טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,307 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 481 צפיות
שלום חברים קניתי בהונדה סיוויק 2010. עומד על 137אלף קילומטר. אני רוצה לעשות טיפול קטן ליישור קו. מה לבדוק ומה כדי להחליף? ביררתי לגבי השמן מנוע הבנתי 5W-30 מתאים?
הודעה אחרונה מאת topop, -
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי יש ברשותי טויוטה ראב 4 שנת 2012 לפני שנתיים בערך גנבו לי את הניקל שמכסה את פנס הערפל החלטת שאני רוצה למצוא לו חלק חדש חיפשתי וחיפשתי גם באיביי ובאתרים אמריקאים ולא מצאתי איפה קונים🤷🏽 אשמח לעזרה … בתודה
הודעה אחרונה מאת chrono, -
שלומות. הצמיגים שלי חורקים בסיבובים, קלים כקשים, במהירויות נכונות\נמוכות מהנכונות. גם ביציאה מרמזור לתוך סיבוב (קרי, מהירות אפסית). אלו צמיגים טובים, קונטיננטל (כל ה-4) ולא זבל סיני בשנקל. המזמורים האלו מסמלים שהצמיגים כבר רוצים החלפה או שאין כל כך קשר? אציין, שעוד יש להם בשר (נו מה חשבתם) אבל הם כבר בערך 3 שנים על הרכב (יוחלפו בכל מקרה לאחר 4 שנים). תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 547 צפיות
היי, נשברה לי המסגרת של לוח שעונים בקיה סיד 2010. מישהו יודע איפה ניתן לקנות כזה? באינטרנט מצאתי רק אתרים ממזרח אירופה שלא שולחים לארץ. המקט של החלק הוא 848301H050 אשמח אם למישהו יש מושג מאיפה להשיג כזה, זה חלק אסטטי אז לא חייב חדש או מקורי.
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 565 צפיות
שלום חברים יש מצב שן בגלגל ששרשת טימיינג נשבר אחרי 200K ? והאם היצרן ממליץ על החלפה אחרי מס קילומטר ? אני שואל בעקבות מס תקלות שנדלקות לי מדי פעם לדוגמא: p0016 crankshaft position camshaft position correlation bank 1 sensor a vw citroen ds4 so chic 2013
הודעה אחרונה מאת nadavd4, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 544 צפיות
שלום רכב הודה סיוויק 2011 דגם קומפורט 1800. הלך המדחס. האם חובה להחליף גם את המעבה? קיבלתי הצעות מחיר בין 1000 ל 2800 ש"ח. למה הבדלים כל כך גדולים? ממה צריך להיזהר? מוסך מומלץ?
הודעה אחרונה מאת TZR84, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי, נדלקה לחמותי אתמול נורה של גיר, אחרי שכיביתה את הרכב והדליקה שוב התקלה נעלמה. היום חזרה והרכב לא נוסע רוורס. קאפצ׳ר 2017
הודעה אחרונה מאת Felicia, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 23 תגובות
- 9.1 אלף צפיות
שלום חברים, צריכה קצת מושג במחירים. נדלקה לי נורת מנוע ואמרו לי שזה חיישן למדה וזה עולה 1000 שקל (מוסך רשמי). סה"כ רצו 1200 שקל, כולל עבודה או בדיקת מחשב או לא משנה מה. זה סביר? אגב, מחיר רשמי של בדיקת מחשב שם עולה שם 350 שקל (כולל מע"מ). לפני חודשיים היתה לי אותה נורה, שילמתי 350 שקל על הבדיקה וניקוי בית מצערת. נשמע לי סביר אז אבל הפיקנטו מ-2012 ואני בחרדות שהיא מתחילה להתיישן ומהמחירים האלה. יש דרך להוזיל? המלצות? אולי לא במוסך רשמי? אשר לקנות חלפים לבד? תודה רבה מראש לעוזרים
הודעה אחרונה מאת HEBO, -
-
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 819 צפיות
היי החלפתי היום זוג ברקסים קדמיים לרכב הונדה סיוויק 2007 ושכתי לפמפם את הדוושת ברקס אחרי זה הנעתי את הרכב ואני מרגיש שהברקסים לא עוצרים ממש חזק מה עלי לעשות אשמח לתשובות תודה רבה לכל העוזרים ולילה טוב
הודעה אחרונה מאת NTZSV, -
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 616 צפיות
יש לי בטויוטה ורסו צמיגי מישלין פרימסי 4 שרמת רעש שלהם 68. הם כבר בני 4 ורוצה להחליף אותם. סך הכול הייתי מרוצה מהם גם בהשוואה לברידסטון המקורי שהיה מקודם. הבעיה שכרגע מוכרים פרימסי 4 פלוס שרמת הרעש שלהם 69. חשוב מאוד בשבילי שהצמיג יהיה שקט. האם לבחור דגם אחר ? או להתעלם מתוספת של db אחד ?
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 316 צפיות
מחפש משחזר מפתחות (לסוויץ, דלתות ומנעול פלדלת שנועל את הידית הילוכים) באיזור מודיעין, ירושלים, מרכז אשמח להמלצות
הודעה אחרונה מאת Aviady001, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 432 צפיות
מצאתי בעלי אקספרס כאן כויל שנראה עם הזמנות טובות וביקורות טובות, השאלה אם אתם ממליצים לי להזמין את זה או שיש לכם המלצה אחרת להזמין ממקום אחר. המקט הוא 22448ED800 תודה רבה לכל החברים!!
הודעה אחרונה מאת ELI001, -
- 6 עוקבים
- 6 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום לכולם, האם מישהו יודע איפה ממוקם המצבר? משמש אותי הרבה לשימוש במדחס אויר שמתחבר ישירות עם לקוטבי המצבר. עד כה חיפשתי: 1)תא מנוע (כמובן) 2)תא מטען 3)מתחת למחשבים האחוריים(שם ממוקמת הסוללה של המנוע החשמלי) טרם נמצא מיקום, אשמח לעזרתכם.
הודעה אחרונה מאת zaf, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 682 צפיות
היי שלום לכולם, כבר תקופה מחפש באתרים חלקים באינטרנט על חלקים לקיה פיקאנטו 1.2 שנת 2018 החלקים הם תושבת מנוע ותושבת גיר, הרבה חלקים ועוד דברים מוצאתי בקלות אבל רק את החלקים האלו לא מצילח למוצא יש למשהו אתר אמין וזול יחסית להזמין דרכו ? למי ששואל, חפשתי כבר בחניות בארץ לרוב לא היה להם או אם כן היה להם היה מדובר תג מחיר הזויי לחלק בשביל קיה (700-800 ש"ח מנימום) תודה רבה לעוזרים.
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 692 צפיות
שלום לכולם החלפתי קלאץ בגיר רובוטי של סיטרואן ואני צריך לכייל את הגובה של הקלאץ, הטאבלט סורק שלי לא מצליח להתחבר לפונקציה של כיול הקלאץ אלא רק לכיול של הגיר. יש לי כבל OBD אלחוטי, האם אוכל להריד / לקנות תוכנה אונליין למחשב הנייד ולהתחבר איתה? הכבל של הסורק שלי הוא עם חיבור BT, לדעתי ניתן להתחבר איתו גם לנייד. ראיתי מלא תוכנות למכירה אונליין מכל מיני אלי אקספרס וכאלה, אבל אני לא מצליח להבין אם הן יעשו את העבודה. יש מישהו שיכול להמליץ לי על תוכנה שהתנסה איתה? בעיקר במכוניות צרפיות? והאם מישהו יודע משהו לגבי כיול קלאץ וגיר רובוטוי בסיטרואן/פיזו?
הודעה אחרונה מאת משה63, -
-
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 565 צפיות
שלום, קניתי ניסן אקס טרייל שנת 2020 בנזין מנוע 1.3טורבו רציתי לדעת אולי מישהו מכיר את סדרת הטיפולים של הרכב ואם יש למישהו את כל המפרט טכני של כל הטיפולים,מהטיפול הקטן עד הגדול? וכל כמה ק"מ צריך לעשות טיפול לרכב? תודה רבה לעוזרים הצדיקים!
הודעה אחרונה מאת chrono, -
- 3 עוקבים
- 14 תגובות
- 870 צפיות
ערב טוב מה המלצתכם לצמיג איכותי חסכוני ונוח שיחזיק ליונדאי i10 2015 1250. משתדל לא סיני..
הודעה אחרונה מאת thema832, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 506 צפיות
היי, החלפתי משולשים ברכב שלי (לא במוסך) רציתי לשאול אם יש מה לעשות עם המשולשים הישנים (מקוריים של מאזדה) אולי למסור למוסך? יש להם מה לעשות עם זה? או לזרוק לפח? תודה.
הודעה אחרונה מאת NTZSV, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 431 צפיות
בוקר טוב לכולם מעוניין להדביק את הריפוד הנופל בתקרת הרכב ראיתי ביוטיוב שיטה עם מזרק אבל לא הבנתי איזה דבק לקנות . מה ממליצים? תודה !!
הודעה אחרונה מאת sonego78, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 624 צפיות
שלום לכל החברים, יום חמישי האחרון בלילה הרנו שלי התחילה לקרטע בין רמזור לרמזור לבסוף נעצרה עם אגזוז מעשן שחור. נגררה למוסך שלא ידע איך לפתור את התקלה וכנראה שהתקלה החמירה כי עכשיו האוטו לא מניע בכלל (יום חמישי עלה לגרר בנסיעה). האוטו כרגע יושב בצד ללא ידיעה ממשית מה קרה לו בדיוק מדובר על רנו פלואנס 2012 דיזל. מצרף צילום מסך של OBD.
הודעה אחרונה מאת Mistert100, -
- 5 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, מיצובישי לנסר 2008 דגם ישן כמו 2007 אוטומט. התחילה נזילה חזקה שרוב המים בורחים מסביב אזור הקסלה העליון ויתכן מעוד מקומות כי רואים זרימה למטה, 2 הצינורות תקינים. שאלות: האם מחליפים בחליפי ולא משפצים? יש שם גם קירור לשמן גיר האוטומט שהולך לאיבוד בהחלפה, כמה יש שם שמן ברדיאטור? כי עם המודד זה לא הכי ברור כמה החוסר. בתודה מראש רואים דולף למעלה.mp4
הודעה אחרונה מאת beatman1, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 514 צפיות
שלום לכולם, שיהיו בשורות טובות. יש ברשותי הונדה סיוויק 2012, ושמתי לב היום שבעצירת רמזור הדוושת ברקס יורדת ממש עד הסוף. הכנסתי למוסך והוא אמר שזו כנראה בעיה בABS ושזה המחלה של הסיוויק. רציתי לשמוע את דעתכם אם מישהו חווה דבר כזה פעם ומה זה יכול להיות. תודה מראש. שיהיו ימים שקטים.
הודעה אחרונה מאת itzik123, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 446 צפיות
שלום חברים עכשיו נסעתי ובכול בלימה מרצדת בכתום הנורה שבתמונה (האמצעית) ונעלמת כשהאוטו עומד. מה המשמעות שלה? ראיתי עוד משמעות לנורה. ברקסים קדמיים-החליפו לי רפידות שבוע שעבר….
הודעה אחרונה מאת דובצע, -
- 5 עוקבים
- 22 תגובות
- 2 אלף צפיות
היי, מצרף תמונות של הסימונים שמתכוון אליהם, מוקפים בעיגול האדום, נראים משולשים קטנים. השאלה שלי היא האם אני יכול להשתמש בצמיגים עד שכתף הצמיג "מגיעה" באמת למשולשים הקטנים האלה? מבחינת החריצים בסוליית הצמיג עצמה, הם אמנם איבדו עומק (במיוחד אלה שבצד הנהג, גם הקדמי וגם האחורי שחוקים יותר מאלה בצד הנוסע) אבל עדיין לא משופשפים לגמרי. למה אני צריך "להקשיב" יותר? לחריצים על סוליית הצמיג או לסימוני המשולשים בכתף הצמיג? הערה חשובה- מדובר בצמיג ספורטיבי עם tw200 (יש כאלה המכנים צמיגים כאלה סמי סליק). מבחינת התחושות בנהיגה, אין ספק שאני מרגיש את השחיקה בצמיגים, הרכב נותן יותר להחליק איתם אבל עדיין הצמיגים האלה מספקים אחיזה מאד גבוהה כשאני תחת עומס ולכן אני עדיין לא חושב …
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 365 צפיות
קניתי לפני כמה חודשים פיאט פונטו EVO והמוכר אמר לי שלא עובדים החלונות כי נכנס לו מים בדלת התחלתי לבדוק מה קורה פירקתי את הדיפון של הדלת וגיליתי שהחלון היה פתוח למחצה אבל לא בצורה קונבנציונלית אלא פשוט פירקו לו את הברגים של המנוע והוא יושב באוויר, החזרתי אותו למקום והתחלתי לבדוק מה קורה, פיוזים הכל תקין, היו חוטים קרועים ולא מחוברים חיברתי הכל, בדקתי עם בודק פיוזים וכן עם רב מודד והיה נראה לי שהכל תקין למרות זאת עדיין לא עובד, מה שגרם לי לחשוב שהפאנל של המתגים לא תקין אז הזמנתי פאנל חדש של המתגים. לבינתיים עד שהגיע הצלחתי לעשות מפסק שפותח את החלון של הנהג, ע"י שהתעלקתי על החוטים שיוצאים מהמנוע של החלון, החלון השני עובד במתג שלו בלבד, הילדים מאחורה לא יודעים בכל…
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 996 צפיות
מתאים לדייהטסו סיריון מהשנתונים 2006-2011 ספר רכב - דייהטסו סיריון 2006-2011.pdf
הודעה אחרונה מאת DareDevil, -
מדחס למזגן
מאת יוסי55- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 241 צפיות
שלום. הלך לי המדחס הונדה סיוויק 2011 1800 comfort. איפה כדאי להחליף ומה יותר כדאי. משופץ או תחליפי. ראיתי מחירים ביןן 1000 ש"ח (משופץ) עד 2800 ש"ח תחליפי.
הודעה אחרונה מאת יוסי55, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 611 צפיות
הסרטון של היום הוא על עבודה שלא תוכננה בכלל, ונוצרה לאחר שאשתי ניגשה לרכב בבוקר וזיהתה נזילה של נוזל ורדרד. תוך כמה שעות כבר הייתי עם חלקי החילוף הנחוצים, ובעזרת העירנות שלה גם נחסכו נזק והוצאה גדולים יותר! החלטתי לנצל את ההזדמנות כדי לנסות כלי חדש ולהמליץ לכם עליו - חולץ צינורות. הפרטים המלאים בסרטון הקצר שהכנתי
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
תקלה בגיר P1921
מאת sook- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 448 צפיות
יש לי יונדאי I30 מודל 2016 ניסיתי לנסוע לאחור ולא נסע, כיביתי והנעתי ואז הוא נסע כרגיל לאחר מכן נדלקה לי נורית תקלת מנוע ובדקתי תקלה P1921 איפסתי את המחשב ועכשיו הכל נראה תקין. האם אפשר להמשיך כרגיל או שזה יכול להזיק לרכב ? ומה הסיכוי שזה יחזור על עצמו ? תודה לכל המסייעים
הודעה אחרונה מאת TZR84, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 628 צפיות
היי לכולם, בטעות נלחץ כפתור הנעה ברכב לפני שחרור קודן ( לא שמנו לב). כלומר ניסינו להקליד קוד בזמן שסוויץ היה דלוק. אחרי שהבנו את הטעות, הנענו רכב בצורה תקינה אך פתאום הבנו שהגה נהיה ממש קשה. בעמידה מאוד קשה לסובב את ההגה. ניסינו לכבות ולהניע כמה פעמים, ללא שינוי. יש טעם לנסות לנתק מצבר לכמה דקות? יש למישהו כיוון? אין רעשי רקע של משאבת הגה, אין נזילה. לפני הנעה לא נכונה העל עבד פיקס.
הודעה אחרונה מאת איריס אלינסון,