Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לבת זוג שלי יש קיה פיקנטו עם מפתח בודד (שלט ומפתח בנפרד) והמלצתי לה לשכפל אצל בחור ששיכפלתי אצלו בעבר ב200 שקל כדי שחס וחלילה אם יאבד לה מפתח היא לא תהיה בבעיה. (כי ממש לאחרונה בן משפחה שלה איבד מפתח)

התקשרתי אליו לבדוק אם הוא יכול לשפכל ומסתבר שיש לה שלט קוברה, פעם ראשונה שאני שומע על הדבר הזה ואי אפשר לשפכל בקלות שלט עם מפתח נשלף והוא דיבר על כל מיני דברים שאין לי מושג מה הם והמחיר קפץ ל700 לזוג שלטים.

מישהו יודע מה זה הדבר הזה והאם אפשר לבטל אותו בקלות ולשפכל מפתח כרגיל עם קידוד אימבולייזר? האם כביכול השכפול אינו בעייתי והדבר הבעייתי הוא שלט ביחד עם מפתח כי כביכול ה״לוח״ של הקוברה הזה מפריע?

יש לי נסיון כבר בניתוק קודן שעשיתי ברכב שלי ושל אמי, אבל לא ממש הבנתי למה זה בעיה בשכפול המפתח, תודה לעוזרים.

image.png.c498c8e43bd8fcd4714feca801605bc5.png

עריכה אחרונה על ידי Aviv13467
פורסם

לדעתי, כבעל רכב עם שלט זהה - אין בעיה לשכפל רק את המפתח. המפתח לא קשור לשלט.

אבל פתיחת הרכב עם המפתח בלי ניטרול האזעקה (פתיחה באמצעות השלט) אמורה להפעיל את האזעקה.

לכן, אם היא תאבד את המפתח והשלט, היא תוכל לפתוח את הרכב ולהתניע עם המפתח השני, אבל לא לנטרל את האזעקה.

אם יש לה ברכב גם קודן שמנטרל את האזעקה, אתם יכולים לשכפל רק את המפתח, ואם יאבד - לנטרל עם הקודן או, לכשזה יקרה - לבטל את כל המערכת של קוברה.

פורסם
לפני שעתיים, itzik123 כתב:

לדעתי, כבעל רכב עם שלט זהה - אין בעיה לשכפל רק את המפתח. המפתח לא קשור לשלט.

אבל פתיחת הרכב עם המפתח בלי ניטרול האזעקה (פתיחה באמצעות השלט) אמורה להפעיל את האזעקה.

לכן, אם היא תאבד את המפתח והשלט, היא תוכל לפתוח את הרכב ולהתניע עם המפתח השני, אבל לא לנטרל את האזעקה.

אם יש לה ברכב גם קודן שמנטרל את האזעקה, אתם יכולים לשכפל רק את המפתח, ואם יאבד - לנטרל עם הקודן או, לכשזה יקרה - לבטל את כל המערכת של קוברה.

הבנתי, אז לשכפל זה אפשרי אבל אם היא לא תהיה עם השלט של הקוברה אז בעצם גם אם הרכב יפתח ויניע תהיה אזעקה, שזה כמובן לא רצוי אם כל הרעיון הוא להפטר מהשלט המוזר הזה ולהחליף לשלט עם מפתח נשלף.

איך ניתן לבטל את המערכת הזאת? דרך החברה? באופן עצמאי?

פורסם

לא הבנתי את ההצמדות לקונצפט של מפתח נישלף?

הרי זה רק ליתר ביטחון למקרה של אובדן, נכון?

אז למה לא מפתח/שלט בניפרד?

או רק מפתח וביטול האזעקה?

שממלא כבר לא מרכיבים כאלה למייטב ידיעתי, בגלל שמירה על הסביבה. (הגנה ממטרדי רעש)

לפני 3 שעות, Aviv13467 כתב:

הוא דיבר על כל מיני דברים שאין לי מושג מה הם

לפני 3 שעות, Aviv13467 כתב:

יש לי נסיון כבר בניתוק קודן שעשיתי ברכב שלי ושל אמי

אולי תבקש ממנו הסבר נוסף. לאט וברור.

אני מניח ש200 שקלים תקף לרכב הקודם שלך.

לא כך מה שמתאים לרכב אחד, תופס לרכב אחר.

פורסם
לפני כשעה, Aviv13467 כתב:

אם כל הרעיון הוא להפטר מהשלט המוזר הזה ולהחליף לשלט עם מפתח נשלף.

האמת שמהודעתך הראשונה לא הבנתי שזה הרעיון.

לשכפל את השלט של קוברה לשלט אוניברסלי אני לא חושב שאפשר.

אולי הבחור המשכפל מתכוון להחליף את מערכת הנעילה ולכן זה יקר יחסית.

לפני כשעה, Aviv13467 כתב:

איך ניתן לבטל את המערכת הזאת? דרך החברה? באופן עצמאי?

באופן עצמאי לא שזה לא אפשרי אבל כנראה שמורכב. דרך החברה אפשר, בפורום ראיתי כמה חוות דעת טובות עליהם. הם נמצאים ברח' תוצרת הארץ בת"א.

https://cobra.co.il/

אבל אתה עדיין תשאר עם מפתח ושלט נפרדים (בהנחה שאפשר לנטרל את האזעקה ולהשאיר את הנעילה המרכזית, תברר), או בלי נעילה מרכזית.

פורסם
לפני 4 דקות, itzik123 כתב:

האמת שמהודעתך הראשונה לא הבנתי שזה הרעיון.

לשכפל את השלט של קוברה לשלט אוניברסלי אני לא חושב שאפשר.

אולי הבחור המשכפל מתכוון להחליף את מערכת הנעילה ולכן זה יקר יחסית.

באופן עצמאי לא שזה לא אפשרי אבל כנראה שמורכב. דרך החברה אפשר, בפורום ראיתי כמה חוות דעת טובות עליהם. הם נמצאים ברח' תוצרת הארץ בת"א.

https://cobra.co.il/

אבל אתה עדיין תשאר עם מפתח ושלט נפרדים (בהנחה שאפשר לנטרל את האזעקה ולהשאיר את הנעילה המרכזית, תברר), או בלי נעילה מרכזית.

לפני 54 דקות, IsraCar כתב:

לא הבנתי את ההצמדות לקונצפט של מפתח נישלף?

הרי זה רק ליתר ביטחון למקרה של אובדן, נכון?

אז למה לא מפתח/שלט בניפרד?

או רק מפתח וביטול האזעקה?

שממלא כבר לא מרכיבים כאלה למייטב ידיעתי, בגלל שמירה על הסביבה. (הגנה ממטרדי רעש)

אולי תבקש ממנו הסבר נוסף. לאט וברור.

אני מניח ש200 שקלים תקף לרכב הקודם שלך.

לא כך מה שמתאים לרכב אחד, תופס לרכב אחר.

אני אנסה לעשות סדר כי במבט לאחור שאני קורא את הפוסט אני מבין שאולי זה לא היה ברור למה התכוונתי

יש לה מפתח של קוברה, אם כבר לשכפל היא רצה שלט עם מפתח נשלף (נוח יותר) שיהיה השלט העיקרי והקוברה יהיה הספייר.

אחרי שהבנתי שזה בעייתי ואי אפשר ללמוד שלט עם מפתח נשלף בנוסף לקוברה אני תוהה לעצמי אם אפשר לבטל את כל המערכת מלכתחילה וכביכול ״ללמוד״ 2 שלטים חדשים (עם מפתח נשלף)

ממה שזכור לי שאני שכפלתי מפתח אצלו הוא היה צריך ללמוד מחדש את 2 השלטים כלומר הוא לא באמת הוסיף מפתח אלא ״למד״ את שניהם

ואם כל העסק מסובך או יקר, האם אפשרי באופן כללי לשכפל שלט עם מפתח (כל אחד בנפרד כמו התצורה כרגע) במחיר נורמלי? 

כרגע לא ממש הבנתי אם בכלל אפשר לשכפל מפתח לקוברה ואם צריך לבטל את המערכת כדי לעשות את זה

פורסם

לא כתבת אפילו באיזה רכב מדובר.

בעקרון- שלט קוברה (שם של חברה שמייצרת מערכות אזעקה) לא יכול להפוך/להשתכפל לשלט עם מפתח נשלף.

אפשר להוסיף שלט הוסף, של קוברה, שיהיה זהה בצורתו לקיים.

כדי לקבל מה שאתה רוצה, צריך להחליף את כל המערכת, כולל המוח, המקלט של השלטים, שנמצא ברכב, למערכת (סינית כנראה, ואולי פחות אמינה מהקוברה) שיש לה שלטים עם מפתח נשלף.

בנוסף למחיר המערכת עצמה, שאינו גבוה, יש שכפול של צ'יפ אימובילייזר (מקורי של הרכב, לא ניתן לעקוף/לבטל. היום הוא נמצא בתוך המפתח) וחריטת להב המפתח עצמו.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
לפני 21 דקות, natco כתב:

לא כתבת אפילו באיזה רכב מדובר.

לפני 5 שעות, Aviv13467 כתב:

לבת זוג שלי יש קיה פיקנטו

בעקרון- שלט קוברה (שם של חברה שמייצרת מערכות אזעקה) לא יכול להפוך/להשתכפל לשלט עם מפתח נשלף.

אפשר להוסיף שלט הוסף, של קוברה, שיהיה זהה בצורתו לקיים.

כדי לקבל מה שאתה רוצה, צריך להחליף את כל המערכת, כולל המוח, המקלט של השלטים, שנמצא ברכב, למערכת (סינית כנראה, ואולי פחות אמינה מהקוברה) שיש לה שלטים עם מפתח נשלף.

בנוסף למחיר המערכת עצמה, שאינו גבוה, יש שכפול של צ'יפ אימובילייזר (מקורי של הרכב, לא ניתן לעקוף/לבטל. היום הוא נמצא בתוך המפתח) וחריטת להב המפתח עצמו.

הבנתי, חשבתי זה משהו ״בנוסף״ שאפשר לבטל ולשכפל מפתח כרגיל כמו בשאר הרכבים בלי הקוברה, לפי מה שאתה מתאר נשמע שזה כאב ראש ועדיף להשאר עם הקוברה ולהוסיף אחד כזה נוסף.

אז להבנתי, מה שהיה לפני קוברה זו מערכת מקורית של הרכב והוציאו אותה כדי להכניס את הקוברה הזה? או שרכבים עם קוברה מלכתחילה מגיעים עם שלט כזה מהרגע הראשון בארץ?

שכפול הציפ של האימבולייזר ומפתח חדש עם לוח+חריטת להב זה מה שהבחור עשה לי ב200 שקלים או לפחות המחיר שהייתי מקבל אם לא הייתי מביא שלט בעצמי (קניתי אחד מאליאקספרס שנראה קצת מהודר יותר עם פס ניקל)

פורסם

לא פירקו כלום מהרכב.

הקוברה זו התקנה אפטר-מרקט.

בחלק מהיבואנים (מאזדה למשל) הם עצמם מתקינים את זה בבונדד.

יש רכבים מלפני עשור שהגיעו מהיצרן בלי נעילה בשלט רחוק. 

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...