ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,589 נושאים בפורום הזה
-
שלום קוראים לי אלון ואני מחפש רכב עד 100 אלף שקל(אם זה חריגה קטנה של כמה אלפים זה גם בסדר אבל לא בהגזמה) אני מחפש רכב ספורטיבי אפילו אם הוא יהיה קצ ישן (לא עד כדי כך אבל לפחות 95) אני מעוניין ברכב נוח ויפה. אשמח אם תתנו לי שמות של מכוניות ואת המחירים שלהם ואם אפשר גם לקבל פרטים של הרכב(נפח וכו') ואם אין רכב ספורט במחיר הנ"ל אז אפשר לתת הצעות לרכבים אחרים אך בכל זאת עדיף רכב ספורט.. תודה רבה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
סובארו לאונה
מאת ALEX2424- 3 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
ברשותי סובארו לאונה סטיישן מודל סוף 93, יד ראשונה, 246,000 ק"מ, הרכב מאוד שמור(חיצוני ופנימי) כל הטיפולים במוסך מורשה. כמה ניתן לקבל עבור רכב זה?
הודעה אחרונה מאת GL-10, -
פולקסווגן פסאט 1 2
מאת ALEX2424-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
אני מעוניין לרכוש פסאט 99-01, 1800 אשמח לקבל את תגובתכם לגבי הרכב (אמינות, תחזוקה,צריכת דלק)
הודעה אחרונה מאת msigal, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם... הגיע הזמן לרכוש רכב חדש. התקציב שעומד לרשותי (ללא הוצאות אחרות כגון ביטוח, יישור קו וכדומה..) הנו 20K נטו! העדפה לידני כמובן. הכיון הולך לאיטלקיה - אלפא רומיאו בעיקר. ביותר תמציתיות, התאהבתי באלפא ספרינט 1.7 - אני יודע ומבין שאחזקת אלפא זה דבר לא פשוט, אבל אם רוצים משהו חייבים להשיג אותו. אשמח לקבל הצעות לגבי הרכב הנ"ל כולל מידע היכן אני יכול למצוא אחד במצב שמור. שנית, אשמח לדעת האם פיג'ו (306,106) מן הדגמים הספורטיבים (XSI,ראלי וכו'..) יכנסו לי לתקציב, אם לא - כמה אצתרך להוסיף ע"מ להתענג על אחת מהם. אלו האופציות שחשבתי עליהן בשליפה. כמובן ישנם העדפות שברצוני לקבל מן הרכב והם: א. חיצוניות - חשוב מאוד! (בבקשה בלי המשפט "על טעם ועל..…
הודעה אחרונה מאת cb1313, -
-
חוות דעת על לאדה
מאת אופק-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 959 צפיות
שלום לכולם ברצוני לקנות לאדה 4 שנת 1994 לבניית באגי ורצתי לדעת האם זה כדי מבחינת טיפולים אחזקה אמינות והם קל להשיג חלקי חילוף בארץ
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום חברים, אמא מתעניינת ברכב חדש, אחרי 13 שנים נאמנות לאיביזה שלה. היא תמיד נוטה לכיוון האצ'בקים, וכרגע לא מעוניינת בסופר מיני קטנה ממש כמו יאריס או סוויפט או משהו כזה, אלא משהו בסגנון של משפחתית קומפקטית - בסגנון ה-C4. הקושי היחידי הוא שאמא שלי לא מוכנה לשמוע על אוטומט, בשבילה רק ידני, ורצוי מתוצרת אירופה. כרגע עמדו על הפרק C4, 307 ו- פוקוס 5 דלתות (אולי 207 אבל אנחנו לא יודעים עליה חצי דבר). אני חושש שה- 307 קצת מיושנת, למרות האהבה לכוחות אריה צרפתיים, ה-C4 נשמעת כאופציה הטובה ביותר, ופוקוס הבנתי שלא קיימת עם גיר ידני. האפשרות של להזמין ידני מפחידה במקצת, כי זה בטח יצור בעיות בחלפים, ויקשור אותך לעד למוסך המרכזי. אבל פוקוס ישנה הייתה טובה מאוד לטעמי וחבל...…
הודעה אחרונה מאת bar72, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 66 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
בזמן האחרון אני כל הזמן חושב על להחליף את האוטו, לא בגלל איזה סיבה מוצדקת אלא סתם כי בא לי שינוי. השאלה היא בכלל איזו חלופות יש בשוק שבאמת כדאי להחליף אליהן. בסופו של דבר תמיד יש לי בראש רק את הלאון אבל כאשר אני מסתכל במחירון היא הרבה יותר יקרה על אותם שנתונים. השאלה היא כזאת בסופו של דבר איזה מכונית ספורטיבית מכל סגנון שהוא (אין לי העדפה לפה או לשם) יכולה לבוא במקום הקליאו ולספק עדיין הנאה. לגבי הכסף מחירון הקליאו פלוס +10
הודעה אחרונה מאת obarshad, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
ערב\לילה טוב כולם! רציתי לשאול שאלה לגבי חבר שלי, יש לו שנתיים וחצי רשיון, ויש לו כרגע הונדה סיביק האצ'בק, אוטומאט מנוע 1400 שנת 96. האוטו מאד מאד מושקע חיצונית ופנימית ושמור מאד וכמובן במצב מצוין. הוא מעוניין להחליף את האוטו הזה (מסיבות שלו) לאוטו יותר חזק\טוב\יפה לא יודע מה השיקולים, הוא חשב על יונדאי קופה בשנים 96 מינימום וכמובן הלאה 97-98. אז רציתי לשאול (בשבילו), איך האוטו הזה? מומלץ\לא מומלץ? אחזקה? טיפולים? כ"ס? אחיזה בכביש? אוטו ספורטיבי משהו? או ששוב אוטו פוזה? תודה מראש, אוהד.
הודעה אחרונה מאת E_M777, -
-
תמחור לספרינט
מאת dudu g-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
כמה ההייתם משלמים על ספרינט שנת 88 מנוע 1700 שחורה במצב כללי מ1 עד 5 (1 זה גרוע 5 זה מצב תצוגה) ציון 3 ???
הודעה אחרונה מאת Spring2005, -
-
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני מתלבט בין קנית סקודה אוקטביה טורבו דיזל לבין קניית טויוטה פריוס חשמלית או לקנות סובארו עם מערכת גז שלהם כי הם היחידים שנותנים אחריות יבואן על המערכת גז, או לקנות רכב שנת 2005 שנגמרה לו האחריות ולהרכיב לו מערכת גז. השאלה מה כדאי לקנות בהנחה שאני הולך להחזיק את הרכב לפחות 5-6 שנים אם לא יותר תודה רבה לכל העונה לשאלתי!!!
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
לאחר התלבטות ארוכה, על הכוונת נמצא הפיקאסו. כמובן בהנחה שקודם כל אמצא אחת, כמו כן שתהיה שמורה ולא שחוטה. אבל, לאור ירידת הערך שביצעה הקסארה סטיישן שלי בשלושת השנים האחרונות, אני ממש מתלבט. קרוב לוודאי שזה יהיה גם גורל הפיקאסו, היות ומדובר בסיטרואן בארץ ישראל... כלומר, אשקיע כ- 70000 או 80000 ש"ח ולאחר שלוש שנים, כאשר ארצה למכור - אפסיד חצי ואולי אף יותר. מה דעתכם? יש רכב מקביל אחר שיתאים ולא יפול בערכו עד כדי כך? אולם רכב שייתן אותה תמורה שנותנת פיקאסו? רעיונות אחרים? תודה!
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
- 7 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
הרכב נלקח לבדיקה, זה נכתב תחת "ליקויים משמעות גבוהה" אך בכל זאת בגרף של השלדה נכתב 100%. (כלומר שאסי נקי לגמרי). יש ממה לחשוש? הייתם נמנעים? משפיע על ההתנהגות? (לא ני-רא(ה)לי...). מדובר ברכב מבוקש. מחיפוש בפורום היה ויכוח האם פגיעה בעמודים זה שאסי. נ.ב סוג הרכב 106 רע-לי (רע למי שלא מצליח למצוא, כמוני ).
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 2 תגובות
- 859 צפיות
אני מתלבט בין דייהטסו שרייד לסיריון. התקציב הוא 20-25 אלף, עם עדיפות לאוטומט. לנסיעות בעיקר בגוש דן עם גיחות ארוכות פעם-פעמיים בחודש לירושלים. אשמח לשמוע את דעתכם.
הודעה אחרונה מאת SanTA, -
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם, אני חייל שמשרת בקיריה ואני צריך לבדוק רכב. אני לא יכול להתרחק יותר מדי מהקיריה כי יש לי תפקיד מבצעי. מישהו מכיר מקום טוב קרוב ואמין. מה מחיר הבדיקה למיצובישי סופר לנסר?? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת rolling_stony, -
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מתלבט בין בורה לפוקוס שתיהן 1600 בנזין. בשנתונים 2000-2001. גיר אוטומט. מה שהייתי רוצה לדעת הוא ההבדל בצריכת דלק בתוך העיר ובמהירויות שיוט 110-120. סדר עדיפויות עיקריים לרכישה: 1.אמינות 2.איכות 3.בטיחות 4.שמירת ערך בגדול אני מחפש רכב שיחליף את הקורולה שלי (93) ולהתקדם למשהו חדש יותר. עוד שיקולים שצריך לקחת בחשבון הרחבה עתידית של המשפחה(עגלת תינוק ,כיסא לתינוק וכו...) תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
כרגע ירדתי מפיג'ו 206 XS מודל 2001 וחייב לומר שזה אוטו פצצה 0 תקלות במלוא מובן המילה. כרגע אני מחפש לקנות ומתלבט בין סיאט איביזה טורבו מודל 2001 או פולו GTI מודל 2000 מי שיודע מי מוכר או איך הרכבים הנ"ל מבחינת אמינות וסחירות בשוק שיזרוק משהו. אגב התקציב הוא עד 55000
הודעה אחרונה מאת gizmo3, -
740 - אבל איזה?
מאת alon- 0 תגובות
- 962 צפיות
שלום, אני מתעניין ברכישת וולוו 740\745. מה שחשוב לי זה אמינות בעיקר, הייתי רוצה לדעת איזה מודל יותר עדיף מבחינת אמינות , צריכת דלק, ביקוש... אני רואה הרבה רכבים שפשוט לא שולם עליהם טסט וגם טווח מחירים נרחב לפעמים לרכבים מאותה השנה, האם זה אומר משהו על האמינות שרכבים אלו הציגו לבעליהם? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת alon, -
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום , אנחנו מעוניינים לקנות רכב משפחתי גדול בתקציב מוגבל של 55,000 ש"ח. לפי בדיקות שעשיתי פיז'ו 406 משנתון 01-02 ופורד מונדיאו 2002 נכנסות בתקציב. המונדאו נכנסת בתקציב בתנאי שהרכב מליסינג. ה 406 אפשר למצוא יד פרטית. רציתי לבקש מכם בעלי הנסיון והידע על האפשרות העדיפה לדעתכם. כרגע אנו מתמקדים בשני רכבים אלו בלבד. הדברים החשובים כמובן הם - 1.אמינות ועלויות טיפולים / חלפים. 2.רכב מרווח - בעיקר ספסל אחורי. 3.נוחות נסיעה ותוספות שישנן ברכב. בעיקר מבחינת בטיחות כמו כריות אוויר , מערכות יציבות , ABS וכו'.. תודה רבה לעוזרים , במידה וישנם עוד דברים שצריך לדעת / להיזהר על רכבים אלו נא לציין.
הודעה אחרונה מאת ALX, -
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני יודע שהשוק של אופל חלש מאוד בארץ, אבל בכל זאת - הייתי רוצה לדעת איך הרכב, תקלות אופייניות עלויות ביטוח ואחזקה יחסית למשפחתיות נפוצות אחרות וכו'.. ד"א כמה כ"ס יש למנוע ה1.6? שמעתי שהוא מאכזב מבחינת הכוח. מתן.
הודעה אחרונה מאת audi A8, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
היי מה המצב . אני חדש פה אבל רק בכתיבה . יצא לי לעיין בהודעות בפורום הזה . בשבוע האחרון רציתי לרכוש סיאט קורדובה . הרכב שנת 99 . יד ראשונה , חדשה דנדשה , מטופלת רק במוסכיי צ'מפיון הקיצר האוטו כאילו חדש . ניסיתי לקבל ביקורות על הרכב וכך הגעתי לאתר שלכם . הביקורות שניתקלתי פה על הרכב היו גרועות , קוטלות וגרמו לי האם באמת כדאי להכנס לרכישה של הרכב הזה . לאחר התלבטות קצרה ולאחר שהבנתי שאני מפספס הזדמנות של רכישת רכב במצב " חדש ביותר " במחיר זול ביותר 23 אלף שח רכשתי השבוע את הרכב . אני רוצה לומר פה משהו . ההחלטה התבררה שמעולה . הרכב מצויין , הביצועים מצויינים , הנהיגה שלווה ונעימה ומעל הכל נוחה ומרווחת . אין לי מושג מי הכותבים פה בפורום , אבל להרגשתי 90 אחוז מהכותבים פה הם י…
הודעה אחרונה מאת אלעד 100, -
- 0 תגובות
- 959 צפיות
קודם כל, מצאתי אוטו שלדעתי - על פניו הוא עושה רושם טוב...רנו קליאו שנת 96' , 89 אלף קילומטר, יד 2 - על האוטו נהגו 2 בחורות, אוט'. א) האם העובדה שהאוטו שנת 96' (לא קליאו B) אמורה להיות שיקול מכריע? מה ההבדל ביניהן והאם הוא מהותי? שנת 96' אמנם זהו השנתון אך מס' הקילומטרים הנמוך והעובדה שהיא מציגה שהם לא נסעו עליו הרבה אמורה לשפר את ההרגשה? ב) האם העובדה שהרכב אוט' יכולה להוות בעיה? הבחורה אמרה לי שהוחלף הגיר של האוטו בעקבות בעייה לפני כשנה או משהו כזה..האם זה אמור להפחיד אותי? חוצמזה לא היו בעיות מכניות לטענתה, רק החלפת מצבר וצמיגים פעם אחת. היא נשמעת אמינה וגם עושה רושם שהיא לא "מחרטטת". ג) מה הדעה הכללית על הרכב הזה?? ומישהו יודע מה בדיוק מחיר המחירון של…
הודעה אחרונה מאת sharon22, -
- 13 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אומנם, אני מודה שבשבועיים האחרונים שיפרתי את הבנתי בתחום הרכב, לא מתיימרת (עדיין ) להיות מבינה גדולה בתחום. אשמח לשמוע דעתכם לגבי תוצאות בדיקה לטויוטה קורולה 2003: מנוע- רעש מערכת תיזמון ושסתומים. לתקן נזילות שמן. מערכת פליטה רועשת הגה- קשה ולא חוזר שילדה- ליקויים בעלי משמעות נמוכה- תיקוני תאונות בגוף הרכב מרכב. כיפוף תא מנוע משמאל, הוחלפו חלקי מרכב- מחוברים עם ברגים. תיקונים ספים, מעיכות תחתית,מ פגיעות פח ופגמים בצבע. מצבר- חלש. הפעלת חלונות לקויה + אוטומט. לתקן קצרים במערכת החשמל, אין טעינה. העברת כח- שמן כהה שחיקה בדסקיות הילוכים, נקישה בשילוב הילוכים. ריפוד פגום. האם כדאי לרכוש את הרכב? האם קיימות פגיעות בשילדה (כמו…
הודעה אחרונה מאת dorki, -
- 0 תגובות
- 819 צפיות
***ההודעה נערכה. אנחנו יודעים שאתה מחפש מכונית, לכן כתבת את ההודעה בפורום הייעוץ ברכישה. אנא קרא את כללי הפורום וכתוב הודעה חדשה עם כותרת נורמלית***
הודעה אחרונה מאת דור, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי לקחתי הונדה ג'אז מודל 2002 עם 110 אלף קילומטר על השעון השייכת לקרוב משפחה לבדיקה לפני קניה בטסט ליין ירושלים (לא שאני חושב שהוא ירמה אותי אבל יש דברים שאפילו הבעלים לא מודע להם) ,והתוצאות מאוד מדאיגות אותי: מנוע,מערכת קירור,מערכת דלק,מערכת הצתה: בלאי פנימי גבוה, רעש מערכת תיזמון+שסתומים(לטפל), רעש ונקישות פנימיות, סימני שריפת שמן,לבדוק תצרוכת שמן בנסיעה, לבטל רעשים ולחזור לשמיעת מנוע, תצרוכת דלק גבוהה, סיבובי מנוע לא יציבים, הזרקת דלק לקויה, לטפל במערכת הזרקת הדלק, לתאם מנוע, לטפל במערכת ההצתה, בדיקת המנוע אינה שלמה ואין אחריות עד לתיקון כל הליקויים ובדיקה חוזרת. מערכת פליטה: תקינה סרן קידמי ומערכת היגוי: סטיות הגה קלות, נקישות במתלה, לתקן זויות ומער…
הודעה אחרונה מאת ULY, -
-
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
חברה אני צריך עזרה, זה אוטו ראשון שלי ואני חייב עזרה..עדיף מכאלה שהיה להם מכוניות כאלה אבל גם כאלה שמבינים ויכולים לעזור זה בסדר....אני רוצה 106XSI או CLIO RSI בין השנים 91-95 אני בדקתי והמחירים מתאימים לי ודי דומים אז אני רוצה לדעת איזה אוטו עדיף מבחינת ביצועים, עלות החזקה, אמינות מכאנית וכדומה...בתודה G.T:-D(דחוף!!)
הודעה אחרונה מאת renault5, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אוקיי, אז ככה - אני מחפש רכב שיחליף את הסיאט איביזה שהייתה ברשותי, נמכרה ב 16500 - הייתה משנתון 94, בעלת מנוע 1600 ידני. בעקרון אני רוצה רכב ש"יתנהג" כמו שצריך מהצד הספורטיבי, רכב מהנה לנהיגה שכיף ללכת ביחד איתו אל המגבלות ולכן אני שם פחות דגש על כוח ויותר על התנהגות כביש ואחיזה, כמובן שיהיה כוח אבל לא צריך יותר מדי. עוד לפני שפתחתי את השרשור הזה עברו לי כמה מכוניות בראש, שבטח עליהן עמדתם להמליץ, כגון ה 106 ראלי, וולקן וחברותיהן הצרפתיות מאותן השנים - אבל, כל אלו שנתקלתי בהן נראו שחוטות עד העצם, או שעברו התעללות ערסית קשה (מצטער על ההכללה) וכדי להביא את הרכב למצב נורמאלי אצטרך לקנות חלקים כמו אגזוז מקורי, מכסה מנוע וכו' . עכשיו ברצינות - הרכב שאני מחפש צריך להיות …
הודעה אחרונה מאת blavie, -
-
- 0 תגובות
- 913 צפיות
נמצא המידע הדרוש =) נא לנעול.
הודעה אחרונה מאת מאור ספיר, -
הונדה S2000
מאת daniel_18-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שווה להשקיע 150000 ש"ח על S2000 שנת 2002 שהמחירון הוא בערך 125000 ש"ח?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
פיג'ו 106 XR שנת 99 ידנית 1.4 לבנה יש קצת בעיות עם המזגן שאני מקווה שיתברר כמשהו שולי מלבד זאת חמוד מאד רק לפני כמה שעות הוא הגיע לידי תודה רבה לכל מי שעזר לי!!
הודעה אחרונה מאת ROEY B, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
המלצתי לאחותי לקנות פולו 1400 ידנית , היא חד הורית +ילדה. היא רוצה לקנות מזדה 3 אוטומטית . חדשות בלבד. האם 1400 סמ"ק לפולו ידנית ,זה לא חלש קצת ? איך התצרוכת הדלק והסחיבה לנסיעות בדרך כלל עירוניות עד עשר אלף קילומטר לשנה האם המזדה עדיפה ?
הודעה אחרונה מאת Benni Haspel, -
-
מי מחובר 47 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 1,576 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- om2
- meir_gi
- גולדן191
- menir1
- osheri
- asix
- sperial
- arice
- NickName1
- פריג'י
- santiago
- pasat04