טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,309 נושאים בפורום הזה
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 745 צפיות
האם למישהו יש את המק"ט או יכול להפנות איפה מוצאים את המק"ט לסליל כרית אויר ל I20 שנת 2010 הרכב מיוצר בהודו אם זה משנה תודה
הודעה אחרונה מאת יוסי ג, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 276 צפיות
שלום התקלקל לי השלט 2 כפתורים (השני תקין) מבקשים מ 120 עד 200 ש"ח לשלט חדש. מישהו הזמין שלט כזה מחו"ל ? הוא נקרא dx אפשר לקבל קישור , לא הצלחתי למצוא
הודעה אחרונה מאת יוסי ג, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 388 צפיות
הלך לי המצבר כיום מותקן אצלי מצבר 72 אמפר איש מצברים הציע לי מצבר של וורטה 74 אמפר, האם זה יותר טוב או אותו דבר או מזיק?
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 424 צפיות
היי ברשותי מיצובישי לנסר 1.8 שנת 2009 אני רוצה לבצע החלפת שמן גיר, ומחיפוש באינטרנט ובספר רכב ראיתי שיש צורך בשמןj1 של מיצובישי אני שם לב שיש שמן שעונה לתקן j4 היום שהאתרים רושמים שיש אפשרות לשים אותו במקום רציתי לדעת אם זה נכון ומישהו יודע אם אפשר להשתמש בו תודה
הודעה אחרונה מאת אלון לחיאני, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 572 צפיות
הי, אני צריך לקנות ארבעה צמיגים לרכב (פיג'ו 3008) במידה 225/55R18 עם דירוג 90H. הבנתי שכדאי להתרחק מצמיגים סיניים. עד עכשיו מצאתי שתי אפשרויות: 1. Falken Ziex ZE310 Ecorun 225/55R18 98V – מחיר: 2735 ש"ח באתר Tiredeal. 2. GOODYEAR Eagle Sport SUV TZ FP TL 225/55R18 98V – מחיר: 2400 ש"ח באתר Autotire. אשמח להמלצות נוספות לצמיגים משתלמים. תודה!
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 392 צפיות
שלום, מה בדר״כ העלות של הרכבת המשולשים? הכוונה לעבודה בלבד, ללא החלקים. והאם יש מוסך באזור רחובות-נס ציונה והסביבה שמוכן לקבל חלקים שרכשתי בעצמי? מדובר במאזדה 3, סקייאקטיב.
הודעה אחרונה מאת Camaro 92, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 477 צפיות
הי לכולם. ברשותי מיצובישי גרנדיס 09 ברכב זה יש מזגן קדמי ואחורי. היום, בתחלתי ליסוע צהריים, המזגן הקידמי החל להוציא ריח שרוף וכמה שניות אח"כ הפסיק להוציא אוויר לגמרי. בדקתי והצינור של הגז קר מאד מה שאומר שכנראה המדחס כן עובד. (לפני זה בדקתי נתיך נראה תקין) אשמח לעזרכתם
הודעה אחרונה מאת תנטוש., -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 11.9 אלף צפיות
שלום רב, טויוטה קורולה 2012, אוטו'. נוזל הקירור הקיים הוא מסוג SLLC וורוד. הנוזל המקורי הוא יקר וכדי למלא פעם/פעמיים טיפה נוזל קירור בימי הקיץ החמים זה לא כדאי לדעתי. האם יש נוזל תחליפי (לא מים!!!) באיכות סבירה שאפשר למלא כמה טיפות ממנו מדי פעם מבלי להפרד מ 240₪?
הודעה אחרונה מאת יודי יודי, -
-
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 880 צפיות
נכנסתי היום לרכב וגיליתי שפתאום צנח ריפוד הגג😔😔😔 מה עושים? אשמח להמלצות לבעל מקצוע לתיקון באיזור המרכז והערכת עלויות🙏
הודעה אחרונה מאת יהודה יהודה, -
- 10 עוקבים
- 23 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
היי לצערי הטורבו התחיל לעשות קולות מוזרים החל מסל"ד מסויים אחרי 150K KM (קול כזה של "פפפפפ" כאילו שמשהו שם מתחכך בגוף הטורבו). מרגישים גם איבוד כוח, ובנוסף קבלתי קוד P0299 TURBO UNDERBOOST איך נהוג לתקן את זה? שיפוץ החלק הקיים? חדש? - אני מאוד חושש שאקבל חלק לא איכותי ואז הביצועים לא יחזרו כפי שהיו לפני. האם יש מה לחשוש מזה? עוד אופצייה שמצאתי היא קנייה מחו"ל, יש חלק מקורי חדש מגרמניה של Borg Warner, עלות עם משלוח כ 4K. מה הייתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת tribel, -
- 10 עוקבים
- 20 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אתמול גיליתי שריטה בכנף אחורי + השאירו פתק התנצלות עם פרטים. מה הייתם עושים?
הודעה אחרונה מאת יהודה יהודה, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 297 צפיות
בוקר טוב שמתי לב שבאוטו שלי- פיאט טיפו 2017 כשאני מדליק מזגן (מדחס) האוטו מאבד כח ברמה משמעותית , יותר מאשר ברכבים אחרים שהיו לי בעבר, מה יכולה להיות הסיבה? מה צריך לבדוק? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת נחמד, -
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 791 צפיות
מאזדה 6 2006 נפח 2000, כאשר כל הדלתות סגורות עדיין הנורה של הדלתות במסך שעונים דלוקה אבל באור יותר חלש(בדרכ היא נכבית ),וכן האור בדלת עצמה(הפנס שיש לה בלמטה של הדלת) עדיין דולק,זה עניין של להחליף פיוז? תודה רבה לעונים
הודעה אחרונה מאת חייםיפת, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הדלת האחרוית בצד ימין לא נפתחת - לא מבפנים ולא מבחוץ. לפעמים, אם מבטלים את הנעילה המרכזית מהדלת של הנהג אז הדלת כן נפתחת. מה עושים? מה העלויות הצפויות? אפשר לתקן בבית? WhatsApp Video 2024-08-19 at 08.05.42.mp4
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 804 צפיות
ברכב מסוג פיאט קובו, התקלקלה חגורת הבטיחות בכיסא האמצעי מאחור. הקפיץ המחזיר יצא מהמקום. אני מחפש לקנות חגורה חדשה. במוסך מורשה ביקשו כ-2000 ש"ח עבור חגורת בטיחות. חיפשתי באיבי ובעוד אתרים אך לא מצאתי כלום. אודה למי שיוכל להפנות אותי לאתר שמוכר כזו חגורה במחיר יותר סביר. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת קוביש, -
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 779 צפיות
היי, אני מחזיק גולף 2016. עקב סדק בשמשה הקדמית השתמשתי בשירות הביטוח שמשות והחלפתי לשמשה לא מקורית אך כן עם תו תקן. לאחר זמן קצר יחסית, כמה חודשים אןלי שמתי לב שהשמשה נהייתה פחות שקופה, חלבית כזו באופן שמורגש במיוחד בנהיגה בשעות השקיעה כאשר יש מצבים שאני ממ בקושי רואה משהו. עצות מה ניתן לעשות? תודה
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 661 צפיות
היי, אני מחפש מוסך מורשה לטיפול שותף וגם תיקון פחחות לסובארו XV. האם יש לכם המלצות למוסך מומלץ אמין ועם מחירים הוגנים באיזור תל אביב והערים הסמוכות? אשמך להמלצות.... גל,
הודעה אחרונה מאת BoazB11, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אז נתקלתי בבעיה הזו לראשונה, ונורת מנוע דולקת. מדובר על קיה ספורטאז 2020 1.6 טורבו, 2WD Pr, הרכב עשה כ 40,000 קמ. במוסך לאחר שבדקו וניסו להחליף מוח, אמרו שזה לא פתר את הבעיה וצריך להחליף את הגיר. מחיפוש באינטרנט ראיתי שזו בעיה ידועה של המודל הזה. הבעיה עכשיו היא שזה רכב שלא עשה הרבה קמ, וצריך להחליף גיר - משופץ או חדש. אני לא מקבל מידע יותר מדי לגבי הגירים המשופצים שמציעים לי, לא לגבי שנתונים ולא לגבי הסטוריה של הרכב (קמ, תאונות וכו'), כך שזה סיכון. אשמח להמלצות, היכן אפשר להשיג גיר משופץ עם היסטוריה ידועה של הגיר/רכב, או לחילופין, האם כבר כדאי להחליף לגיר חדש? האם בגיר חדש מהחברה לא תהיה אותה "מחלה" של הגיר?
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 411 צפיות
היי, יש לי מאזדה 3 סדאן 1.6 2008. קניתי אותה לפני בערך 5 חודשים, לא בדקתי לפני שקניתי אבל המזגן לא עבד על קור, רק על חום, והיה רעש מהאוטו של מין "תקתוקים" כאלה למשך כמה שניות, לאחר מכן הפסקה למשך כמה שניות ואז שוב הרעש למשך כמה שניות, כאשר מכבים את המזגן הרעש היה מפסיק . בערך חודשיים אחרי הקנייה שלחתי אותה למוסך על מנת להעביר אותה טסט וכן לטפל במזגן. בעל המוסך אמר שמילא גז וכרגע המזגן עדיין מרעיש אבל עובד אך לא יודע אם יחזיק שנה או חודש, אם אני זוכר נכון הוא אמר שצריך להחליף את המדחס. באמת המזגן עבד למשך קצת יותר מחודשיים והפסיק. השאלה היא מה לעשות כעת?? האם בוודאות הבעיה היא המדחס? האם ללכת לשלם למישהו ש…
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 558 צפיות
היי, מתכנן לבצע החלפה של רפידות בלם קדמיות בסוזוקי sx4 hatchback 2012, אוטומט. בסרטון שראיתי נראה כאילו הבוכנה של הקליפר נכנסת בסיבוב ולחיצה בדומה לבלמים האחוריים, האם זה אפשרי? ברשותי לוחץ קליפרים מהסוג הזה. אשמח לתגובות בנושא. מצרף את הסרטון, דקה 6:00, ואת לוחץ הקליפרם שברשותי
הודעה אחרונה מאת lolshimi11, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 304 צפיות
אהלן חברים, הונדה סיוויק 2008 מראה ימין חשמלית אינה נסגרת אך אני שומע את הרעש של המנוע, מה ניתן לעשות ? תודה והמשך ערב טוב ושקט.
הודעה אחרונה מאת itzik123, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 469 צפיות
היי, איפה קונים את הכיסוי פלסטיק החיצוני שמגן על הפנס. סובארו xv 2017. לא מצאתי באלי אקספרס, איביי, אמאזון. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 937 צפיות
מתלבט אם לשים לרכב שלי (דאצ'יה סנדרו Stepway רובוטי שנתון 18) וו גרירה דעות בעד ונגד?
הודעה אחרונה מאת בריו, -
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 934 צפיות
יש לי דיהטסו סיריון שנת 2011, 150 אלף ק"מ. לפני חודש הרכב התחיל לרעוד בנסיעה. הוחלפו סליל הצתה ופלאג אחד (מצת). אתמול בנסיעה לירושלים הרכב חזר לרעוד ושוב נדלקה נורת המנוע. מוסך המקומי גילה שהלכו 3 פלאגים (כולל זה שהוחלף) וטוען שכנראה המנוע תקול וצריך להחליף אותו. אני מתלבט בין: 1. לגרור אותו למוסך אמין וקרוב לבית ברמת גן (או תל אביב) ולקבל חוו"ד שניה בתקווה שאפשר להציל את האוטו בלי להחליף מנוע. 2. מכיוון שיש סיכוי שזו בעיית מנוע והאוטו לא שווה המון, אז לא להסתבך ולמשל למכור אותו לפירוק. הרכב כרגע בירושלים, לא נייד. מה הייתם עושים במצב כזה? לגבי אופציה (2), יש לכם המלצה על שירות\מישהו שמוכן לקנות את הרכב?
רעש מברקסים 1 2
מאת רמי חי-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום מה עושים עם קיה פורטה שעושה רעש של חריקה מהברקסים כאילו שהם גמורים מיותר לציין שהברקסים הוחלפו לפני סה"כ 8 אלף קמ והרעש כבר התחיל לפני כאלפים קמ כשנכנסתי למוסך לבדוק הוא אמר שהכל בסדר ואולי זה לכלוך שנתקע בברקסים העניין שמאז זה לא הפסיק ואולי אף מחמיר אציין שהרעש אינו קבוע והוא מגיע יותר במצב גלישה כשהרגל על הברקס נ.ב אני עושה הרבה קילומטראג על הרכב מאז שהחלפתי עבר בערך חודשיים אולי זה מה שגומר על הברקסים מהר יותר? אשמח לעזרתכם תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת רמי חי, -
-
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 548 צפיות
היי לכולם. מזדה 6 2006,הרדיאטור נוזל טעון החלפה מיידית. מזל שהגעתי למוסך עבור משהו מישני ועם הרמת הרכב התגלתה הנזילה... מה לדעתכם יכולה להיות עלות התיקון? רדיאטור חדש חליפי + עבודה + מע''מ. זרקו סכומים...(:
הודעה אחרונה מאת Moshe c, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 363 צפיות
לחברה שלי ברכב יש רעש תזוזה מהמכלול של החגורה במושב האחורי, הלכתי איתה לסיבוב קצר וישבתי מאחור כדי להבין מאיפה הרעש מגיע ודיי מהר הצלחתי להבין שזה משם. ניסיתי ללחוץ על זה ולשחק עם זה תוך כדי כדי לראות אם הרעש מפסיק ללא הצלחה, נראה שהרעש מגיע מבפנים. מצרף וידאו ואשמח לשמוע ממה זה יכול לנבוע ואיך לסדר, תודה. IMG_2160.mp4
הודעה אחרונה מאת Aviv13467, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 532 צפיות
יש לי הונדה סיוויק סדאן 2007 צריך למלא שמן גיר רק לא בטוח במאה אחוז אם צריך cvt או atf
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 667 צפיות
שלום חברה איך אני מקבל מק"ט לחלק שאני צריך לרכב הונדה
הודעה אחרונה מאת של, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 549 צפיות
לאחר הפעלת בלם יד חשמלי ברמזור קפצו כל האורות האחרים כמו ABS ESP עם התראה אדומה בגלל שסיפור הבלם יד חשמלי שמקפיץ תקלה לא חדש סברתי שעם קצת "משחקים" זה יפתר(כיבוי הדלקה הפעלה ושחרור) לא עזר חיברתי סורק וקפצו התקלות בכותרת בנוסף בלם יד חשמלי בסורק הראה שאחד תפוס ואחד משוחרר נסיון מחיקה הראה שאין תקשורת למחשב ניתקתי מצבר החזרתי והתקשורת חזרה הצלחתי לסדר את הבלם יד חשמלי שלא מראה תקלה במצב כבוי עם הכנסת הקיקארד קופצת שוב תקלת ABS ניתן למחוק את התקלות אך הן חוזרות עם הכנסת הקיקארד(לפני התנעת המנוע ואחריו) הבלימה תקינה אך בבלימת חירום הABS לא נכנס והרכב קצת מושך נוזל בלם הוחלף לפני שנתיים החלפה מלאה הבלמים הוחלפו קידמי ואחו…
הודעה אחרונה מאת nit_zan,
-
מי מחובר 41 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 1,065 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- דובצע
- mazda2011
- יבגניפ
- natco
- גולדן191
- פריג'י
- Satori
- David32
- yoav911gt2
- WideFocus
- fatboy1340
- nio