצל החברה? 2. האם יש מניעה לאחסן אותו בתא המטען של הרכב, כאשר הוא בתוך האריזה המקורית שלו? הכוונה היא בתוך קופסת הקרטון המרופדת ולא בתוך שקית הבד שהגיעה איתו, או שהוא יתחמם יותר בתוך הקופסא? 3. האם יש אפשרות לבדוק שהוא עובד ותקין (כדי לא לגלות בזמן חירום שהוא לא) מבלי לחפש רכב שנתקע?
הודעה אחרונה מאת boli19, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 967 צפיות
הפלט:
היי לכל המבינים, רכב יונדאי אקסנט שנת 2007. בדרך לא אמלא דלק עד שהידית קופצת אלא עד כמעט הסוף. הפעם מילאתי עד שהידית קפצה, מלא מלא. חלמתי בהקיץ.התחילה נזילת דלק מסיבית טפטוף מהיר. שמתי לב אחרי כמה מטרים שחניתי ליד חנות בסמוך. נסעתי 2 סיבובים עם הרכב והנזילה הפסיקה לחלוטין. רכב מטופל מדי שנה במוסך מורשה יונדאי. טפו טפו ללא תקלות במעט שנוסע. מאז התקרית מקפידה לא למלא עד הסוף ואין נזילה. בקיצור, מה הסיבה האפשרית לנזילה?מה הנזק הכספי?יש לי להעביר טסט עוד שבוע.. תודה מראש למשיבים
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 311 צפיות
.
הודעה אחרונה מאת תומר 11, -
- 6 עוקבים
- 10 תגובות
- 708 צפיות
משהו מאוד מוזר שחוזר עליו כל פעם. מכבה הרכב - מתדלק פול לא מניע. יש סטרטר כמובן אחרי כמה נסיונות מניע נחנק נכבה ואז ניסיון חמישי מניע כמו אריה\חתולה וככה כל שאר הזמן עד התדלוק הבא. ננסה להתחכם? סבבה. מתדלקים שהרכב מונע- נדלקת נורת צ'ק אנגין- בבדיקה- פאוור טריין ארור. מאפסים והכל טוב. מה הכיוון לפיתרון הבעיה?
הודעה אחרונה מאת eladns, -
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני צריכה משאבת abs נתתי למוסכניק שהבטיח תוצאות את הרכב לפני שבועיים גררתי אליי את הרכב עכשיו אצטרך למצוא דרך לגרור אותו למוסך אחר סוסוני אלטו 2011 צריך משאבת abs מישהו יכול ליהמלץ לי מה לעשות?
הודעה אחרונה מאת דנהיובל, -
שלום לכולם. לפני שבוע רכשתי מחנות ידוע להרבה אנשים בפורום הזה מספר חלקי חילוף. אני עושה טיפול לרכיבים שלי מעל 30 שנים ורוכש חלקי חילוף שנים ומחנות הספציפית מעל 6 שנים. חנות נמצאת בחולון וכרגע אני לא רוצה לפרסם את שמע ,כי בעל החנות משתף איתי פעולה. מה שקרה - משהו כלפני שבוע רכשתי מהחנות הזאת מספר חלקים לפני הטיפול,מספר שמנים, 3 פילטרים שמן מקורי של רנו שמתאים להרבה דגמים מכוניות עם מנועי דיזל K9K . אני מתעסק עם חלקי החילוף המקוריים הרבה זמן וגם ידוע לי שקיימים זיופים בשוק המון בחלקי חילוף של מקוריים או יצרנים ידועים וגם בשמנים. המקור של הלימוד וידע שלי זה אינטרנט ,קורה וכותב בפורומים מכוניות בחוץ לארץ. כל מה הזמנתי ורכשתי מנחות בחולון קיבלתי דרך השליח ,כך…
הודעה אחרונה מאת alechko01,
-
מי מחובר 51 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 1,004 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- סידן
- גולדן191
- amirtoar
- נהג מופרע
- א.ד.מ.
- McV
- ראובי
- m.s.n
- Mike Lowrey
- rafi_vk
- אריה שאג
- Ron Poh