ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,592 נושאים בפורום הזה
-
הונדה S2000
מאת daniel_18-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שווה להשקיע 150000 ש"ח על S2000 שנת 2002 שהמחירון הוא בערך 125000 ש"ח?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
פיג'ו 106 XR שנת 99 ידנית 1.4 לבנה יש קצת בעיות עם המזגן שאני מקווה שיתברר כמשהו שולי מלבד זאת חמוד מאד רק לפני כמה שעות הוא הגיע לידי תודה רבה לכל מי שעזר לי!!
הודעה אחרונה מאת ROEY B, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
המלצתי לאחותי לקנות פולו 1400 ידנית , היא חד הורית +ילדה. היא רוצה לקנות מזדה 3 אוטומטית . חדשות בלבד. האם 1400 סמ"ק לפולו ידנית ,זה לא חלש קצת ? איך התצרוכת הדלק והסחיבה לנסיעות בדרך כלל עירוניות עד עשר אלף קילומטר לשנה האם המזדה עדיפה ?
הודעה אחרונה מאת Benni Haspel, -
-
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
חבר מחפש אוטו, מה שהעלה כמה שאלות: 1. ממתי החלו להגיע מגאן וקליאו 1.4 ידניות עם מנוע ה-16V? 2. מתי עברה המגאן את מתיחת הפנים (אני מדבר על מגאן דור ראשון, סביב שנת 2000)? האם המעבר למנוע 16V חפף למתיחה, או שיש מכוניות עם מנוע 8V בצורה החדשה/16V בישנה? 3. כיצד מתמודדת המגאן עם מנוע 1.4 8V? האם יש למנוע הזה יתרונות/חסרונות מול ה-1.6 בהיבטי אמינות? בשביל לסבר את האוזן, את ה-306 1.4 פסלנו מכיוון שהיא חלשה מדי, המנוע נוטה לפריצות אטם ראש, והמזגנים הם מהתקנה מקומית. לאור זאת, האם מגאן 1.4 8V יכולה לבוא בחשבון (ה-16V בוודאות מתאימה)? 4. מאיזו שנה החלו להגיע פביות לארץ? המון תודה, שי
הודעה אחרונה מאת audi A8, -
- 4 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
שלום לכולם רוצה לשמוע דעתכם על סוזוקי ליאנה שנת 2006 מליסינג. מה ידוע לכם על סוג הרכב זה, האם אמינה? בטוחה? נוחה? איך היא מבחינת תחזוקה (זולה, יקרה) וכו'. אשמח לשמוע הצעתכם. דפנה
הודעה אחרונה מאת ALX, -
- 1 תגובות
- 908 צפיות
אני מחליף את הרכב שלי ( דייהו רייסר 94 ) ברכב חדש יותר ומתלבט איזה אני יכול לקנות בתקציב , בנתיים המועמד העיקרי הוא דייהו לאנוס ( שנת 2001-2002 ניתן למצוא בסכום הזה ... ) מה דעתכם ואשמח לקבל עוד רעיונות למועמדים , בנוסף אם מישהו ניתקל בלאנוס למכירה עם ק"מ מתחת 120,000 אשמח שישלח לי פרטים..
הודעה אחרונה מאת Niv A, -
סאאב קונברטיבל כדאי? 1 2 3
מאת renault5- 31 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
שלום רציתי חוות דעת על הדגם הזה סאאב קונברטיבל מנוע נפח 2000 טורבו. http://www.yad2.co.il/Cars/ViewImage.php?CatID=1&SubCatID=1&CarID=292187 תודה שי.
הודעה אחרונה מאת renault5, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
רציתי בבקשה לשאול את דעתכם המקצועית לגבי כמה דגמי מכוניות 1. פונטו (שנתון 95-98) איך האוטו מבחינת תחזוקה דלק ומוסכים? האם הוא אמין? , אני מעוניין ברכב שיסע מרחקים כמו אשדוד-הרצליה וחזור משהו כמו 3 פעמים בשבוע.. 2. סובארו ג'סטי 93 (אגב מה עדיף מנוע 1.0 או 1.2 ומה ההבדל בניהם לגבי תחזוקה במוסך ודלק) ויש את כל הפיג'ו 205 106 פיאט אונו ועוד.. אני ממש צריך לקנות בהקדם ! בסך הכל רציתי לדעת אם ג'סטי תספיק לצרכים שלי ואם יש להם הערות וחוות דעת על הרכבים *שוב אני חוזר, אני צריך רכב חסכוני ואמין שהבטיחו והטסט יהיו סבירים וישרת אותי במרחקים של משהו כמו 300-400 קילומטר בשבוע.. בעיקר בכבישים מהירים\בין עירונים. תודה רבה!!!
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
ערב טוב תעזרו בבקשה להשוות בין סיריון ל ניסן מיקרה מבחינת כל הפרמטרים:נוחות\בטיחות\התנהגות כביש\עלויות אחזקה תודה
הודעה אחרונה מאת יהודה GT טורבו, -
-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 11.7 אלף צפיות
שלום לכולם ראיתי כמה מודעות למכירה של הרכב, מוכרים אותה במודלים די גבוהים (00-01) ובמחירים מצחיקים. יש למישהו מושג למה יש להם שוק כ"כ בעייתי? בקשר למנועים - הבנתי שיש 1.7 טורבו דיזל, 1.8 ו1.9 בנזין. מישהו יודע מה ההספקים \ביצועים שלהם? איך הרכב מבחינת אמינות כללית? מירדת ערך ושוק גרוע כבר הבנתי שהוא סובל אשמח לקבל כל מידע על הרכב תודה ניב
הודעה אחרונה מאת shayy, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 966 צפיות
לאחר ויכוח קל אם חבר, הוא טוען ש GL יכול להיות גם מנוע 2.0 גם מנוע 2.0 טורבו או 2.3 גימור נמוך. אני טוען שלא. בוצע חיפוש אך ללא מענה ספציפי. תודה
הודעה אחרונה מאת mush, -
-
- 0 תגובות
- 882 צפיות
אני רוצה לקחת מחר לבדיקה פיג'ו 106 XR שנת 99 יד שלישית הבעלים טוען לקלצ' חדש וטיימינג חדש (שבוע שבועיים) ממ.. אני רוצה לשאול אם מספיק לבדוק עם המומחה לדעתכם? אם הוא מספיק אמין לגלות תקלות ב: מנוע גיר שלדה היגוי הצתה צמיגים ברקסים וכו? כי אחרי שראיתי איך הם בודקים זה היה נראה ממש חרטה השאלה אם הידע שלהם הוא מספיק לפצות על המכונות שעושות פוזות על הלקוח בקופיוטסט ודומיהם? אם כן אני סוגר איתם בדיקה זה ממש חשוב תודה!
הודעה אחרונה מאת RipCurl, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
למבינים! הייתי מעויין לקבל קצת מידע על לנצ'יה קאפה 2.0 טורבו מבחינת טיפולים, אחזקה, תקלות אופייניות, צריכת דלק וכיו"ב והאם קניית קאפה 2.4 "רגילה" עדיפה מבחינת עלות מול תועלת
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
- 2 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום אז ככה אני מעוניין לקנות רכב בסביבות ה 50K . השאלה שלי האם שווה לקחת פג'ו 206 xs שנת 99 גיר רגיל , שעברה 75 אלף, ב 40 אלף שקל ..- או יונדאי גטס שנת 2004 בערך מליסינג . הרוב אומרים שעדיף את הגטס כי הטיפול והאחזקה של פג'ו מאד יקרים והרכב אינו אמין.. לעומת הגטס שתשרת טוב כמה שנים טובות ללא מוסך . מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת Max.M, -
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מישהו מכיר מקום מקצועי ואמין ובמחיר סביר? פעם עוד חשבתי על המומחה ובאמת בזבזתי שם פעמיים בדיקה.. אבל אחרי שראיתי את הבדיקה שלהם ואת התגובות שלכם פה אני חושב שזה לא שווה. לסיכום מישהו מכיר מקום טוב לבדיקה בראשון? :]
הודעה אחרונה מאת kitt, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אפשר בבקשה לקבל מידע על הונדה סיויק קופה ( מודלים 96-96 ) ? אני מעוניין לקנות את הרכב ואני רוצה לדעת אם הוא רכב אמין וטוב שלא עושה הרבה תקלות. תודה.
הודעה אחרונה מאת ארנון, -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, אני מקווה שמישהו מכם ידע לייעץ לי. בהתחלה רציתי רכב בתקציב של 60000 שח, התלבטתי בין יאריס 2002 או פולו 2003. ידוע לי שמבחינת נוחות,עיצוב ובטיחות הפולו עדיפה מהיאריס, אך ליאריס יש את היתרונות של אוטו חסכוני וטיפולים זולים. לאחר חיפוש בלתי פוסק של אחד מהרכבים האלו למעלה יותר מחצי שנה שעדיין לא מצאתי רכב שעונה לדרישות שלי. הציעו לי לרכוש סיריון חדשה, שהמנוע שלה הוא כמו של היאריס והיא מקבלת את היתרונות מבחינת חסכון בדלק (מרכיב שחשוב לי מאוד!). הבעיה שזה להוסיף מעל התקציב שיש לי.וכמובן שהיא מקבלת את היתרנות והחסרונות של רכב חדש. מה הייתם מציעים לי? אולי יש לכם רעיונות אחרים?
הודעה אחרונה מאת oba3k, -
מה ההבדל בין XS ל XR מעבר ל ספויילר מגנז פנסי ערפל וסאנרוף.. חשוב לי מבחינת ביצועים וצריכת דלק.. אני מדבר על שנת 99 ידנית 1.4 5 דלתות תודה!
הודעה אחרונה מאת razmel, -
- 8 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות רכב משפחתי-מנהלים חשבתי על מאזדה 6 או הונדה אקורד אני מחפש ברכב שיהיה אמין נוח וחסכוני, שנת 2003 ומעלה. התקציב שלי הוא לכלכ היותר 90000. אני לא סגור על הרכבים הנ"ל, אם יש לכם המלצות על רכבים אחרים אשמח לשמוע. תודה.
הודעה אחרונה מאת ofirs44, -
- 4 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שלום לכולם היום לקחתי יונדאי אקסנט שנת 2000 לבדיקה ואני רוצה ייעוץ על הריג'קטים, האם כדאי לקחת את האוטו ולא האוטו יד ראשונה 95000 ק"מ רג'קטים: מנוע, מערכת קירור דלק והצתה: דליפות לחץ גבוהות בצילינדרים, לחץ דחיסה לא זהה, רעש מערכת שסתומים, נזילות שמן, סימני שריפת שמן, מדיד שמן פגום, לברר זמן טיפול ומערכת תיזמון, קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים, לתאם מנוע, מנוע מזייף, מחשב מערכת דלק לא נבדק, מערכת הזרקת דלק לא נבדקה. סרן קדמי ומערכת היגוי: שחיקת צמיגים, כוון זויות היגוי שלדת מרכב(משמעות נמוכה): החלפת דלת אחורית שמאל, צבע פגום, לחיצות פח ושריטות בצבע, תיקוני פח וצבע מסביב למרכב מערכת בלמים: לפרק גלגלים ולבדוק העברת כח: שמן כהה בלאי דיסקיות הילוכים, …
הודעה אחרונה מאת M1963, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
חייב את עזרתכם. בימים אלה אני על סף החלטה בין אקורד קומפורט חדשה (151K) לבין פרימרה חדשה באותו המחיר הפרימרה הרבה יותר מאובזרת כמובן מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת ramtag, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, צריך את עזרתכם במציאת רכב עבור חברה שלי. הדרישות שלה הם שהרכב יהיה בעל תצרוכת דלק נמוכה יחסית, אמין ויראה "חדש", זאת אומרת לא צורות ישנות וכו'. עלו כל מיני אפשרויות כמו פיג'ו 206, פיאט פונטו ודייהטסו סיריון.. אשמח לשמוע הצעות נוספות תודה, איתמר
הודעה אחרונה מאת itamaryu, -
- 0 תגובות
- 840 צפיות
אני קונה סיטרואן אקסרה 2001 ידנית דיזל מנוע 1900 מה אתם אומרים עליה איך האוטו הצריכת דלק הטיפולים האם אוטו אמין? תודה רבה מראש
הודעה אחרונה מאת Subaru82, -
- 0 תגובות
- 8.1 אלף צפיות
לפני כשבוע לקחתי רכב גולך שנת 2002 נפח 2.0 לבדיקה במכון בדיקה דינמומטר יד אליהו ( בת"א ) מקום יפה מרווח לא היו שם הרבה אנשים ( זה היה ביום ראשון ) בקיצור בודקים את הרכב הכל טוב ויפה, לאחר שסיימו לבדוק את הרכב ישבנו עם הבוחן לחוות דעת הבוחן כתב בדוח את כל התקלות האפשריות ולא ידע להסביר במדוייק למה כתב ומה בדיוק הבעיה. בנוסף לא בוצעה בדיקת קומפרסיה למנוע וכשאלתי אמר לי הבוחן "לא ניתן לבצע לרכב זה בדיקת קומפרסיה מכיוון שיש לו מחשב" שבוע לפניכן בדקתי את אותו סוג רכב במכון בדיקה דינמומטר ברעננה ( ממליץ עליו בחום ) ושם כן בדקו קומפרסיה. בקיצור אני התרשמתי לרעה ממכון הבדיקה דינמומטר יד אליהו ואני לא מתכוון לחזור לשם.
הודעה אחרונה מאת ofirs44, -
- 25 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
אני מתלבט בין שתי המכוניות (מעוניין לקנות מכונית חדשה). איך שתי המכוניות מבחינת: 1. ביצועים 2. נוחות 3. איכות ואבזור 4. עלות אחזקה (צריכת דלק, עלות טיפולים, מספר תקלות, עלות חלפים וכו') חוצמזה אשמח לכל תגובה או חוות דעת... אודי
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם אני עוד חודש מתגיס והיה ברשותי גולף שנת2001 מנוע 2000 ידני.. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959&postcount=11 והרכב הזה אינו מתאים לי לצבא כי הוא בולע דלק(יחסית) אז אני מחפש כרגע רכב חסכוני וספורטיבי ככל שאפשר.. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959&postcount=11 חשבתי על סיאט איביזה 2004 ספורט מנוע 1400.. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959&postcount=11 אך אמרו לי שיש לרכב ירידת ערך נוראית.. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959&postcount=11 גם כן חשבתי על יאריס ספורט 1500 ידני 2003 אך לא ניתן להשיג את הרכב הוא ממש ממש נדיר! חשבתי על פג'ו 206 CC אמרו לי ל…
הודעה אחרונה מאת hananz, -
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אז ככה... לקחתי היום מיצובישי קולט שנת 99 שחורה לבדיקה לפני קניה.. בבדיקה נמצאה פגיעה בשילדה האחורית(שאסי) כתוצאה מתאונה, השילדה יושרה ותוקנה עד כמה שאפשר. בנוסף לכך לאוטו יש הרבה מכות פח ושריטות . חוץ מנתונים אלו, הבדיקה יצאה מדהימה(וכסת"חים רגילים כמובן), מנוע וגיר מצויינים..ממש ממש אין השקעה על האוטו פרט לקוסמטיקה רחבה... האוטו יד 2 בעל 115,000 ק"מ... חשוב לציין שהפגיעה בשאסי אינה משפיעה על הנסיעה והבטיחות לדברי הבוחן...המחירון עומד על 39,000 ש"ח והצלחתי להוריד את הבנאדם ל30,000 אלף.. אני צריך את עזרתכם ידידיי...כדאי או לא?
הודעה אחרונה מאת nir_bn, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
מעוניין לקבל חוות דעת לגבי רכישת פיג'ו 205 CTI שנת 92 לגבי, הנעה, בעיות כולשהם ושאר ירקות. מועתק מהאתר: http://www.roadster.co.il/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1013 (מצורפות באתר גם תמונות) "יד 5, רכב ייחודי ונדיר במצב מקורי. הרכב מעולם לא היה מעורב בתאונה! כל פסי הקישוט והפלסטיקה על הקליפסים המקוריים - אין כל מיני שיפצורים עם ניטים ושטויות. בכל שנותיו היה מאוחסן במקום מקורה וסגור. כל השינויים ברכב מאושרים ברשיונות באופן חוקי. מנוע: * מנוע - 1.9 8 שסתומים מקורי מיבוא רשום ברישיונות הרכב. עשה כ-3000 ק"מ. * מחשב 1.9 מקורי עם צ'יפ של סופרצ'יפ. * ראש מנוע משופר בקאמשאפט של KENTCAM מדגם FASTROAD טווח פעולה 2000 עד 6000 סל"ד. …
הודעה אחרונה מאת bar72, -
-
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מעוניין להתחיל לברר על הרכב הנ"ל לאחר אינספור המלצות חמות שמתאימות לדרישות שלי. אני מחפש פולו אוטומטית בלבד שנת יצור 2000-2001 כמה שאלות, קודם כל עד איזה שנתון יש את הצורה הישנה, וממתי החלה הצורה החדשה (אם אפשר תמונות) אני מתלבט בין מנועי 16 צילינדרים או 8 וגם בין נפחי מנוע של 1.6 או 1.4, כאשר ההחלטה בנושא הזה תיפול על הדגם הכי חסכוני. כמו כן אם אפשר לכתוב לי על רמת האיבזור והדגמים . תודה מראש
הודעה אחרונה מאת blavie, -
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אבא שלי שוקל לקנות וולו 850 . הוא ראה אחת שניראת ממש טוב חיצונית ולכן הוא שוקל להציע לבעל הרכב למכור. אך לפני כן עלמנת לדעת אם היא בתקציב. היינו רוצים לדעת איזו שנה הרכב. האם יש סימנים חיצונים שבעקבותם ניתן לדעת איזה שנתון הרכב? הרכב הוא 850 GLT 2.5 יש לו ספויילר אחורי קטן.
הודעה אחרונה מאת עומר ב,
-
מי מחובר 59 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 1,149 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- benny62
- orsh99
- Shay Shd Dave
- Pavlik
- משה גולד
- yor2
- Liquidator
- הצילינדר השישה עשר
- SlowRide
- BoazB11
- flytomars
- dinnnn