טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,322 נושאים בפורום הזה
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 749 צפיות
שלום לכולם מחפש המלצה למוסך מומחה (לא מורשה יבואן) לרכבי bmw, באזור חיפה והקריות. לאחרונה רכב (x5) של קרובת משפחה החל לגמגם בתחילת נסיעה. תודה מראש ☺️
הודעה אחרונה מאת Proof, -
- 5 עוקבים
- 26 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום רב, יש לי רכב פורד פיאסטה שנת 2009, שיש לה בעיה ב-ABS. אחרי ביקור במוסך נאמר לי שצריך להחליף את היחידת ABS אבל אני צריך למצוא את החלק לבד. אחרי לא מעט חיפושים מצאתי את החלק מאיזה סוחר חלפים, חזרתי למוסך שהתקין את החלק ועכשיו יש לרכב בלמים (מקודם לא עבדו טוב בכלל) אבל המערת ABS עצמה לא עובדת. המוסכניק אמר שהתוכנה של הרכב לא קוראת את היחידה והיחידה לא מתאימה. חזרתי לבן אדם שמכר לי החלק הוא אומר שהוא הביא לי את החלק לפי הרישיון רכב שהבאתי לו החלק חייב להתאים וזה רק של עניין. עכשיו, המוכר חלפים מוכן שאני אחזיר לו את החלק והוא יחזיר לי הכסף, אבל גם לי באופן אישי נראה מוזר שבעיה של תוכנה אי אפשר לפתור כי החלק "לא מתאים". אם היחידת ABS לא מתאימה אז ל…
הודעה אחרונה מאת בליינדקאובוי, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 14 תגובות
- 906 צפיות
שאלה כללית שמעניינת אותי, אולי יש כאן מישהו שיודע לענות: (גוגל לא עזר, לצערי) מנוע 2 פעימות, כידוע, שורף שמן. שריפת שמן מעלה את זיהום האויר ולא ממש עוזרת לעבור טסט בישראל. אז מה בעצם עושים בעלי רכב עם מנוע 2 פעימות לגבי הנתון הזה ? האם יש נהלים מקלים במיוחד עבורם בטסט, או שזה עובד בצורה אחרת ?
הודעה אחרונה מאת harhanegev, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 352 צפיות
הי, הרפידות הקדמיות גמורות. ביקשתי מחנות חלפים ולא ידעו לאתר לי. מישהו יכול לתת לי מק"ט ובעדיפות קישור לרכישה בארץ או בחו"ל? 2017 T4. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 702 צפיות
מזגן זורק מים מהצד של הנוסע ומנוע מתמם יותר מהרגיל. מה יכולה להיות הבעיה?
הודעה אחרונה מאת om2, -
- 4 עוקבים
- 16 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום, יש לי KIA STONIC שנת 2022. היום גיליתי שהלך המצבר רכב לא התניע. הפתיע אותי. מוקדם מידי. 2 שאלות בבקשה : תאורטית האם יש אחריות על מצבר ? רכב עדיין באחריות של יצרן. המצבר לא עלה לי זול, קרוב ל-1000 ש"ח. האם חובה היה לקחת מצבר START AND STOP כאשר לרכב שלי בכלל אין את המנגנון של כיבוי מנוע בזמן שאני עוצר את הרכב? מה שכן הרכב הגיע עם מצב כזה מהחברה מצבר AMG.
הודעה אחרונה מאת לירון .ה., -
- 6 עוקבים
- 7 תגובות
- 630 צפיות
האם קיים איזשהו מוצר שיכול להטעין קצת את הרכב במצבי חירום? לא מחפש משהו שיטעין 100% אלא משהו עדין שיכול להטעין 5%-10%. אשמח לעזרה אם מישהו מכיר או בעל ניסיון. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Gauss, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 670 צפיות
שלום חברים, מנסה ללא הצלחה לבדוק מפלס שמן. אין מדיד בתא המנוע והבדיקה נעשית אלקטרונית אלא שבחירה בתפריט של בדיקת המפלס לא עושה כלום. האייקון "אפור". מה הולך פה? איך בודקים?
הודעה אחרונה מאת yairw, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 337 צפיות
היי רכשנו ממש עכשיו יונדאי I20 2021 ואנו מחפשים להבין איפה אפשרי לטפל בה במוסך שיודע לעבוד עליה ובמחירים סבירים. אם אפשר כמה שאלות: המלצות באזור הקריות למוסך של טיפולים שגרתיים פחח. (איפה אפשר לקנות את המגן בוץ שנמצא מעל הגלגל (כמו ביטנה) תודה רבה
הודעה אחרונה מאת LeeS, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 581 צפיות
קניתי ביום שישי יונדאי I20 שנת 2014 ובדרך עלותי לירושלים נתקע הקלאץ בהתחלה על לחוץ ואח"כ השתחרר ולא הצלחתי ללחוץ שוב. כבר הזמנתי גרר ופתאום זה השתחרר והצלחתי להגיע עד הבית וכרציתי להכנס ברוורס לחניה שוב נשאר הקלץ לחוץ . האם הבעיה היא במשאבה או במצמד עצמו ? אשמח לעיצה טובה. שבוע טוב
הודעה אחרונה מאת sook, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם כבר פעמיים נדלקה מנורת בדק מנוע המנוע נכנס למצב חירום לא עובר את ה50 וגם הוונטה עובדת חזק חיברתי סורק הביא לי תקלה מס P0303 בחיפוש בגוגל על הבעיה זה או פלאג (הוחלפו לפני חודשיים 4 איכותיים ) או coil שממוקם בצילנד 3 בסרטון הזה הוא מציע להחליף את את הסליל הצתה לצילנדר אחר ואז לראות את תופיע תקלה בצילנדר אחר, מה אומרים ? אין לי מולטימטר כדי לבדוק. מדובר בסיטרואן DS4 2013 בנזין https://youtu.be/pedGttpvPtg?si=d0R3FfQ5faQ2T4W9
הודעה אחרונה מאת itzik123, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 446 צפיות
צריך את אלה שבכותרת, לא מתפשר על סיניים, רק מישלן גודייר קונטיננטל וכאלה. חיפוש חפיף ברשת העלה הפרש מחיר בלתי מובן בין אותו צמיג במידת חישוק 16, למידה 17. עשרות אחוזים יותר על אותו צמיג ( אפישנט גריפ ), מישלן נעשה מוצר יוקרה משום מה, לא שווה את הכסף. בקיצור אם מישהו יודע להמליץ על פאנצ'רמאכר ידידותי באזור המרכז ( הרצליה רמת השרון ) עם צמיגים במידה הנ"ל במחירים נורמליים ( רואה 600 למישלן פרימסי 4 למשל, פסיכי ), אהיה כמובן אסיר תודה.
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 963 צפיות
יש לי טויוטא קורולה 2009 גיר אוטומטי רגיל.נדלקה מנורה כתומה.במוסך טויוטא אמרו שהלך אחד מחיישני הגיר.הם לא מפרקים גיר רק החלפת כל הגיר.כמובן דבר יקר ולא כדאי.מוסכניק אחר אמר שהלך חיישן סולונואיד .כמה זמן אוכל לנסוע עם התקלה הנ"ל.גם המוסכניק הזה לא רוצה להחליף חיישן.
הודעה אחרונה מאת יהודה יהודה, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 406 צפיות
שלום לכולם אשמח מאוד לעזרה, בקשר להחלפת שמן גיר ברנו קנגו 2017 טורבו. הרכב עשה 11000 קילומטר לפי הוראות יצרן בחברה לא אמורים לנגוע בשמן גיר .אך האם יש מישהו שיכול לייעץ לי האם רצוי או כדאי להחליף שמן גיר ותודה לכל מי שיעזור לי בכך.
הודעה אחרונה מאת זהבי, -
- 0 תגובות
- 599 צפיות
יש לי קודן ספטרוטק ברכב, לאחרונה הוא עושה הרבה בעיות, פתחתי אותו, וגילתי שיש לי שתי לחצנים שהמגעים שלהם בלוח נקרעו לגמרי, לא שהם מכוסים בפחם של המקש אלא כל המגע בלוח נמחק השאלה האם אפשרי להחליף את הלוח לבד, או שבלוח נמצא המוח של הקודן ואז אצטרך לקודד מחדש?
הודעה אחרונה מאת Shneor0770, -
יש לי מאדה 3 2008 הבוקר נסעתי לקניות אני חוזר אחרי שעתיים והרכב לא מניע לי רק עושה תיקתוקים והמחוגים של הקמש וטורים קופצים עד הסוף הזמנתי ידידים (שתי דקות!!) הניעו לי עם בוסטר נדלק במקום איך אני יודע אם הלך מצבר או שזה חד פעמי או שזה משהו אחר בכלל יש לגיסי מצבר חדש(הלך לו הרכב חודשיים אחרי שקנה מצבר..) השאלה אם להחליף הוא ללכת למוסך
הודעה אחרונה מאת sperial, -
בוסטר לרכב
מאת אתרוג- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 517 צפיות
מותר להטיס בוסטר טעון או לא טעון ?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
שלום לכולם מעוניין לרכוש מצבר חדש בספר רכב רשום רק 12V ולא מוזכר אמפר אפשרי לשים כל אמפר והיעקר שיהיה 12V ? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת sonego78, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 364 צפיות
הי שלום סוזוקי sx4 2010. מד סל"ד מראה על 0 גם במהירות 100 קמ"ש זה קרה כבר כמה פעמים לאחר כיבוי והדלקה של הרכב הבעיה מסתדרת יש לציין שהרכב עבר החלפת מצבר לפני כמה חודשים, וגם אטם מכסה שסתומים, וטיפול עשרת אלפים יש למישהו רעיון?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 372 צפיות
שלום חברים שמתי לב לאבנית על החיבור של הטרמוסטט כנראה יש בריחה של נוזל קירור הטרמוסטט חדש יחסית יש מצב להחליף גומיית אטימה בלבד ?
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 454 צפיות
שלום לכולם! אבקש המלצה לצמיגים לנירו 205/60/16 שיהיו כמה שיותר שקטים, חשוב נסועה של 20,000-30,000 ק"מ בשנה. תקציב של 2000 ש"ח -/+. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת פריג'י, -
- 6 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי, שמתי לב שאורות לוח השעונים אצלי נחלשים ומתחזקים לסירוגין תוך כדי נסיעה, מה זה אומר לדעתכם? יכול להיות קשור אלטרנטור, מצבר או פיוזים?
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
שלום קניתי סורק. ancel ad410 pro + עם אופציה לבדיקת תקינות מצבר, לא מופיע לי על המדבקות על המצבר את האופציה של הבחירה כמו שסימנתי בחץ סגול , מה עלי לבחור ? יש מצב CCA ? תודה מקווה שהבנתם נכון
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 714 צפיות
שלום לכולם, תצוגה עילית הפסיקה לעבוד ולא עולה. האם ידוע לכם על דרכי תיקון ומה יכולה להיות הבעיה? אין שום נזק חיצוני נראה לעין פשוט המנגנון הפסיק לעבוד. אולי מישהו נתקל בבעיה והצליח לתקן או יותר מה עלות התיקון של דבר כזה.
הודעה אחרונה מאת timur2008, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 311 צפיות
בוקר טוב לחברי הפורום. אתמול נתקעתי בתא האוטו לא הניע, הזמנתי בחור שמחליף מצברים אמר שהבעיה היא באמת המצבר והחליף אותו. אחרי שהתנעתי ראיתי שלוח המכוונים לא מואר כאשר אני מדליק אורות נסיעה. הוא בדק את המתח שהאוטו מונע על 12.5 וולט, הבחור טען. שהאלטרנטור לא מטעין את המצבר.אם למישהו יש נק נוספות לציין אשמח לשמוע. בנוסף אשמח להמלצה על חשמלאי רכב מוצלח באיזורי הדרום שציינתי, חשבתי על שיפוץ ולא קניה של חדש שאמורה לעלות פי 2. הרכב הונדה סיוויק האצבק 2014. הרכב בן 10 עם 114 אלף ק"מ. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת david1986, -
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 830 צפיות
שלום לכולם , אחרי שנים של פיתיון בעיות כמעט בכל תחום, יש לי בעיה שלא מצליח לפתור! הגיר האוטומטי בטוחוטה קורולה שלי , הפסיק לעבוד , די רוורס 1 2 כלום , בדרך כלל שגיר הולך יש הילוכים שתופסים יותר או פחות , במקרה שלי כאן , הכל לא עובד בכלל , בהתחלה הצמיד קצת ובקושי יכולתי להגיע למוסך של חבר, האם יכולה להיות בעיה חשמלית? פיוזים או חיבורים של סולנואידים? או שהסולנואידים הלכו? תודה למי שיענה לעניין !! מדובר על טויוטה קורולה משנת ייצור 1998
הודעה אחרונה מאת The rebel, -
שלום חברים, חבר קנה I10 2015 עם 35 קמ מיד ראשונה מטופלת רק בחברה. הבעיה שדלת נהג הייתה ממש עם מכות חזקות שלא ניתן היה לסדר בפידיאר ואו לתקן. נאלצו להחליף דלת ועשו עבודה יפה. השאלה שלו - האם החלפת דלת הייתה מרחיקה אותכם מקניה עתידית ? (כקונה עתידי) תודה
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 912 צפיות
היי, ברשותי סיאט לאון 2012 שאצלי כבר 6 שנים. מהיום שהיא אצלי המזגן עובד מעולה, ללא שיהוקים וללא בעיות. לפני כשלושה שבועות בעת נסיעה בעיר התחיל רעש עצום מכיוון המנוע, שמתי לב שאין בעיית סחיבה, אין נורות שנדלקו אז כיביתי את המזגן והרעש נעלם. פתחתי מכסה מנוע ראיתי שהמאוורר הקטן נסדק ונשבר חלק קטן מהטבעת החיצונית. מפאת הזמן הלכתי למוסך (שהמליצו עליו פה ושם בפורום) ולא לקבוע שלי(רון). החליפו לי את המאוורר אך מאז המזגן עושה קונצים. כשהמדחס נכנס לפעולה הוא עובד מצוין, אך מספר פעמים המדחס לא נכנס לעבודה ואני צריך להדליק לכבות מספר פעמים כדי שהוא ייכנס לעבודה. שמתי לב למשל כשאני בפקק ונוסע כמעט בלי ללחוץ על הגז הוא מפסיק לעבוד. …
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
- 3 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
סוזוקי ספלאש ידנית 2013, יש בעיה שלפחות פעם אחת ביום הרכב לא מניע מניסיון ראשון ומניע עם לחיצה על דוושת הגז במקרה שלא מניע בלי. במוסך אמרו בגלל מצתים, החליפו מצתים ואחרי יום שוב אותה בעיה. מה עוד יכולה להיות הבעיה אם זה לא המצתים? פעם ראשונה שזה קרה ניסיתי להניע עם כבלים (אולי מצבר הלך) ולא עזר, אז מצבר תקין כנראה.
הודעה אחרונה מאת Ilangl97, -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 444 צפיות
היי, יונדאי i30 2019. כשהרכב בגלישה עם דוושת בלימה חצי לחוצה (או בפקק או בתמרוני חניה) לחיצה החלטית על הבלם כדי לעצור לא תמיד עובדת/ או לא יעילה מספיק. בטיפול אחרון במוסך יבואן התלוננתי על הבעיה, עשו נסיעת מבחן איתי ולא הבחינו בשום בעיה. מה עושים עם זה? בנסיעה רגילה או מהירה הבלימה תקינה, הבעיה היא לפעמים (לא תמיד) רק במצב של זחילה. זה נראה רציני למדי. למי לפנות? איך להתמודד?
הודעה אחרונה מאת zaf,
-
מי מחובר 50 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 1,241 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- meir_gi
- Fluffy
- המחנך
- pooh-bear
- Daniel car systems
- David32
- daido1
- Michazzz
- אמיר אמיר אמיר
- Camaro 92
- במבליק
- zvit