טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,335 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 17 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הי נשבר לי המחבר שמפצל בין הצינור לשני המתזים בצורת Y. מישהו יודע איפה אפשר לקנות כזה באיזור חיפה? הום סנטר וכאלה אין. חלפי המגינים גם אין. מכירים מקום?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 6 עוקבים
- 9 תגובות
- 992 צפיות
הבחנתי השבוע בהרבה שריטות מהפנס האחורי ועד מיכל הדלק - והן בתבנית שחוזרת על עצמה. ממה זה יכול להיגרם? (יש לי איזשהו חשד, אבל רציתי לשמוע את דעתכם קודם) תודה!
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 8 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הייתי בפאנצריה בשישי בשלהי הצהריים, אחרי נסיעה של כמה שעות ופאנצר באמצע כביש מהיר, סגרתי עם הבחור שם על שני צמיגים "של חברה קוריאנית", וכשהגעתי הבייתה והעפתי עליהם מבט נוסף קלטתי שהם של חברה סינית עמומה (zmax??) הסתכלתי בעיניים וראיתי שהוא שם לי צמיגים חדשים, אבל לא הייתי מספיק עירני/חד לראות שהוא שם לי צמיג שונה ממה שהוא סגר לי. הלקח נלמד, פעם באה אשאל לשם החברה, אוודא רגע באיזשהו דירוג באינטרנט / אקרא קצת לראות עליה, וכמובן אוודא שהוא שם לי אותם. היום, יש מה לעשות עם זה? אפילו תלונה למועצה לצרכנות רק לשם הדבר? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת mcaspi, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 13 תגובות
- 723 צפיות
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 494 צפיות
אשמח לעזרה: עשיתי בדיקה במכון, יש כמה דברים לתקן, אשמח להבין האם הליקויים יסודרו במסגרת טיפול 100,000 במוסך מורשה. אם יש עוד תיקונים אשמח להבין עלויות שלהם. אוכל לשלוח בפרטי את הדוח שקיבלתי מהמכון
הודעה אחרונה מאת topop, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 445 צפיות
בוקר טוב, ברשותי סוזוקי ספלאש (רכב של אישתי) ולאחרונה הצופר ברכב לא מתפקד כראוי ומתבטא בכך שלא משנה היכן לוחצים על ההגה ומה מידת חוזק הלחיצה הצופר לא עובד לסירוגין. מספר פעמים שהיה צורך בו והצופה פשוט לא היה שם .. עניין בטיחותי ומסוכן לכל דבר ועניין. הלכתי למוסך ולאחר בדיקה טען שהכל תקין ושהוא ניקה את המגעים, חיזק חיבורים וכו' וכו' ונסעתי לשלום .. באמת עבד תקופה קצרה (חודש?) כמו שצריך ושוב הפסיק לעבוד. חזרתי אליו אחרי שצילמתי וידאו של הבעיה בלייב ולטענתו מדובר בסליל הגה ולא בצופר עצמו.. ביקשתי הצעת מחיר והזדעזתי מהמספרים שראיתי. מצרף תמונה של הצעת המחיר ואשמח לחוכמתכם, המחיר המוצע הגיוני? אני מתוסכל מהנושא מהסיבה שאישתי והילדה נוסעות יום יום ברכב …
הודעה אחרונה מאת אלעדית, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 583 צפיות
לפני חודש וחצי בערך נדלקה לי ברכב (יונדאי i30 cw שנת 2011) נורית חיווי כזו כמו זו שבתמונה (סליחה על הצילום העקום). בספר רכב כתוב שזו נורית חיווי בקרת פליטה מהמנוע. במוסך הראשון הם לא ידעו לטפל בבעיה ורק עשו איפוס ללוח מחוונים. אמרו שאם הבעיה קיימת הנורה תידלק שוב. הנורה אכן נדלקה לאחר כמה ימים אבל אז, אחרי שעברו כמה ימים, היא שוב נכבתה. וחוזר חלילה. עכשיו היא כבויה. מה הסיפור?
הודעה אחרונה מאת itzik123, -
היי החלפתי אלטנטור מ-100 אמפר ל-140 אמפר שקע תקע מקורי תושבות מקוריות הכל מקורי. חדש מהקופסא. לאחר ההחלפה שמתי לב שהאלנטור נדלק רק שאני נותן גז ומתח עולה מעל V12.5 ז"א הוא לא נדלק שאני מתניע את האוטו. הקונקטור של האלטנטור בעל פין אחד - ז"א פין הדלקה לדעתי וזה הכל. מה שאומר שהאלטנטור מווסט מתח לבד. אמור להיות לו בקר פנימי. דגם רכב - סוזוקי גרנד ויטרה 2016 רעיונות מישהו?
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
- 9 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני מכיר היטב את מפרט הטיפולים של היצרן שאומר שאין להחליף שמן גיר, אך בכל זאת אני מאמין שהשמן עם הזמן מתבלה והחלפה חלקית של שמן הגיר תעשה רק טוב (בהנחה כמובן והגיר תקין לחלוטין). הסיבה שאני מעוניין להחליף היא כיוון שאני מרגיש שהעברות ההילוכים אינן כתמול שלשום והן פחות ״חלקות״ כמו שהיו בעבר, אלא יותר מורגשות הרכב עם כ 90k ק״מ ומטופל כמו שעון, בלי לחסוך שקל. האם מומלץ להחליף או לרדת מהעניין?
הודעה אחרונה מאת BassDriver, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 9.6 אלף צפיות
אהלן לכולם, יש לי את הרכב בסביבות חודש היום בדרך חזרה מהעבודה קפצו לי התראות של בדוק הזרקה, מערכת בלימה אקטיבית מנותקת או משהו כזה.. אחרי דקה בדוק הזרקה נעלם, ושהגעתי הביתה אחרי שניקיתי קצת את האוטו מבחוץ גם הבקרת שיוט חזרה לעבוד. מה הסיבה?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 0 תגובות
- 611 צפיות
אני בודק אפשרות לרכוש יונדאי טוסון 2021 פרימיום 2.0 עם 60,000 ק"מ, יד 1. במהלך הבדיקה התגלה שהמנוע היה אטום בסיליקון, דבר שלא צוין בספר הטיפולים. לאחר שיחה ממושכת, החברה המוכרת (חברת ליסינג) ציינה שבמהלך אחד הטיפולים היה אולי דליפה והם אטמו אותה (מבלי לפתוח את המנוע). חוץ מזה, הרכב נראה במצב מצוין ומתאים לי באופן מושלם. האם כדאי להמשיך ברכישה? האם עלי לבקש בדיקות נוספות מהמוכר? איך זה ישפיע על ערך הרכב בעתיד (יד 2 -> יד 3)? אילו בעיות יכולות להתעורר ומה העלויות הפוטנציאליות שלהן? תודה על העצות! תמונות: https://ibb.co/02wbH6S https://ibb.co/NsGFJK1 https://ibb.co/2yYV78s
הודעה אחרונה מאת JoeSch, -
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 802 צפיות
כשאני חונה במקום חשוף לשמש למשך יותר משעה, האוטו לא מניע- הסטרטר עובד אך המנוע לא מניע.
הודעה אחרונה מאת יוחאי נח, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 309 צפיות
לפני קצת זמן נדלקה לי נורת גיר ובאותו זמן הפסיק לעבוד מד קמ"ש הלכתי למוסך שלקח לי כמה מאות שקלים על החלפת חיישן ספידומטר והבעייה לא נפתרה הוא טוען שזה כנראה ABS מישהו מכיר יודע יכול לעזור לי אני ישמח
הודעה אחרונה מאת משמשי, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 242 צפיות
היי אנשים יקרים יש לי בולמים קדמיים שהותקנו אצלי ברנו קליאו 4 גראנדטור dCi 2018 עכשיו שלא נמצא קיט מגיני אבק מתאים, הוחלט להשאיר ככה לבינתיים עד למציאה הנכונה של המגינים הגיע העת להחליף קפיצים, הזמנתי KYB שעתידים להיות מורכבים שבוע הקרוב. עכשיו אני מנסה בכל דרך אפשרית למצוא מגיני אבק תואמים לבולמים הללו, שבזמן פירוק אני ארכיב את כל הסט המלא שהרכב צריך ואשמור על חיי הבולמים. עלו כמה תוצאות אך אינני בטוח מה יכול להיות נכון ומתאים או קיט לB1 או חלק OE של זקס. מצ"ב את המק"ט של הבולמים עצמם. בילשטיין B4 אשמח לתגובות המבינים בעניין,תודה.
הודעה אחרונה מאת Pavtul, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 498 צפיות
שלום לכולם, יש לי רכב מסוג יונדאי i10 , וממש לאחרונה, לאחר כיבוי המנוע (והוצאת המפתח מהסוויץ), הרכב עושה רעשים מוזרים כמו של מכונה, לא תקתוקים, אלא ממש כמעט כמו מכונה מאסיבית או כמו שלוחצים חזק על הגז. מאד מוזר. אשמח לעזרה והכוונה בנושא
הודעה אחרונה מאת topop, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 405 צפיות
שלום לכולם אשמח לעזרה בבעיה שיש לי ברכב. לא מזמן החליפו לי פלאגים וכוהלים (פלאגים כתחזוקה וכוהלים כי אחד החוטים פשוט יצא מהכוהל עצמו). לאחר שהמוסך החליף לי את שני אלה התחילה לי בעיה אחרת, המנוע פשוט נכבה לי מידי פעם כשאני מתניע על קר (לא תמיד מידיד פעם). כאשר זה קורה אני פשוט נותן גז לפני שנכבה וזה מסתדר (לחיצה קטנה על הגז ועזיבה מיידית מספיקה לזה). כאשר אני מתניע הסלד עולה כרגיל ואז יורד לסביבות ה1000 ואז מתחיל לרדת בצורה מיידית ודרסטית עד שנכבה. אני רוצה לתקן את הבעיה הזו היות ואני רוצה למכור את הרכב. כל עזרה תתקבל בברכה. תודה.
הודעה אחרונה מאת GoldenMine, -
- 4 עוקבים
- 18 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
החלפתי לפני פחות משנתיים 4 צמיגים לאטקה 2019. קניתי רביעיה של Goodyear. צמיג אחד נשחק ויש לו חור שמגיע עד הברזל. אני מחפש המלצה על צמיג בודד. מחירי הצמיגים עלו משמעותית וצמיג של Goodyear כבר עולה מעל 500 ש''ח. כמה שאלות: 1 - ישנה משמעות איזה צמיד קונים כאשר הצמיג המקביל הוא של Goodyear? 2 - נתקלתי בצמיג TL ULTRA HIGH PERFORMANCE TIGAR במחיר טוב באייס, אתם ממליצים עליו? תודה
הודעה אחרונה מאת embedded, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 381 צפיות
שלום לכולם חברים, לאחרונה רכשתי את הרכב הזה הרכב שני ואני לא מוצא כלום על שגרת הטיפולים שלו.. מישהו יכול לעזור לי קצת? למשל כל כמה זמן מחליפים שמן ואיזה שמן צריך לשים כל כמה זמן טיימינג מצתים וכו' תודה רבה לכם מראש אלופים, המשך שבוע טוב
הודעה אחרונה מאת Orelxx, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 481 צפיות
כמה אמור לעלות החלפת רפידות קדמיות קיה ריו 2013 ואיפה כדאי לבצע באיזור המרכז?
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
זה הרכב , יבוא אישי, אני יד שנייה. תמונות נוספות בהמשך
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 647 צפיות
היי לכולם, אזעקה קוברה התחילה לצפצף 8 ציפצופים אחרי דריכה על האזעקה (סגירה). מה זה יכול להיות??
הודעה אחרונה מאת gleb385, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם, מדובר בקיה ספורטאז שנת 2016, בתא המטען ישנו כפתור לפתיחתו שמכוסה בגומי, הגומי נקרע ורוצה להחליפו ולהזמין מחו"ל - מישהו מכיר/יודע מה קוד הפריט הזה? או אם מישהו מכיר קישור לאתר שממנו ניתן להזמין את הפריט? לא משנה לי אם מדובר בפריט מקורי או חיקוי - אבל הכי חשוב שיהיה חדש ולא מפירוק או משומש. מצרף תמונות לחלק המדובר (מסומן באדום). תודה רבה מראש לכל העוזרים, שנדע ימים שקטים.
הודעה אחרונה מאת crazyj, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 622 צפיות
ממצב חברים רציתי לדעת האם נכון להוסיף תוסף שמן לגיר לפי סרטונים ומידה ראיתי שזה דווקא לא מזיק מה דעתכם בנוסה?
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 357 צפיות
לבעלי טויוטה קורולה 2015 - 2016: מה צריכת הדלק מחוץ לעיר במציאות?
הודעה אחרונה מאת shmulik88, -
- 8 עוקבים
- 16 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
רקע פולקסווגן גולף, בכל דגמיה בארץ (גם GTI/R), אינה מגיעה עם מצלמת רוורס מקורית מהיצרן. הסיבה לכך היא נטו חסכון עלויות, ואולי קצת מיסים. עד כמה החסכון עלויות ניכר? נכנסתי לאתר של פולקסווגן גרמניה והוצאתי את ההזמנה המקורית של הרכב שלי. החסכון מגיע עד רמה שהיבואן בארץ מזמין את הרכב ללא שטיחים ושם שטיחים אפטרמקרט סיניים (שאותם כמובן החלפתי בשטיחים מקוריים בהזמנה מיוחדת שעלו לא מעט). דבר אכן מעצבן, אך בקונצרן אין דבר שלא ניתן לטפל בו - ומצלמת רוורס זה לגמרי משהו שלא הייתי מוכן לוותר עליו. בגולף (ובכלל בקונצרן) הרכיב של מצלמות הרוורס הוא זהה (מק"ט 5Q0980556), אך המעטפת שונה. באאודי, בסיאט ובקודה הן מותקנות במקום ידית תא המטען, ובפולקסווגן ע…
הודעה אחרונה מאת Fraysa, -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 755 צפיות
היי הסתכלתי לא מזמן על כמה צינורת ליד המעבה והשסתום התפשטות בקיר האש, שניהם היו עם קרח עליהם. המזגן עובד יופי אך לאחר חצי שעה של עבודה הוא יורד בתפוקת הקירור ומקרר סביר. הרכב הוא גולף 4 מה גורם לתופעה הזאת? בטוח לא משהו תקין אשמח לתגובות בעניין
הודעה אחרונה מאת Pavtul, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 441 צפיות
אהלן חברים יקרים השכן נכנס לי בדלת הרכב בחניה (תמונה מצורפת) אין נזק לשום מנגנון והיא נסגרת ונפתחת כמו שצריך השאלה היא אם זה צריך תיקון פח או החלפה? אשמח גם להמלצות על פחח אמין ומקצועי באיזור חדרה, תודה מראש לעונים
הודעה אחרונה מאת פשפש, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
המתז מים הקדמי הפסיק לעבוד באמצע פעולה , המתז האחורי והמגבים כולם תקינים . ניקיתי את הצינור שמוביל למתזים הקדמיים עם לחץ אויר , מה יכולה להיות הבעיה ?
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 551 צפיות
שלום לכולם, רוצה להתקין מרימי שמשות לאיוניק 2021. מה הכי חשוב לדעת בנושא ומה טווח מחירים? כמובן שאשמח להמלצות באזור המרכז תודה
הודעה אחרונה מאת Basko, -
- 0 תגובות
- 555 צפיות
שלום, קניתי ניסאן מיקרה 2016 ידני,80,000 קילומטר והחלפתי קלאץ ושמן גיר. אני שם לב שבהכנסה להילוך שני, ברוב הפעמים ישנו קושי מסויים, מין הרגשה של חיכוך כמו שתי מקטעים כאלה שאני צריך להחליק את המוט טיפה בכוח. הקטע שזה לא קורה בהילוכים הגבוהים ( לעיתים גם בשלישי ). הקלאץ עד הסוף וגם הידית הילוכים, אני מושך עד הסוף שמאלה. יש למישהו מושג מה הבעיה ?
הודעה אחרונה מאת dorel576,
-
מי מחובר 57 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 265 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- avargel
- dorgo
- איציק נ.
- לירון .ה.
- חד אופן
- ANUTKK
- Alberrto
- Gosser1860
- Coresh
- amosbmw
- benny62
- 1enzo