טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,312 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 483 צפיות
שלום לכולם ! היו לנו שני מקרים בהפרש של כשבוע שבהם לחיצה על דוושת הגז איננה עובדת. הרכב לא מגיב. כאילו נמצא על ניוטרל. (הרכב ב-83 א קמח, נבדק שמן ומים) בשני המקרים כיבוי והדלקה של הרכב עזר והרכב חזר לנסוע. בשני המקרים הרכב היה בסל"ד נמוך . בשני המקרים נדלקה נורת שמן אדומה ונורת מצבר. בנדלקה מחדש אין שום נורה. בין התקלות ואף לאחריהן הרכב נוסע רגיל. פניתי לשני מוסכניקים. אחד אמר כי כל עוד אין תקלה המחשב לא ימצא את התקלה ולכן מעדיף שאפנה למורשה. מוסכניק נוסף , הסכים לקבל וחיבר למחשב . הוא אמר שיתכן והבעיה המצבר או באנטלטור, אבל אין לו דרך לדעת ושאפנה למורשה. הם אף אמרו כי ביצעו ריסט לתוכנה ןיתכן שדי בזה לתקלה הזו. …
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 599 צפיות
יש לי מאזדה 2 מודל 2009, מטופלת במוסך המרכזי מהיום הראשון ועד היום. בגלל שבכל זאת הרכב כבר 15 שנה על הכביש עם 206,000 ק"מ - האם כדאי לשים איזה תוסף כמו תוסף דלק או משהו כזה ? אני רוצה לשפר, לא לעשות נזק. תודה רבה !
הודעה אחרונה מאת בנס, -
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 831 צפיות
תודה.
הודעה אחרונה מאת stass, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 511 צפיות
היי, יש לי טויוטה אוריס 2018. כל שנה אני עושה טיפול שנתי במוסך מורשה וגם מעבירים לי את הרכב טסט. היום הק"מ של הרכב הוא 64,000 אבל הטיפול הוא כבר טיפול 90,000. שנה שעברה לדוגמא, הק"מ של הרכב היה 54,000 אבל הטיפול נקרא טיפול 75,000. השאלה אם זה נכון והגיוני? או שאולי יש טיפולים אחרים קטנים יותר שניתן לעשות עד שהרכב מגיע לק"מ שמופיע בשם הטיפול. והשאלה הנוספת היא האם בכלל אני יכול להגיד למוסך שלא מתאים לי טיפול כזה ואפשר לעשות רק קטן יותר (ברור שאני יכול לבקש מה שבא לי, אבל מוודא שזה סביר והגיוני). תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת פריג'י, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 337 צפיות
מחפש מקום לשכפל שלט של יונדאי סנטה פה 2007. בהילוך ראשון לא אפשרי כי הרכב ישן מדי. השלט כבר גמור ורק כפתור אחד עובד…
הודעה אחרונה מאת של, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 263 צפיות
היי אנשים כחלק ממהשבחת הרכב (פולו2007) החלפתי את הפנל של המערכת מולטימדיה כדי שהמערכת תהיה שקועה כחלק מהחלפה הייתי צריך לנתק את נורית החיווי של ביטול כריות אוויר נוסע (להסעת תינוקות) וכשחזר את זה נדלק עליה נורית חיווי רציתי לשאול אם יש דרך לבטל את התנור בלי להתחבר לסקנר ואם לא אם יש מישהו עם סקנר שיוכל לבטל לי באיזור ירושלים מודיעין או חגור או יבנה תודה רבה! מצרף תמונה לאחר החלפת הפאנל קצת להשוויץ 😉
הודעה אחרונה מאת itailom, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 479 צפיות
כבר מספר חודשים שיש לי חריקות עדינות וציוצים מהפרונט של הרכב מהצד השמאלי. במוסך בדקו והרפידות תקינות.החליפו צלחות כולל חריטה. הבעיה היא שהחריקות נשמעות לא רק בזמן בלימה אלא ממש בנסיעה. ציוצים עדינים כאלו שמופיעים לסרוגין. לפעמים אין ולפעמים נשמעים כל הזמן. בדקו בולם קדמי ללא נזילות ותקין. זה משגע אותי פשוט.ציוצים וחריקות המזכירים כמו עגלת תינוקות עם גלגלים גדולים וקפיצים לא משומנים...אין בעיה בבלימה , ההגה לא מושך הנסיעה מרגישה בטוחה אבל הציוצים והחריקות האלו משגעים. כאילו יש שחיקה איפהשהו. אני נוהג לא שקט ודואג שפתאום לא יקרוס לי הפרונט או משהו...יש למישהו רעיון או כיוון?
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 605 צפיות
יש לי יונדאי i30 ואני רוצה להחליף נוזל קירור לא מצאתי למטה את הפקק מיהו יכול להעלות תמונה או הסבר מדויק? 2009
הודעה אחרונה מאת Moshe c, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 387 צפיות
היי לחברי הפורום, החלטתי לרענן את המתלים באלפא 159 שלי והזמנתי לצורך כך לא מעט דברים: תושבות בולמים קדמיות ואחוריות, תומכי קפיץ תחתונים, לינקים מחוזקים שבין תושבות הבולמים לאנטירולים, מגיני אבק לכל הבולמים ואפילו גומיות מחוזקות לדודי הפליטה כי הם זזים קצת. דגם בולמי הזעזועים הוא בילשטיין B6 שאני כבר מכיר ואוהב. לגבי קפיצים- החלטתי להישאר עם שלי (טעות?) כתבתי את כל זה כי החבילה מעוכבת במכס ואני לא לגמרי בטוח מה עלי לעשות. הגיע אלי המייל הבא: "לקוח/ה יקר/ה, משלוח יבוא בדרך אליך. ניירת המשלוח מצורפת למייל זה. עפ"י תיאור התכולה בחשבון הספק המשלוח מכיל: SPORTDAMPER, STRUT TOP MOUNT, RUBBER SUPPORT FOR S, ומחייב באישור משרד ה…
הודעה אחרונה מאת tribel, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, יש לי פורד מונדאו 2011 מנוע 2.3. יש לי בעיה ברכב שאני לא מצליח לפתור, כשמניעים את הרכב הוא מגמגם ומשתנק ונכבה, ורק אחרי כמה פעמים פעולת המנוע מתייצבת. יש לציין שבקור התופעה מתגברת. המנוע נוסע ועובד מצויין לאורך זמן ואין לו שום בעיה מעבר לזה. ניקיתי בית מצערת. מה שכן, החלפתי אטם מכסה שסתומים פעמיים בשנה האחרונה, בעקבות שמן בפלגים. ושוב יש שמן בפלגים. אני מתחיל לתהות האם השמן מגיע מהרינגים ולא מהאטם. מה שנשמע פחות סביר כי הרכב נוסע פיקס ולא פולט עשן בכלל. יש למישהו קצה חוט איך לדעת מאיפה השמן ? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת אביב בן הרוש, -
-
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 484 צפיות
קניתי רפידות בלם מחנות חלפים כמו בקישור הזה https://www.autodoc.parts/ridex/8043013 ושהמוסך החליף את הרפידה ראיתי שהשיניים של הרפידה קטנים ברוחב מהמקורי אבל המוסך אמר שזה תקין כי רשום שזה מתאים לרכב בפועל אני רואה באתרים בחול שהמשקל של הברקס הוא 1380 קג בעוד שהרכב שלי עצמו שוקל 1400 ומשקל כולל הוא 1800 קג השאלה אם זה בעיה ולהחליף למקורי חזרה תודה רבה
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 266 צפיות
היי, שמתי לב שאורות לוח השעונים אצלי נחלשים ומתחזקים לסירוגין תוך כדי נסיעה, מה זה אומר לדעתכם? יכול להיות קשור אלטרנטור, מצבר או פיוזים?
הודעה אחרונה מאת Israelior, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
והאם משתווה למותגים היקרים יותר? קישור רכישה תודה רבה מראש
הודעה אחרונה מאת ניראל ג, -
בולמים לרכב
מאת Fabiamk3- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 678 צפיות
שלום לכולם. כחלק מפרויקט ברכב קניתי קפיצי הנמכה. של st. אני מחפש בולמים שיתאימו לי לקפיצים. מצאתי באתר הזה https://www.mk-fahrwerkstechnik.de שני סוגי בולמים Bilstein b6 Bilstein b8 ההבדל ביניהם כזה משמעותי? בנוסף אשאל אם אזמין אותם מהאתר הזה הם יכנסו לארץ חלק? בלי בעיות של מכס? תודה
הודעה אחרונה מאת Fabiamk3, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום רב, לאחרונה, בזמן נהיגה נדלקת בסוזיקי ספלאש שלי (2012) נורת בקרת יציבות. חשוב לציין שזה לא קורה תמיד, אלא רנדומלי לחלוטין. קראתי בכמה פורומים של סוזיקי בחול שבדגם הזה יש בעיה בסנסורים של המערכת וכי התיקון מאוד מאוד יקר באזור ה 10 אלף. מישהו שמע ומכיר? יש לי בקרוב טסט, האם מכשילים אם יראו שהנורה דולקת?
הודעה אחרונה מאת Elchanan99, -
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 497 צפיות
אהלן חברים יש לי נזילה מהמיכל של נוזל הוישרים, עברתי בבור יחסית עמוק שקיבלתי שם מכה למטה. האם ניתן לתקן בעצמי? התבוננתי למטה וראיתי שזה מטפטף השאלה היא כיצד אני מרים את האוטו על מנת לתקן. מדובר בהונדה סיוויק 2008 תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת רכוב כעומד, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 601 צפיות
שובר את הראש כבר תקופה ארוכה איפה ממוקם החיישן ברכב הזה ברחבי הרשת אין מידע אם מישהו יכול להוציא לי מידע דרך תוכנה של מוסכים אשמח מאוד תודה מראש
הודעה אחרונה מאת sonego78, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לאחר תיקון הרכב יש למחוק את הנורת תקלה דרך הסורק או שברגע שמסדרים את התקלה הנורה מתכבת לבד ? תודה מראש !
הודעה אחרונה מאת sonego78, -
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 568 צפיות
ערב טוב. לאחר נסיעה בת כמה דקות ובעת שהרכב כבר בחניה, פתאום התחיל לצפצף עם הודעה שהמנוע התחמם. בדקתי מים במיכל ולא חסר. מה יכולה להיות הבעיה? האם זה יכול להסביר/קשור לכך שגם המזגן לא מקרר כרגיל? מדובר במודל 2021 עם כ-61,000 ק"מ. תודה.
הודעה אחרונה מאת cohen motor 377, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 508 צפיות
היי חברים הבוקר מילאתי שמן באוטו ונשפך שמן לתוך האלטרנטור יש בעיה להניע ?
הודעה אחרונה מאת Camaro 92, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 453 צפיות
הרכב אחרי טיפול מקיף אני נוסע לתומי ופתאום... הרכב עובר התקף לב או אולי שבץ? אני עוצר בצד, פותח מכסה מנוע ומגלה שהלכה תושבת קישור לתמונות (לא הצלחתי להעלות לאתר) הזמנתי מוסכניק נייד והוא אמר לי שהלך גם לאגרים (?) ואולי גם צירייה, הגיוני? אני מחפש לחסוך בעלויות, האם יש חלקים שאני יכול להזמין לבד?
הודעה אחרונה מאת חד אופן, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 339 צפיות
אשמח לעזרה אני מחפש את החיישן קאמשפט ברכב שלי ולא מוצא לפי המיקום שיש בסרטוני יוטיוב לא קיים שום דבר כזה שם
הודעה אחרונה מאת אודי זק, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 718 צפיות
שלום וברכה, פוקוס 2010 מנוע 2.0 ברצוני לבדוק תקינות סליל הצתה ופלאגים שכן אין לי מושג מתי הוחלפו, ואני חושד שמשהו לא חלק. איך אפשר לבדוק באופן עצמאי? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 404 צפיות
שלום, מקווה שאני בפורום הנכון לשאלה. אני חושב לקנות רכב ראשון בתקציב נמוך יחסית. מטבע הדברים הוא כנראה יהיה ישן. טפו טפו שאני לא אצטרך תיקונים משמעותיים, אבל אם כן - האם יש בעיה למצוא חלפים רלוונטיים לתיקון, באופן שממש משפיע על הכדאיות של לקנות רכב מהשנים האלו? כרגע על הפרק סוזוקי אלטו משנת 2011. תודה
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 203 צפיות
נמצא בפנדה, ב - 500 ובאלפא מיטו. מאוד סקרן לשמוע התרשמות של מישהו שהתנסה במנוע זה למשך תקופה. לא רק אמינות, אלא גם האם סוחב, איך מגיב, וכולי. https://en.wikipedia.org/wiki/Fiat_TwinAir_engine
הודעה אחרונה מאת פיגו107שנת2010, -
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם ערב טוב, היום בנסיעה רגילה בכביש 1 לכיוון ירושלים, נדלקה הנורה הבאה הוחלף לפני כ3 אלף קילומטר מחשב גיר בעצת סובארו, והתקלה לא נפתרה. אשמח לעצות, תודה מראש. קילומטר ברכב 74 אלף
הודעה אחרונה מאת zaf, -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 650 צפיות
מחפש בנרות מחשב גיר לרכב שלי (פורד פוקוס, שנת 2010, מנוע 2000 סמ"ק). כבר לא מייצרים אותו, וזה דגם די נדיר אז גם בפירוקים וכו' קשה למצוא אותו. צירפתי תמונה של הדגם הספציפי. ממש אשמח לכל עזרה. תודה רבה! הטל' שלי: 052-3114547
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 422 צפיות
אהלן, אני מחפש מצתים לניסאן קשקאי טורבו ומתקשה למצוא את המקוריים (NGK 90912) מאתר שאני סומך עליו שגיע מוצר מקורי, מצאתי רק באיביי עם מחיר משלוח נורמלי. מנגד יש מצתים תואמים של Bosch ב cars245 ובמחיר טוב: https://cars245.com/en/item/bosch-0241140537-bosch-0241140537/ מה עדיף לדעתכם?
הודעה אחרונה מאת netanel1014, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
לרגל היות הרכב הנוכחי שלי בעל כושר גרירה גבוה, מימשתי עוד חלום ישן והתקנתי לו וו גרירה נשלף. רציתי את הוו הOEM של הרכב שמאפשר התקנה נסתרת לחלוטין - כשהוו אינו בשימוש לא רואים שום דבר. הזמנתי את הקיט מגרמניה שעשוי משני מוצרים: הברזלים בערכה אחת ומערכת החשמל בערכה שנייה. מכיוון שיחד הם שקלו 21 ק"ג, זה בדיוק ק"ג אחד יותר מידי לשלוח בדואר רגיל, אז חברת המשלוחים רצו לשלוח לי את זה בUPS בעלות מטורפת. ביקשתי מהם להפריד את ערכת החשמל מערכת הברזלים וככה המשלוח יצא בדואר רגיל. הכנתי ניירת עם כל אישורי תו התקן אבל אף אחד לא ביקש אותם - שילמתי מיסים וזה הכל. הקיט מגיע עם הוראות התקנה מפורטות. אבל הם ברמה של הוראת איקאה, לא ממש ידידותי. אף מילה כתובה, הכל בציורים. …
הודעה אחרונה מאת cohen motor 377, -
-
- 6 עוקבים
- 15 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
ברשותי יונדאי I30 מודל 2016 נדלק סימון של חוסר מי ניקוי לשמשות מילאתי מיכל מלא מים רגילים והסימון לא כבה. האםיתכן שבגלל שלא מלאתי חומר ניקוי אלא מים ? (בספר כתוב שכשאין חשש קיפאון אפשר למלא מים)
הודעה אחרונה מאת מרק10,
-
מי מחובר 18 משתמשים רשומים, 2 אנונימיים, 1,423 אורחים (הצג רשימה מלאה)