Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7082 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי, אז ככה -

אני מחפש רכב שיחליף את הסיאט איביזה שהייתה ברשותי, נמכרה ב 16500 - הייתה משנתון 94, בעלת מנוע 1600 ידני.

בעקרון אני רוצה רכב ש"יתנהג" כמו שצריך מהצד הספורטיבי, רכב מהנה לנהיגה שכיף ללכת ביחד איתו אל המגבלות ולכן אני שם פחות דגש על כוח ויותר על התנהגות כביש ואחיזה, כמובן שיהיה כוח אבל לא צריך יותר מדי.

עוד לפני שפתחתי את השרשור הזה עברו לי כמה מכוניות בראש, שבטח עליהן עמדתם להמליץ, כגון ה 106 ראלי, וולקן וחברותיהן הצרפתיות מאותן השנים - אבל, כל אלו שנתקלתי בהן נראו שחוטות עד העצם, או שעברו התעללות ערסית קשה (מצטער על ההכללה) וכדי להביא את הרכב למצב נורמאלי אצטרך לקנות חלקים כמו אגזוז מקורי, מכסה מנוע וכו' :lol:.

עכשיו ברצינות - הרכב שאני מחפש צריך להיות מהנה לנהיגה כמו שכבר כתבתי, כמו כן - שיהיה ניתן למצוא אקזמפלרים במצב נורמאלי כך שלא אצטרך להשקיע הון תועפות על יישור קו מבחינת מראה \ מכניקה כדי להביא את הרכב למצב סביר (כך שזה דיי שולל רכבים נדירים), עדיף שיהיה בעל עלות אחזקה נמוכה (כן, אני בסך הכל בן 18 :roll:), בנוסף יש עוד כמה דרישות - עדיף מאוד שתהיה עלייה בשנתון, גם אם בשנה אחת בלבד - כך שרכבים מלפני שנת 94 לא באים בחשבון, בנוסף - חובה שהרכב יהיה ידני.

איך שאני מסתכל על זה עכשיו, הרכב האולטימטיבי בשבילי הוא 106 ראלי, אמנם כדי לקנות אחת שנראית כמו שצריך אצטרך לכוון יותר לסכום בסביבות ה 25K מה שיהיה טיפה בעייתי, ולכן רציתי להתייעץ איתכם כדי להיות בטוח שזו הבחירה הנכונה ע"מ שלא אתאמץ מאוד להשיג את שארית הכסף ובסוף לא אהיה מרוצה מהקנייה.

תודה רבה לכל העוזרים! :ladysman:

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

ZX וולקן.

לא שאני לא אובייקטיבי, פשוט אותן יותר קל למצוא שמורות.

לא הרבה אנשים מודעים לגדולה של הרכב הזה.

הן בדר"כ שמורות יותר, נהנות מיד נמוכה וק"מ נמוך (יחסית, יחסית), וזולות לרכישה משמעותית.

אביחי

פורסם

דווקא מבחינת מחיר, כל הוולקן 2000 ידניות שהצלחתי למצוא היו משופרות עד מאוד ודרשו עליהן הרבה כסף, מה שאני מחפש זה רכב שקרוב כמה שיותר למקוריות כך שלא ידרשו עליו יותר מדי, את ההשקעה על שיפור התנהגות אני ישקיע בעצמי בעזרת הכנסה חודשית.

תודה רבה על ההצעה, אני אחשוב גם עליה.

DOESN'T WORK HARD

פורסם

חבל שנזכרת עכשיו, למיודענו "קספר" הייתה ZX (או וולקן?) מדהימה שעונה בדיוק על הדרישות שלך.

בסכום הזה אני מצטרף להמלצה של עומר על הראלי, ייקח זמן וכאב ראש למצוא אחת במצב שמור אבל היא כייפית ברמה של (כמעט) קארטינג.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
חפש 306 עם מנוע 1.8 ידנית.

עולות הרבה יותר מ 20 ממה שראיתי, כל מה שהצלחתי למצוא היו שנת 98 בעיקר, ודרשו עליהם בין 35 ל 45.

לעומר, מצאתי 1300 אחת, הבעייה שהמוכר לא יודע בעצמו כל מיני פרטים חשובים על ההיסטוריה של הרכב ומשום מה קיבלתי רושם שהוא סוחר.

ראיתי היום ראלי 1600 מאוד נחמדה, הבן אדם רוצה מחיר סביר, כנראה שאלך לראות אותה - הבעייה היחידה היא שאני מהדרום הקיצוני (דימונה) והוא מהצפון הקיצוני (חיפה), לרכב יש לטענת המוכר קצה שלדה בצד הקדמי ימני של הרכב ממש לקראת סוף הכנף, לאחר הסבר נוסף הצלחתי להבין ממנו שה"קצה" הוא מעבר לכל ספק לאחר קו הגלגלים ולכן זה סבבה.

את הרכב אני אלך לראות לקראת סוף שבוע הבא כשיהיה לי יום פנוי, מכון מומלץ בחיפה הוא קומפיוטסט, לא? למישהו יש מושג כמה עולה שם בדיקה מקיפה? והאם ניתן לבצע שם בדיקה "חלקית" של מנוע,גיר,ושלדה בלבד ? מבלי שיבדקו את כל שאר הדברים שמאפשרים להם לדחוף סעיפים, אני בא עם חבר מכונאי במקצועו ואת כל הדברים האלה מן הסתם הוא יוכל לבדוק באופן שטחי לפני שנכנסים לקומפיוטסט, מה שיספק אותי במידה וזה יחסוך סכום נכבד של כסף.

תודה רבה לכולם!

DOESN'T WORK HARD

פורסם

ללא ספק תוכל למצוא ראלי ראויה אם תתפשר על קצה שילדה. אני מצאתי בעבר אחת מקורית לחלוטין מבחור מבוגר שהחזיק בה 5 שנים,

הכל אפשרי הכל עניין של סבלנות, נשמע שאתה מחפש משהו בסדנון של הראלי אז אל תתפשר!

בהצלחה!

כבר לא 205, גם לא 106...

Golf Generation 2002

פורסם

תודה רבה!

הגעתי למסקנה שאני רוצה 1600 ולא 1300.

1300 יכל להיות מאוד נחמד מבחינת צריכת דלק, אבל ממה שראיתי הם רק דור ראשון מה שאומר שנים ישנות יותר וצורה פחות יפה כש 1600 הן דור 2, הרבה פחות נדירות - יותר חדשות ויותר יפות.

DOESN'T WORK HARD

פורסם

את האמת לא ממש, הוולקן הזו שנת 93 (וכבר כתבתי שאני לא מוכן לרכבים משנה ישנה יותר), מנוע 2000 דיי גדול עלי בהוצאות דלק, וגם לטעמי הראלי הרבה יותר יפה :roll:

תודה בכל מקרה על הנסיון לעזרה! במקרה יש לי חבר שאולי יתעניין בה, אני יעביר לו קישור להודעה.

DOESN'T WORK HARD

פורסם

cb1313 - אחרי הסבר כזה אני מתפלא שלא כל הפורום רץ וקונה לעצמו לנ'ציה.

רגע, על איזה מהן דיברת? כי אני פשוט לא יודע מה יותר ספורטיבי..

lancia-y10.jpg

lancia_Thesis_2.jpg

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

shellcase היקר,

יש בדבריך ממש. אמנם לא פירטתי יתר על המידה, אך מאידך גיסא אין לי שום כוונה שכל הפורום ירוץ ויקנה לנצ'יות, שכן אם מצב כזה יקרה, רחמנה ליצלן, מחירי הלנצ''יות יעלו ואני ושכמותי, לא יוכלו לקנות את הרכבים המדהימים הללו במירים מצחיקים.

ולגופו של עניין- כוונתי הייתה כי כל המכוניות אשר הומלצו לבחור שמחפש רכב במחיר של כ- 19,000 ש"ח הן בחירה בנאלית שמתאימה להלך הרוח של הנהג הישראלי.

כמעט כל אחד חושב ש"כדאי" ו"טוב" לקנות איזה מאזדה או פיז'ו ואפילו דייהו (!!) לפני שחושבים על לנצ'יה וחבל.

אמנם, בשנות ה- 70 אכן היו ללנצ'יות מדגם "בטא" בעיות חלודה, אבל הזמנים הללו חלפו עברו מזמן.

במחיר של 19,000 ש"ח (מחירון) אדם יכול לרכוש לנצ'יה דדרה 1600 סמ"ק (ידנית) משנת 1997 מאובזרת להפליא, 100 כ"ס, נוחה ביותר לנסיעה, מפנקת ולא תאמינו- גם אמינה!

אמנם, היא זקוקה ליותר יחס בטיפולים קרי, טיפולים בזמן, מוצרים איכותיים (שמן, מים וכיו"ב) אבל היא נותנת תמורה מצויינת לכסף והיא רחוקה שנות אור מהסטריאוטיפ שדבק בא שלא בצדק. ובקיצור- עזוב שטויות- קנה לנצ'יה.

פורסם

אהה, אוקיי - תודה רבה על השכנוע המעמיק, אבל אני שאלתי לגבי רכב בעל התנהגות ספורטיבית.

DOESN'T WORK HARD

• תוכן חדש...