Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רעש מברקסים

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום מה עושים עם קיה פורטה שעושה רעש של חריקה מהברקסים כאילו שהם גמורים

מיותר לציין שהברקסים הוחלפו לפני סה"כ 8 אלף קמ והרעש כבר התחיל לפני כאלפים קמ

כשנכנסתי למוסך לבדוק הוא אמר שהכל בסדר ואולי זה לכלוך שנתקע בברקסים

העניין שמאז זה לא הפסיק ואולי אף מחמיר

אציין שהרעש אינו קבוע והוא מגיע יותר במצב גלישה כשהרגל על הברקס

נ.ב  אני עושה הרבה קילומטראג על הרכב מאז שהחלפתי עבר בערך חודשיים אולי זה מה שגומר על הברקסים מהר יותר?

אשמח לעזרתכם תודה רבה.

פורסם (נערך)

אין ברעשים האלה סכנה בטיחותית, גם הרפידות/ צלחות לא נשחקות מהר יותר.

מה סוג הבלמים שהרכיבו לך לאחרונה? יש רפידות מחברות שונות, לחלקן נטייה לשרוק/ לחרוק.

או שתתרגל או תחליף רפידות לסוג אחר. אפשר למרוח על הצלחות רגיז/ משחת נחושת להשקטית בלמים, לא יודע עד כמה יעיל וכמה זמן מחזיק עד ששוב מתחילות חריקות.

לדוגמה:

https://www.autonahariya.co.il/items/5162705-משחת-נחושת-להשתקת-בלמים-Liqui-Moly-Copper-Paste?srsltid=AfmBOor7_otqq9OKfmsDd2c47R-LfCacqpmYjX3foFsznM796wO0hK2b

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 25 דקות, vladclar כתב:

אין ברעשים האלה סכנה בטיחותית, גם הרפידות/ צלחות לא נשחקות מהר יותר.

מה סוג הבלמים שהרכיבו לך לאחרונה? יש רפידות מחברות שונות, לחלקן נטייה לשרוק/ לחרוק.

או שתתרגל או תחליף רפידות לסוג אחר. אפשר למרוח על הצלחות רגיז/ משחת נחושת להשקטית בלמים, לא יודע עד כמה יעיל וכמה זמן מחזיק עד ששוב מתחילות חריקות.

לדוגמה:

https://www.autonahariya.co.il/items/5162705-משחת-נחושת-להשתקת-בלמים-Liqui-Moly-Copper-Paste?srsltid=AfmBOor7_otqq9OKfmsDd2c47R-LfCacqpmYjX3foFsznM796wO0hK2b

תודה על המענה אבל לפי זה מה אם כן הסימן שצריך להחליף ברקסים אם לא רעש? (חוץ מלהסתכל על הברקס מבפנים)

פורסם (נערך)

רק עובי הרפידות או צלחות,  בלימה לא תקינה  ( רעידות בבלימה במהירות גבוה, למשל, מצביעה על צלחות מעוותות). יש לך חלונית ביקורת,  כאשר מורידים את הגלגל רואים מה מצב הרפידות.

אם יש לך חשד, תיגש שוב למוסך לבדיקה.

שוב, אתה יכול להחליף רק בגלל הרעשים,  אם זה מפריע לך עד כדי כך.

רק שאף אחד לא מבטיח שהרפידות האחרות לא ירעישו (במיוחד אם הן לא מקוריות).

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני שעה, vladclar כתב:

אפשר למרוח על הצלחות גריז/ משחת נחושת להשקטת בלמים

רק תיקון, בשום פנים ואופן לא למרוח גריז על פני הצלחות או על פני הרפידות!

הגריזים הייעודיים הם לשימוש קל על גב הרפידות ועל האוזניים של הרפידות (החלקים שנעים במסילות בקליפר).

אפשר ורצוי לבדוק את מצב הפחיות וגם לוודא שהמובילים מגורזים ונעים בחופשיות.

לפני 3 שעות, רמי חי כתב:

במצב גלישה כשהרגל על הברקס

ועד כמה שניתן, להימנע ממצב ממושך כזה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 16 שעות, vladclar כתב:

( רעידות בבלימה במהירות גבוה, למשל, מצביעה על צלחות מעוותות).

דווקא זה באמת קיים אצלי. זה מעיד על צלחות לא תקינות בוודאות? או שלא בהכרח קשור.

פורסם

צלחות התחממו בשלב כלשהו ( בלימה ממושכת בירידה, בלי "לפמפם"), גורמת לעיוות הצלחות.

אם הרעידות מתחילות רק בבלימה ב 80-90 קמ"ש ומתגברות ככל שהמהירות גבוהה, זאת הסיבה.

אבל הרעשים שיש לך במהירות נמוכה לא קשורים לזה

פורסם

כן אני מבין שזה לא קשור רק עניין אותי כבר בדרך אגב אם צריך להכניס את הצלחות לטיפול הקרוב?

לפני 4 דקות, vladclar כתב:

צלחות התחממו בשלב כלשהו ( בלימה ממושכת בירידה, בלי "לפמפם"), גורמת לעיוות הצלחות.

אם אתה בירידות מתמשכות כמו נניח הירידות מירושלים והכביש עמוס יש לך ברירה?

איך אפשר שהבלימה לא תהיה מתמשכת.

אגב אצלי זה כמו שאמרת במהירות גבוהה ובעיקר בירידות וכהרכב מלא יחסית

תודה על המענה המהיר!

פורסם (נערך)

יש לך אפשרות להעביר הילוכים בצורה ידנית?

תוריד הילוך ליותר נמוך, כדי שתהיה לך עזרה בבלימה גם מהמנוע,  תעשה הפסקות בלחיצה על הבלמים.

תזהר עם התחממות בלמים, כי יש סיכון להישאר בלי בלמים בכלל בירידות כאלה.

כן, תצטרך להחליף צלחות, כדי שהרעידות ייפסקו.

פורסם

כן יש לי טיפטרוניק ואני באמת משתמש בו תמיד ואני די מפמפם את הברקסים 

כנראה שבעלת הרכב שלפניי היא זאת שאולי גמרה את הצלחות

כמה ק"מ בערך מחזיקות צלחות?

פורסם (נערך)

אין מספר.

בנהיגה נכונה ובלמים איכותיים על כל סט צלחות הולכים שני סטים של רפידות.

אבל לצלחות יש עובי מינימלי,  אותו מודדים כאשר בודקים בלמים. ומחליטים האם ניתן להשאיר או חייבים להחליף.

יש לך רכב שאתה לא בדיוק יודע מה היה איתו לפני, איך נהגו בו, מה איכות הבלמים ( אני מניח שהבלמים שהוחלפו לפני 8 אלף קילומטרים זה עוד היה אצל בעלים קודמים, אולי הכי זול לפני המכירה).

תקנה סט צלחות ורפידות נורמליות מחנות חלפים ותאפס את כל הבעיות.

אגב, יש לך רכב קוריאני.

רפידות וצלחות HI-Q תוצרת קוריאה לא יקרות והן טובות.

פורסם
לפני 4 שעות, vladclar כתב:

אין מספר.

בנהיגה נכונה ובלמים איכותיים על כל סט צלחות הולכים שני סטים של רפידות.

אבל לצלחות יש עובי מינימלי,  אותו מודדים כאשר בודקים בלמים. ומחליטים האם ניתן להשאיר או חייבים להחליף.

יש לך רכב שאתה לא בדיוק יודע מה היה איתו לפני, איך נהגו בו, מה איכות הבלמים ( אני מניח שהבלמים שהוחלפו לפני 8 אלף קילומטרים זה עוד היה אצל בעלים קודמים, אולי הכי זול לפני המכירה).

תקנה סט צלחות ורפידות נורמליות מחנות חלפים ותאפס את כל הבעיות.

אגב, יש לך רכב קוריאני.

רפידות וצלחות HI-Q תוצרת קוריאה לא יקרות והן טובות.

מסכים לחלוטין, אני תמיד קונה Hi-Q. אומנם אני לא עם נסועה גבוהה, רק בין 7-9 אלף ק״מ בשנה אבל התקנתי Hi-Q לפני 3 שנים גם מקדימה וגם מאחורה יש עוד חצי מהעובי המקורי. לאחרונה החלפתי צלחות ולכן גם רפידות מקדימה כי הצלחות היו גמורות ואין לי בעיות איתם, לא רעש, בולמות מצויין ועלו לי הרפידות מקדימה 120 שקל וצלחות 300. כמדומני המחיר ששילמתי על האחוריות היה פחות מ100 שקל.

פורסם
לפני 4 שעות, vladclar כתב:

אם הרעידות מתחילות רק בבלימה ב 80-90 קמ"ש ומתגברות ככל שהמהירות גבוהה, זאת הסיבה.

אבל הרעשים שיש לך במהירות נמוכה לא קשורים לזה

נתקלתי משהו כמו 4 פעמים בצלחות שמתעוותות בלי שום סיבה, אני נוהג 30 שנה עם מעל מיליון ק"מ וידע איך להשתמש בבלמים. 

הרעידות מתחילות בלי שום סיבה, בשימוש סביר. הסיבה היחידה שאני רואה זו איכות ירודה של הצלחות עצמן. 

פורסם

לא משנה מה הסיבה, צריך להחליף.

במיוחד כאשר לא ברור מה טיב הצלחות שיש לו ברכב ( ירושה מבעלים קודמים).

פורסם
לפני 3 שעות, vladclar כתב:

לא משנה מה הסיבה, צריך להחליף.

במיוחד כאשר לא ברור מה טיב הצלחות שיש לו ברכב ( ירושה מבעלים קודמים).

תודה על התגובות אבל דוקא מזה אני לא חושש זה רכב שטופל במורשה כל הזמן

ואת הרפידות האחרונות אני החלפתי (לא יודע איזה סוג)

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...