ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,594 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אבא שלי שוקל לקנות וולו 850 . הוא ראה אחת שניראת ממש טוב חיצונית ולכן הוא שוקל להציע לבעל הרכב למכור. אך לפני כן עלמנת לדעת אם היא בתקציב. היינו רוצים לדעת איזו שנה הרכב. האם יש סימנים חיצונים שבעקבותם ניתן לדעת איזה שנתון הרכב? הרכב הוא 850 GLT 2.5 יש לו ספויילר אחורי קטן.
הודעה אחרונה מאת עומר ב, -
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם ! האם מישהו מכיר נתונים על הרכב הזה ? הספק מנוע, משקל, ביצועים וכד'... האם יש מוסכים בארץ שמטפלים ברכב כזה (יבוא אישי) או מכוני שיפורים ש מתעסקים אם רכב כזה ?
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
- 4 תגובות
- 872 צפיות
אני מעונין לרכוש יד ראשונה ואוטומט בלבד. מתלבט בין הגולף סיוויק מזדה 3 והפוקוס. הקורולה לא לא ברשימה משום שהנהיגה איננה נוחה. לא מעונין בצרפתיות ואיטלקיות. האם ההבדלים בין המכוניות הללו גדולים או שסך הכל ללכת על "המציאה" ביחס למחיר ומצב הרכב בגלל שכולם אותו הדבר בגדול? תודה.
הודעה אחרונה מאת biggie, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם רוצה לקבל פרטים על יונדאי GETS אוטומטית GLI שנת 2006 רכישה בליסינג. 32,000 ק"מ. במחיר 68,000 ש"ח במקום 78,000 (מחירון) אחריות עד אוגוסט 2008. לקחתי אותה לבדיקה, אמרו לי שהכל תקין, חוץ מלחיצות בגג שהגדירו את זה כליקוי בעל משמעות נמוכה. אשמח לקבל ייעוץ האם כדאי לרכוש את הרכב. תודה דפנה
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ערכתי חיפוש ודליתי הרבה מידע על הרכב,בעיקר רציתי לשאול מה ההבדל בין ה1.8 לבין ה2.0 בנוגע לצריכת הדלק(עירונית בעיקר)? ובכללי האם מורגש הבדל תהומי בכח ובזריזות בין השתיים?
הודעה אחרונה מאת Ghia 61, -
קסארה טורבו דיזל
מאת R-יק- 6 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם, קראתי לא מעט לגבי הרכב הנ"ל ועדיין נשארו בליבי מספר סימני שאלה. מה שאני מחפש ברכב זה נוחות, הוצאות נמוכות, אמינות ומעט ביצועים. רוב הנסיעות שלי הן בין עירוניות בכבישים מהירים (אם אפשר להחשיב את כביש 2 ואת וואדי מילק לכאלה) ההתלבטות שלי היא בין קסארה דיזל לטורבו דיזל. הרכבים הם שנת 2002-2003 ממוצע השנתי שלי נע בסביבות ה40000 ק"מ מה מומלץ? ממה צריך להזהר בדגמים הנ"ל? מה צריך לבדוק בדגמים הנ"ל? האם בכלליות עדיף ללכת על דיזל עם 150000 על השעון או טורבו דיזל עם 250000 על השעון? תודה מראש, R-יק
הודעה אחרונה מאת R-יק, -
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני מחפש רכב בסכום של עד 9K מקסימום 10K הדרישות שלי לגבי הרכב: -חסכוני בדלק כמה שאפשר -מזגן חובה -ידני -אמין -נראה טוב וכמה שפחות פאדיחה באוטו (עד כמה שאפשר בתקציב הנ"ל) חשבתי ללכת על פורד פיאסטה בשנתונים 90-94 נראה לי אחלה רכב רציתי לדעת קצת לגבי האמינות , צריכת הדלק , תיקונים וכו'. אשמח גם לקבל המלצות על רכבים אחרים אבל בבקשה שיענו על הדרישות שלי (שאני יודע שהן מופרזות קצת אך הן טבעיות). תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת yuvalca, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מי יכול לתת לי קצת מידע עליה ותמונות אמינות,צריכת דלק וכו' תודה
הודעה אחרונה מאת omri75, -
- 0 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
יש לי כרגע MAZDA3 1600 מודל 2004, ואני נוסע כ 35K ק"מ בשנה.האם היתם ממליצים להחליף לג'יפ סאנגיונג קורנדו, טורבו דיזל 2500. האם זה היה משתלם לי מבחינת חסכון בדלק והחזקה? לצורך העניין מדובר בסאנגיונג קורנדו מודל 2005. תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת markk, -
- 10 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם, אנחנו עכשיו בחיפושים אחר רכב לאמא שלי ולי, זה יהיה רכב שני במשפחה מה שאומר בעיקר נסיעות קצרות הרבה בתוך העיר ופה ושם נסיעות של חצי שעה - שעה. גם אני וגם אמא שלי אוהבים לנהוג ומחפשים רכב מהנה לנהיגה. האוטו צריך להיות מרווח יחסית גם מאחורה, לבגאז אין חשיבות אבל אמא שלי רוצה אוטו גדול. מקריאה פה בפורום ובדיקה בנתונים טכנים ומחיר הרכב שכרגע אני חושב עליו זה פורד מונדאו שנת 2000-2002 התקציב שלנו הוא באיזור ה50-70 אלף ש"ח. עוד אופציה קצת שונה היא הוולו S40, אני לא יודע הרבה על האוטו הזה אבל זה נראה אוטו נחמד, מחירון לא יקר ובטוח (וולו.. לא?) יש עוד רכבים כמו הניסן אלמרה, הונדה אקורד שנת 2000, מיצובישי גאלאנט ופולקסוואגן פאסאט (אפשר להכניס 1.8T בתקצי…
הודעה אחרונה מאת E_M777, -
- 8 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום לכם. חבר של אחותי רוצה לקנות רכב בסביבות ה 70,000 והמליצו לו על יונדאי גאטס(אוטומטית) 1.האים הרכב הזה אמין? 2.מה לגבי צריכת הדלק? 3.נוחות? 4......... תודה מראש שרון.
הודעה אחרונה מאת Niv A, -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ערב טוב לכולם. אני הולך לבדוק סיאט לאון 4 בקרוב - מדובר למי שלא יודע על מנוע 20 שס' 4 ציל' + מגדש קטן. וגם על מערכת 4*4 לא קבועה של האלדקס (הידראולית ממוחשבת?) יש דגשים על דברים ספיציפים שכדאי לבדוק באוטו לפני שלוקחים אותו לבדיקה במכון? כמו כן, האם יש המלצה על מקום טוב באזור המרכז שיכול לבדוק רכב כזה כמו שצריך? (האם מכון טסטים לצורך העניין, יכול לבדוק את מצב ההאלדקס, תקינות המגדש, וכו') תודה מראש,
הודעה אחרונה מאת aa123, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אני לפני קנייה של רנו קליאו, מעוניין בשנים 95-99 (לא כולל קליאו B), כבר הסתכלתי על 2 מכוניות, אבל לפני שאני לוקח את האוטו לבדיקה, רציתי לדעת האם יש חלקים מסויימים שדורשים צומת לב רבה יותר בשנתונים האלו, דברים שכדאי לבדוק ודברים שיש לשים עליהם דגש. בנוסף אשמח לקבל כל טיפ שהו לגבי המכונית הנ"ל. תודה מראש תום
הודעה אחרונה מאת גל1, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
ערב טוב, היום נסעתי לראשון בשביל לראות שברולט קוואליר קבריולט באופן כללי על הרכב: יד שניה 164 אלף קילומטר גג במצב מעולה 2 מנועים של הגג הוחלפו גיר אוטומט הכול עובד מצויין מנוע שקט סלד קבוע שנת 96 שחורה עכשיו : פחחות: יש מכות חזקות בפח מקדימה ובצדדים בעיקר באיזור הדלתות (מכות חניה הוא טוען),צריך להתקין אזעקה חדשה (משומה לא עובדת כבר הרבה זמן),אין קודנית אימובלייזר מהסיבה שהוא לאעשה ביטוח מקיף רק חובה וג' מהטענה שאי אפשר לגנוב את הרכב (חרטא),ספר טיפולים בחברה במחשב מטופל מהיום הראשון-יד ראשונה מנכה. בנוסף,לרכב יש הגה כוח ,נעילה מרכזית חלונות חשמל ABS כריות אוויר ובקרת שיוט הוא רוצה עבור האוטו 30K. פחחות וצבע לנקות את האוטו יעלה כ1500 שח…
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
וולבו S80 2900 2001 1 2
מאת שרגאמן-
- אחראי פורום
- 29 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
כמו בכותרת מדובר בS80 2900 אטמוספרית שנת 2001 מאה אלף קילומטר קראתי שירשורים ישנים ולא הבנתי אם 2001 כולל את ה"בעיות ילדות" סך הכל אוטו שמטופל רק במורשה על פניו נראה טוב האם ה2900 מספיק חזק? מה מבחינת אמינות? משהו לשים לב אליו?
הודעה אחרונה מאת שרגאמן, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם , ראשית ( ואולי זה נשמע נדוש אבל זה אמיתי !! ) התרשמתי מאוד מהפורום הזה , מהרצינות מאיכות ומהמקצועיות. ועכשיו לעניינו : אני מאוד מבקש את עזרתכם ביעוץ והכוונה בקנית רכב משפחתי / מנהלים ( אין לי כל מושג מהיכן המציאו את המונח רכב " מנהלים " כאילו שרכב כזה לא יכול להיות משפחתי...מוזר בעיני.. ). אני אפרט לכם מה ברצוני וכך תוכלו להתמקד בעזרה ובהכוונה : 1. טווח המחירים לרכישה בין 90 ל 100 אלף ש"ח. 2. רכב משפחתי / מנהלים מרווח ( אנחנו משפחה בת חמישה נפשות - 2 מבוגרים + 3 ילדים בוגרים ), אמין ובטיחותי. 3. שנת יצור הרכב : 2005 - 2006 . ( גיר אוטומט ). 4. דגם הרכב - לא משנה לי , אני לא כל כך " נעול " על דגם מסוים , אבל רצוי שיהיה ס…
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות מכונית חדשה בסביבות ה150000 הציעו את הפרימירה יש למישהוא מושג על האוטו לתגובתכם אודה
הודעה אחרונה מאת ramtag, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
איזה מבין שתי המכוניות הבאות מומלצת לבחור צעיר שמחפש רכב עם נטיות ספורטיביות, 1.סיאט איביזה 1800 טורבו שנת 2001 2.הונדה סיוויק האצ'בק 1600 שנת 1994 הדרישות הן אוטו זריז ומהנה לנהיגה אך עם זאת חסכוני ככל האפשר בדלק וכמובן שיהיה אמין (אמור להישאר כ3 שנים), האוטו לא צריך להיות מרווח מאחר והוא לא יהיה בשימוש של המשפחה. תודה מראש יקיר.
הודעה אחרונה מאת Guevara, -
-
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אחרי שחיפשי הרבה 106 XS 97-99 אני אולי אתפשר על 96 כי מצאתי אחת די שמורה.. תודה!
הודעה אחרונה מאת Liran xsi, -
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
האם למישהו בפורום יש נסיון עם Citroen C4 Coupe VTS 2.0? (180 כס) אני מחפש מידע על עלויות / טיפולים / בעיות.... קראתי את הכתבות על הרכב (אוטו, מסלולים, Ynet וכולי...), אם למישהו יש רכב כזה, אשמח לשמוע דעה אישית... תודה.
הודעה אחרונה מאת bodovg, -
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום! הוצעה לי אאודי 80 שנת 90 הרכב מיד ראשונה 95000ק"מ שמור בצורה מדהימה כולל ספר טיפולים מהיום הראשון! מדובר במנוע 1600-קרבורטור. מחיר המחירון 19500ש"ח כנראה שימכר בסביבות 16000ש"ח. ידוע לי שהשוק שלו חלש בעיקר בגלל השנתון הנמוך. אשמח לקבל חוות דעת נוספת {ברכב אמור לשמש לנסיעה יומיומית של כ30ק"מ. תודה !
הודעה אחרונה מאת audi A8, -
-
- אחראי פורום
- 29 תגובות
- 11.2 אלף צפיות
שלום חברים. חלום "ילדות" שלי, אם אפשר להגדיר, זה סובארו אימפרזה טורבו WRX, לאחרונה, שבאפשרותי לקנות את המכונית הנ"ל משומשת, הרבה אומרים לי כי לא כדאי לי מהבחינות הבאות: 1. אחזקה גבוהה- הרבה כסף על תיקונים של מנוע וטורבו בפרט, חלקים חיצוניים רכים ולא חזקים. 2. ביטחון- סופגת מכות קשה. 3. דלק- שורפת דלק. אלו הסיבות העיקריות, יש עוד הרבה. כרגע יש לי קורולה 95 ידנית, אוטו נפלא כמובן, מושקע והכל, אבל כדאי לי להחליף באיפרזה טורבו או לחפש אוטו מהיר אחר באותו סכום של אימפרזה משומשת ( בסביבות 70,000).
הודעה אחרונה מאת רנזי, -
-
- 18 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום חברים אני לפני קניה של 306 קבריולט עכשיו ככה הרכב יפה מאוד גג חדש 120000 ק"מ המחיר מתאים לי אבל הבעיה היחידה שמפחידה אותי היא שהרכב הינו יד 9 [08 ברישיון] ואני פוחד שלאחר זמן יהיה לי קשה למכור אותה אשמח בלקבל את הצעתכם בנושא תודה
הודעה אחרונה מאת EladElad, -
- 14 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
מישהו שמע? מכיר? יכול להגיד משהו לטוב או לרע? כפי שאתם רואים אני נואש ל 106 הנתונים המפורסמים הם 110 אלף יד ראשונה.. שנת 98! נשמע לי חרטא מטורפת בגלל זה אני מעלה את הנושא.,אשמח לתגובות תודה!
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אפשר בבקשה לקבל מידע על הפז'ו 306 קבריולט? כי אני מעוניין לקנות את הרכב ואני רוצה לדעת אם הוא רכב אמין וטוב שלא עושה הרבה תקלות. תודה.
הודעה אחרונה מאת ארנון, -
- 0 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
הדגם הוא ce 300 מהשנים 89 -93 צריך מידע כללי כגון ביצועים הספק אחזקה דלק חלפים ביטוח אמינות ובכמה הם נסחרות כי הדגם לא מופיע במחירון תודה
הודעה אחרונה מאת gt180, -
- 1 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שלום לכם. אנחנו רוצים להחליף את השברולט אופטרה שלנו בטויוטה פריוס. ורציתי לקבל חוות דעת כללית על הרכב. אלון
הודעה אחרונה מאת Moti - Miata R, -
-
- אחראי פורום
- 26 תגובות
- 3 אלף צפיות
הדברים שחשובים הם : בגאז' גדול במיוחד להעמסות (בערך 470 + ליטר ) 2000 סמ"ק שיהיה מפנק ונוח לנסיעות ארוכות.. דבר נוסף חשוב במיוחד זה שמירת ערך גבוהה. תודה מראש לעונים.. מנואל.
הודעה אחרונה מאת R.L, -
-
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מה עדיף? מבקש ייעוץ ברכישת רכב פולו או פזו 306 אני צריך רכב קטן וחסכוני עד 1400 סמק שיהיה משנתון חדש יחסית 96 ומעלה יש המלצות ?
הודעה אחרונה מאת wtlvh31, -
- 3 תגובות
- 3 אלף צפיות
אני בודק כעת, לשימוש כרכב משפחתי שנוסע כ-30 K בשנה,סקודה פביה דיזל סטישן וסיאט קורדובה דיזל בגרסה המאובזרת יותר(סטלה). שתיהן 2005.שתיהן יד שניה פרטית (וגם ראשונה פרטית).שתיהן נסעו בעיקר בינעירוני. טרם ראיתי את המכוניות ולדברי הבעלים מדובר ביהלומים שמורים ומצוחצחים ללא שריטה ופגע. הפביה נסעה 100K. המחירון שלה 79K ובשקלול היד והקילומטרז הגבוה המחירון הוא 69,700. הבעלים מבקש 60K הקורדובה נסעה רק 50K המחירון שלה 71K , והמשוקלל 69.500. הבעלים דורש מחירון. ההבדל בינהן הוא 9500 ש"ח, ו 50000 ק"מ. (האבזור הנוסף בקורדובה אינו יתרון עבורי, אלא פתח לתקלות נוספות באדיבות הילדים שלי. לי עדיפה מכונית בסיסית ואמינה)) השאלות שלי הן: 1. כרכב למשפחה, איזו מכונית עדיפ…
הודעה אחרונה מאת user1000000,
-
מי מחובר 43 משתמשים רשומים, 4 אנונימיים, 1,862 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- milser
- נירו72
- ypz
- carprob7
- Night Driver
- yosefW
- FROGIE
- PASHUT
- davemustaine87
- biggie
- גולדן191
- nio