Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סימון חוסר מים לשמשות לא כבה

מעבר לפיתרון נפתר ע"י מרק10,

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי יונדאי I30 מודל 2016

נדלק סימון של חוסר מי ניקוי  לשמשות

מילאתי מיכל מלא מים רגילים והסימון לא כבה.

האםיתכן שבגלל שלא מלאתי חומר ניקוי אלא מים ?  (בספר כתוב שכשאין חשש קיפאון אפשר למלא מים)

פורסם (נערך)

בסדר הבא: סע כמה קילומטרים אמור להכבות מעצמו אם הכל תקין --> לא עובד נתק את המצבר ותחזיר --> לא עובד אולי חיישן תקול וצריך להחליפו.

אגב לגבי נוזל השמשות, הסכנה במים היא קורוזיה אבנית במערכת, לכן מומלץ ממש לא להשתמש במי ברז, מים מזוקקים זה בסדר. אני חושב שכוונת ספר הרכב היא שאין צורך להשתמש בנוזל שמשות שמיועד לחורף (נק' ההקפאה שלו נמוכה ממים רגילים ב-0 מעלות) אלא בנוזל שמשות רגיל שמתאים לכל עונות השנה. בארץ לא תשמע את המושג הזה כי מזג האוויר פה חם אבל במדינות קרות יותר כן.

עריכה אחרונה על ידי Aviv13467
פורסם
לפני 4 דקות, Aviv13467 כתב:

הסכנה במים היא קורוזיה במערכת, לכן מומלץ ממש לא להשתמש במי ברז, מים מזוקקים זה בסדר. 

שום קורוזיה לא תתפתח בצנרת PVC/גומי או במתזי מים העשויים מפלסטיק כתוצאה משימוש במי ברז.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)
לפני 3 דקות, מרק10 כתב:

שום קורוזיה לא תתפתח בצנרת PVC/גומי או במתזי מים העשויים מפלסטיק כתוצאה משימוש במי ברז.

רציתי לרשום אבנית לא יודע למה רשמתי קורוזיה, אבנית בהחלט תתפתח 

עריכה אחרונה על ידי Aviv13467
פורסם
לפני 30 דקות, Aviv13467 כתב:

רציתי לרשום אבנית לא יודע למה רשמתי קורוזיה, אבנית בהחלט תתפתח 

אבנית לא תתפתח בגלל שאבנית נוצרת כאשר מחממים מים לטמפ' גבוהה.

שיעורי בית

מלא מיכל מים פשוט במי ברז ותחזור לדווח האם התפתחה אבנית בתחתית המיכל.

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 6 דקות, מרק10 כתב:

אבנית לא תתפתח בגלל שאבנית נוצרת כאשר מחממים מים לטמפ' גבוהה.

שיעורי בית

מלא מיכל מים פשוט במי ברז ותחזור לדווח האם התפתחה אבנית בתחתית המיכל.

אתה טועה ומטעה, אף אחד לא אמר הצטברות אבנית במיכל עצמו. אבנית לא נוצרת רק מהרתחת מים ב-100 מעלות כמו בקומקום. האם כשאתה שוטף את הרכב עם מי ברז ולא מנגב אין סימנים? אבנית תתפתח גם באופן מיקרוסקופי ששכבת מים קטנה מתאדה, מה שנשאר זה המינרליים של המים. בהחלט יכול לסתום לו את הסופיות של המתזים. לא מזמן היה פה בחור שטען שזה מה שקרה לו.

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 29 דקות, Aviv13467 כתב:

אתה טועה ומטעה, אף אחד לא אמר הצטברות אבנית במיכל עצמו. אבנית לא נוצרת רק מהרתחת מים ב-100 מעלות כמו בקומקום. האם כשאתה שוטף את הרכב עם מי ברז ולא מנגב אין סימנים? אבנית תתפתח גם באופן מיקרוסקופי ששכבת מים קטנה מתאדה, מה שנשאר זה המינרליים של המים.

די עם התיאוריות סוף העולם. אבל מה אהבתי את הבדיחה של אבנית המתפתחת באופן מיקרוסקופי.

לפני 29 דקות, Aviv13467 כתב:

בהחלט יכול לסתום לו את הסופיות של המתזים. לא מזמן היה פה בחור שטען שזה מה שקרה לו.

המתזים נסתמים כתוצאה מגופים זרים החודרים למיכל המים כאשר ממלאים מים ממקור שלא קיים בו מסנן פשוט. היום ברוב הרכבים קיים מסנן רשת צפופה בתחתית פתח המילוי של המים שתפקידו למנוע כניסת גופים זרים למערכת וזה אכן מונע סתימת מתזים.

לא זכור שאי פעם ברכב שלי נסתמו המתזים בגלל אבנית שנוצרה באופן מיקרוסקופי....

• אהבתי 2

פורסם
לפני 10 שעות, Aviv13467 כתב:

בסדר הבא: סע כמה קילומטרים אמור להכבות מעצמו אם הכל תקין --> לא עובד נתק את המצבר ותחזיר --> לא עובד אולי חיישן תקול וצריך להחליפו.

אגב לגבי נוזל השמשות, הסכנה במים היא קורוזיה אבנית במערכת, לכן מומלץ ממש לא להשתמש במי ברז, מים מזוקקים זה בסדר. אני חושב שכוונת ספר הרכב היא שאין צורך להשתמש בנוזל שמשות שמיועד לחורף (נק' ההקפאה שלו נמוכה ממים רגילים ב-0 מעלות) אלא בנוזל שמשות רגיל שמתאים לכל עונות השנה. בארץ לא תשמע את המושג הזה כי מזג האוויר פה חם אבל במדינות קרות יותר כן.

ניתוק מצבר מאפס הכל לא רק את החיישן הזה לא חבל 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3
פורסם
לפני 8 שעות, מרק10 כתב:

די עם התיאוריות סוף העולם. אבל מה אהבתי את הבדיחה של אבנית המתפתחת באופן מיקרוסקופי.

יפה. אז במקום להתייחס לטענה האמיתית (והנכונה) שלו, החלטת להתעסק בקטנות, תרתי משמע. הכנסת מחכה לך :)

• רעיון גרוע 1
פורסם
לפני 9 שעות, מרק10 כתב:

המתזים נסתמים כתוצאה מגופים זרים החודרים למיכל המים כאשר ממלאים מים ממקור שלא קיים בו מסנן פשוט. היום ברוב הרכבים קיים מסנן רשת צפופה בתחתית פתח המילוי של המים שתפקידו למנוע כניסת גופים זרים למערכת וזה אכן מונע סתימת מתזים.

לא זכור שאי פעם ברכב שלי נסתמו המתזים בגלל אבנית שנוצרה באופן מיקרוסקופי....

Calcium deposits (also referred to as lime buildup) accumulate right below a material’s surface. Both conditions occur when evaporating water pushes minerals in the material towards the surface and can be indicators of water damage.

Evaporation can take place at any temperature. For example, a puddle of water will evaporate on a cold day, though the rate of evaporation will be slower than it would be on a warm day. In contrast, boiling only occurs at the boiling point of the liquid.

פעם ראשונה שאני צריך להביא מקורות להוכיח טענה בפורום רכב אבל אני לא עושה את זה כדי להתווכח איתך אלא כדי שמי שרואה את השרשור בעתיד ידע למה להתייחס כנכון.

מוזמן להסתכל על זה איך שאתה רוצה, זה שאבנית מתחילה להתפתח באופן מיקרוסקופי זו לא בדיחה, הכל בעולם הזה מתחיל מרמת האטומים והמיקרוסקופים. כפי שציינתי אתה יכול להיות עד לתופעה הזאת בלא מעט דברים: שטיפת רכב עם מי ברז - water spots. מים על מקלחון לאחר סיום מקלחת (water spots) ועוד מליון ואחד דברים. אבנית, או ספציפית קלציום (סידן) כן יכול להגיע למצב שהוא סותם חריר של מתז, מפסיק הצטברות של מילימטר והמים שלך ישלחו לגג, והאמת שממש לא מזמן החלפתי מתזים ברכב ושהוצאתי את הישנים רואים שהם לבנים, תסיק מסקנות לבד.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, Aviv13467 כתב:

Calcium deposits (also referred to as lime buildup) accumulate right below a material’s surface. Both conditions occur when evaporating water pushes minerals in the material towards the surface and can be indicators of water damage.

Evaporation can take place at any temperature. For example, a puddle of water will evaporate on a cold day, though the rate of evaporation will be slower than it would be on a warm day. In contrast, boiling only occurs at the boiling point of the liquid.

פעם ראשונה שאני צריך להביא מקורות להוכיח טענה בפורום רכב אבל אני לא עושה את זה כדי להתווכח איתך אלא כדי שמי שרואה את השרשור בעתיד ידע למה להתייחס כנכון.

מוזמן להסתכל על זה איך שאתה רוצה, זה שאבנית מתחילה להתפתח באופן מיקרוסקופי זו לא בדיחה, הכל בעולם הזה מתחיל מרמת האטומים והמיקרוסקופים. כפי שציינתי אתה יכול להיות עד לתופעה הזאת בלא מעט דברים: שטיפת רכב עם מי ברז - water spots. מים על מקלחון לאחר סיום מקלחת (water spots) ועוד מליון ואחד דברים. אבנית, או ספציפית קלציום (סידן) כן יכול להגיע למצב שהוא סותם חריר של מתז, מפסיק הצטברות של מילימטר והמים שלך ישלחו לגג, והאמת שממש לא מזמן החלפתי מתזים ברכב ושהוצאתי את הישנים רואים שהם לבנים, תסיק מסקנות לבד.

אתה יכול להיות רגוע. גם אחרי 10 שנים כביכול של הצטברות מיקרוסקופית של סידן לא תגרום לסתימת המתזים. מערכת המתזים עובדת בלחץ של יותר מ-13PSI ורוב water spots או הצטברות מיקרוסקופית של סידן במידה וקיימת כזו נשטפת בזמן הפעלת המתזים.

אין שום צורך במילוי מים מזוקקים אפשר להסתפק במי ברז ללא תוספים אבל עדיף מי ברז מהולים בתוסף מרוכז ייעודי לניקוי שמשות תוצרת סונקס להסרת לכלוך כגון שמנים חרקים ועוד...

Description

SONAX Clear View Concentrate is a highly concentrated cleaning additive for the windshild washer unit. One bottle of the concentrate yields over 6 gallons of cleaning fluid. Removes insects, oil, grime, silicone and dnagerous dazzling films without streaks. Ideal for high quality XENON headlamps and light diffusing plastic headlamps in clear-lass optic. Fresh fragrance. Comes in a practical bottle with dosing chamber. Phosphate-free.

Directions for use:
Hold bottle upright. Unscrew the cap a quarter turn. Fill the dosing chamber with 20 mL of concentrate by squeezing the lower part of the bottle. Unscrew the cap completely and add the contents of the dosing chamber to the reservoir water. 20 mL are sufficient for 1/2 gallon of water. For larger containers use a correspondingly greater amount of concentrate. The bottle contents will yield 6 gallons of cleaning solution.

לפני 5 שעות, chrono כתב:

יפה. אז במקום להתייחס לטענה האמיתית (והנכונה) שלו, החלטת להתעסק בקטנות, תרתי משמע. הכנסת מחכה לך :)

גם אתה מצטרף לתיאוריית הקונספירציה של הצטברות מיקרוסקופית של אבנית במתזים שגורמת להם להסתם ?

sonax-clear-view-windshield-wash-concentrate-30__28231.jpg

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם
לפני 3 שעות, מרק10 כתב:

גם אתה מצטרף לתיאוריית הקונספירציה של הצטברות מיקרוסקופית של אבנית במתזים שגורמת להם להסתם ?

אפשר גם להצטרף? 🙃

מנסיון עם מערכות השקייה בטיפטוף,

יש עם הזמן הצטברות של אבנית שסותמת אותן.

יש מקומות בהם צריך ממש כל שנה-שנתיים להחליף את הטפטפות (מסוג כפתור בעיקר),

ולפחות בשני מקומות שאני מכיר ומשתמשים במסנן אבנית (סיליפוס) - התופעה לא קיימת

והטפטפות שם מחזיקות כבר שנים ללא הצטברות אבנית בכלל.

בגינות גג שהקמתי תמיד העדפתי במידת האפשר להשתמש בצנרת מיקרודריפ ולא ב'כפתורים' בגלל זה.

גם ברכב ישן שהיה לי בעבר והייתי שם מי ברז לשפריצרים,

מדי פעם היה צורך לנעוץ סיכה בדיזה של הקצה כדי לשחרר את הסתימה.

פורסם (נערך)
לפני 22 שעות, sook כתב:

ברשותי יונדאי I30 מודל 2016

נדלק סימון של חוסר מי ניקוי  לשמשות

מילאתי מיכל מלא מים רגילים והסימון לא כבה.

האםיתכן שבגלל שלא מלאתי חומר ניקוי אלא מים ?  (בספר כתוב שכשאין חשש קיפאון אפשר למלא מים)

אתה יכול בצורה פשוטה לבדוק את תקינות החיישן לניטור מפלס המים במיכל לניקוי השמשות.

החיישן מותקן קרוב למשאבת המים עם קונקטור בעל 2 פינים (ראה תמונות). ייתכנו מעט שינויים בצורת החיישן שמותקן אצלך ברכב.

1. נתק את כבל המינוס מהמצבר.

2. מלא כליטר מים במיכל. אם קיים סימן מינימום על מיכל מלא קצת מעבר למינמום.

3. נתק את הקונקטור המתחבר לחיישן ובעזרת רב מודד בדוק את ההתנגדות בין הפינים 1-2. אתה צריך לקבל קריאה של נתק כלומר התנגדות אינסופית.

4. רוקן את המיכל מתחת לסימן מינימום או תהשאיר כמות של 400 מ"ל במיכל. בדוק שוב פעם את התנגדות בין שני הפינים. התוצאה צריכה להיות

רציפות ואם יש ברשותך רק מודד עם פונקציה לבדיקת רציפות עם זמזם את צריך לשמוע את פעולת הזמזם.

במידה והתוצאה שלא קיימת רציפות אתה יכול לרכוש חיישן חדש ולהחליפו בצורה עצמאית.

Untitled.jpg

kCLzsnL.jpg

לפני שעתיים, BoazB11 כתב:

גם ברכב ישן שהיה לי בעבר והייתי שם מי ברז לשפריצרים,

מדי פעם היה צורך לנעוץ סיכה בדיזה של הקצה כדי לשחרר את הסתימה.

ברכבים יישנים לא היה קיים מסנן רשת במיכל המים מה שגרם לכניסת גופים זרים לחדור למערכת התזת המים ולסתימות. אם תשתמש במי ברז המיועדים לשתיה כאשר בברז קיים מסנן פשוט לסינון גופים זרים אתה מקטין את הסיכוי לסתימות.

עריכה אחרונה על ידי מרק10
  • אהבתי 1

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

רק עכשיו התפניתי לבדוק ניתקתי מצבר  ל 10 דקות ולא עזר

עד שמצאתי את החיישן מאחורי הגלגל הקידמי

פירקתי את החוט שלו והסימון כבה

כנראה שהחיישן תקול 

אשמח לשמוע איך מפרקים את החיישן ?

האם אפשר להחליף בלי לפרק  את הפנס הקידמי והמיכל מים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...