טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,354 נושאים בפורום הזה
-
באיזה אופן הכי משתלם לקנות צמיגי GOODYEAR ? והאם קוד מהירות גבוה מגיע בהכרח על חשבון נוחות נסיעה?
מאת crank- 3 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
יש לי צמיגים בני כמעט 6 שנים שאני רוצה להחליף מקדימה. בצד האחורי, הצמיגים בני כמעט 5 שנים, ואני שוקל להחליף גם אותם באותה הזדמנות. באופן כללי הבנתי שלא מומלץ שיהיו צמיגים חדשים בצד אחד וצמיגים בלויים יחסית בצד השני. כיום יש לי GOODYEAR EFFICIENT GRIP , מהסדרה הראשונה - בחתך 215/45R16 עם קוד מהירות 86. בזמנו קניתי כל זוג ב 1,000 ש"ח בשתי פנצ'ריות שונות. משום מה באינטרנט המחירים שאני רואה מתקרבים ל 2000 ש"ח לזוג. אני מבין שהמחירים עולים עם הזמן אבל קשה לי להאמין שפי 2? לאיזה מחיר אפשר לצפות בימים אלה? האם יהיה ניתן למצוא מחיר זול משמעותית אם אתקשר לכל פנצ'ריה אפשרית ואשאל ישירות? האם מישהו מכיר את הסדרה החדשה יותר GOODYEAR EFFICIENT…
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 4 עוקבים
- 12 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם. פוקוס 2.0 2010 נסיעה עירונית שגרתית בערב לפתע האוטו התחמם ונדלק משולש אזהרה אדום. עוצר בודק מים - תקין. מחכה שיתקרר מניע שוב ממתין 5 דקות לא מתחמם, מחליט להמשיך בנסיעה 10 דקות לבית מגיע לא התחמם והמצב נראה תקין. אני חושד או במאוורר למרות שהוא כן הסתובב, בגלל שלפעמים המזגן לא מקרר. וגם לפעמים בבלימה חזקה יש רעש מכיוון המאוור כאילו הוא מתחכך במשהו.השאלה איך ניתן לבדוק את תקינות המאוורר. חשד בכיוון שני משאבת מים - איך ניתן לבדוק? אציין שכל אזור המנוע עם הזעה לדברי המוסך זה אטם מכסה עליון. אבל אין ירידה במפלס המים במיכל וזאת מערכת לחץ סגורה, לכן פחו הכיוון. אשמח לקבל כיוון או הכוונה איך לבדוק את המאוורר ואת משאבת המים (לתת …
הודעה אחרונה מאת chrono, -
- 4 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מישהו פה הזמין אולי מאמאזון רמפות פלסטיק לרכב (בעיקר עבור טיפולי שמן)? עושים בעיות עם מכס / משרד התחבורה?
הודעה אחרונה מאת chrono, -
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 789 צפיות
נסעתי עם הרכב יום לפני באמת היה לו קצת יותר קשה להניע (בדרך כלל מניע על הסטארט הראשון) יכול להיות שנגמר הדלק כי המדד דלק שלי דפוק בכל מקרה מילאתי 20 ליטר דלק והוא עדיין לא מצליח להניע יש למישהו רעיונות מה קרה? אם זה הלכה המשאבת דלק? או שעדיין נשאר אוויר בצינור שלה? אשמח לפתרונות כדי לא לקחת אותו למוסך אם זה אפשרי
הודעה אחרונה מאת Camaro 92, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 892 צפיות
אני מחפש את הספר של היצרן של הרכיבים של המנוע שהוא מפרט על כול בורג ובורג במנוע וברכב לסקודה פאביה שנה 2011 מנוע cgg דגם ידני 1400 סמ"ק
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
אספר את סיפור הרכב ומאוד אשמח לעזרה דחופה. יונדאי פרימיום i25, 2011, עם 180,000 ק"מ, אצלי 8 שנים בלי תאונות, מחירון 30,000 ש"ח, עומד להחליף רכב. לפני 3 שנים נדלקה נורת צ'ק אנג'ן, בהתייעצות עם מוסכים שונים אמרו לי שלא ברור להם אם זה החיישן חמצן או הממיר הקטליטי, אבל בגלל שעברתי טסטים אחרי איפוס נורה - לא המליצו לי לתקן. אין לי את קוד התקלה. לפני חודש לאחרונה החלטתי לתקן, הוחלף חיישן חמצן אצל מקום שמומחה בממירים קטליטים. אחרי שבוע הנורה חזרה. המשכתי לסוע חודש (חוסר זמן), ופתאום הרכב התחיל לקרטע - דוושת הגז הפסיקה להגיב באמצע נסיעה לכמה שניות בכל פעם, וזה הלך והחמיר. התגלגלתי עם האוטו בשארית כוחותיו למוסך מרכזי כלמוביל בפ"ת, עלות ב…
הודעה אחרונה מאת lei1989, -
התחממות המנוע
מאת Ybs- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 364 צפיות
שלום ברשותי סוזוקי יורו סוויפט מודל 98 הוחלפה משאבת מיים ובוצע ניקוי רדיאטור לפני כחצי שנה .השעון של החום מנוע עולה מעל הרצוי .עקב כך הוצא הטרמוסט אך עדיין החום מנוע עולה בעיקר בעלויות .האם הבעייה נעוצה במאוורר רדיאטור? איך מבצע בדיקה תקינות בשתי המהירות ? יש לציין שכאשר החום עולה המאוורר עובד .מה רצוי לבדוק ?
הודעה אחרונה מאת ronrobin, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 539 צפיות
מה המצב חברים יש ברשותי יונדאי ולוסטר שנת 2011 ולאחרונה התחלתי לראות נזילה מהמזגן אני יצרף תמונה רציתי לדעת אם מישהו יודע אם זה תקין אני עושה הרבה נסיעות ארוכות לדרום
הודעה אחרונה מאת om2, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 7 אלף צפיות
שלום, המצית ברכב הפסיקה לעבודה ,פתחתי את ספר הרכב ולהפתעתי לא נמצא הסבר לגבי הפיוזים. יש עמוד שלם שמסביר שברכב יש פיוזים-אין ולו מילה אחת שתסביר את תפקידו של כל פיוז בנפרד או טבלה שתסדר הכל לפי צבע או סדר הופעה (להלן "מקרא"). אשמח אם מישהו יעלה לשרשור קישור להורדה או יגיד היכן ניתן להוריד בחינם. בגלל שטות כזאת,בטח שלא אלך לחשמלאי שיתחיל להמציא סיפורי אלף לילה ולילה תודה
הודעה אחרונה מאת מנדי מעטוף, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אהלן, יש לי מאזדה 2 2018 (1.5 ל') צריכת הדלק בנסיעות עירוניות מגרדת את העשר קילומטר לליטר, וגם בנסיעות בין עירוניות מתקשה לעבור את ה1:13-1:14. זה נמוך יחסית לנתוני יצרן (שמדבר על 1:18.5 בבין עירוני) לחץ אוויר תקין הגלגלים והפילטר אוויר חדש. האם נחשב לתקין? יש לי עוד מה לבדוק?
הודעה אחרונה מאת Tal7, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 895 צפיות
לפני התקלה עם כיבוי האוטו המאוורר המשיך לפעול בערך דקה. כעת המאוורר מפסיק פעולתו מידית ונשמע רעש של מים מבעבעים. לא חסרים מים במיכל הרדיאטור, הטמ פחות מ-90 מעלות. I20 שנת 2021. אשמח לתובנות.
הודעה אחרונה מאת רוןS, -
קניית נוזל קירור 1 2
מאת נהג שודים2- 4 עוקבים
- 15 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
נוזל קירור צריך שיהיה של המכונית הספיציפית שלי? או אוניברסלי? דבר שני איפה מאחסנים אותו אחרי שהשתמשתי? בבאגז' זה בסדר? או יש איזה טמפרטורות לאחסן אותו? עוד דבר: מה ההבדלים בין ירוק, כחול אדום? ואני רואה טווח מחירים. מה ההבדלים? ודבר אחרון: זה רכב שעכשיו נקנה, אם אני ממלא (לפי הצורך) יהיה מותר לערבב (אותו צבע) עם מה ששם קודמי? או חייב לרוקן הכל ולשים מחדש חומר אחיד?
הודעה אחרונה מאת mcaspi, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 2 אלף צפיות
מישהו יודע אם יש המלצה לעבור לתקן PSA B71 2312 בגדול 0W30 , סיטרואן AIRCROSS C5 דיזל , כברירת מחדל שמים 5W30 PSA B71 2290 PSA B71 2297 Total Quartz Ineo HTC 5W30 5L
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 437 צפיות
שלום אודה על המלצה לפחח רכב באזור ראש העין/פתח תקווה או אחר קרוב, לצורך צביעת מכסה מנוע. תודה.
הודעה אחרונה מאת Basko, -
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 660 צפיות
מצלמה אחורית, רואים במסך את התמונה מטושטשת. ניסיתי לנגב, לנקות, עדיין רואים מטושטש. סוג של אור וצלליות...
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 730 צפיות
שלום יש ברשותי לקסוס מודל 12 דגם GS 250 , מנוע 2500 V6 עוד מאט ב210000 ק"מ נדלקה אתמול נורת מנוע כתומה מה בדיוק אני יכול להיות ? האוטו משחק בטורים בהתענה ראשונה הוחלפו פלגים יש איתם עם 60 אלף לעשות לאחרונה גם צריך לעשות טיפול האם יש קשר ? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת stx, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 684 צפיות
בס"ד שלום לכולם! אשמח לדעת מה ההבדל בין תקן VW502.00 לVW505.00 או VW 505.01? האם אפשר להשתמש בתקן VW505.01 במקום בVW 502.00? אשמח גם לסימוכין לתשובות תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום . יש לי פיגו 3008 שנתון 2019 1500 טורבו דיזל . היום בבוקר קמתי לא היה מים במיכל עיבוי מילאתי מים , אחרי נסיעה של 3 דק נהיה טחינה במיכל עיבוי . בדקתי את הפקק ואת המדיד שמן של המנוע אין שם טחינה . זה קולר שמן של המנוע או של הגיר ? איך אפשר לסדר את הבעיה כמה זה עולה ?
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
האם בדיקת שמן מנוע ושמן גיר הינן אותו הדבר?
הודעה אחרונה מאת yor2, -
-
לילה טוב ושקט חברי פורום יקרים. תקופה ארוכה שאני סוחב misfires והיסוסים נוראיים בהאצה (קוד P0300). אחרי החלפת פלאגים וסלילי הצתה, בית מצערת נוקה לפני פחות משנה ואני מרגיש פשוט אבוד ויותר גרוע אני מרגיש טרף קל למוסך ... אני במצב שאחליף כל דבר מתסכול. רגע לפני שאני קופץ שוב בפעם השלישית למוסך החלטתי לנסות לבדוק קומפרסיה בצילינדרים ולוודא שאין לי איזה אטם גמור/ טבעת שבורה או אני לא יודע מה .. הזמנתי קיט בדיקת לחץ מאמזון/ טורק מטר ובוקסה להוצאת הפלאגים וניגשתי לעניין .. מצרף תמונות של כל פלאג ואת תוצאות הבדיקה (PSI)- Cylinder 1 - 181 Cylinder 2 - 175 Cylinder 3 - 163 Cylinder 4 - 165 סטייה של כמעט 9% בין ציל' 3 ל- 1 …
הודעה אחרונה מאת Mr 44, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 322 צפיות
דגם מנוע: B5244S הצינור נראה ממש יבש בבדיקה שגרתית אין שינוי בהתנהגות הרכב
הודעה אחרונה מאת eladns, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 421 צפיות
נעלם לי השלט שפותח את הרכב מרחוק. היכן נמצאת המערכת ברכב שאוכל להחליף?. לא מצאתי סרטון youtube ומחפש המלצה למערכת זולה ופשוטה (עדיף עם בלוטוס ) מ Aliexpress .ראיתי כאלה ב 60-70 שח
הודעה אחרונה מאת race driver, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 389 צפיות
קניתי קיה פורטה 2013 לפני שבוע,עכשיו האוטו מגמגם לי בהתנעה מה זה יכול להיות? וגם המצת של האוטו לא עובד ( הusb כן עובד)מה ניתן לעשות?
הודעה אחרונה מאת אבא לילדה, -
- 8 עוקבים
- 15 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום, האוטו הגיע לאחרונה ל 100,000 ק״מ (והוא כבר בן 8 שנים) וחשבתי בטיפול הקרוב לעשות ניקוי של בית המצערת. האם ניקוי של המצערת ללא פירוק יהיה מספיק טוב? ניקוי עם מטלית מיקרופייבר וספריי קרבוטורים. והאם ניתן לפתוח את התריס המצערת כדי לנקות גם מהצד השני מבלי לגרום נזק (כמו שנעשה בסרטון)? תודה!
הודעה אחרונה מאת BassDriver, -
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 802 צפיות
בפרקים הקודמים: הרכב חנה בחורף האחרון ברחוב שהוצף (ניקוז עירייה נסתם בעלים) גובה המים הגיעו בשיא לקצה העליון של הצמיגים. למחרת, הרכב הניע, לא היתה בעיה, אבל נדלקה נורת מנוע - ממיר קטליטי. עשיתי סריקה ב-OBD, יצא שגם החיישן חמצן לא מגיב - incomplete במשך חודשיים. פתאום בוקר אחד סרקתי, והחיישן חמצן חזר לחיים . המשכתי לנסוע, לא נגעתי בינתיים בממיר. לפני שבועיים התחלתי להרגיש רעידות ובומים קטנים בהתנעה בבוקר, במיוחד ביום חם מאוד חזר על עצמו מדי פעם. זכרתי מרכבים קודמים איך נשמע misfire שלשום נדלקה נורת מנוע > סריקת OBD > קוד תקלה P0302 - misfire צילינדר 2 (לפחות ככה זה מראה ב-torue) אבל מניסיון עבר, זה לא תמ…
הודעה אחרונה מאת boli19, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 458 צפיות
היי , איזה מים עדיפים למיכל עיבוי ל MG ZS 1.0 2019
הודעה אחרונה מאת idanab111, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 662 צפיות
צריך להשיג חיישן חמצן קדמי להונדה סיוויק 2010. העלתי פוסט מקודם בעניין. האם חיישן חמצן סיני כדאי מבחינת איכויות (יחזיק מעמד כמה? ואו איטלקי? ישנם הבדלים גדולים במחיר. סיני 190₪, איטלקי 330₪, ו denso 460₪. בין האיטלקי ל denso ישנם הבדלים איכויות? תודה
הודעה אחרונה מאת yosir2d2, -
כמה זמן המנוע עובד יבש עד שיש לחץ שמן. וכמה חלקיקים נצברים ב-3-4 שניות האלו של עבודה על יבש. האם זוהי פרקטיקה השמורה לחברי DIY או נתקלתם במוסך שמקפיד על מילוי השמן טרם ההרכבה?
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום חברים התחלתי לקבל התראה בנוסח "החלפת שמן בעוד X ימים". האם להתייחס? האם להתעלם ולהמתין לטיפול שנתי? הטיפול אמור להיות באוגוסט. תודה
הודעה אחרונה מאת רוןS, -
-
בחצי עליה קשה לו .. בקושי נוסע. צריך ללחוץ חזק על הגז שיזיז משהו וגם זה בקושי. ((( אז אני לא מקשה עליו - לא לוחץ חזק ))) בירידות נוסע פנטסטי 😁 מה ניתן לבדוק / לשנות ? אולי גם קשור לחיישן חמצן ? * יונדאי I20 - 2015
הודעה אחרונה מאת husky,
-
מי מחובר 39 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 905 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- itzik123
- malcishua
- David32
- amosbmw
- אברהם א
- DareDevil
- daniel.asu
- eladts
- zaf
- Tal7
- YULI1
- Mega