טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,309 נושאים בפורום הזה
-
- 6 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי, אמורה להחליף ברקסים קדמיים לרכב וצלחות, קיבלתי הצעה להחלפה עם חלקים מקוריים 1450 ש"ח ועם חלקים חלופיים- יצור סיני בערך 950 ש"ח. יש פער משמעותי של 500 ש"ח בין חלקים מקוריים לחלופי שזה ייצור סיני. אודה לחוות דעתכם מה מומלץ?
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 465 צפיות
שלום האם אפשר וו גרירה? מה המשקל המותר? יש לי וו גרירה נשלף שהיה בסוזוקי קרוסאובר 2018 , האם אפשר להתקין אותו בקיה XCEED 2020 ? תודה יגאל
הודעה אחרונה מאת של, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 330 צפיות
שמתי לב לבעיה, שהמזגן עובד אך לא מקרר מספיק חזק כמו שצריך, במיוחד בעומס חום, וכן מפסיק לגמריי לעבוד שהחום עולה מעל 100 מעלות וחוזר לעבוד כשיורד החום פתחתי מכסה מנוע והמאוורר לא עובד קבוע בהדלקת מזגן (כמו ברוב המכוניות) האם יש למישהו מידע איך ברכב הנ"ל פעולת המאוורר תודה מראש
הודעה אחרונה מאת rami.v, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 393 צפיות
שלום רציתי לברר בבקשה יש לי 2 ונטות ברכב 1 למנוע ו1 למזגן.. של המזגן כל כמה זמן הוא צריך לעבוד?
הודעה אחרונה מאת אביה11, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 383 צפיות
שלום הזמנתי מערכת שלטים מעלי אקספרס כשחיברתי רק פלוס מינוס ואיתותים-בפתיחה הבהב פעמיים בנעילה הבהב פעם אחת אחרי שחיברתי אותו לנעילת דלתות כמו ההוראות כאן למטה -בנעילה מהבהב רגיל בפתיחה מהבהב אחד קצר זה מציק כי אתה לא יודע מתי פותח ומתי נועל למישהו יש הסבר או פתרון לזה?
הודעה אחרונה מאת מ.צ, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 900 צפיות
שלום חברים קניתי מד סל''ד מאלי אקספרס אני רוצה להתיעץ לפני ההתקנה ולראות אם הבנתי נכון זה המד יש לו חמש חוטים אם הבנתי נכון אדום פלוס קבוע (מצבר ?) שחור מינוס צהוב לתאורה של המד מחברים לפנסים לבן לפלוס אחרי סוויצ' השאלה היא הירוק לאן לפלוס בקויל ואז למפלג ? או ישר לחוט הצתה ואם כן אז הליפוף הוא מבחוץ או לקלף את הבידוד (מה שנשמע לי לא הגיוני כי יש שם זרם גבוה ) אשמח לעזרתכם תודה
הודעה אחרונה מאת chrono, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 434 צפיות
חברות הביטוח דורשות ממני ללכת למתקין שלהם על מנת לסדר את האיתוראן שכבר קיים אצלי ברכב אבל לדבריהם הוא לא פועל. האם ניתן לתקן את זה לבד
הודעה אחרונה מאת IsraCar, -
- 8 עוקבים
- 15 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
שלום לכולם, היום באמצע נסיעה קפצה הודעת check auto gearbox ולאחר מכן הודעת check polution system, לא יודע אם קשרות אחת לשנייה אבל הופיעו יחד. כיביתי את המנוע והנעתי מחדש, ונדלקה גם נורת המנוע. בפועל הרכב לא החליף הילוכים ונתן לי רק הילוך ראשון, גם לא רוורס. הגעתי למוסך בעיר בו טופל הרכב. המוסכניק בדק במחשב רכב ואמר שזה בעיה שרק ברנו ידעו לפתור, לא הצלחתי לצרף תמונה לכן ארשום כאן את ההודעות: Df 393 changing gears shift drum 2, gear changing impossible Df490 clutch 2 motor circuit, general electrical failure אציין שהרכב עבר טיפול שמנים, פילטר שמן, בלמים ודיסקים, כיוון פרונט וצמיגים חדשים ועבר טסט בפברואר השנה. מישהו מכיר נתקל בבעיה ומ…
הודעה אחרונה מאת JohnnyEnglish, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 20 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אאוטלנדר 19 מתחמם בעליות לירושלים מעל 2000 סל''ד כשאני יורד מתחת ל2000 מתקרר עם מזגן בלי מזגן אוטו מלא אוטו ריק לא משנים את הארוע קורה רק בימים חמים (35 מעלות +) רעיוניות?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
מאזדה CX 5. מה פשר ההודעה בלוח המחוונים?
הודעה אחרונה מאת roeylee, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 677 צפיות
מישהוא יודע איפה נמצא הפיוז של המצת? ליד ההגה או בתוך המכסה מנוע
הודעה אחרונה מאת IsraCar, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום רב, בספר רכב רשום שהנוזל קירור הדרוש הוא G12 EVO (כרגע יש סגול במיכל) לא מצאתי את הנוזל הזה בצפון גם לאחר חיפוש באינטרנט, יש אותו רק במרכז ודרומה האם אפשר למלא G12 אדום? רשום בספר שערבוב של נוזלים שהם לא EVO מפחית את הגנה מפני קורוזיה ויש להימנע מכך, כמה זה קריטי לא לשלב ביניהם? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 440 צפיות
שלום לכולם. יש לי רכב מסוג סוזוקי קרוסאובר שנת 2014. נסעתי בעליות באילת שהיה 45 מעלות בחוץ עם מזגן בעוצמה גבוהה. באמצע העליה המזגן הפסיק להוציא קור והמנוע התחיל להתחמם. כיביתי את המזגן הורדתי רגל מהגז ובסוף העליה המד חום של המנוע ירד למצב תקין והמזגן חזר להוציא קור. מה יכולה להיות הבעיה ? אשמח לעזרה
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 699 צפיות
שלום חברים, מדובר ביונדאי גטס 2003 משהו יודע לזהות מהיכן הבעיה? IMG_1730.mov
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
מפוח למזגן
מאת השגיא- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 723 צפיות
האם כדאי לקנות מפוח למזגן חילופי ?זה מתאים ?
הודעה אחרונה מאת השגיא, -
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 635 צפיות
אולי מישהו כאן יושיע.. ספארק 2019, 23,000 קמ יש תופעה שכאשר מגיעים לבערך רבע טנק דלק, כשמניעים את האוטו אז פתאום קופצות מלא תקלות בלוח השעונים, המד של הדלק משחק, הסלד משחק,ויש סוג של רעש ״רובוטי״ כזה. האוטו לא נוסע (סוג של מתחיל נסיעה ומיד מפסיק). אם מחכים כמה שעות או יום אז פתאום האוטו מניע ונוסע כרגיל. הייתי כמה פעמים במוסכי umi (בשניים שונים), ולא מצאו פיתרון. (עשו סריקות מחשב, הוציאו את העלוקה, עידכנו גירסה.. ומה לא) מישהו מכיר תקלה כזאת? אשמח לעזרה וייעוץ.
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
- 5 עוקבים
- 16 תגובות
- 2 אלף צפיות
באיזה גריז מומלץ לגרז את החיבור של הציריה עם הנאקל? יש לי את הגריזים הבאים: אחד מהם מתאים או שאני צריך לקנות משהו? בנוסף, אפשר לנתק את הפעמון החיצוני של הציריה בלי לנתק את הציריה לגמרי?או שזה לא יעבוד? אני צריך להחליף גומיה חיצונית לציריה.
הודעה אחרונה מאת יגיל, -
נורת EPC
מאת תומר כהן 1- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 689 צפיות
יש לי פולו גיטיאי 2015 מנוע 1800 הרכב סטייג 1 של PCP כל פעם שאני לוחץ על הגז עד הסוף נדלקת לי נורה של EPC זה הקוד תקלה שזה מראה לי
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 686 צפיות
מאזדה 3 2009. טוב יצאתי אהבל, דפקתי את ההברגה של הציריה ועכשיו אי אפשר להבריג את אום הציריה. הרכב מושבת. דפקתי כנראה יותר מדי חזק על הציריה כדי להוציא אותה וזה מעך את החריצים הראשונים. אני קצת אובד עצות. חיפשתי מחרוקת (משחזר הברגות) ואין בשום מקום בסביבה שלי, יש חנות אחת רחוקה שיכולים להזמין לי וזה באזור ה400 ש''ח (במחיר כזה כבר עדיף לקנות ציריה/פעמון חדשים. גם ציריה ופעמון חיפשתי ואין באזור שלי. לגרור את הרכב למוסך אני לא רוצה. הדבר הבא שאני מנסה זה משחזת לשטח את החריצים הראשונים של ההברגה ואולי זה יעזור (יש מספיק הברגה שתישאר). אשמח לכל המלצה שתעזור. אני גר בעלי (ליד אריאל), אם יש מישהו שיכול לעזור אשמח ממש (גם בתשלום). מטעויות לומדים
הודעה אחרונה מאת יגיל, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
טוב שלום לכולם יש ברשותי יונדאי ולוסטר שנת 2011 ידנית ויש לי איתה בעיה שאני עוד לא הצלחתי לעלות על הפיתרון שלה ואני אשמח לעזרה שלכם כי זה כבר משגע אותי . האוטו עומד על 184000 קילומטר והוא אוכל לי שמן זה עומד על כל 300 קילומטר בערך 250מל שמן . עכשיו בדקתי בספר רכב של האוטו באינטרנט וראיתי שעל כל 1500 קילומטר היצרן מצהיר שהאוטו אוכל 1ליטר שמן . כמובן שמה שהוא מצהיר זה לאוטו חדש ואני גם עשיתי קילומטרג׳ עם האוטו . בנוסף בדקתי על כל מני בדיקות לחץ כדי לדעת אם הלך לי הראש מנוע 1: בזמן כשאוטו חם פתחתי את הפקק של השמן וראיתי שהוא לא קופץ 2: האוטו לא רועד בכלל מהפנים מרגיש כמו רכב היברידי 3: האוטו מגיב טוב ולא מתחמם בכלל . אני פשוט מסתוב…
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
-
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
הי משהו נתקל בבעיה דומה ? המזגן מקרר טוב ואחרי 20 דקות בערך מפסיק לקרר ויוצא אויר רגיל-חמים ואז כעבור כ 20 דקות מתחיל לקרר וחוזר חלילה. זרם האויר תמיד חזק, רק פעם הוא קר ופעם הוא חמים.
הודעה אחרונה מאת IL20, -
- 8 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
הי הזמנתי סוללת Miracase 8000mAh PowerBank USB וכשבאתי לאסוף אותה המוכר אמר לי שהיא עלולה להתנפח אם היא נשארת באוטו טעונה כי זה קרה לו, והמליץ לי לטעון אותה ולאחסן אותה ברכב, רק כאשר המצבר מגמגם (מה שבעצם נוגד את כל הרעיון של סוללה כזו) האם מישהו נתקל בתופעה כזו?
הודעה אחרונה מאת Camaro 92, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 581 צפיות
אתמול לפני נסיעה רצינו לשים שמן מים לרכב מיצובישי גרנדיס 2010. מילאנו מים ירוקים המיכל הייעודי, ופתאום ראינו שצף מעליהם נוזל חום, בצבע של קפה עם חלב, מוקה כזה, ובמרקם שמנוני ואטום. ניסינו בהתחלה לספוג אותו עם מגבון, ואז ראינו מהצד שיש ממש גובה של כעשר סנטימטר של נוזל כזה שצף על המים הירוקים ששמנו. בסוף מילאנו עוד ועוד ועוד מים ירוקים עד שכל הנוזל הזה פשוט יצא... הרכב נוסע די רגיל כל הזמן, לא ראינו איזה נורה מיוחדת חוץ מזה שהמזגן קצת מג'עג'ע פעם עובד פעם לא, רק לא נראה לי שזה קשור... מה זה אומר ומה צריך לעשות? ואם כבר, מה יכול לעזור לשפר את צריכת הדלק?
הודעה אחרונה מאת Shab00, -
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 582 צפיות
אהלן, מתלבט אם לקנות רכב אלטו 2011 אוטומטי. הרכב לא מניע בלי שנותנים גז במקביל לסיבוב המפתח. חוץ מזה הכל חלק בנסיעה. המצב ככה כבר כמה שנים טובות (הרכב של חבר). אני יודע שקשה לאבחן על סמך הודעה של שורה באינטרנט, אבל אשמח למחשבות מה יכולה להיות הבעיה והאם זה משהו שצריך להדאיג או שתיקון אמור להיות יחסית פשוט. תודה מראש
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 492 צפיות
שלום רכב היברידי שיש אישור לגרור איתו כגון טויוטה קורולה השאלה האם זה פחות מומלץ ,ויכול לפגוע בחיי הסוללה?
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 474 צפיות
מחפש מוסך אמין ולא יקר לסקודה קודיאק מנוע בנזין 2 ליטר 4*4 שנת 2018
הודעה אחרונה מאת Coro, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 730 צפיות
מחפש משפץ ראשי מנוע מומלץ באזור יבנה/רחובות. שיהיה אדם ישר ושאם לא צריך לשפץ יגיד לי. @רפי לין אני רואה שאתה ממליץ על הרבה אנשים. תודה
הודעה אחרונה מאת itamar_vtec, -
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 612 צפיות
מה מומלץ עד 800₪-1000₪ לרביעייה (איך המותגים הסיניים) ? אחרי כמה שנים יש להחליף צמיגים ? הם בני 4 שנים ואני לא רוצה ליפול עליהם בטסט תודה !
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 572 צפיות
איזה צמיגים כדאי לקנות לאיביזה 2016? לא עושה נסיעות ארוכות, בעיקר בעיר ולעיתים בין עירוני ברמת 70KM לכיוון שמעתי ש Falken טובים אני לא מבין חצי דבר בצמיגים חוץ מלהשוות נתונים טכניים בנוסף, מה המחיר השפוי פר צמיג עבור 4 צמיגים?
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 637 צפיות
מזגן במאזדה 3 2011 מנוע 2000 פעם מקרר ופעם יוצא אויר חם ופעם יוצא רק אויר חם נבדק גז יש נבדק ממסר תקין אמרו לי שזה או קלאץ או מדחס צריך את עזרתכם לא רוצה שיתפרו אותי מה הבעיה ואם מישהו מכיר חשמלאי רכב אמין שיכול לפתור לי את הבעיה ולא ינסה לשדוד אותי בהחלפת מדחס חדש לכוין אותי אליו אשמח
הודעה אחרונה מאת לירון .ה.,
-
מי מחובר 41 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 1,065 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- דובצע
- mazda2011
- יבגניפ
- natco
- גולדן191
- פריג'י
- Satori
- David32
- yoav911gt2
- WideFocus
- fatboy1340
- nio