Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן shell התאמה להונדה ולפולקסווגן

jorf0012

פוסטים מומלצים

שלום חברים 

יש ברשותי פולקסווגן פולו 2014 1.2 מנוע cjz

הונדה סיוויק 2014 מנוע 1800 R18Z4

לא מצליח להבין אילו שמנים יותר טובים או מתאמים לדגמים שלי  אשמח לחוות דעתכם 

מצורפת תמונה של שמנים שיש לי

IMG_20240909_204748369.jpg

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה צריך לדעת קודם כל, איזה תקן של שמן שקבע היצרן (נוסף לצמיגות) צריך לכל רכב שיש לך.

אני בטוח שמישהו פה יוכל לתת לך עוד מעט, כיוון יותר מדוייק.

אגב, השמן במיכל הכחול - רשום עליו שמיועד למנועי דיזל.

alfa 156 2.5.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

העדפה לשמן HX8 בגלל שהוא סינטטי מלא ( השני לא).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 10.9.2024 בשעה 18:04, vladclar כתב:

העדפה לשמן HX8 בגלל שהוא סינטטי מלא ( השני לא).

תודה לכם 

מוזר שהיבואן של השמן אמר שהשמן הכחול מתאים להונדה ו HX8 מתאים לפולקסווגן ולא להונדה

אני צריך שמן שמתאים לשני הדגמים האלה צריך לעשות להם טיפול בזמן הקרוב

יש שמן של SHELL יותר טוב מHX8 שמתאים לשני הדגמים לפולסווגן פולו 15 1.2 TSI  והונדה סיווק 2014 1.8

HX8 מתאים לדגמים ?

איך אדע לזהות הלכתי לאיבוד עם כל תקני השמנים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הסיכוי שתמצא שמן שמתאים לשני הדגמים לא תמיד גדול, למרות שהיפנים קצת יותר גמישים בתחום הזה.

בספר רכב כתוב לך אץ התקן והצמיגות, אם לא מצאת אז פשוט נכנסים לאתר של יצרן שמן מוכר ומחפשים את הדגם ומקבלים רשימת שמנים מתאימים. קח בחשבון שהיצרנים מעדכנים עם השנים תקנים וצמיגויות ולא פעם זה תקף גם לאחור כך שתמצא שמים בתקנים מתקדמים יותר ועם צמיגות שונה. אצלי לדוגמה בספר רכב כתוב תקן מסוים וצמיגות מ- 0W-30 עד 5W40, אם אני עושה חיפוש כיום אני מקבל שמנים בתקן עדכני יותר ושמנים בצמיגים של 0W-20 עד 5W-30, למרות זאת אני משתמש בשנים בתקן הישן ובצמיגות של 5W-40 אבל רק בגלל שהרכב שלי משופר ואני מעדיף הגנה על פני חיסכון בצריכת הדלק, לנהג נינוח יותר עדיף שמן בצמיגות הרגילה. 

לאחר החפירה. כאן לדוגמה תוכל לחפש את השמנים של Shell עבור הרכבים שלך וכאן תוכל למצוא שמנים Castrol. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש לך ספרי רכב שלהם?

בדוק שם מה התקן והצמיגות הנדרשים.

רכבים מתוצרת VAG בדר"כ דורשים תקן שלהם, במקרה שלך כנראה VW 502.00 והצמיגות המתאימה היא בדר"כ 5W-40 או 5W-30.

ה-HX7 מוצהר כעומד בתקן הזה (וגם ב-API SL/CF; ACEA A3/B3, A3/B4, ראה למטה התייחסות להונדה), אבל הוא לא סינטטי מלא, שעדיף בעקרון (סינטטי מלא).

לגבי ההונדה, יתכן ואצלך לפי תקן API כנראה SM ומעלה או לפי תקני ACEA מהמגוון A1/B1, A3/B3, A5/B5.

מבחינת צמיגות, כנראה 5W-30 או אולי אפילו נמוך יותר. צריך לבדוק אם יש המלצה אחרת מטעם היבואן.

ה-HX8 הספציפי הזה (ECT C3) כנראה לא בדיוק מתאים לאף אחד מהם.

ה-HX8 הרגיל, בצמיגות 5W-30, עומד גם בתקן VW 502 וגם בתקן API SL וכן בתקן ACEA A3/B3, A3/B4.

ובכל מקרה, יש עוד מגוון שמנים שלם של חברות טובות. לא חייב לדבוק ב-Shell.

לפני 5 דקות, ch28566 כתב:

כאן לדוגמה תוכל לחפש את השמנים של Shell עבור הרכבים שלך וכאן תוכל למצוא שמנים Castrol. 

באתר של של ניתן לקבוע שהמיקום יהיה ישראל אגב.

בזה של קסטרול, אם אני כבר נכנס ל"בוחר" שלהם, אני מנסה למצוא אחד כזה באתר של מדינה עם אקלים דומה יותר לשלנו.

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 1 דקה, Tom_22 כתב:

יש לך ספרי רכב שלהם?

בדוק שם מה התקן והצמיגות הנדרשים.

רכבים מתוצרת VAG בדר"כ דורשים תקן שלהם, במקרה שלך כנראה VW 502.00 והצמיגות המתאימה היא בדר"כ 5W-40 או 5W-30.

ה-HX7 מוצהר כעומד בתקן הזה (וגם ב-API SL/CF; ACEA A3/B3, A3/B4, ראה למטה התייחסות להונדה), אבל הוא לא סינטטי מלא, שעדיף בעקרון (סינטטי מלא).

לגבי ההונדה, יתכן ואצלך לפי תקן API כנראה SM ומעלה או לפי תקני ACEA מהמגוון A1/B1, A3/B3, A5/B5.

מבחינת צמיגות, כנראה 5W-30 או אולי אפילו נמוך יותר. צריך לבדוק אם יש המלצה אחרת מטעם היבואן.

ה-HX8 הספציפי הזה (ECT C3) כנראה לא בדיוק מתאים לאף אחד מהם.

ה-HX8 הרגיל, בצמיגות 5W-30, עומד גם בתקן VW 502 וגם בתקן API SL וכן בתקן ACEA A3/B3, A3/B4.

ובכל מקרה, יש עוד מגוון שמנים שלם של חברות טובות. לא חייב לדבוק ב-Shell.

באתר של של ניתן לקבוע שהמיקום יהיה ישראל אגב.

בזה של קסטרול, אם אני כבר נכנס ל"בוחר" שלהם, אני מנסה למצוא אחד כזה באתר של מדינה עם אקלים דומה יותר לשלנו.

image.thumb.png.5498071b8cf46c620b7bd7849c2e8ff0.png

image.thumb.png.32bbe640aa40f084c6214041ab3e328a.png

היי צירפתי תוצאות של החיפוש מהאתר של של

אחפש את הספר רכב אבל לדעתי רשום שם בכלליות זה ספר של היבואן בעברית

האמת הם ממלצים להונדה 0-20W לא נמוך מידי פעם ראשונה ששמעתי על צמיגות כזאת במוסך הונדה של היבואן משתמשים ב5-30W אם אני לא טועה

אני מטפל ב 3 שנים אחרונות בשמנים של של בגלל מחירים טובים שקיבלתי אבל לפי מה שאתה אומר הביאו לי שמנים לא נכונים 

בקיצור מתלבט מה לקנות אנסה לבדוק באתר של קסטרול גם

תודה על התשובה!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...