Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התקנה מקומית של פתיחה/נעילה ללא מפתח

webmas1

פוסטים מומלצים

חיפשתי בכל האינטרנט ועוד לא מצאתי מידע על התקנה מקומית של פתיחה ונעילה של הרכב ללא מפתח,

יש לי ב-CX5 רק מערכת הנעה ללא מפתח והבנתי שיש דגמים שיש בהם גם מערכת שיש כפתור בדלת עם חיישן קרבה למפתח שנמצא בכיס/בתיק.

האם מישהו מכיר אם, איפה וכמה עולה להוסיף את המערכת הזו בדיעבד?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא מכיר מערכת כזו שמתקינה את הכפתור לדלת, אבל אני כן מכיר מערכת שנקראת m-key  או מוביל-קי, זה של חברת קוברה.

מדובר במערכת המאפשרת לקוד את הטלפון למפתח הרכב, ואז ניתן לעשות מגוון פעולות כולל התנעה מרחוק, פתיחת דלתות וניתור מצב הרכב דרך אפליקציה ייעודית.

ניתן גם לאפשר הרשעה לאדם ספציפי לפרק זמן מסויים לנהוג ברכב ללא צורך להעביר לו פיזית את המפתח, כך שזה נחמד במוסך לדוגמא ללא חשש משכפול המפתח אל הרכב על ידי אחד העובדים.

המינוס הוא שאתה למעשה "מקריב" את אחד המפתחות, שנכנס לסוג של כספת בתוך הרכב ועובר עוד כמה מניפולציות שונות כדי לאפשר למערכת לעבוד.

אני אישית בדקתי את הנושא, פיתחת חששות שונים ולא הרכבתי את המערכת ברכב שלי אבל אני אולד סקול, אולי לאחרים זה יותר יתאים.

מצ"ב לינק לאתר של M-KEY לבחינתך.

https://www.m-key.co.il/

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה, שמעתי על המערכת הזו והם אכן טוענים שאם לא קיים ברכב פתיחה/נעילה ללא מפתח - היא מוסיפה את הפונקציה הזו. אבל אני עוד לא בטוח שזה בדיוק ככה, בסרטונים שראיתי נראה שצריך להיכנס לאפליקציה בשביל לפתוח או לנעול שזה בעצם יותר גרוע מלהשתמש במפתח!

גם ההסבר שלהם באתר על המערכת גורם לי לחשוב שאני חייב לפתוח את האפליקציה כדי לפתוח את הרכב:

המערכת מדמה שימוש בשלט המקורי של הרכב שלך – כלומר, ברגע שתתקרב אל הרכב עם אפליקציה פתוחה, הרכב יפתח. פונקציה זאת ניתנת לכיבוי/הפעלה ככל שתחפוץ בה.

ברכבים בהם אין חיישן קרבה מקורי – מערכת Mobile-Key מוסיפה מאפיין זה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 10.9.2024 בשעה 11:00, webmas1 כתב:

זה בעצם יותר גרוע מלהשתמש במפתח

למה חשוב לך לא להשתמש במפתח כשאתה נכנס לרכב ?

לי לדוגמא, יש כניסה ללא מפתח ברכב וזה אחד הדברים ש מעצבנים אותי ברכב.

למשל: לפני/אחרי הנסיעה אני לפעמים מסתובב סביב הרכב, בודק משהו או סתם מתעכב לידו.

הרכב מייד נדרך / ונכבה שלוש פעמים, בגלל שאני "מטריד" אותו והוא לא יכול לנחש אם אני באמת מתכוון לצאת/להכנס או סתם נמצא בסביבתו.

ובוא מי ישמע, "להשתמש במפתח", זה לא שאתה לוקח את הלהב המתכת הזה ומכניס אותו לחריץ המנעול.

אתה כולה לוחץ על כפתור שלט רחוק של המפתח. זה לא מאמץ פיזי מיכני חריג.

לא הייתי מתעסק עם האלקטרוניקה המקורית של הרכב בשום התקנה מקומית. סתם פתח לבעיות. זו דעתי.

עריכה אחרונה על ידי IsraCar
  • רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא מסכים עם ישראל  קאר.

KEYLESS זה אחלה דבר שבעולם. לא יודע על איזה רכב ישראל דיבר, אבל אצלי זה עובד נהדר - מכניס את היד לידית לפתיחת הדלת ישר מקבל 2 ציפצופים והרכב נפתח.

רוצה ליסגור - נוגע בידית בחלק החיצוני וזהו, ציפצוף אחד והרכב סגור.

מעולה שהמפתחות בתיק או בכיס והידיים עמוסות ולא צריך לחפש.

ודרך אגב, אם אני מסתובב ליד הרכב, הוא מזהה ישר ופותח את האורות הפנימיים לקראתי - בלי לפתוח את הדלת. ממש נחמד מצידו :-).

ולשאלתך - לא מכיר, אבל המערכת המוצעת, אם צריך להשתמש באפליקציה, זה אכן יותר גרוע משימוש במפתח...

ליאור.

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 10.9.2024 בשעה 11:00, webmas1 כתב:

תתקרב אל הרכב עם אפליקציה פתוחה

אפשר להשאיר את האפליקציה פתוחה כל הזמן על הטלפון, לא ?

---------------------
הזמן הכי טוב לשתול עץ היה לפני 20 שנים.
הזמן הבא הכי טוב הוא עכשיו ...
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 18 שעות, IsraCar כתב:

למה חשוב לך לא להשתמש במפתח כשאתה נכנס לרכב ?

לי לדוגמא, יש כניסה ללא מפתח ברכב וזה אחד הדברים ש מעצבנים אותי ברכב.

למשל: לפני/אחרי הנסיעה אני לפעמים מסתובב סביב הרכב, בודק משהו או סתם מתעכב לידו.

הרכב מייד נדרך / ונכבה שלוש פעמים, בגלל שאני "מטריד" אותו והוא לא יכול לנחש אם אני באמת מתכוון לצאת/להכנס או סתם נמצא בסביבתו.

ובוא מי ישמע, "להשתמש במפתח", זה לא שאתה לוקח את הלהב המתכת הזה ומכניס אותו לחריץ המנעול.

אתה כולה לוחץ על כפתור שלט רחוק של המפתח. זה לא מאמץ פיזי מיכני חריג.

לא הייתי מתעסק עם האלקטרוניקה המקורית של הרכב בשום התקנה מקומית. סתם פתח לבעיות. זו דעתי.

כמו שאחרים רשמו פה - פינוק... אם כבר לא צריך את המפתח כדי להניע אז בשביל מה אני צריך להתעסק בלהוציא אותו מהכיס בשביל לפתוח ולנעול? שיישאר בכיס, לי זה נשמע אחלה דבר.

לגבי ההתעסקות באלקטרוניקה - לדעתי בגלל שהדבר הזה קיים בדגם המפואר יותר אז אין פה הרבה התעסקות, זה רק להחליף ידית אחת או שתיים ואולי הגדרה קטנה במחשב של הרכב וזהו.

לפני 9 שעות, M H כתב:

אפשר להשאיר את האפליקציה פתוחה כל הזמן על הטלפון, לא ?

אז זה בדיוק מה שאני מנסה לברר מול החברה (קוברה), רק שנציג מכירות שלהם לא חוזר אלי כבר שבועיים גם אחרי שפניתי אליהם טלפונית והשארתי הודעה... לא שמעתי אף פעם על חברה שלא חוזרת ללקוח שמתעניין בקנייה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דיברתי עם קוברה, המערכת לא מוסיפה את הפיצ'ר הזה... צריך להוציא את הטלפון, לפתוח את הנעילה וללחוץ על הכפתור לפתיחה - זה יותר גרוע ממפתח רגיל

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...