Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

יש לי טויוטה אוריס 2018.

כל שנה אני עושה טיפול שנתי במוסך מורשה וגם מעבירים לי את הרכב טסט.

היום הק"מ של הרכב הוא 64,000

אבל הטיפול הוא כבר טיפול 90,000.

שנה שעברה לדוגמא,

הק"מ של הרכב היה 54,000

אבל הטיפול נקרא טיפול 75,000.

השאלה אם זה נכון והגיוני?

או שאולי יש טיפולים אחרים קטנים יותר שניתן לעשות עד שהרכב מגיע לק"מ שמופיע בשם הטיפול.

והשאלה הנוספת היא האם בכלל אני יכול להגיד למוסך שלא מתאים לי טיפול כזה ואפשר לעשות רק קטן יותר (ברור שאני יכול לבקש מה שבא לי, אבל מוודא שזה סביר והגיוני).

תודה רבה.

פורסם (נערך)

החלפת שמן מנוע + מסנן שמן כן צריך לעשות פעם בשנה, בלי קשר לקילומטראז'.

במוסך מורשה הולכים לפי "טיפול מספר X" ואוטומטית מחליפים את כל מה שרשום בו, בלי לקחת בחשבון כמה הרכב באמת נסע בפועל. זה משתלם מאוד למוסך, אבל פחות לבעל הרכב.

זכותך להגיד מה אתה מסכים לעשות ומה לא, מתי, על מה לוותר בכלל ( תוספים למיניהם).

למשל, נוזל בלמים מחליפים כל  טיפול שני או 30 אלף קילומטרים.  זכותך להחליט שיחליפו אחרי 30 אלף. אותו הדבר לגבי מסנן אוויר, מזגן.

פלגים מחליפים אחרי 90 אלף או בטיפול מספר 6.

זכותך להגיד להם לא להחליף אחרי 64 אלף קילומטרים.

בלמים אתה יכול לקנות לבד בחצי מחיר ( איכותיים) ולהביא למוסך. הם ירכיבו לך אותם לפי החוק ויחייבו רק על העבודה.

גם טסט אפשר להעביר לבד ולא לשלם למוסך 150-200₪ על השרות הזה.

אבל אפשר גם לזרום עם המוסך בהכל, אם לא יפיע לך לשלם...

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

הטיפולים לפי הנחיות היצרן הם כל שנה או כל 15 אלף קילומטר. זה לא משנה, הראשון מביניהם שעובר.

לכל טיפול כזה בלוח יש הנחיות מה מחליפים ומה לא.

הטיפול הבא שלך הוא טיפול מספר 6.

המקרה שלך הגיוני, אתה נוסע אבל לא מגיע ל-15 אלף ולכן אתה צריך להמשיך במשטר הטיפולים כפי שהמוסך מכיר ויודע לבצע - לפי שנים.

ישראל מדינה קשה מבחינת חום ואבק, רכיבים מתבלים ומתחמצנים עם הזמן, לא רק לפי נסועה, ובנוסף אם עיקר הנסיעות שלך קצרות מדובר בתנאים לא פשוטים לרכב.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...