טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,315 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 991 צפיות
בס"ד קיה נירו שנת 2018. נדלקה נורת מנוע והיברידי. המוסך אפיין קוד תקלה p1b96 החלפת מודול סוללה. הוחלף במסגרת אחריות (עשינו הרחבה). העניין שזה חזר 4 פעמים. במוסך הסבירו שאכן יש 4 מודולים ועכשיו שכולם הוחלפו לא תהיינה בעיות. מישהו מכיר את העניין הזה? מישהו יכול קצת להסביר לי? תודה רבה מראש.
הודעה אחרונה מאת 2013yeho, -
- 1 תגובות
- 590 צפיות
שלום, ב 2016 קיבלתי את הרכב שלי ( טויוטה ורסו) עם מצבר טורקי מקורי 60AH, עם טיפול ( הוספתי מים מזוקקים מדי פעם). החזיק מעמד 4 שנים. במקומו קניתי וורטה עם 24 חודשי אחריות. בחודש ה 25 המצבר מת. הוחלף במצבר בוש עם 24 חודשי אחריות. עכשיו, איך שנגמרה האחריות, צריך להחליף גם אותו. עכשיו השאלה - ללכת ולרכוש שוב פעם וורטה / בוש ב 600₪ או את המצבר הכי זול עם שנה אחריות - וולטה ב 380₪? נאמר לי שהמצבר הזול לא אטום, עם טיפול . מה הבעיה במצבר עם טיפול? הניסיון / המזל שלי אומר שהוא עדיף. זה רק ההתעסקות עם הוספת מים מדי פעם? אני מאלה שפותחים מכסה מנוע כמה פעמים בשבוע, אין לי בעיה לפתוח כמה ברגים מפלסטיק ולמלא מים מזו…
הודעה אחרונה מאת dani666, -
- 5 עוקבים
- 15 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הונדה ג'אז היברידית 2014 נדלקה נורת CVTF מישהו יודע כמה ליטר צריך שם ואם ההחלפה פשוטה? והאם כדאי להחליף, הכל או רק חלק [פשוט אצלי נדלקה הנורה ואני לא יודע אם הקודם שהאוטו היה אצלו החליף בזמן] תודה מראש
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום רציתי לדעת מה שמו המדוייק ולמה הוא נועד , ולאן הוא מתחבר מהמכסה מאחור ? תודה רבה !! סימנתי בתמונה לאיפה הוא מתחבר
הודעה אחרונה מאת sonego78, -
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 590 צפיות
חברי פורום יקרים, ברשותי מאזדה 3 2009 דור ראשון. דגם BK12Z sedan active. נפח 1598. מנסה להבין, מחפושים בפורום ובאינטרנט בכלל, מה המשקל המירבי המותר על הרכב? ומה ראוי להיות לחץ האויר הנכון בצמיגים, בהנחה שהרכב רק לעיתים בעומס מלא? ממה שמבין, הלחץ בצמיגים הוא 32 ו-32 בעומס רגיל ו-33 ו-45 בעומס מלא. אני לפני נסיעה מחר של כ-110 קמ' ויש לי ציוד שמתכוון לפזר בבגאז' ובצ'ימיגג שרכשנו לאחרונה. שאלתי הראשונה היא מה העומס המירבי שיכול להעמיס על הרכב? או כמה משקל יכול להעמיס על הרכב בנוסף לכ-210 קג' משקל נוסעים? והשאלה השניה היא מה ראוי למלא בצמיגים, בהנחה שלאחר הנסיעה רב המשקל נפרק מן הרכב ואנו נשתמש בו עם עומס רגיל, פחות או יותר? יותר מכך, יתכן כי…
הודעה אחרונה מאת mazda guy, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 690 צפיות
שלום, מחפש להחליף מצבר לרכב לאחר כמעט 4 שנים. כרגע קיים מצבר 60A, 12V וזרם התנעה של 510A. אני מוצא מצברים 60A בקלות, אבל אצל כולם זרם התנעה שונה, לרוב גדול יותר, לדוגמה 520A. האם זה מסוכן שזרם ההתנעה יהיה שונה או שזה בסדר? ההיגיון שלי אומר שכל עוד הזרם גדול יותר ממה שקיים כרגע זה בסדר, אבל חשוב לי לוודא. אציין גם שמחפש רק מצבר STOP&START. תודה לכולם
הודעה אחרונה מאת bigden16, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 372 צפיות
היי יש לי בעיה חוזרת עם מערכת ההגהה . המוסך שלי מוסך ממש טוב והחליף כמעט הכל . מיכל השמן של משאבת ההגה חדש צינורות חדשים. הייתה גם בדיקה של מסרק ההגה. משאבה תחליפית . שנה לפני הוחלפה משאבה והיא החזיקה שנה. עכשיו היא לא מחזיקה יום. מתחיל טוב ואז שומעים רעשים קלים יש כאלה ש קוראים לזה יללות של המשאבה ומייד התדרדרות לחוסר פעולה. נבדק חופש ברצועה מחפש ממש מומחה או משהו שהייתה לו את אותה התופעה ופתר אותה.
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 498 צפיות
יוצא עשן שחור מהאגזוז שאני לוחץ גז במקום. אאודי איי4 1.8 טורבו 2013 הרכב עבר שלשום טיפול שכלל החלפת שמן , פילטר אוויר פלאגים ותוסף מנוע ודלק. מנוע בנזין , מה יכולה להיות התקלה? יוצא עשן שחור בקטנה ואז מפסיק. אחרי שהאוטו נח שוב ואז מפסיק
הודעה אחרונה מאת בר כהן, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 390 צפיות
רכב עומד כמה שבועות, כמעט כל מיכל השמן התרוקן בטיפטוף בחניה, רואה רק מהאזור של הפלסטיק שמתחת לרדיאטור בחלק השמאלי של הרכב ולא ברור מה המקור. הרמתי עם את הרכב קצת על בלוקים, הסתכלתי אגן השמן, הפקק וגם הפילטר יבשים... תעלומה, האם יכול להיות משאבת שמן? תודה
הודעה אחרונה מאת dor889, -
החלפת צמיגים
מאת bennyye1- 5 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום אני עם גילי 2022 וצריך להחליף צמיג הרכב כבר עבר 50000 ק"מ. 1. האם חובה להחליף 2 צמיגים או שמספיק רק אחד ? (קדמי) 2. האם באמת קריטי לקחת רק מישלן בחשמליות או שאפשר להסתפק בדנלופ קונטיננטל וכד'? תודה
הודעה אחרונה מאת צ'ופצ'יק, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 546 צפיות
שלום, ותודה מראש לעונים. סיוויק שחורה. בקיץ הישראלי היא בוערת. למזלי אני עובד במקום עם חנייה מקורה אז 10 שנים במהלך היום היא לרוב מוגנת. בכל זאת, בשטיפה ידנית שעשיתי השבוע, הרגשתי שהצבע עלול להתחיל להראות סימנים של גילו. מה הדרך המומלצת (והשפויה) להתמודד כדי שהצבע יראה סבבה לעוד שנים? אחד אמר - פוליש ווקס. השני המליץ לי לעשות ציפוי ננו או אפילו מדבקה (וגם נתן לי שם של מקום לא יקר בצפון). אבל אני באתי לפה לשאול את המומחים 🙂 אני לא רוצה להשקיע יותר מידי כסף. תודה מראש לעונים!!!!!!!!!!
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
רדיו ניסאן מיקרה
מאת peck-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
יש לנו בבית ניסאן מיקרה 2018 ונגמר לו המצבר פעם אחת ומאז הרדיו כאילו נעול וצריך לשחרר אותו עם קוד. מצרף תמונות, מישהו יודע מה עושים עם זה?
הודעה אחרונה מאת peck, -
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 737 צפיות
שלום רב מישהו יכול לעזור , סוזוקי ונטרה , פתאום אין וינקרים , הרכב לא מדלי4 אורות כאשר לוחצים על השלט , לא ימינה / שמאלה , גם במסך הרכב הוא לא מראה ימינה שמאלה . תודה ארז
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 350 צפיות
האם מישהו מכיר את האתר הזה אם הוא אמין אם כדאי לקנות בו. רציתי את החלק הזה והם כתבו לי בהודעה במייל שזה עולה בערך 50 דולר ולשלם מקדמה 30 אחוז בפייפל לקישור ששלחו לי והם יעלו את זה לאיביי
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 469 צפיות
התקנתי ברכב שלי (הונדה סיוויק 2018 סדאן) חיישיני רוורס ולא הצלחתי להגיע למקור חשמל (לתאורת רוורס) יש למישהו פתרון אחר או איך כן מגיעים? פירקתי את הברגים של תאורת הרוורס אך עדיין לא משתחרר כל החלק של התאורה?
הודעה אחרונה מאת ELI001, -
שבוע טוב לכולם המזגן ברכב שלי מרצדס ויטו 2009 לפעמים מקרר פצצה ולפעמים פתאום מוציא רק איוורור ובמקרה כזה אני מכבה את המזגן ומדליק אותו ולפעמים זה עוזר ולפעמים לא וכשזה לא עוזר אני מכבה את הרכב ומניע שוב וכמעט תמיד הוא חוזר לקרר האם מישהו יודע מה הסיבה לכך? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת yairw, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 536 צפיות
שלום נניח מכונית זהה, עם 2 נפחי מנוע האם במנוע הגדול יותר תהיה יותר בלימת מנוע באופן כללי ? (בוכנות גדולות יותר, יותר חיכוך. בהנחה וסל"ד מקסימלי זהה) או אולי שמא יחסי ההעברה השונים יקזזו את האפקט (ככלל אצבע) ? או אולי דווקא יקצינו את הפער
הודעה אחרונה מאת רוןS, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 348 צפיות
היי לכולם, ברשותי מאזדה 3 2016 האצ'בק. לאחרונה המזגן עובד פחות טוב הלכתי לבדיקה ונאמר לי שהלך המאייד ונתנו לי הצעה מטורפת מבחינת מחיר. מחפש אנשי מקצוע או פתרונות שיכולו לעזור ולמזער את המחיר המטורף שקיבלתי תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת Tevel, -
- 6 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם. גליתי היום שאני צריך להחליף את כל הגלגלים ברכב אחרי פנצ'ר בגלגל קידמי ושעבר זמנם שהגלגלים האחוריים, האוטו צריך צמיגים בגודל 205/60R16 ו-92V. אופי הנהיגה רגיל לפעמים נוסע 140 ~ 160 כשהכביש ריק. באופן עקרוני מה שאני מנסה להבין מה צמיגים שהכי משתלם לקנות אותם לאדם ממוצע שנוסה כ 15 אלף קילומטר בשנה. הבנתי שההבדל במחיר בין צמיג זול (אזור ה250 שח) לצמיג יקר (אזור ה600 שח) יכול להצתמצם עם השנים בגלל דירוג צריכת האנרגיה של הצמיג (הבדל של 600 שקל לשנה מדירוג E וA) מה שמצאתי עד כה זה 1. Continental EcoContact 6 205/60R16 92V - דירוג צריכת דלק A, מחיר באזור ה600 2. Goodyear EfficientGrip Performance 205/60R16 92V - דירוג צריכת דלק A א…
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 310 צפיות
חשבתי לקנות קסטרול, אבל יש כמה סוגים ואין לי מושג מי נגד מי. אולי כדאי חברה יותר פשוטה, אשמח שמישהו ייתן כיוון איזה חברות טובות.
הודעה אחרונה מאת yy100, -
עשיתי מילוי גז לרכב טיוטה אוונסיס 2010 - [עשה לי גם בדיקה עם מכשיר מיוחד..] וגם שם לי פילטר מזגן חדש לקח לי 400 ש"ח זה סביר??
הודעה אחרונה מאת om2, -
רעידות ב90 ק"מש
מאת סוזו- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 327 צפיות
היי חברים כמעט שנה שיש לי הרכב סוזוקי SX4 האצ'בק 2012 בחודשיים שלושה האחרונים אני שומע רעשי התחככות מתכתית כשמטים את ההגה קלות ימינה בשילוב לחיצה חלשה על הגז (בנסיעה בין25 ל45 קמ"ש) לפני שבועיים עשיתי טיפול 150K בלי קשר, ובנוסף בדקתי וביררתי איך לתקן את המצב, נאמר לי שצריך להחליף ציריה שמאל אז החלפתי את ציריה שמאל ובנוסף 2 מוטות קישור למייצב ו2 גומיות מייצב אחרי כיוון פרונט יצאתי לנסיעת בדיקה ולצערי עדיין הרעש נשמע אך לעיתים יותר רחוקות כיום כמה שבועות אחרי אני כמעט לא שומע אותו בנסיעות עירוניות כמו לפני אבל בניגוד ללפני יש עכשיו את אותו הרעש אבל עכשיו זה בנסיעה של 100+ ונטיה קלה ימינה של ההגה (הרעש לא 100%יהיה אבל עדיין לא תקין) בנוסף ל…
הודעה אחרונה מאת סוזו, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 477 צפיות
שלום לכולם נשבר לי התפס של סך השמש במזדה CX30 בארץ אין במלאי, לפולני גם אין,בCARS245 לא מצאתי ,אשמח לעזרה היכן ניתן למצוא חלקים למדה עם שילוח לארץ.
הודעה אחרונה מאת yuvk, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 10 תגובות
- 970 צפיות
אשמח להמלצות על אתרים ששולחים לארץ חלפים לסיטרואן🙏 בעיקר מקורי אבל לא רק. תודה
הודעה אחרונה מאת יגיל, -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 916 צפיות
יש אפשרות כזו? יש אולי מודל של טוסון שיש לו מזגן אחורי ובמודל אחר אין ורק צריך לפתוח פתח אולי? הלוואי...
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי סוזוקי SX4 GLX 1.6 2012 מד אוץ עומד על 121,000 קמ הגיעה העת לבצע טיפול במורשה (180K/12 שנה) שכולל בין היתר החלפת שמן גיר ע"פ הנחיות היצרן המורשה נתן הצעה ובין היתר צריך להחליף את מסנן השמן ואת טבעת האטימה עלות שני החלקים הללו היא 650 שח (כולל מעמ ללא העבודה) פניתי לאבי חלקי חילוף והוא הציע לי את אותם החלקים ב90 שח כולל מעמ של חברת COB WEB טאוייונית לדבריו חברה טובה שעובד איתה שנים ומנגד התחליף לזה הוא רק המקורי במחיר כמו במוסך האם ישנה בעיה להשתמש בהחלפים שהוצעו לי ע"י אבי חלקי חילוף?
הודעה אחרונה מאת נומד, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 529 צפיות
חיפשתי בכמה מוסכים ולא מוצאים, אשמח לדעת איפה יש בחלקי חילוף או משהו כזה
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 6 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הייתי היום אצל חבר של חבר שעזר לי להחליף גומייה מהקולר שמן, בשביל להחליף הזיז את הצינור מים שרצה להשים מים בחזרה המים לא נכנסו למנוע נעצרו בתרמוסטט וגם אחרי שביטל תרמוסטט לא נכנס, הוא טוען שהלך ראש מנוע ובגלל שהראש היה חלש אז אחרי שיצא כל המים לא נכנס כי הוא מוציא אוויר אם מישהו יודע אם זה הגיוני או שמישהו ניפגש בזה או בפיתרון אחר אני ישמח לעזרה!
הודעה אחרונה מאת ArikB, -
- 3 עוקבים
- 1 תגובות
- 342 צפיות
יש לי תקלה קוד 1659 בהונדה סיוויק 2009 החלפתי את חיישן האוויר וזה עדיין עושה בעיות מה יש עוד לעשות?
הודעה אחרונה מאת mcaspi, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 393 צפיות
אהלן חברים. ברשותי אאודי איי4 שנת 2018 מנוע 1.8 טורבו שמתי לב שבנהיגה במצב דרייב האוטו לא עובר לי את ה4 אלף סלד גם בהאצה. לעומת זאת במידה ואני משנה למצב טיפטרוניק ידני אז הוא כן עובר. זו תקלה? תודה מראש לעונים
הודעה אחרונה מאת hans,
-
מי מחובר 48 משתמשים רשומים, 13 אנונימיים, 1,040 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- yohai71
- פאר האורה
- 1enzo
- FuriousLift
- - XM -
- קוסקוס
- memilavi
- axSupreme
- SlowRide
- Jeka88
- איציק נ.
- אורי מ.