Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין לי תמונות, אם אזכור אנסה לצלם (היום הזדמנות אחרונה...). 

לדעתי מצבם סביר מינוס- יכלו לשרוד עוד חודשיים בשקט עד למועד שתכננתי להחליף אותם. 

שחיקה מעט מוגברת בצדדים, יותר מאשר במרכז (כי אני מתעצל למלא אוויר בקיץ כל עוד הנורה לא נדלקת לי).

חריצים תקינים בגובה. 

סדקים? לא יודע. לא חיפשתי סדקים, ולא שמתי לב אם יש לי. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 2 דקות, ברווז כתב:

כי אני מתעצל למלא אוויר בקיץ כל עוד הנורה לא נדלקת לי

רע מאוד.

זה בדיוק מה שתורם לאופי השחיקה שתיארת.

והנורה עשויה להידלק רק כאשר הלחץ משמעותית נמוך מהנדרש (וגם זה אולי כשהצמיג כבר נסע כברת דרך והתחמם, כשהניפוח לערך המומלץ צריך להיות כשהצמיג "קר").

מעבר לכך - צריכת הדלק נפגעת (כ-2% עבור כל 5psi מתחת למומלץ), חיי הצמיג מתקצרים, פוגע באחיזה ובהתנהגות הרכב, פוגע בבלימה (ראה דוגמה ברכב כמו שלך, החל מדקה 4:38).

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 26 דקות, Tom_22 כתב:

זה בדיוק מה שתורם לאופי השחיקה שתיארת.

אני יודע :lol:

ולקחתי אחריות על זה... "זה שלי" לגמרי.

לפני 27 דקות, Tom_22 כתב:

מעבר לכך - צריכת הדלק נפגעת (כ-2% עבור כל 5psi מתחת למומלץ), חיי הצמיג מתקצרים, פוגע באחיזה ובהתנהגות הרכב, פוגע בבלימה

אצלי הלחץ המומלץ הוא 38PSI. הנורה נדלקת למיטב זכרוני סביב 29. אני לא מקפיד למלא כל תדלוק שני כמו פעם בקיץ, כן מקפיד יותר בחורף.

פוגע בבלימה, קצת מוזר לי. פחות לחץ אוויר = יותר שטח מגע בין הצמיג לאספלט = חיכוך מוגבר בבלימה (דווקא קיצור מרחק הבלימה, לא בצורה משמעותית) כך אני מבין את הנקודה. 

**מנסה להבין, לא מנסה להצדיק**

פורסם

Screenshot_20240909_135455_Google.thumb.jpg.74393c76f8885ff5f130c1d3e0069603.jpgבלחץ.נמוך מרכז הסוליה מתנתק מהכביש.

Screenshot_20240909_135455_Google.jpg

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

כלומר כ-10psi/25%.

העובדה שיש לך שחיקה מוגברת בצדדים של הצמיג במקום שחיקה אחידה מעידה שגם אם לכאורה יש יותר שטח מגע (ומרכז הצמיג לא ממש מורם מעל פני הכביש כמו בציורים שמתארים זאת), חלוקת הלחץ על הסוליה ושלדת הצמיג שונה ומפחיתה מיעילות המדרס לבצע את תפקידו.

132.pngfootprint.jpg

(1 באר = 14.5psi~)

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • אהבתי 1
פורסם

תודה רבה, החכמתי. 

אתחיל להקפיד למלא כל 2 תדלוקים, כמו בעבר. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם

הנה תמונות הצמיגים הישנים (קדמיים).

20240909_145008.thumb.jpg.a1c0d7566fc965455f121505719b8194.jpg20240909_145004.thumb.jpg.d955dab8769c625031d00bd8f6ae57dc.jpg20240909_144951.thumb.jpg.2083660c58c89ccc704d9cf9b9329343.jpg20240909_144945.thumb.jpg.01c0ed0b2c7985ef9f88113ffaf5d45e.jpg

פורסם

בפעם האחרונה שיצא לי להביט, המצב היה זהה למדי. לא ראיתי הבדלים בשחיקה בין הפנימי והחיצוני. הסתכלתי על זה במיוחד... 

הרכב גם לא "מושך" לשום כיוון, כך שאני לא חושב שיש לי קאמבר. אני לא מאמין שיש לי צורך לעבור כיוון פרונט בשלב זה. במיוחד עכשיו, יומיים וחצי אחרי טסט, שאני משוכנע שהיו אומרים לי שאני צריך לבצע כיוון פרונט...

פורסם

אם זהה, אז כנראה מוגבל באמת לענין לחץ האוויר.

שחיקה בכתף בלבד יכולה להיות יותר בעיית Toe (התבדרות או התכנסות). בעיית קאמבר תוביל לשחיקה הדרגתית לרוחב הצמיג.

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...