ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,586 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
עלו בראשי הרבה רכבים שונים ומשונים קיבלתי המון המלצות לכאן ולכאן ועכשיו אני מסכם אותן כאן ושואל שוב פעם אחרונה. 1. יש את הג'סטי (הרבה מתחת לתקציב שעונה על חיסכון ואמינות) אם כי ישנה מכוערת ולא יציבה על הכביש (לפי מה שנראה לעין) 2. יש את היונדאי אקסנט 1.4 ידנית שאין לי נתוני צריכת דלק שלה והיא די אמינה ויש לה כריות אויר ו ABS (לכן די בטיחותית) 3. פיג'ו 106 (עד כאן האידיאל שלי), שמועות אומרות כי די אמינה (כמעט כמו אחותה ה 205) התנהגות כביש טובה, בעלת abs וכריות אויר והגה כוח ואף די חסכונית - המחסורים שלה הם שמאד קשה למצוא אחת במצב טוב, ושאני לא בטוח כל כך לגבי האמינות שלה כי זה רכב צרפתי בכל זאת.. 4. פי'גו 205 אוטו חמוד ואמין אך המחיר שלו עולה ברבה על …
הודעה אחרונה מאת Derish, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 867 צפיות
שלום לכולם מצאתי היום לנטיס שנת 97 יד 1 1800 סמ"ק אוט' עם 65000 ק"מ בהנחה שהבדיקה יוצאת סבירה האם הרכב הזה באופן כללי נחשב כרכב טוב? האם יש איזה "מחלות ילדות" שאני צריך להיות מודע אליהן? האם להתייחס בשיקולים שלי לכך שהרכב כבר בן 10 ויכול להיות שיתחילו בעיות בקרוב? אודה לתשובות מהירות צחי ניצני
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
דיזל או בנזין
מאת diklavi-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
אני צריך רכב גדול אבל מכיוון שהתקציב שלי מצומצם מאוד (עד 25000) אני נאלץ לחפש רחבים מאוד ישנים (94-95) כך שרובם עברו מספר גדול של ק"מ בדר"כ מעל 200000. האם צריך לפחד ממנוע בנזין עם כזה ק"מ ועדיף לקחת דיזל אפילו עם ק"מ גבוה יותר? (אני גבולי מבחינת כדאיות)
הודעה אחרונה מאת yoelbe, -
-
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
טוב קודם כל לא מצאתי תשובה בחיפוש אז אולי תוכלו לעזור לי רציתי לדעת על הגיר האוטומטי של המיאטה 2003 האם יש אפשרות כלשהי לבחירת ההילוך הרצוי או שזה גיר אוטומטי סטנדרטי? ועוד שאלה, כמה תושפע חווית הנהיגה (לרעה כנראה) בגיר האוטומטי? ואם יש לכם עוד משהו להגיד לגבי ההבדלים בין השתים אני ישמח לשמוע תודה
הודעה אחרונה מאת mmm, -
שלום, אני מתלבט בקניית רכב חדש בין שני רכבים, Comfortine VW Jetta, ו פג'ו 407 SR, שניהם מודל 2007, אוטומט, 2000 סמ"ק, מחיר 153,000 שקל (כולל צבע מטאלי). עד כמה שאני בדקתי, אלא הממצאים: בטיחות : 407 קיבלה 5 כוכבים, Jetta 4 כוכבים בטיחות אקטיבית: אותם מערכות, ABS,ESP,BAS וכו' מנוע: 2000 סמק, 407 - HP143 כוח סוס, FSI 150HP Jetta - ה jetta משכנע יותר\ גיר: בשניהם טיפטרוניק, ב 407 יש 4 הילוכים, ב jetta חמישה. גודל: ה 407 גדולה יותר במימדים אך מעניקה פחות מקום לנוסעים מאחור, ותא מטען קטן יותר לעומת ה jetta. אבזור: שתי המכוניות מאובזרות היטב אך ב jetta יש אבזורים שקיימים רק בדגם ה SX של ה 407, כמו תאורה במראות מגן השמש, ידית לנוסעים מאחור, פס קישוט חיצוני…
הודעה אחרונה מאת XENON, -
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום אני מחפש רכב קטן , אמין, חסכוני. הייתי מעוניין לקבל חוות דעת על הפיאט פונטו לעומת הפיאסטה והשרייד בשנתונים 96-98. עצות תתקבלנה בברכה... תודה.
הודעה אחרונה מאת yaniv89, -
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות בימים הקרובים גולף V5 שנתת 2001 במצב חדש יד ראשונה שעשה 90 אלף קילומטר ... אפשר לקבל םרטים על אוטו כמו מנוע , תיבת הילוכים, כוח סוס וחוות דעת אישית ומקצועית.. תודה רבה לעונים תומר
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 897 צפיות
שלום חברים. מי מכיר את הרכב הזה . שנת 1997 . האם אמין? ללכת על זה או שעדיף לסתפק בוולוו 850 .
הודעה אחרונה מאת Niv A, -
פולו 1.4 16V 75HP
מאת גלי-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום חברים אני מעוניין לקנות רכב מיסוג פולו 1.4 שנת 2001 -מקריאה בפורום קיימות דעות חלוקות לגבי אמינות הרכב. הרכב המצויין טופל עד היום (80.000 ק"מ ) במוסך פליקס בתל אביב. אים האמינות הכללית ומה התקלות השכיחות ברכב תודה גל
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
אחותי רוצה לקנות רנו מגאן אני רוצה לעת איך האוטו זה? היא הולכת לקנות 97-99 עם האוטו אמין? ועם הוא לא יקר להחזקה תודה לכול מי שעונה
הודעה אחרונה מאת לירן_ל, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
קודם כל שלום לכם חברים יקרים אני חדש בפורום הזה... לפני 3 חודשים הוצאתי רישיון עם המון יזע ודמעות ועכשיו אני וההורים מחפשים רכב ששייך לקטגוריית ''הקטנות'' עד 1400 נפח. אני מעוניין בפיג'ו 206 5 דלתות דגם xt או פיג'ו 206 xr 5 דלתות. בקיצור,שמעתי שיש לפיג'ו בעיות בגיר של האוטומט ושלרכב כל מיני תקלות משונות. אני צריך את החוות דעת שלכם האם בכלל להמשיך לחפש פיג'ו 206 ?האם להתעניין רק בפיג'ו ידנית? תודה רבה על העזרה מצפה לתגובות והערות...!
הודעה אחרונה מאת Hematoma, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום רב, אני מחפש לי סובארו ג'סטי חסכונית ונאמנה יש הבדל בין השנתונים? ובין ה 1.2 ידני לבין ה1.0 ידני? הן בצריכת דלק והן בסחיבה? איזה נתונים(ידיים קלומטר וכו) נחשבים מציאה טובה נכון להיום? וכמה הייתם משקיעים על העגלה ? :} ושאלה אחרונה האם שווה להזמין לה בדיקה או מומחה בכלל? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת גל1, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מעוניינת לרכוש רכב, גיר אוטומטי, עדיפות לשנים 2000-2001, תקציב עד 40K. מטרה: נסיעות משולבות עירוני ובינעירוני. גודל מבוקש: מיני. אמינות חשובה מנוחות או מעיצוב פנים וכו'. עדיפות לצריכת דלק טובה. כמעט רכשתי רנו קליאו 2001, אוט', 1600 סמ"ק, הבדיקה גילתה נזילות שמן בגיר. האם כדי להתרחק מהצרפתיות/אירופאיות ולנסות להשיג יפניות דוגמת דהייטסו סריון, YRV או סוזוקי סוויפט? אולי טיוטה יאריס שנת 2000? יש המלצות אחרות? בתודה מראש למשיבים על שאלותיי
הודעה אחרונה מאת shahar1, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מישהו יכול להסביר לי בבקשה וחוץ מזה האם ההשקעה כספיץ (לא גדולה) בפונטו דור 2 (המכונה לפי מיטב ידיעתי "ספייס") עדיפה מאשר קניה של פונטו דור 1? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
חברי וחברות (???) פורום יקרים אני מנסה לקנות אוטו ונתקלתי בבלנו דיזל שנת 2000. בגדול מאד חשוב לי שהאוטו יהיה אמין וגם חסכוני או חסכוני וגם אמין ולהיפך. הבנתי שלבלנו הזאת יש מנוע של סיטרואן פיזו', אז מה זה אומר שהיא נוחה כמו יפנית ואמינה כמו צרפתית, או שיש כאן אוטו ששווה לתת עליו את הדעת. נקודת המשען שלי בנושא אמינות וחיסכון היא פולו דיזל, אז אם התשובות שלכם יכולות להשען על השוואה בין הדגמים אודה ולא אבוש הגיגים מכניים יתקבלו בברכה האקזמפלר הנוכחי עשה כבר 170K.
הודעה אחרונה מאת omri75, -
-
- 2 תגובות
- 943 צפיות
שלום, אני מדבר בשם חבר שמעוניין לקנות רכב מיוחד ורוצה בדיקה מקצועית לשילדה, לא מכוני בדיקה רגילים שלא תמיד אפשר לסמוך עליהם, אלא מקום מקצועי ואמין, עדיפות לאיזור המרכז. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת GTRacer7, -
- 0 תגובות
- 874 צפיות
מה אתם יכולים להגיד על הרכב? בהנחה שמדובר בגירסת 1.6 ידנית.
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
יכול להיות שזו אחת השאלות המוזרות ביותר שנשאלו אי פעם בפורום זה, אך בכל זאת הייתי שמח לשמוע דעות לגבי הסוגייה שאני עומד בה. מאחר ואני פריק של טויוטה (ולא נראה שאי פעם יהיה לי רכב אחר) עומדת בפני אפשרות להחלפת הסטארלט שלי בטנדר טויוטה היילקס 2X4 מודל 95'. הרכב יד ראשונה ועבר כמעט 300K ק"מ (90%+ מהם בינעירוניים). מטופל בזמן אצל מכונאי שאני מכיר וכמעט שלא שימש לסחיבת מסעות. רכב בובה. אני יודע שלרובכם זה נשמע תמוהה ולא הגיוני, אבל יש לי כמה סיבות טובות: 1. אמינות מופתית. (ובטח שאם אני אטפל בו הוא יקבל את כל הפינוקים האפשריים). 2. הרבה יותר גדול ומרווח מהסטארלט. 3. אני אוהב רכבים גדולים. 4. אין בעיית חלפים. למה לא: 1. ביטוח יקר הרבה יותר. 2. טסט יקר …
הודעה אחרונה מאת Herman, -
-
-
- אחראי פורום
- 29 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
הייתי היום בטריידאין ראשון, ראיתי שם 106 ידנית 1.4 שנת 98 דגם XS הפרסום דיבר על 115 אלף ק"מ אבל התברר כי מדובר ב 205 אלף ק"מ לאחר הבדיקה שיצאה תקינה (המומחה) הגענו להסדר של טסט על המקום ומחיר מחירון אני מרגיש ממש רע עם העסקה אני חושב ש 205 זה המון המון ואמרו לי אנשים שלמרות שגיר המנוע השלדה וההיגוי תקינים זה המון בלאי ושיש סיכוי שהמנוע יתרפק לי עוד חצי שנה שנה מחיפזון וטיפשות סגרנו על זכרון דברים והשארתי שם איזה 1400 שקל אני ממש ממצטער על זה וחושב ברצינות לבטל בתקווה שהם יהיו הוגנים ויתחשבו ולא יקחו לי את הכסף. רציתי לשמוע את חוות דעתכם? תודה רבה, ממש חשוב לי RipCurl
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
-
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אשמח לקבל חוות דעת כוללת על המעבר מיונדאי קופה צור' חדשה 2003 2.0ל', לקופרה.. התנהגות, כוח, צריכת דלת, נוחות נסיעה וכו'.. (אני מודע לעובדה שהאיביזה לא נוחה בעליל, ואני מוכן להתפשר, אך אשמח לקבל את ההשוואה מול הקופה) בתודה מראש, אבי.
הודעה אחרונה מאת Avinusha, -
פורד אירוסטאר
מאת diklavi-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
המשפחה גדלה וצריך יותר מקום, יש למישהו מידע על פורד אירוסטאר? אמינות, עליות אחזקה, צריכת דלק , סחירות תודה מראש
הודעה אחרונה מאת ULY, -
-
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מה אתם אומרים על פ'זו 206 ידנית שנת 99 ? האם כדאית בתקציב של גג 35K ? או שעדיף פונטו משנתון גבוהה יותר? או שבכלל רכב אחר ? מחפש ידני +קטן + זול מאוד לאחזקה + אמין ... תודה לעוזרים !!
הודעה אחרונה מאת גל1, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם שמי איליה אני חדש באתר זה. יש לי כמה שאלות קטנות לגביי המזדה 323 f שנת 96. אני מעוניין ברכב זה אבל איני יודע כמה דברים בו, לדוגמא: צריכת דלק,כוחות סוס,האם הוא בנוי לשיפורים,האם זה נוח לצעירים? אשמח אם תענו לי תודה רבה! איליה.
הודעה אחרונה מאת Slonya, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
מבקשת המלצות מיודעי דבר על רכבים עם 6 מושבים יותר, בתקציב של עד 80000, (ל 4 ילדים מתחת לגיל 14 לכן צריך להושיב את כולם במושב אחורי, מה שמוריד מהפרק את המולטיפלה.) על הפרק בשלב זה עומד סיטרואן ג'מפי. האם מישהו יכול להאיר את עיני לגבי עלויות אחזקה, חלפים, וכד'... אם יש למישהו המלצות נוספות לגבי רכב שיענה על הצרכים הנ"ל מאוד אשמח להחכים תודה מראש עדי
הודעה אחרונה מאת פלורנס, -
-
- 0 תגובות
- 983 צפיות
תודה לעונים..
הודעה אחרונה מאת yaron24, -
- 4 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
מה לדעתם לוקח? ואני מתכוון מבחינת ביצועים, חסכוניות, אחזקה, התנהגות כביש, כל מה שעולה על דעתכם... תודה רבה רבה מראש!
הודעה אחרונה מאת Duck, -
- 0 תגובות
- 3 אלף צפיות
אני לפני קניה של רכב . חוות דעתכם על וולוו 850/854 שנת 95-96 פג'ו 406 . מה עדיף? למרות שההבדל בין השניים איזה רכב יותר אמין,טיפולים,תקלות שידועות,על מה לשים לב בשני רכבים האלה בזמן קניה . תודה.
הודעה אחרונה מאת adu27, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם! עשית סיבוב על איזו מיאטה לפני כמה חודשים ונדלקתי עליה. עכשיו הגיע הזמן לקנות אחת גם! התקציב הוא 60 פלוס מינוס. לא כולל ביטוח איזה שנה כדי לי לקנות? יש הבדלים משמעותים בין השנים 92-97? ביטוח מקיף בערך? צריכת דלק? מה כדי לבדוק במיוחד באוטו בעת הקניה? ועוד עצות שקשורות בענין תודה שחרון
הודעה אחרונה מאת Moti - Miata R, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 9 אלף צפיות
ברצוני לדעת איך צריכת הדלק של המאזדה 3 2000 סמ"ק. שנות 2005/2004 אנחנו מחפשים מכונית משפחתית/מנהלים שלא צורכת הרבה דלק, אבא שלי מתעקש על מכוניות המשפחתיות 1.6 סמ'ק, אבל אני ואח שלי מנסים לשכנע אותו לקנות 2.0 סמ"ק. אבל הוא מת לקנות מאזדה 3 1.6... רק זה היה חסר לנו, לחפש את המכונית בחניון מלא מכוניות.. חצי מהם מאזדה 3 ולך תדע איזה שלך.. (זאת סתם דוגמא למכונית המונית, שלא תבינו אותי לא נכון אבל המכונית עצמה מצוינת). אבל אם כבר מאזדה 3, אז למה לא לקנות את הגרסה היותר טובה 2.0 (חישוקי 17 וגג נפתח,150~כח סוס..) אבל הוא מתנגד וחושב שהיא שורפת המון דלק, אני לא חושב שיש הרבה הפרש בין צריכת הדלק של 2.0 ל1.6 אשמח אם תגידו לי איך צריכת הדלק של ה2.0 וסליחה אם חפרתי יותר מדי …
הודעה אחרונה מאת Niv A, -
-
קואליר95-96
מאת joos- 1 תגובות
- 720 צפיות
אני מעוניין לרכוש קואליר בשנתונים האלה בערך רציתי לדעת:איך הרכב?עליות אחזקה ועד כמה הוא כדאי בהשוואה למחיר המפתה שהוא מציע..תודה מראש לכול העוזרים :-D
הודעה אחרונה מאת yoelbe,
-
מי מחובר 3 משתמשים רשומים, 0 אנונימיים, 1,273 אורחים (הצג רשימה מלאה)