טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,307 נושאים בפורום הזה
-
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 683 צפיות
היי מסרק ההגה ברכב הוא חשמלי. בשנתיים האחרונות החלפתי 3 פעמים מסרק הגה מפירוק. ההגה הופך להיות קשה לפעמים עם ההנעה, לפעמים לאחר מספר דקות של נסיעה ולעתים רחוקות הנסיעה רגילה ללא הבעיה. החלטתי שאיני מעונין לזרוק 2000 ש"ח שוב ותוהה אם מישהו חווה את הבעיה המדוברת וכיצד הצליח לפתור אותה. תוהה בכלל אם הבעיה לא נובעת מסיבה אחרת. האם מי מכם מכיר דיאגונוסטיקן רציני שיוכל לסייע במציאת המקור לבעיה (מאזור נס ציונה והסביבה) תודה.
הודעה אחרונה מאת Deutz912, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 952 צפיות
הי חברים, אשמח למידע בנושא תודה ניצן
הודעה אחרונה מאת nit_zan, -
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום. לצערי ברכב נפרץ קולר שמן גיר ומים נכנסו לתיבה. אחרי ביצוע FLUSH והחלפת שמן ( מקורי של מיצובישי ) הרכב נוסע, אך הגיר לא מתנהג כמו שצריך. אשמח להמלצה למכון גירים באזור אשדוד או מרכז. תודה.
הודעה אחרונה מאת ron123zz, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 613 צפיות
שלום קנינו סקודה קודיאק 2017 דגם סטייל. הגדרתי במערכות בטיחות שיעבדו כל האופציות (שמירה על נתיב , ניטור שטחים מתים וכו'). כל פעם שאני מתחיל נסיעה אני רואה שזה לא עובד ואז אני צריך להגדיר מחדש. איך מגדירים את זה אחת ולתמיד. תודה מראש לכל העוזרים.
הודעה אחרונה מאת IsraCar, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 625 צפיות
הלכתי למוסך והמוסכניק שאלה אותי מתיי החלפה פלגים אמרתי לא שלא יודע. כי הרכב הוא מלפני שנה וחצי ולא יודע מתיי החליפו לפניי... הרכב משנת 2006 האם חוץ מ20 אלף יש עוד סימנים שצריך לבדוק אם צריך להחליף פלגים? שאלה נוספת הוא הוציא את האטם מכסי שסתומים והם היו מלאים בשמן והוא המליץ לי מהיר לחליף ושזה לא אמור להיות ככה. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 4 עוקבים
- 22 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום רב לכולם. ברצוני להחליף אטם מכסה שסתומים ישן מאוד הוא בן מעל 13 שנה ברכב מסוג FORD FOCUS MK2 שנת 2011 שיש באוטו מנוע של VOLVO S40. חיפשתי בכל מקום אפשרי סקיצה או תרשים ולא מצאתי אני זקוק לתרשים של סדר סגירת הברגים ובאיזה עוצמה. תודה לעונים. ד"א בפורום ובכל גוגל מופיע רק של דגמים אחרים, יש רק 2 סרטונים בודדים שראיתי ביוטיוב שבו מחליפים את האטם באחד מראים שמורחים את האטם סיליקון RTV על כל הצד שנוגע במנוע ואז מניחים את כל היחידה ומחזקים את הברקים, בסרטון אחר שראיתי שמים את האטם ואת כל היחידה בלי סיליקון RTV בכלל ומחזקים את הברגים אשמח להסבר אם חייב סיליקון או לא אצלי הגומיה הייתה יבשה במצב שהיא התפוררה לחתיכות גדולות כאלה.
הודעה אחרונה מאת maor12, -
- 3 עוקבים
- 11 תגובות
- 680 צפיות
אני מנסה להחליף ידית לדלת של יונדאי טוסון 2010. עשיתי לפי הסרטון הבא: https://www.youtube.com/watch?v=h4lfN-wKOJE בדקה 6:10 הוא מכניס במיקום מסויים בדלת פותח אומים: הבעיה היא שאצלי אין גישה עד לבורג יש שם פשוט קיר... מה אפשר לעשות??? מצורפות תמונות, מקווה שיהיה מובן מספיק! אודה לעזרה!
הודעה אחרונה מאת yor2, -
- 7 עוקבים
- 14 תגובות
- 987 צפיות
היי חברים ,יונדאי i30 2010 מתחמם בעמידה (110-120 מעלות ) בנסיעה החום לא עובר את 90 מעלות פעמיים הוחלף תרמוסטט הבעיה נפתרה למשך 3 ימים וחזר שוב מה יכולה להיות הבעיה ?
הודעה אחרונה מאת Dan1246, -
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 756 צפיות
בקצרה, השומר החביב שלנו במשרדים אדון מבוגר שחי מקצבאות ועבודת אבטחה של 6 שעות יומיות רכש שברולט ספארק 2017. הוא צריך כחלק מיישור קו להחליף 4 צמיגים. 185/55/R15 הפרוטה לא בשפע בכיסו לכן הוא צריך צמיגים זולים שיתנו מענה טוב. לצערי אני פחות מתמצא כי אני בד"כ קונה צמיגי מותגים. רוב הנסועה שלו עירונית בקצב איטי כ7000KM בשנה. אם יש משהו סביר מכל הצמיגים של ה4 ב600/700 ש"ח אשמח לשמוע ולייעץ לו מה לחפש.
הודעה אחרונה מאת פריג'י, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
אהלן מקצוענים. רוצה לבצע טיפול קטן לcx5 שרכשתי לאחרונה שנתון 15 רוצה להחליף מי קרה (אנטיפריז) ראיתי פה שרשור משנת 17 שאפשר להשתמש במי קרה מסוג zerex Asian, במקום לקנות את הנוזל המקורי שעולה באזור ה300 שח ל4 ליטר. האם נוזל הzerex באמת מתאים ליישום במקום הFL22 המקורי של מזדה. תודה.
הודעה אחרונה מאת chrono, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 365 צפיות
שלום חברים, האם מישהו יודעמהן הוראות היצרן להחלפת שמן ומסנן גיר בקרייזלר גרנד וואגיר 2010? והאם זה נכון שמצליצים לא להחליף כי לאחר החלפה נוצרות בעיות בגיר ?
הודעה אחרונה מאת mcaspi, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 611 צפיות
היי מה הולך קפצה לי ההודעה של check auto gearbox שכמובן ישר הבנתי שנפלתי בסטטיסטיקה הלכתי למוסך(לא מורשה) שאמר לי שהחלפת מוח גיר לחדש תעלה 6,500 ולמשומש תעלה 3500-4000 (כי צריך למצוא ותלוי בכמה יעלה) אחרי מעמ וכולל עבודה אלה מחירים הגיוניים? מרגישים לי מאוד גבוהים ביחס למה שראיתי בהרבה מקומות תודה!
הודעה אחרונה מאת Scoochy, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 631 צפיות
בחיפוש אחר מצתים תואמים של NGK עלה לי המקט הבא lkr6d-10e, מדובר על מצת ניקל. חיפשתי אם יש מצת אירידיום ומצאתי את זה silkr6c10e על פניו מהחיפוש שערכתי לא קיבלתי תשובה ברורה מה תואם ומה לא, בחלק מהאתרים מופיע רק הניקל, בעוד שבאתרים בודדים מופיע שגם האירידיום תואם. באתר החלפים של קיה רק ניקל מופיע ובאתר NGK אפריקה למשל מופיע שכן תואם למנוע 1.2, אבל באתר NGK העולמי שאני מכניס VIN שוב רק הניקל מופיע.. אציין כשבחרתי את אותו השנתון,אותו מנוע אבל הספק מעט שונה האירידיום כן הופיע (הרכב המדובר 85 כ״ס ועבורו אירידיום לא מופיע אבל עבור 87 כ״ס אותו מנוע G4LA כן מופיע) עכשיו אני בהתלבטות, לפי הוראות יצרן נראה שמומלץ להחליף כל 60 אלף קילומטר, האם זה לא הרבה יחסית…
הודעה אחרונה מאת Aviv13467, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 391 צפיות
שלום, אשמח לדעת איפה ניתן לנקות או להחליף ממיר קטליטי לקיה קארנס במחיר שפוי?
הודעה אחרונה מאת א.שבתאי, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 405 צפיות
היי הרכב סיטרואן C1 דור 2 (נראה לי שזהה בטויוטה אייגו ופג'ו 108) החלק הזה בדשבורד: https://imgur.com/a/UvjWrtb מישהו בטעות שבר את ה-AUX (היה מחובר כבל, והוא הפעיל לחץ ושבר משהו מבפנים) אני מצאתי חלק באיביי להחלפה שנראה ככה: https://www.ebay.ca/itm/265097698947 לא הזמנתי עדיין אבל אם יהיה אפשרי לתקן לבד אז אזמין. אני לא מצליח להוציא את החלק, יש פינים למטה שכן יוצאים, אבל אז הוא נתקע בשני הפינים שלמעלה - האם זה אומר שצריך לפרק את כל המערכת אודיו מלמעלה כדי להגיע לשם? אם כן פשוט אלך למוסך הרשמי שיתקנו (או אם אתם ממליצים על מוסך שיודע לתקן חשמל טוב בסיטרואן) תודה
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
- 6 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
חיפשתי בכל האינטרנט ועוד לא מצאתי מידע על התקנה מקומית של פתיחה ונעילה של הרכב ללא מפתח, יש לי ב-CX5 רק מערכת הנעה ללא מפתח והבנתי שיש דגמים שיש בהם גם מערכת שיש כפתור בדלת עם חיישן קרבה למפתח שנמצא בכיס/בתיק. האם מישהו מכיר אם, איפה וכמה עולה להוסיף את המערכת הזו בדיעבד?
הודעה אחרונה מאת webmas1, -
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 995 צפיות
שלום חברים יש ברשותי פולקסווגן פולו 2014 1.2 מנוע cjz הונדה סיוויק 2014 מנוע 1800 R18Z4 לא מצליח להבין אילו שמנים יותר טובים או מתאמים לדגמים שלי אשמח לחוות דעתכם מצורפת תמונה של שמנים שיש לי
הודעה אחרונה מאת jorf0012, -
- 5 עוקבים
- 17 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום, חזרתי כרגע מנסיעה של חצי שעה בכביש מרכזי(רב הזמן מדובר בכביש 1), כאשר באמצע הנסיעה הופיע סימן הלחץ אוויר בגלגל. לא הרגשתי שעליתי על משהו חד, וגם לא היה שינוי כלשהו בנסיעה. כשהגעתי הביתה ובדקתי בחניה את לחץ האוויר בנתוני מולטימדיה, זה הראה לי 200 KPA, שזה כ 29 PSI, בכל 4 הגלגלים. הקדמי - שמאלי היה מסומן, והיתה הודעה לבדוק את לחץ האוויר. מדובר ברכב חדש, טויוטה יאריס 2024, ואמנם לחצי האוויר התקינים הם 33 ו 32 קדימה ואחורה בהתאמה, מה שקצת גבוה ממה שמוצג אצלי, אבל עד היום ההודעה הזאת לא קפצה, ואני חודשים נוסע עם מספרים אלה. מה יכולה להיות הסיבה לזה? למה, למרות לחץ אוויר זהה בגלגלים הקדמיים, הוא מודיע רק על שמאלי? תודה.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 722 צפיות
קאיה קרניבל 2011 דיזל, 260 אלף קילומטר... מאוד נהניתי ממנה. התחילה לזייף בהעברת הילוכים, נכבה לי כמה פעמים תוך כדי נסיעה במוסך קיה אמרו שזה גיר ומשאבת דלק ועוד מסנן סולר... מציעים להחליף לגיר משומש במקום אחר מציעים לשפץ לגמרי את הגיר עם חלקים מקוריים באותו מחיר... גם חוץ מהחוות דעת של המוסך אף אחד אחר לא בדק את הרכב... מה עושים? מה כדאי? תודה
הודעה אחרונה מאת Aviady001, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 509 צפיות
הרכב רועד מעט בגיר בתחילת נסיעה כאשר הוא קר, רועד חזק בתחילת נסיעה כאשר הוא חם. במוסך אמרו START CLUTCH. מה לעשות? איזי
הודעה אחרונה מאת IsraCar, -
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 9.5 אלף צפיות
הרכב: סקודה פאביה 2008 1600, רמת אבזור ספורט. 32,000 ק"מ אני גר בחיפה והיה לי תקר רציני באחד הצמיגים. הוא פשוט נפתח ונפסל לגמרי מה שגרם לי לחשוב על כך שהוא התייבש. החתך של הצמיג הוא: 205\45 על 16" הלכתי לצמיגיה גדולה יחסית והוא אמר שחבל לי על הזמן להשיג כזה צמיג ושהיה מאד קשה למצוא מישהו עם כאלה במלאי באזור חיפה. ואם אצליח למצוא בלי הזמנה אישית אז לקחת. בפנצריה הבאה המוכר "מצא" אצל היבואן באיזור או המחסן באיזור 4 צמיגי אקסלרה (אינדונזיה). לא הכרתי את החברה אך הוא הדגיש שהם מקבילים לדנלופ ועדיפים על הבריג'סטון המקוריים. לצערי הייתי קצר בזמן, תמים וחסר נסיון והסכמתי לעסקה שערוריתית של 4,000 ש"ח ל4 צמיגים שבטענה שהוא יכול או רוצה למכור רק 4 וגם ככה אני מסתכן…
שיפוץ גיר רציף
מאת דלקדור-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 8 תגובות
- 856 צפיות
שלום חברים! האם כדאי לשפץ גיר רציף בניסאן ג'וק? או רק להחליפו בגיר מפירוק או מיבוא?
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 754 צפיות
שלום לכולם, אשמח לקבל יעוץ והכוונה עם תקלה מוזרה בפיג׳ו 508 שלי. אקדים ואומר שהרכב נוסע נהדר,העברת הילוכים,סחיבה,הכל פיקס. קיימת בעיה מוזרה שאני לא מצליח לפתור, קורה לפעמים שהרכב לא מניע,ברגע שמתדלקים הרכב מניע בנגיעה והכל עובד כרגיל. הבעלים הקודמים של הרכב החליף משאבת דלק קדמית והבעיה עדיין קיימת. אשמח לקבל הכוונה + המלצה לבעל מקצוע רציני באיזור חיפה והסביבה.
הודעה אחרונה מאת RK, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 681 צפיות
יש לי כמה תופעות מוזרות, ואשמח לעזרה. שברולט קרוז 2010, מנוע 1600 1) לפעמים כשאני יוצא מהחניה, לאחר דקה הרכב מאבד כוח (זה כמו ילד קטן שקיבל כאפה ועדיין לא החליט אם לכבות או לא. לא עוצר, פשוט מאבד את הכוח.) זה לוקח חמש שניות ואז הרכב ממשיך כרגיל. 2) בנסיעה בכביש מהיר, במיוחד בעליות, לדוגמה, בעליות לירושלים, הרכב מתנהג כמו עצלן, לא סוחב. הטורים נשארים תקועים על 2-3, כאילו הוא פשוט מסרב להתאמץ. 3) לפעמים זה קורה גם בכביש ישר – הרכב מחליט לקחת את הזמן ולוקח לו הרבה יותר מהרגיל להגביר מהירות. לוקח בערך 3 דקות לעלות מ-50 קמ"ש ל-100 קמ"ש. יש לכם רעיון מה זה יכול להיות? יש לי קצת ידע טכני, אבל לא הרבה. החלפתי פלאגים, שמן ופילטר שמן לפני חודשיים, פילטר אוויר נק…
הודעה אחרונה מאת Gauss, -
עליתי על משהוא שחתך את הצמיג ( אולי דוקרן) יש לי פאלקן עם קוד מהירות 92H אין להשיג צמיג דומה במידות של הצמיג אפשר להשיג רק עם קוד 96V בפנצריה ששאלתי טענו שאין בעיה אפילו על אותו סרן לשים אחד 96V ואחד 92H לי זה נראה בעייתי ואין מנוס להחליף 2 ואני לא בטוח שאפילו על 2 סרנים מומלץ לשים זוגות עם קודי עומס שונים דעתכם? תודה
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 517 צפיות
הי חברים, אני לקראת טיפול ברכב הנ"ל. כרגע על כ115 ק"מ. בגבע ממליצים טיימינג כל 5 שנים/120,000. בלובינסקי מתעקשים על 10/165,000. מה המלצת המומחים?!
הודעה אחרונה מאת Elchanan99, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 283 צפיות
רכשתי מכשיר Lexia 3 מאליאקספרס עם DiagBox. הרצתי בדיקה על הפיג'ו 301 דיזל, יש לציין שלפני כמה חודשים עלתה צריכת הדלק ושאלתי בפורום ומוסכים בגלל שביטלו אוריאה לא רצו כ"כ להתעסק..וכן לא הופיע שום מנורת מנוע על תקלה אבל בבדיקה עם המכשיר Lexia הופיע דברים (הרבה שורות נראה שרובם חוזרים על עצמם כמה פעמים..) לא יודע למה אבל השורה הזאת התאריך והק"מ לא נכונים .. בכל אופן רשום שיש תקלה במסנן חלקיקים ? סתום ? 56857 62 km 05/10/2032 20:06:12 Engine management ECU P2452 64 Particle filter differential pressure plausibility fault local 20750 6 בשאר השורות התאריך והק"מ נכונים km 22/07/2024 20:32:05 Engine management ECU P02CF 00 Combustion of cylinder…
הודעה אחרונה מאת Deutz912, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 16 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, צריך עזרה - חזרתי ממילואים והרכב לא מניע (מצבר פרק) המצבר הוא 60 start stop. לפי האתר של טלרון באחריות עד עוד חודש. קפצתי לתחנת שירות, בדקו ואומרים שצריך החלפה (מכשיר הבדיקה מראה שגיאה) הבעיה - היבואן טלרון דורשים חשבונית קנייה ומאחר והרכב נקנה משומש, אין לי (בדקתי גם עם הבעלים הקודם) מה אפשר לעשות? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת נירגו, -
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 575 צפיות
שלום חברים, אשמח ממש לעזרה. היה לי הבוקר פאנצ'ר החלפתי לגלגל רזרבי, מתחיל לנסוע הרגשתי משהו מוזר בבלמים, בהמשך הנסיעה אני לא מצליח לעצור בכלל, כאילו הדוושה לא נלחצת עד הסוף, משהו עצר אותה באמצע. הזמנתי מוסכניק שמגיע לבית והוא טען שזה תקלה בABS והוא משתבש בגלל בגלגל רזרבי. החלפתי לגלגל הרגיל שמתי בורג סיליקון והרכב נסע חלק. אחרי זה תיקנתי את הפנצ'ר נסעתי איתו עוד 20 ק"מ והכל ממש בסדר. במוסך הוא טען לי שזה משהו הגיוני ואני יכול להמשיך לנסוע רגיל, וטען אותו דבר שהגלגל רזרבי משבש את המערכת ולכן זה קרה. קצת מדאיג אותי להמשיך לנסוע עם הרכב ככה. נשמע לי גם מוזר שהABS אמור לעזור במקרה של בעיות ולא לבטל את הבלמים. מה אני אמור לעשות?
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 271 צפיות
כנראה שמישהו הרים לי אותה בלילה ... אני מחפש חלק מפירוק, אשמח להכוונה תודה !
הודעה אחרונה מאת בנס,
-
מי מחובר 48 משתמשים רשומים, 15 אנונימיים, 1,428 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- samg
- yor2
- sperial
- discoTD5
- SlowRide
- PriceDevil
- רק ידני
- נירו72
- shlomiko
- Or05230
- vigi
- גולדן191