טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,325 נושאים בפורום הזה
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 832 צפיות
היי, מישהו מכיר את המוסך? הגשתי הצעת עבודה לטיפול שנתי + פלאגים דרך אתר גלגלים. יוצא מחיר סביר. פשוט באתר גלגלים יש להם ציון גבוה של 4.8 עם 500 ביקורות אבל באתרים אחרים יש כמה ביקורות לא משהו. אני מפחד כי נכבתי במוסכים כבר פעמיים במשך השנים.
הודעה אחרונה מאת עדי-אל, -
- 9 עוקבים
- 14 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
היי, ראיתי באתר אוטו שצריכת דלק אמיתית (לפחות ממה שהם בדקו) של איוניק 2017 אמורה להיות באזור 23.5 ק"מ לליטר. בדיון אחר פה בפורום ראיתי שאנשים הגיעו לאזור ה-18-20 ק'"מ לליטר. היו אפילו כאלה שהגיעו ליותר, אבל נניח שהם חריגים. אני נוסע רוב הזמן בתוך העיר, פעם בשבוע אולי מחוץ לעיר, הצריכה שלי לפי מחשב הרכב היא 7.0-7.2 ל-100 ק"מ, כלומר כ-14 ק"מ לליטר. אמנם הרגל שלי קצת כבדה על הגז, אבל השאלה היא האם בכל זאת זה לא קצת גבוהה מדי? אולי זה מצביע על תקלה אפשרית ברכב? תודה למסייעים!
הודעה אחרונה מאת זהירות מנוכלים, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 662 צפיות
1.שאלה האם מקובל להחליף משאבת דלק ב-75 אלף קילומטר ברכבים כגון הונדה סיוויק 1600 טורבו 2017. 2.יש קריאה (ריקול) להחליף משאבת דלק בהונדה סיוויק 2017 עד 2020 בחברה טוענים של לרכב שלי לא נכלל בקריאה
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 777 צפיות
שלום לכולם מדובר באיריס 2014 מילאתי קצת מים ברכב מה שאני עושה כל תקופה ובטעות כנראה שכחתי להחזיר את המכסה של המים , היה נורה צהובה של מנוע ונורה של החלקה לחצתי על הכפתור של ההחלקה והוא עדיין הופיע חשבתי תקלה במחשב נלך למחרת למוסך גם הנורה של המנוע היה צהובה ולא אדומה קיצר אחרי 100 קילומטר קצת רעשים מתחת לרכב , הרכב בקושי סוחב תכננתי לעצור בצד פתאום עשן מהמכסה מנוע ישר כיביתי את הרכב פותח מכסה ורואה שאין פקק מפה לשם במוסך לא ראה בעיה כלשהי אמר אם יילך הרבה מים לחזור אליו , הולך מלא מים כל נסיעה אני ממלא בערך 4 כוסות של מים (כמובן לא של ברז) כנראה שיש נזילה כלשהי אני אוכל ללכת למוסך רק יום ראשון למה לצפות יש סיכוי משהו במנוע או שפשוט צינור נסדק/נקרע קצת וזה פשוט…
הודעה אחרונה מאת Alberrto, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 376 צפיות
היי 🙃 אתחיל מהתחלה - פולקסווגן פולו 2013, גרסת 1.2 עם 200k ק"מ בשבוע שעבר התנעתי את הרכב בבוקר והתחלתי בנסיעה, אחרי בערך דקה של נסיעה הרכב התחיל לגמגם (במהירות איטית, בתוך העיר), ואחרי כמה שניות נדלקו נורות EPC, בקרת החלקה, ונורת מנוע כתומה הבהבה ל-2 שניות ונכבתה. נסעתי למוסך על 40 קמ״ש אחרי שכיביתי והתנעתי את הרכב, שם אמרו שאולי זה כוהל, ובסוף בבדיקה ראו פלאג שרוף והחליפו לי את הפלאגים + חוטי הצתה שנקרעו בזמן החלפת הפלאגים. נסעתי מאז משהו כמו 90 ק״מ (כן, ביום אחד.. ככה זה כשגרים בחור) ,ויום אחרי, אותו סיפור.. התנעתי את הרכב בבוקר, נסעתי 2-3 דק׳, הפעם הספקתי לצאת מהעיר ולהגיע למעל 100 קמ״ש, וממש בכניסה לכביש ה…
הודעה אחרונה מאת lidorkalfa, -
שאלה לגבי מצבר
מאת pouser- 4 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
יש לי מצבר בוש 60A - שנתיים אחריות (דגם S4E05) עברו קצת פחות מ3 שנים מאז שקניתי אותו. לאחרונה כשאני מניע את האוטו, האוטו מניע אבל קצת ״מגמגם״, ממש מתאמץ להניע ומרגיש נחנק אבל מניע. אם אני מחבר בוסטר ומתניע האוטו מניע חלק. קראתי פה קצת וחלק מהאנשים אומרים אחרי 3 שנים חובה להחליף וחלק אומרים שיש להם מצבר 5 שנים. קראתי פה לגבי בדיקת מתח מצבר ועשיתי את הבדיקת מתח הפשוטה בעזרת רב מודד ואלה התוצאות: כאשר הרכב כבוי - מתח 12.27 וולט כאשר הרכב מונע - מתח 14.22 וולט אני עושה בעיקר נסיעות קצרות אז כנראה לא מספיק בשביל להטעין אותו מחדש, אני יכול לעשות נסיעה ארוכה במידה וזה אמור לעזור. השאלה שלי: ראיתי בכל מיני מקומות שהמתח צריך להיות מ…
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 11 תגובות
- 776 צפיות
הי, לרוב אני מטפל במוסך המרכזי, או במוסך שרתון, אך נראה שהם מאד עסוקים לאחרונה וכרגע התבקשתי בשרתון לקבוע לעוד שבועיים. מהשרות עצמו אני די מרוצה (מהמחירים טיפה פחות ) חשבתי שזו הזדמנות לבחון מוסך חדש. יש לי שני C5, שמידי פעם זקוקות למקצוען שמכיר את הרכבים הללו. אז אם יצא לכם להשתמש בשירות של מקצוען בראשון, שגם מחייב קצת פחות מהמוסכים של היבואן, אשמח לשמוע. תודה !
הודעה אחרונה מאת TDI, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 18 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
המדחס של המזגן בסיטרואן C5 שנת 2014 לא נכנס לעבודה. המתח שנמדד על חיבורי המצמד שלו כשהוא אמור לפעול הוא כ-4 וולט במקום 12. חיבור של 12 וולט ישירות למצמד מפעיל אותו. רמזים לכיוון של פתרון הבעיה לפני שאני מוסיף מפסק רגיל בתוך הרכב כדי להפעיל את המדחס ידנית? תודה !
הודעה אחרונה מאת iziatg, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הונדה HRV 2021 רעש תקתוקים מהמזגן הימני, נכבה כשמכבים את המזגן. אודה לעזרתכם, מה הבעיה? מה סדר גודל תיקון. בטיפול השנתי שביצעתי, כשהחליפו לי פילטר מזגן אמרתי למסוכניק שיתן מבט, אמר שלדעתו הכל תקין והמעבר בפנים לא חסום או משהו.. VID_20240513_112818.mp4
הודעה אחרונה מאת lior2321, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 638 צפיות
שלום, אתמול החלפתי צמיגים קדמיים, אח"כ שמתי לב שהרכיבו לי את הגלגל שהיה בצד ימין בצד שמאל ואת הגלגל שהיה בצד שמאל - בצד ימין. זה תקין או שלהחזיר אותם למקומות המקוריים ? נסעתי מספר קילומטרים מאז על הצמיגים החדשים, לא הרגשתי שום דבר שונה.
הודעה אחרונה מאת hans, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 448 צפיות
שלום לכולם , בשבוע האחרון יש לי רעש כמו של כדורסל כשעולים על שיבושים בכביש. כאילו הרכב מכדרר את הצמיג השמאלי. החלפתי משולשים (שהיו גמורים) ועשיתי כיוון פרונט. הבעיה עדיין לא נפתרה . ממה זה יכול להיות? יש מצב הבולם גמור? מוטות קישור למייצב תקינים
הודעה אחרונה מאת מלטבשי, -
- 3 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
כל מי שכרגע או בעברו היה בעל אחד מרכבי GM וטיפל ברכב בעצמו כנראה מכיר את התופעה חצי מהרכב ברגי Torque to Yield, ברגים שאחרי שמחזקים אותם למומנט מסויים מוסיפים עוד זווית מסויימת לחיזוק. לא היה לי מוזר כל כך התופעה כי אני לפחות כרגע, עדיין לא הכרתי משהו אחר. אני רוצה לעשות טיפול לרכב שלי, אופל אסטרה 2013 להחליף צלחות ורפידות, כדי להחליף את הצלחת צריך הוציא את הבית רפידות שמחוזקות על ידי 2 ברגים, ברגי TTY היצרן דורש לזרוק לפח את הישנים ולהחליפם התקשרתי מקודם לחנות חלפים באזור שלי, מסרתי את המק״ט הרלוונטי ונמסר לי בחזרה שאין כאלו בארץ ואי אפשר להזמין. האמת הופתעתי כי גם באחד הפורומים בחו״ל מישהו כתב שלא היה ניתן להשיג ביבואן בארה״ב כי אין במלאי. …
הודעה אחרונה מאת hans, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
חדש פה בפורום מקווה לקבל סיוע בעלים של ג'ימיני 2021 עשה 28000 ק"מ טיפול ראשון אחרי שנה וכ 9000 ק"מ מפלס השמן ירד עד החור התחתון במדיד במוסך המרכזי בחיפה לא התרגשו יותר מידי (כמובן) ואמרו נמשיך לעקוב ואני חשבתי אולי מנוע חדש נראה בהמשך ועקבתי אחרי מפלס השמן טיפול שני אחרי שנה וכ 9000 ק"מ מפלס השמן היה תקין עכשו אני לפני טיפול שלישי שוב 9000 ק"מ בערך ושוב פעם מפלס השמן ירד עד כמעט החור התחתון הגעתי למוסך המרכזי בחיפה שם אמרו לי זה בסדר היצרן מאשר צריכה של 2 ק"ג בין טיפול לטיפול וכמות השמן בין החורים במדיד במדיד היא רבע ק"ג.... הוסיפו לי רבע ק"ג וסע לשלום בדקתי את מפלס השמן והוא עלה רק חצי מרחק בין החורים נראה לי הזוי מה גם ש…
הודעה אחרונה מאת chrono, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 733 צפיות
יש לי תקלה חשמלית בטורבו אני מחפש טכנאי מקצוען שמבין ויודע לאתר את התקלה. רקסטון 2017 דיזל תודה
הודעה אחרונה מאת naor1411, -
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
צהריים טובים לחברי הפורום... ברשות מכר הדגם הנ"ל שאמורה להיות בו הפונקציה הנ"ל, אבל אנחנו לא מוצאים את המתג/סוויטץ' שמבצע את זה. חיפשנו סוויטץ' למפתח מימין לתא כפפות, זה לא שם. אשמח לעזרה תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
נזילה ברדיאטור
מאת WQ- 8 עוקבים
- 14 תגובות
- 926 צפיות
היי, מה דעתכם (מניסיון בבקשה!) על שימוש באוטם נזילות ברדיאטור? שווה לנסות או שעלול לגרום לנזק (ובאיזה נזק מדובר)? רואה שטווח המחירים על מוצר כזה הוא בין 30 ל-120 שח, אין לי בעיה לקנות את ה"יקר" אבל רוצה להבין איך בוחרים נכון - מקסימום יעילות במינימום סיכונים (המלצה על מוצר ספציפי?) הרכב יועמד למכירה בחודשים הקרובים. אם אכן זה פתרון רלוונטי ואינשאללה יעבוד - מבחינה אתית יש צורך לדווח על כך לרוכש פוטנציאלי? יונדאי i10 שנת 2011. תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת WQ, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 403 צפיות
בקרוב עובר להנעה אחורית, נושא הדריפטים קורץ לי, בעיקר במסגרת ימי מסלול וכו'. מה יהיה אורך החיים המשוער של זוג אחורי טוב? השאלה הספציפית היא - בהתחשב בזה שאני רוצה לקנות גלגל חלופי, אני מתלבט אם לקנות אחד קטן שיושב טוב, או מראש ללכת על 2 בגודל מלא (אולי אצטרך להביא אותם איתי ליום מסלול? כאמור אין לי ניסיון עם הנעה אחורית). תודה מראש
הודעה אחרונה מאת farkash7, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
לאחרונה קניתי אופל אינסיגניה B, שנת דגם 2019. הרכב בגרסה החזקה עם מנוע 2000 טורבו, 260 כ״ס והנעה כפולה, וברמת בגימור אינוביישן פרימיום שהיא הגבוהה ביותר של המותג. לאחר שרכשתי גיליתי שהיתה לרכב תוכנת ניהול מנוע (הסרתי, אין שום סיבה לרכב הזה להחזיק 310 סוסים והדיפרנציאל בטוח לא היה עומד בזה). על הדרך הקליפרים מקדימה הם של חברת brambo. למען הסר ספק מדובר בבלמים אמיתיים ולא בכיסוי אפטר מרקט מעלי אקספרס. השאלה שלי, האם הרכב הגיע עם הקליפרים האלו מהחברה או שהבעלים הקודם (אין לי קשר אליו, רכשתי מטרייד אין) החליט לשפר גם את הבלמים. אני פשוט שואל כדי להכין את עצמי למצב שבו אצטרך להחליף יום אחד רפידות ודיסקים ובמוסך החברה לא יהיה משהו מתאים כיוון שאולי מדוב…
הודעה אחרונה מאת דניאל2369, -
- 7 עוקבים
- 14 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום. אשתי נכה. היא מתלוננת שקשה לה לסובב את ההגה במהירויות חנייה. הרכב מקורי, הגה כח תקין, נוזל מלא, צמיגי פאלקן במידה המקורית מנופחים למקסימום. להרגשתי ההגה נורמאלי. יש משהו שאפשר לעשות כדי להקל את ההגה? תודה.
הודעה אחרונה מאת tan tan, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 304 צפיות
יש לי מאזדה 3 שנתון 2010 מנוע 1600 יש לי קוד תקלה p0171 תערובת ענייה במנוע ברגע שאני עומד ברמזור הטורים פתאום נופלים וקופצים למעלה וכשאני מפעיל מזגן זה נהיה יותר גרוע מישהו יודע מה לעשות?
הודעה אחרונה מאת Trekman119, -
- 6 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום לכולם, בבעלותי יונדאי i20 שנת 2014. לקראת טסט, שמתי את הרכב במוסך בטיפול. במסגרת הטיפול החליפו לי אטם מכסה שסתומים. יום לאחר שיצאתי מהמוסך, בנסיעה הבין עירונית הראשונה האוטו החל לרעוד ומנורת התקלה של המנוע החלה להבהב. לאחר ביקור במוסך(אותו מוסך), נאמר שצריך להחליף 4 פלאגים(מצתים) וסליל אחד. שאלתי היא - האם לא היה מצופה שהפלאגים יבדקו במהלך הטיפול? היתכן שהצורך להחליף אותם מתגלה רק כאשר נדלקת נורה והרכב רועד? ולגבי הסליל? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת ba323f, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 344 צפיות
היי, חזרת לכאן אחרי שביצעתי החלפת מסנן שמן גיר ושמן גיר לסוזוקי סוויפט שלי שהתיבת הילוכים שלה עושה לי צרות ומחליפה הילוכים בסדר אך בצורה מאוד מורגשת ולא נעימה. אחרי ההחלפה חשתי בשיפור קל בהחלפות של ההילוכים, אבל המצב נותר כמו שהוא, פלוס משהו חדש שבהילוך האחרון (הרביעי), הסלד יורד לאחר ההחלפה ואז יורד עוד טיפה, מה שכן כשזה קורה ההחלפה לא מורגשת. אני מתלבט אם לקחת את הגיר לשיפוץ כיוון שאולי זאת בעיה של סולנואידים או מחשב גיר או בעיה פשוטה שלא תעלה הון לתקן, או לשים תוסף של LUCAS שיכול לעזור לטפל בבעיות מהסוג הזה? ואם למישהו יש המלצה למכון שיפוץ גירים אמין ומקצועי שלא גובה מחירים גבוהים מהמקובל באיזור צפון/מרכז אני יותר מאשמח לשמוע.
הודעה אחרונה מאת ציקציק, -
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 388 צפיות
שלום חברים לאחר שרוקנתי את השמן סגרתי את הבורג של הקרטר ומה שקרה שזה התחיל להסתובב על ריק נארס ההברגה והבורג נתקע בפנים ולא יוצא יש דרך לחלץ
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 739 צפיות
היי לכולם כמו בכותרת שברולט טראקס מודל 19 מידת צמיג r 16 70 205 אשמח להמלצות על צמיג ממולץ לא סיני, ולא יקר מידיי תודה
הודעה אחרונה מאת YOSmor, -
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מחפש המלצה לחברה של ווישרים , נמאס לי להחליף כל חצי שנה או שנה , של היצרן החזיק חצי שנה מה שקניתי מגב סיליקון החזיק 8 חודשים בדיוק עד תחילת הקיץ. מחפש המלצה על חברה איכותית ! לקיה סלטוס 2022
הודעה אחרונה מאת Fraysa, -
-
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 496 צפיות
חברים שאלה בנושא שמן מנוע. טיוטה ספייס ורסו 2012, עשתה 140kקמ, אוכלת קצת שמן (קו מינימום למקסימום 2500 ק"מ) צריכה טיפול, ומציעים לי לשים 5w-40 סנטטי מלא במקום 5w-30 האם כדאי? (מצרף גם את התמונה מהספר רכב) תודה לכולם https://ibb.co/CM77fCS
הודעה אחרונה מאת asher-pa, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 489 צפיות
ערב טוב ומבורך. מיצובישי גרנדיס 2006, איפה נמצא פילטר האויר של המזגן ?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 537 צפיות
היי חברים קניתי מזדה CX5 שנת 21 עם 44K קילומטר, עברה טסט בפברואר, לקחתי לבדיקה במכון ואמרו שיש ערכי פליטה לקויים בממיר, לא היה עובר טסט ממש על הקשקש.. הבדוק אמר שזה נדיר שברכב כזה תהיה בעיה בממיר וממליץ על K44 שרוב הסיכויים יסדר את הבעיה. איך שסיימנו את הבדיקה בעל הרכב (שאני סוג של מכיר מקרוב משפחה) הבטיח לי שהוא שם K44 בכל רכב שהוא קונה ישר והערכים האלה זה כי ברכב עכשיו יש K44 עם מיכל מאוד ריק. בכל מקרה, רציתי ראש שקט ולראות שאכן הערכים קרו בכלל החומר הזה ולא כי יש בעיה. האם למוסך מורשה רגיל יש גישה למכשיר שבודק ערכי פליטה? אם לא, כמה תעלה בדיקה כזאת במכון טסטים? כמובן שאוכל לבקש טובה אחרי ששילמתי להם על בדיקה, אבל מעדיף לדעת מראש אם אפשר במוסך ר…
הודעה אחרונה מאת barak5915, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 508 צפיות
שלום רב! מעוניין לדעת במה תלוי עובי מולכים. בבית (זרם חליפי 220V) ידוע שעד 10A מספיק 1.5ממ ועד 16A מספיק 2.5ממ (מקווה שלא טועה). מה קורה בזרמים נמוכים (כמו 12DC של מצבר רכב או שנאי לשרשרת נורות לד), האם זה לפי הזרם בלבד או ההספק? אולי יש הבדל בין ACלDC? שבוע טוב!
-
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 569 צפיות
היי, אשמח להמלצות על ברגי נעילה לגנטים. תודה.
הודעה אחרונה מאת om2,
-
מי מחובר 30 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 819 אורחים (הצג רשימה מלאה)