Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סוזוקי ספלאש 2013 לא מניע לפעמים מפעם הראשונה

Ilangl97

פוסטים מומלצים

סוזוקי ספלאש ידנית 2013, יש בעיה שלפחות פעם אחת ביום הרכב לא מניע מניסיון ראשון ומניע עם לחיצה על דוושת הגז במקרה שלא מניע בלי. 

במוסך אמרו בגלל מצתים, החליפו מצתים ואחרי יום שוב אותה בעיה. 

מה עוד יכולה להיות הבעיה אם זה לא המצתים? 

פעם ראשונה שזה קרה ניסיתי להניע עם כבלים (אולי מצבר הלך) ולא עזר, אז מצבר תקין כנראה. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 14 דקות, topop כתב:

כשאתה מנסה להניע בפעם הראשונה, נורת מפתח מהבהבת? 

לא. 

יש רעש של סטרטר כרגיל ולא מניע, מידי פעם קורה שמניע לרגע וישר נכבה. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

משאבת דלק שלך לא בונה מספיק לחץ.

האם לפני הצתה אתה ממתין כמה שניות ? תקשיב לרעש המשאבה החשמלית. כשיפסק, נסה שוב להניע. אם המשאבה פועלת טוב זה אמור להניע בנגיעה.

למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה.  מסביבי  רואה עדיין נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש , בכל נסיעה . 

עד מתי 😡

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, zaf כתב:

משאבת דלק שלך לא בונה מספיק לחץ.

האם לפני הצתה אתה ממתין כמה שניות ? תקשיב לרעש המשאבה החשמלית. כשיפסק, נסה שוב להניע. אם המשאבה פועלת טוב זה אמור להניע בנגיעה.

כן יש את הרעש של המשאבה וברגע שנגמר הרעש מנסה להניע. 

לדעתי אם היה תקלה במשאבה האוטו היה נכבה בזמן נסיעה ואפילו אולי הגז לא היה מגיב טוב. אולי אני טועה, לא בטוח בזה. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כשל בהצתה נובע משני גורמים , דלק וניצוץ חשמלי. 

אם פסלת את נושא הזנת הדלק, נותר למצוא למה אין ניצוץ בנסיון ההתנעה הראשון.

מוסך מקצועי לא היה מחליף פלגים, אלא בודק אם יש ניצוץ בכל הצילינדרים. ומתחילים בבדיקה לפי סדר ההצתה של המנוע.  (1,3,2 במנוע 3 צילנדרים או  1,3,4,2 במנוע 4 צילינדרים במנועי סוזוקי) 

ומוסך מקצועי צריך להיות מכשיר כזה   שמתחבר בין כבל ההצתה לפלג.

עריכה אחרונה על ידי zaf

למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה.  מסביבי  רואה עדיין נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש , בכל נסיעה . 

עד מתי 😡

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 6.8.2024 בשעה 21:58, zaf כתב:

כשל בהצתה נובע משני גורמים , דלק וניצוץ חשמלי. 

אם פסלת את נושא הזנת הדלק, נותר למצוא למה אין ניצוץ בנסיון ההתנעה הראשון.

מוסך מקצועי לא היה מחליף פלגים, אלא בודק אם יש ניצוץ בכל הצילינדרים. ומתחילים בבדיקה לפי סדר ההצתה של המנוע.  (1,3,2 במנוע 3 צילנדרים או  1,3,4,2 במנוע 4 צילינדרים במנועי סוזוקי) 

ומוסך מקצועי צריך להיות מכשיר כזה   שמתחבר בין כבל ההצתה לפלג.

מישהו אמר לי שיכול להיות בעיה בקויל (סליל הצתה), זה יכולה להיות הבעיה? 

(לא דחוף לסדר את זה, זה רכב שני במשפחה ופחות בשימוש) 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בהחלט כן, בכל מקרה הטסטר יראה שאין ניצוץ.

אני לא מכיר איזה מנוע יש אצלך, אבל במרבית המנועים המודרניים, יש סליל הצתה נפרד לכל צילינדר .

בכל מקרה ,גש לחשמלאי רכב מקצועי שיבדוק. 

עד מתי 😡

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, zaf כתב:

אני לא מכיר איזה מנוע יש אצלך, אבל במרבית המנועים המודרניים, יש סליל הצתה נפרד לכל צילינדר .

אגש בהזדמנות, תודה רבה 🙂

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 10.8.2024 בשעה 19:48, zaf כתב:

עדיין לא היה לי זמן לבדוק את העיניין, אבל עכשיו אחרי שהרכב עמד קצת (כמו שציינתי רכב שני בבית לא בשימוש כ"כ) הרכב מניע אבל ברגע שלוחצים על הגז המנוע נכבה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה כבר לא בעיית ניצוץ, זו כבר בעיית הזנת דלק. 

• רעיון טוב! 1

עד מתי 😡

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 16.8.2024 בשעה 13:04, zaf כתב:

זה כבר לא בעיית ניצוץ, זו כבר בעיית הזנת דלק. 

החלפתי את הסלילי הצתה עכשיו האוטו חזר להניע ולנסוע, ונורת מנוע נכבתה. 

הסל"ד עדיין לא יציב בסרק בעיקר בעמידה בלי מזגן (כשהמזגן דלוק המנוע יציב יחסית). 

מאמין שבאמת קשור לדלק (משאבה או מזרקים) או אולי המצערת למרות שעברה ניקוי לא מזמן. 

המליצו לי גם לנסות לתדלק קצת דלק 98, זה יכול לעזור באיזשהו אופן? ואם כן יפריע אם נשאר עדיין 95 במיכל כחצי מיכל? 

עריכה אחרונה על ידי Ilangl97
  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...