טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,329 נושאים בפורום הזה
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 911 צפיות
אהלן חברים מתעניין ברכב וקיבלתי את התמונה הזו מתלבט אם זה מצריך צביעה של כל הדלת? כמה יעלה תיקון כזה? חוץ מזה הרכב חדש לגמרי, אבל המכה הזו צורמת לי 😓 תודה
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 822 צפיות
(במקרה שיש פנצ׳ר ורוצים להחליף) אותו דגם אבל אחד בן שנה ואחד חדש או לשים דגם שונה השאלה המשנית היא האם מבחינת החוק זה בסדר אבל השאלה העיקרית אם טכנית זה בסדר רכב סטנדרטי. לא רכב עתיק בלי abs וכו'
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
P2096 i20 2013
מאת MiG- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 2 אלף צפיות
אהלן, קוד תקלה P2096 ביונדאי i20 מ2013 עם מנוע ה1.2 הידני. ממיר קטליטי הוחלף לפני שלושה חודשים - אין קשר אליו. צריכת הדלק גבוהה מהרגיל. מישהו מכיר מוסך הגיוני באיזור חיפה/קריות שידע לטפל ולא לנחש? תודה
הודעה אחרונה מאת לירון .ה., -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 562 צפיות
אהלן חברים יקרים!!! במאזדה 3 2006 שלי. החלונות לא נפתחים ולא נסגרים למעט החלון של הנהג. אני לוחץ על הכפתורים ולא עובד... כמובן שנעילת חלונות מבוטלת וגם ניסיתי לאפס...
הודעה אחרונה מאת itzik123, -
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 724 צפיות
שלום ישלי רכב מסוג קיה ריו 2013 לפני שבועיים הרגשתי שהמזגן הפסיק לקרר לגמרי הגעתי למוסך בדקו, ראו שאין גז בכלל מילאתי גז עם זרחן ושוב אין גז בכלל במוסך לא מצליחים לראות שום עקבות של זרחן. אשמח אם מישהו מניסיון כן יכול לכוון אותי תודה.
הודעה אחרונה מאת אלון לחיאני, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 460 צפיות
שלום, רציתי לשאול לגבי טויוטה פריוס 2008. באמצע נסיעה בכביש 1 פתאום הרכב נתקע על 60 ולא מצליח להאיץ ונשמע רק הרעש של הגז (לא הרעש הרגיל בנסיעה). אחר כך נסע בסדר. בדקתי בסורק תקלות וכתב לי קוד b2799 שקשור בכלל לאימבולייזר. מי שהוא אמר לי שאצלו גם היה אותו דבר וזה היה בעיה בקויילים או בפלאגים. גם הרכב התחמם קצת ל97 מעלות במקום ה90 הקבוע. יכול להיות שקשור גם לחום השורר באזורינו יחד עם המזגן שעבד. הרגשתי גם חום ברגליי מתחתית הרכב. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת שמואל33, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 562 צפיות
שלום לכולם ברשותי פורד אדג׳ שנת 2008 עם מערכת גז, יש בעיות במנוע המנוע מתחמם בנסיעה מחוץ לעיר, שווה להשקיע במנוע ולמכור? או למכור לחלפים?
הודעה אחרונה מאת נפתלי הלמדן, -
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 1 אלף צפיות
יש לי יונדאי I20 שנת 2011 החגורה במושב האחורי (מאחורי הנהג) משוחררת לגמרי ולא חוזרת חזרה האם זה משהו פשוט לתקן או שחייב מוסך [פשוט אמרו לי שזה באיזור כריות אויר וכו, ומסוכן לפתוח לבד] תודה
הודעה אחרונה מאת אילולי, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 16 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
רנו קליאו דור 4. שנת 2013 מנוע 0.9 ידני עד כה הייתי מטפל פעם בשנה (נסועה של 12 אלף ק״מ בערך) השנה הנסיעות התגברו, נסעתי איתה ב 8 חודשים כבר 15K. כלומר צפי ל 22K שנתי. לפי הספר רכב זה מרווח טיפולים כל 30,000. האם לטפל לפני הזמן? מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת cfir71, -
-
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום, לפני כשבוע התחילה לי תופעה לפיה מדי פעם נדלקות באופן קבוע (לא מהבהבות) נורות ABS, ESP (כתומות) ו Break System (אדומה). לאחר שהנורות נדלקות הן נשארות קבועות עד לכיבוי המנוע, ולרוב לאחר הדלקה מחדש הן כבר לא דולקות. הרכב נסע מספר נסיעות ארוכות בהן הנורות לא נדלקו כלל ולעומת זאת 2-3 נסיעות קצרות בהן זה קרה. חיברתי את הרכב למחשב ואלו הקודים שהופיעו: C0002-01, U3000-48, U0415-92 (מצ"ב צילום מסך). למישהו יש כיוון מה יכולה להיות התקלה? אני מבין שזה קשור ב ABS אך עצם העובדה שזה לא דולק קבוע יכול להצביע על בעיה חשמלית או של אחד החיישנים? תודה מראש, צח
הודעה אחרונה מאת loya87, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 216 צפיות
הייתי אצל חשמלאי רכב לתיקון בעיה במזגן (החלפת מפוח) כשחזרתי לקחת את הרכב התחלתי לשמוע רעשים של בריחת אוויר מאזור הברקסים (כשלוחצים על אחד הפדלים גז/ברקס הרעש מפסיק). יכול להיות שהרסו לי משהו בעת התיקון?
הודעה אחרונה מאת tamirkadosh, -
- 5 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי חברים, אני מחפש קומפרסור לעבודה ביתית יחסית כבדה, ברובה על הרכב. כלים שיהיו בשימוש(חלקם יותר חלקם פחות) הם מפתח רטיטה 1/2"( לא חושב שאצטרך מתישהוא אחד גדול יותר\חזק יותר), אקדח אוויר, ראטצט אוויר, מיכל להחלפת נוזל בלמים ובשלב כזה או אחר כנראה גם צביעה עם פיסטולט. אני אוהב VFM וכשזה כלים שיהיו בשימוש בלי סוף אין לי בעיה להוציא קצת יותר אבל להיות עם מוצר טוב שילך איתי תקופה(גם אם צריך להשקיע בתיקונים במשך הזמן- DIY) בהתחלה חשבתי להוציא באיזור ה600-800 ש"ח וכבר הזמנתי אחד כזה- מדחס אוויר ללא שמן 18 ליטר PROXEN ואחרי כמה רגעים הבנתי שזה כנראה אחד הכלים שאתה מתחיל ובטוח שלא צריך איזה מפלצת ואז כשאתה מתחיל להשתמש אתה מבין שהגודל והחוזק כן משמעותיים במקרה הזה. אז ב…
הודעה אחרונה מאת zaf, -
- 7 עוקבים
- 26 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
נסעתי הביתה כשלפתע נדלקה לי נורת החלקה. כשדוממתי הפסיק להניע, מראה לי את כל הנורות האלו. עכשיו גם שמתי לב שנורת פארקינג מהבהבת וכשאני מנסה להניע הוא כותב לי להעביר לP/N תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת Fraysa, -
קיה סיד p0748
מאת אורן 61- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 751 צפיות
זו התקלה שיש ברכב ולפי חיפש בגוגל ויוטיוב הבעיה היא במחשב רכב ולא בגיר אז איך מוצאים פיתרון כי הרכב נתקע כל הזמן בהילוך 3 .
הודעה אחרונה מאת אורן 61, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 377 צפיות
היי לפני שנה וחצי קניתי פילטר שמן מקורי ליונדאי אלנטרה 2019 מנוע 1.6 G4F ואיבדתי את הפילטר היום מצאתי אותו ויש לי טיפול בקרוב האם אני יכול להשתמש בו בטיפול הקרוב (הפילטר חדש מקורי וסגור האריזה המקורית ) תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת Ido Porat, -
-
- 5 עוקבים
- 10 תגובות
- 715 צפיות
ברישיון הרכב מופיעה מידת צמיג 185/60R14 (וזאת המידה של כל הצמיגים ברכב כרגע חוץ מזה שהוחלף) פנצריה התקינה לי 175/65R14 האם תקין או שצריך לחזור לבקש שיחליפו? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת LOD344, -
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 903 צפיות
מאזדה 3 2009 האצ'בק, 2.0 ליטר. כשאני "גולש" עם האוטו, למשל בפקק, כשאני עוזב את הברקס האוטו כביכול "לוחץ על הגז" לבד. ממש לשנייה אחת. הטורים עולים טיפה והאוטו קצת קופץ קדימה. רעיונות מה זה יכול להיות? מצערת נקייה ופלאגים חדשים.
הודעה אחרונה מאת יגיל, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 571 צפיות
שלום לכולם יש לי אודי RS3 שנת 2016 הסאן רוף עבד לאחרונה מעולה ללא רעשים בכלל לא בסגירה ולא בפתיחה אני בא היום להפעיל אותו ואין כלום אין כלום בדקתי פיוזים הכול תקין. עם האוטו נעול ואני לוחץ על כפתור הפתיחה לחיצה ארוכה זה פותח את כל החלונות וגם הסאן רוף נפתח טיפה החוצה כנ"ל לגביי הסגירה הוא נסגר עם האזעקה היום פירקתי את הקונסולה לבד בדקתי אם משהו משוחרר אולי ולא מצאתי שום דבר אמרו שיש מצב שהסוויץ דפוק(הכוונה לכפתור) האם יש אפשרות לבדוק האם זה בעיה בכפתור או במנוע או במשהו אחר? העלתי תמונה של הסוויץ תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת BassDriver, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 512 צפיות
שלום לכולם, כבר תקופה לא קצרה שיש לי בעיה של רעידות וסל״ד לא יציב בזמן שהמזגן ברכב דלוק עד כדי כיבוי המנוע לפעמים, היו הרבה בדיקות מחשב בכל מיני מקומות וכולן תקינות, הוחלף חיישן קראנק בוצע ניקוי מצערת בפירוק (אני לא בטוח האם עשו לימוד מחדש והאם ניקו את החיישן שיושב בבית המצערת), עברתי המון בעלי מקצוע אבל אף אחד לא מבין הבין מה הבעיה כי הכל יוצא תקין וכמובן ברגע שהולכים לבדוק פתאום הסל״ד יציב והכל בסדר 🤦♂️ בשני המקומות האחרונים שהייתי טענו שכנראה יש בעיה במייצב סלד וצריך להחליף אבל לא בטוחים (בנוסף התחילו גם קפיצות סלד קטנות מדי פעם בנסיעה שהסל״ד עולה קצת ואז יורד למה שהיה). שמתי לב שתמיד בהדלקת וינקרים גם יש רעידה קלה אותו דבר לגבי פתיחת חלון, ומדי פעם בעמ…
הודעה אחרונה מאת eliran255, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
מוסך מורשה מאזדה יבואן. מאזדה 3 2014 ספיריט מחיר סביר?
הודעה אחרונה מאת om2, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 407 צפיות
סיטרואן פיקאסו 2016 יש לי בריחה של כחצי מכמות הגז, גם כשאני ממלא עם זרחן זה נעלם תוך כמה ימים והזרחן לא משאיר עקבות, גם בבדיקת לחץ לא נראית דליפה כלשהיא. בנסיעה מהירה המזגן מקרר מעולה, אבל בתוך העיר הוא מוציא אויר קריר מעט ולא יותר מזה, ובעמידה גם זה בקושי. הבעיה שלי היא שגם מוסך מיזוג מקצועי עובד בשיטת ניסוי ותהיה בד"כ וצריך לבוא כמה פעמים, ובאיזור המגורים שלי אין מישהו מקצועי, ואין לי אפשרות לצאת למסע של הלו"ש למיקום מרוחק עד שיעלו על הנקודה. אני מנסה להבין האם הברירה היחידה שלי היא החלפת מדחס, והאם זה בסבירות גבוהה יפתור את התקלה. ממה שהבנתי - כשהמדחס עייף הוא לא מצליח לדחוס את הגז בסל"ד נמוך, מה שגורם שהגז מתחמם ופורץ החוצה דרך שסתום התפשטות ב…
הודעה אחרונה מאת chezik, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 397 צפיות
ערב טוב יש לי סיד דיזל 2018 158 ק''מ היום ביצעתי טיפול אצל המוסך שלי שמתמצא בעיקר ברכבי בנזין הוא אומר שיש האה מצינור הטורבו לא היה חסר שמן באוטו כלל הבנתי שזה אופייני לרכבי דיזל טורבו רציתי לדעת האם זה נכון?
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
בוקר טוב, אני עם אופל קורסה אלגנס שנת 2022 130 כ"ס ונהנה מכל רגע. בגלל עניין הרצועה המפורסמת אני דואג לטפל ברכב ולהחליף שמן לפני המלצת היצרן (בממוצע כל 11.5 אלף ק"מ, במקום 15 אלף כפי שממליץ היצרן). כרגע הרכב עומד על 46,000 ק"מ ונכנס אוטוטו לטיפול. השאלה היא האם כדאי להחליף כבר את הרצועה באופן יזום, או שזה מוקדם מדי בהתחשב בתדירות הטיפולים? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Gavrik, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 475 צפיות
קיה פיקנטו 2020. 50,000 ק"מ. מה עדיף? להחליף רק שמן ואחרי חודש פילטר ושמן או הפוך? אני אציין שהשמן כרגע נראה דיי מלוכלך ולא נראה בכלל ורוד, הוא שחור צהוב כזה.
הודעה אחרונה מאת Coro, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 436 צפיות
אשמח לשמוע צריכת דלק אמיתית בעיר/בינעירוני/שיוט מבעלי ניסיון..
הודעה אחרונה מאת BassDriver, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 295 צפיות
ספוילר
הודעה אחרונה מאת chezik, -
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 440 צפיות
שלום לכם, יש ברשותי מאזדה לאנטיס 323 שנת 2001 ואני מחפש איפה להכניס את המפתח לניטרול האזעקה . יש לי את המפתח תודה
הודעה אחרונה מאת אברהם א, -
- 8 עוקבים
- 22 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
המוסכניק אמר לי שיש לי עוד 6/7אקמ על הרצועה האוטו נסע כבר 200 אקמ כמעט ולא ברור אם הוחלפה אי פעם בכלל הרצועה השאלה שלי אם להחליף הרגע או שאפשר לסמוך על זה ? זאת אומרת אני אוכל להרגיש כשזה ממש יתקרב או שזה לא מורגש בכלל ? וגם כמה בערך בערך זה אמור לעלות החלק מהעבודה? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת האוטו שלנו גדול וירוק, -
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 796 צפיות
היי, אני לא מצליח למצוא את הנקודה החמה שאני פתוח באייפון 15 במערכת מולטימדיה הרגילה של האאטולנדר. מישהו יודע להגיד מה יכולה להיות הבעיה?
הודעה אחרונה מאת maglan, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 418 צפיות
שלום לכולם אשמח לדעתכם המחכימה אני בבירורים על רכישת רכב טויוטה פריוס 2012 הרכב מטופל במוסך מורשה, הלכה הבטריה לפני כמה חודשים, בעליו של האוטו לא רצה להשקיע 12K על בטריה חדשה, הלך לשפץ אצל הבני דודים לטענתו עקב כך שהאוטו מישני בבית ואין לו בו צורך, לכך ראה את ההוצאה כמיותרת, מה גם שלטענתו אין הרבה הבדל, אשמח לדעתכם לא מבין מה זה שיפוץ בטריה האם שיפוץ הוא דבר אמין ? האם תוחלת החיים שלו ארוכה דיה ? (בטריה חדשה מחזיקה בין 160K-200K כמה בערך ינתן במשופצת ? האם יש הפרש לפחות בנקודת הזמן המיידית של אחרי השיפוץ ביעילות המערכת הייברידית לבין בטריה חדשה ? ולסיום האם הייתם נותנים מחירון +/- על רכב כזה, בהינתן שה…
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך,
-
מי מחובר 9 משתמשים רשומים, 0 אנונימיים, 924 אורחים (הצג רשימה מלאה)