Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בחיפוש אחר מצתים תואמים של NGK עלה לי המקט הבא lkr6d-10e, מדובר על מצת ניקל. חיפשתי אם יש מצת אירידיום ומצאתי את זה silkr6c10e

על פניו מהחיפוש שערכתי לא קיבלתי תשובה ברורה מה תואם ומה לא, בחלק מהאתרים מופיע רק הניקל, בעוד שבאתרים בודדים מופיע שגם האירידיום תואם. באתר החלפים של קיה רק ניקל מופיע ובאתר NGK אפריקה למשל מופיע שכן תואם למנוע 1.2, אבל באתר NGK העולמי שאני מכניס VIN שוב רק הניקל מופיע.. אציין כשבחרתי את אותו השנתון,אותו מנוע אבל הספק מעט שונה האירידיום כן הופיע (הרכב המדובר 85 כ״ס ועבורו אירידיום לא מופיע אבל עבור 87 כ״ס אותו מנוע G4LA כן מופיע)

עכשיו אני בהתלבטות, לפי הוראות יצרן נראה שמומלץ להחליף כל 60 אלף קילומטר, האם זה לא הרבה יחסית למצת ניקל? שנית, האם שווה לשים אירידיום וזהו או שלא מתאים/אין צורך? תודה לעוזרים כי אני בתקופת מבחנים בלימודים אין לי זמן להתעסק בכל הניואנסים הקטנים האלו ואני רוצה לעזור לבת זוג לחסוך כמה מאות שקלים על עבודה של חצי דקה.

עריכה אחרונה על ידי Aviv13467
פורסם

אירידיום, תיאורטית, לא יזיק (מלבד לכיס). ואמנם, צריך לוודא שני דברים:

1. שהפלאג מגיע עם אותו ה-gap כמו פלאג הניקל.

2. שהפלאג הוא בעל אותו דירוג טמפרטורה כמו פלאג הניקל.

בכל אופן - יש לך את פלאג הניקל במחיר מאוד נוח לכיס, לדוגמא כאן: https://www.autostore.co.il/product/מצת-פלאג-ngk-lkr6d-10e/ (ואני מניח שאם להזמין מחו"ל, אפשר לחסוך עוד, אבל כמה כבר אפשר להוריד מ-80 ש"ח לרביעיה?). לדעתי, חבל על ההתלבטויות עם האירידיום - שים את הפלאג הניקל כפי שמופיע בהוראות וסע ברכה. האירידיום לא ייתן כלום מלבד מרווח החלפה גדול יותר, אבל זה מתקזז מול עלות גבוהה יותר, ובכל אופן מדובר פה על חסכון של כמה עשרות שקלים בטווח של שנים. מיותר.

פורסם
לפני 3 שעות, chrono כתב:

אירידיום, תיאורטית, לא יזיק (מלבד לכיס). ואמנם, צריך לוודא שני דברים:

1. שהפלאג מגיע עם אותו ה-gap כמו פלאג הניקל.

2. שהפלאג הוא בעל אותו דירוג טמפרטורה כמו פלאג הניקל.

בכל אופן - יש לך את פלאג הניקל במחיר מאוד נוח לכיס, לדוגמא כאן: https://www.autostore.co.il/product/מצת-פלאג-ngk-lkr6d-10e/ (ואני מניח שאם להזמין מחו"ל, אפשר לחסוך עוד, אבל כמה כבר אפשר להוריד מ-80 ש"ח לרביעיה?). לדעתי, חבל על ההתלבטויות עם האירידיום - שים את הפלאג הניקל כפי שמופיע בהוראות וסע ברכה. האירידיום לא ייתן כלום מלבד מרווח החלפה גדול יותר, אבל זה מתקזז מול עלות גבוהה יותר, ובכל אופן מדובר פה על חסכון של כמה עשרות שקלים בטווח של שנים. מיותר.

תודה, זה מה שאעשה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...