טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,309 נושאים בפורום הזה
-
תקלה בגיר P1921
מאת sook- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 451 צפיות
יש לי יונדאי I30 מודל 2016 ניסיתי לנסוע לאחור ולא נסע, כיביתי והנעתי ואז הוא נסע כרגיל לאחר מכן נדלקה לי נורית תקלת מנוע ובדקתי תקלה P1921 איפסתי את המחשב ועכשיו הכל נראה תקין. האם אפשר להמשיך כרגיל או שזה יכול להזיק לרכב ? ומה הסיכוי שזה יחזור על עצמו ? תודה לכל המסייעים
הודעה אחרונה מאת TZR84, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 628 צפיות
היי לכולם, בטעות נלחץ כפתור הנעה ברכב לפני שחרור קודן ( לא שמנו לב). כלומר ניסינו להקליד קוד בזמן שסוויץ היה דלוק. אחרי שהבנו את הטעות, הנענו רכב בצורה תקינה אך פתאום הבנו שהגה נהיה ממש קשה. בעמידה מאוד קשה לסובב את ההגה. ניסינו לכבות ולהניע כמה פעמים, ללא שינוי. יש טעם לנסות לנתק מצבר לכמה דקות? יש למישהו כיוון? אין רעשי רקע של משאבת הגה, אין נזילה. לפני הנעה לא נכונה העל עבד פיקס.
הודעה אחרונה מאת איריס אלינסון, -
- 6 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן, לאחרונה הופיעו רעשי נקישות שמגיעים מכיוון הגלגלים, הרעשים מגיעים בעת סיבוב ההגה בעמידה(בערך כל 30 מעלות של סיבוב נשמע רעש נקישה) אך הרעשים מתגברים גם בתדירות עוצמת הנקישות כאשר מסובבים את ההגה תוך כדי נסיעה איטית(פניות, רוורס). הרעשים מופיעים בסיבוב ההגה שמאלה וגם ימינה. מדובר בסיטרואן קקטוס 2015. מה יכולה להיות הסיבה?
הודעה אחרונה מאת lolshimi11, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 475 צפיות
שלום לחברי הפורום כבר מספר חודשים שאני שם לב לרעידות שמורגשות מאיזור המנוע (לתחושתי), העניין הוא שהרעידות לא קבועות. ישנם נסיעות בהם הם בכלל לא מופיעות, וישנם נסיעות שהם מורגשות בחלק ניכר מהזמן. לפעמים הרעידות ממש חזקות, ולפעמים חלשות. כשהם מופיעות, הם מתרחשות בסדרות "גלים" ולא באופן רציף. מהמעקב שלי אחרי התופעה - הרעידות מתרחשות לרוב (או תמיד) כאשר יש מישור/עליה ואני בגז קבוע - כאשר אני מוריד את הרגל מהגז - הרעידות מפסיקות. כאשר אני משנה בחדות את הסלד (למשל יציאה לעקיפה) - הרעידות מפסיקות. בירידות כמעט שלא מופיעות רעידות בכלל. לתחושתי- הרעידות מופיעות כאשר העומס על המנוע גובר - באופן מעשי זה קורה בעיקר בנסיעת שיוט במהירות יחסית קבועה כאשר יש עליה…
הודעה אחרונה מאת Aviady001, -
-
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 706 צפיות
היי ,יש לי סוזוקי איגניס 2003 קניתי עם נזילת מים תיקנתי והכל היה פיקס עד שהתגלה בוץ במנוע . תחילה ניקיתי רדיאטור ,משם אחרי ניקוי האוטו התחיל להתחמם . במקרים של התחממות תמיד תוך כדי אני לוחץ לחיצה ארוכה על דוושת הדלק ואז מד החום יורד למצב הנורמלי שלו שזה 1/2. החלפתי רדיאטור . זה לא עזר אני משתמש בנוזל קירור טוב לא במי ברז. שמן לא חסר וגם כל זה היה אחרי שירות כללי לרכב . עכשיו אני לא יודע עד כמה זה עוזר או פשוט נשמע דפוק אבל יש לי חלונות חשמל ומצבר חלש מתי שאני מרים את החלון לסגירה מד החום במידה וזה היה מעל הממוצע ישר יורד ... אשמח לעזרה ,זה כבר נהיה מתיש VID-20240904-WA0090.mp4
הודעה אחרונה מאת Fadlala, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 368 צפיות
אני מתכנן לקנות יונדאי ולוסטר ידנית, רציתי חוות דעת לגבי אחזקה וחלפים למה שמעתי להימנע מהרכב כי כבר לא קיימים חלפים לרכב והטיפולים יקרים. אשמח לשמוע דעות בנושא בעיקר בנושא החלפים, אם יש מחלות מוכרות גם. תודה מראש לכל העונים
הודעה אחרונה מאת amit520, -
- 3 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היה לי צמיגי קונטינטל ומישלן והם תוך שנה או שנתיים כבר התחילו להיסדק, זה כנראה בגלל אז אני מבין שפעם הבאה עדיף צמיגים זולים יותר. חקרתי קצת ומצאתי את הצמיג הבא של פלקן, מישהו מכיר ויכול לתת חוות דעת עליו או בכללי על פלקן? הדגם: Falken Sincera SN110 יש לי רכב קטן וקל יחסית אם זה משנה.
הודעה אחרונה מאת yor2, -
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 806 צפיות
שלום נדלקת לי הנורה AT במזדה 3 והרכב מקרטע בזמן נסיעה התופעה קורת בעיקר בהדלקה ראשונה של הרכב בבוקר. אני רוצה לדעת מה זה אומר נורת AT? מה התקלה שיכולה להיות ברכב? הייתי במוסך מזדה לא הצליחו לאבחן או לפתור את הבעיה אשמח לעזרה מה ניתן לעשות? אני רוצה לציין שאחרי שהרכב עבר נסיעה של 15 דקות ואני מניע אותו שוב הבעיה חולפת והנורה לא נדלקת מה שכן מפעם לפעם הקרטוע ברכב מתחזק כל הזמן תודה
הודעה אחרונה מאת shlomiko, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 10 תגובות
- 636 צפיות
היי, הרכב עם 150K ביומיים האחרונים מתרחשת תופעה מוזרה. הילוך D לא משתלב ל N ולא ל R, צריך קודם להעביר ל P ואחרי זה ניתן להעביר ל R או ל N. אם אני מנסה להעביר ל N או ל R מדרייב, זה מראה שהרכב לא בהילוך (כאילו בין המצבים) מרגיש שהידית לא מצליחה להיכנס לניוטרל או רוורס (היא כן זזה בחופשיות). זה נקרא גיר מחליק? מה יכול לגרום לזה? תודה
הודעה אחרונה מאת Shaike.Zam, -
-
תקלה P0440
מאת Felicia- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 415 צפיות
בוקר טוב, יונדאי i10 שנתון 14 נפח 1000 קמ 195k שמתי לב כי כבר מעל שנה דולק לי מנורת מנוע, היום בבוקר חיברתי מחשב וקוד התקלה המופיע p0440. האוטו לא מזייף,לא מעשן. מהיכן להתחיל לבדוק מה הבעיה?
הודעה אחרונה מאת shlomiko, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 13 תגובות
- 800 צפיות
אז כול לינק שחיפשתי בגוגל אני רואה ביטול DPF עם תוכנה, אבל ממה שקראתי בחול במידה ומבטלים עם תוכנה אך לא מבצעים מעקף כלומר אשכרה חותכים את הDPF החוצה הוא יסתם מהר מאוד כי אין תהליך רגנרציה ואז הרכב פשוט לא יעבוד, זה נכון? או שיש אפשרות לבטל את הDPF ללא הוצאתו?
הודעה אחרונה מאת ronrobin, -
-
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 683 צפיות
שלום חברים-מד הדלק יכול להראות חצי מיכל ופתאום להראות מינימום עם נורה כתומה האם יכול להיות קשר לזה שציפו לי את הפקק (כשצבעו את האוטו שמו ציפוי שחור על הידיות ומיכסה הדלק)של המיכל שאויר אמור לעבור דרכו וזה משבש את הקריאה או הסיבה היא אחרת?
הודעה אחרונה מאת beatman1, -
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם בפיאט גראנדה פונטו 2011 (ידני), מדחס המזגן לא תמיד נכנס לפעולה, ז"א יש רק אוורור מתחיל לקרר רק כשמכבים ומדליקים כמה פעמים, לפעמים ממש כמה דקות מנסה להדליק מה יכולה להיות הבעיה? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת aviaviavi, -
- 5 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
יש לי פיג'ו 108 שמתקרבת ל100 אלף ק"מ, במוסכים מורשים המליצו לי להחליף את הפלאגים כבר ב70K אבל האוטו נוסע בסדר וגם אני יודע שיש לי פלאגים אירידיום ואני קורא בחו"ל שמוסכניקים אומרים שפלאגים מאירידיום יכולים להחזיק גם עד ל100-120 אלף ק"מ. אז השאלה שלי אם זה יהיה בסדר לחכות עוד ולהחליף יותר קרוב ל110K או שעדיף כבר להחליף עכשיו? יש טעם לבקש בטיפול הקרוב לבדוק מה מצב הפלאגים ולפי זה להחליט? ועוד שאלה, ב70K גם המליצו להחליף פילטר דלק אבל גם עליו קראתי באינטרנט שאין טעם להחליף עד 100-120K. אני מתדלק תמיד בחצי מיכל, יש טעם בכלל להחליף את זה עכשיו?
הודעה אחרונה מאת yama, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 482 צפיות
מה טווח מחיר הגיוני להחלפה של 4 בוקסות מתלה אחורי? (ב-i30 מהשנים 2010-2012.) אם הבנתי נכון, החלק לא יקר, וזה בעיקר העבודה. ומה לגבי החלפת זרועות רדיוס מתלה אחורי? (מה זה בכלל?)
הודעה אחרונה מאת elera, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 351 צפיות
קניתי רכב ישן. יאריס 2002. איך שהוצאתי את מטהרי האוויר (היו שניים) התחלתי להריח ריח של עשן מהרכב, כרגע בעיקר כאשר נוסע ללא מזגן ועם חלונות פתוחים. מישהו מכיר איך פותרים עניים שכזה? כמו כן, אני ממש מרגיש את הנסיעה בגב. מישהו מכיר פתרונות לזה? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת redroze, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 308 צפיות
האם חובה לבצע לימוד מצערת לאחר החלפה למצערת חדשה בסיאט איביזה 2012 מנוע 1.4 אטמוספרי ?
הודעה אחרונה מאת nissan1211, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 753 צפיות
המראה הפנימית מידי פעם נופלת. מישהו מכיר אופציה לחזק אולי עם בורג פנימי?
הודעה אחרונה מאת thema832, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
אהלן, קניתי רכב I30 בבדיקה של המכון בדיקה ציין "ניקוי מרססים + מערכת יניקה" אם אני מבין נכון ניקוי מרססים זה ניקוי אינג'קטורים ? ומערכת יניקה זה סעפת יניקה ? לאחר טיפול ברכב ו"פלאשינג" שביצע המוסכניק, המליץ לי גם לאחר מילוי טנק דלק מלא להוסיף את התוסף ל"ניקוי מערכת הזרקה דור -5". האם הייתם ממליצים להשתמש בתוסף ? האם יש המלצה על מישהו שעושה זאת ? האם צריך לפתוח ולנקות שסתומים ? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת elera, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 439 צפיות
שלום לכולם, ברשותי סובארו ג'סטי שהחודש הגיעה לגיל 30 ואני מעוניין לחדש את הרכב כפרויקט ולהפוך לאספנות. הרכב יפה חיצונית ובמצב שמור לגילו, למעט מנוע דופק (אך נוסע). האם למישהו יש ניסיון עם מציאה והזמנה של קיט לשיפוץ המנוע של הרכב הנ"ל מהאינטרנט, או באופן כללי ניסיון בתהליך דומה של רכבים מהשנתון הזה? האם אפשרי למצוא? ריאלי? איפה מתחילים? אשמח לעצות מחכימות.
הודעה אחרונה מאת Coro, -
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 674 צפיות
שלום לכולם, שאלה שחוזרת על עצמה, אבל קשה למצוא מידע עדכני. מחיר טיפול לטויוטה קורולה 2014 במוסך מורשה, אבל לא יבואן. אני מתייחס לבלמים בלבד. קודם כל האם בדרך כלל צריך להחליף את כל הארבעה או שההחלפה תבוצע בזוגות? דבר שני לגבי המחיר, בהנחה שמשתמשים בתחליפי טוב (טורקי או דומה, לא סיני): 750 קדמי 610 אחורי צלחות ודיסקיות בשניהם, כולל עבודה (200 ש״ח לסט), לא כולל מע״מ. האם מדובר במחיר הוגן? תודה!
הודעה אחרונה מאת Horseman, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 711 צפיות
שלום, כשהרכב שלי עמוס בדברים ואני נוסע ומסובב את ההגה ימינה אני שומע רעש מעצבן ומתמשך שנמשך עד הסיבוב חזרה של ההגה, למישהו יש הסבר לתופעה הזאת?
הודעה אחרונה מאת Roycohen1979, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 438 צפיות
לילה טוב ושלום רב לכולם, רכשתי לאחרונה אוקטביה 2019 מנוע 1.5. דגם מנוע DADA, ושמתי לב לדבר הבא. בהנעה קרה יש רעש מתכתי וכמו כן בנסיעה בטורים שבהם הטורבו נפתח, מחקירה באינטרנט יש איזה שהיא בעיה עם הrod של wastgate. יש שם bushing מסוים שפשוט מתחיל לרקוד. רציתי לשאול האם מישהו חווה את זה. מצרף קישור עם סרטון מיוטיוב.
הודעה אחרונה מאת Ori1938, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום לכולם. לחבר טוב יש יונדאי טוסון 2017 שבשוקי נסעה (משהו כמו 30000 ק"מ) הרכב שמור מאוד ומטופל בקפידה. לפתע הופיעו סדקים בדשבורד. יש לציין שהאוטו נוסע בית-עבודה ולא יורד לשטח או משהו כזה. מחיפוש בגוגל מצאתי את הכתבה הזו: https://thecar.co.il/יונדאי-טוסון-הדאשבורד-נסדק-אבל-היצרני/ האם מישהו נתקל בתופעה? איך הייתה ההתנהלות מול היבואן? האם יש לקיחת אחריות? תודה רבה עריכה: אני רואה שהייתה גם כתבה ותביעה ייצוגית בנוגע לקיה ספורטאז' https://thecar.co.il/קיה-ספורטאז-הדאשבורד-נסדק-אבל-לקוחות/
הודעה אחרונה מאת j6ck3l, -
- 3 עוקבים
- 9 תגובות
- 526 צפיות
שלום חברים, אני מחפש פנס כמו בכותרת אין בנמצא חיפשנו באזור באר שבע אשקלון בשטחים חברון ירושלים ואדי ג׳וז באתרי חלקים ומגרשים אין בנמצא. יש לציין שקיים מקורי אבל הוא עולה בסביבות 1700 שקל החליפיים או מפירוק בין 500 ל700 שזה משמעותי מישהו יודע אולי איפה אפשר להשיג? מישהו אולי יש לו מגרש או מתעסק עם זה תודה רבה מצרף תמונה של הפנס השמאלי השלם אני צריך ימני 😊
הודעה אחרונה מאת avihaig, -
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 936 צפיות
לבת זוג שלי יש קיה פיקנטו עם מפתח בודד (שלט ומפתח בנפרד) והמלצתי לה לשכפל אצל בחור ששיכפלתי אצלו בעבר ב200 שקל כדי שחס וחלילה אם יאבד לה מפתח היא לא תהיה בבעיה. (כי ממש לאחרונה בן משפחה שלה איבד מפתח) התקשרתי אליו לבדוק אם הוא יכול לשפכל ומסתבר שיש לה שלט קוברה, פעם ראשונה שאני שומע על הדבר הזה ואי אפשר לשפכל בקלות שלט עם מפתח נשלף והוא דיבר על כל מיני דברים שאין לי מושג מה הם והמחיר קפץ ל700 לזוג שלטים. מישהו יודע מה זה הדבר הזה והאם אפשר לבטל אותו בקלות ולשפכל מפתח כרגיל עם קידוד אימבולייזר? האם כביכול השכפול אינו בעייתי והדבר הבעייתי הוא שלט ביחד עם מפתח כי כביכול ה״לוח״ של הקוברה הזה מפריע? יש לי נסיון כבר בניתוק קודן שעשיתי ברכב שלי ושל אמי, אבל…
הודעה אחרונה מאת natco, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 720 צפיות
היי לא היתה תגובה להודעה קודמת (אולי ארוכה מידי), אז חיפשתי והסקתי שכדאי להחליף אטם מכסה שסתומים. מה כדאי לעשות על הדרך, שהאוטו גם ככה לא זז עד שאסיים את הטיפול? כדאי להחליף גם אטמים אחרים? ליאנה 2005 האצ׳בק מנוע 1.6 ליטר 160 ומשהו אלף ק"מ. תודה לעונים...
הודעה אחרונה מאת נועם המפרק, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 511 צפיות
שלום לכולם רכשתי סוזוקי ספלאש 2014 אוט' ורציתי לעשות לה ישור קו אני מתייעץ בטיפול שמן מנוע , פילטרים, פלאגים, ברקסים, האם כדאי לעשות גם החלפת שמן גיר ואם כן איזה שמן גיר מומלץ , וגם שמן מנוע איזה מומלץ ? בנוסף לזה רציתי להחליף כל הנוזל קירור האם כל נוזל קירור מתאים ואם לא , איזה מומלץ ? אין לי את הספר רכב הרכב נסע 140k , והאם בטיפול כזה עליי לעשות עוד דברים ? (אין לי היסטוריה טיפולים)
הודעה אחרונה מאת Ido219, -
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
הודעה אחרונה מאת yairw, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 278 צפיות
היי יש לי סוזוקי בלנו 2002 היו לי רעידות ותזוזות קטנות בסל"ד נדלקה נורת מנוע הוחלפו חוטי הצתה ונחלש קצת , הוחלפו פלגים הסתדר ונכבתה הנורה , כמעט שבוע אחרי באמצע טיול פתאום התחילו רעידות וגם תקתוקים שאני לוחץ גז, ישר עצרתי בצד חום מנוע היה רגיל פתחנו את הפלגים ואחד מהם היה קצת משוחרר , מסתמא השתחרר מעצמו כי בדיעבד מי שהחליף תפלגים אמר לי שאחד ההברגה הייתה לא משהו, נמס כל המכסה של הפלג לבפנים הוצאנו מה שיכולנו וגררנו תרכב לבית , עכשיו קניתי פלג חדש הוצאתי את הישן וכמובן לפני את כל הלכלוך לידו , שמתי פלג חדש הברגתי הפוך עד ששמעתי קליק שהוא נכנס למקום והברגתי והוא לא מתחזק , הוא נחלש ומתחזק וגם שניסיתי להוציא אותו הוא לא יוצא ומתחזק ונחלש גם בכיוון ההוצאה נ.ב מי ש…
הודעה אחרונה מאת נהוראי תימני מתימן,
-
מי מחובר 41 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 1,065 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- דובצע
- mazda2011
- יבגניפ
- natco
- גולדן191
- פריג'י
- Satori
- David32
- yoav911gt2
- WideFocus
- fatboy1340
- nio