Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7087 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשמח לקבל חוות דעת כוללת על המעבר מיונדאי קופה צור' חדשה 2003 2.0ל', לקופרה..

התנהגות, כוח, צריכת דלת, נוחות נסיעה וכו'..

(אני מודע לעובדה שהאיביזה לא נוחה בעליל, ואני מוכן להתפשר, אך אשמח לקבל את ההשוואה מול הקופה)

בתודה מראש, אבי.

מחשבה בוראת מציאות.

פורסם

מבחינת כח אתה תרגיש שיפור גדול מהמעבר מהקופה לקופרה.

למרות שההבדל בינהם על הנייר הוא "רק" 40 כ"ס (ליונדאי 138 כ"ס ולקופרה 180 כ"ס) אל תשכח שלקופרה יש מנוע טורבו זאת אומרת הרבה יותר מומנט , הרבה יותר כח זמין בכל זמן.

למשל היונדאי תעשה 0 ל100 בקצת פחות מ10 שניות והקופרה יכולה לגרד את ה7 שניות.

יוגב

פורסם

התנהגות הכביש של הקופה בינונית בעליל, וממה שהבנתי הקופרה דווקא מפתיעה לטובה באספקט זה.

צריכת הדלק כנראה תורע עקב המנוע המוגדש.

הקופה אכן נוחה יותר לנסיעה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תודה חברים.

בהמשך לתגובתו של יוגב, פתיחה מהמקום לא בראש מעייני למרות שאני יודע שהמון אנשים "נדבקים" למדד הזה משום מה, בכל אופן מה שיותר מעניין (ולא מצאתי תשובות על כך באתרים ברשת) זה האצות ביניים, יש למישהו נתונים ?

חוץ מזה, עד כמה צ'יפ איכותי (אבסולוט ?) משפר את כוח המנוע ? מה קורה כאשר עושים את השיפור של "המשולש הקדוש" ?

שתיהיה לנו שבת שלום,

אבי.

מחשבה בוראת מציאות.

פורסם
סיאט FR - אני מתחדש רק בחדש, מטעמי שיקול כלכליים - תודה על ההצעה.

אבי.

החיסרון של סיאט זה שלא שומר על המחיר שלו

תראה חדש עולה 130.000

ועכשיו חבר שלי מוכר את שלו איביזה FR משופרת יש לה 240 כוחות סוס ועוד דברים

111.000 אלף משהו כזה .. והוא שנת 2006

הגולף שלי :shock2:והיא למכירה פרטים בפרטי

http://img374.imageshack.us/my.php?image=dsc00353qy0.jpg

פורסם

אני לא חושב ש"חולה הגה" שקונה רכב ספורט מתחשב בעובדה שירידת הערך שלה חזקה.

זה בדיוק כמו העובדה שחובב שטח לא מייחס חשיבות לנתון צריכת הדלק של האמר H2 שלו.

זו סטיה חזקה לתחביב מדהים, יש חסרונות שברוב המקרים היתרונות מתעלים עליהם.

זו דעתי,

אבי.

מחשבה בוראת מציאות.

פורסם
החיסרון של סיאט זה שלא שומר על המחיר שלו

תראה חדש עולה 130.000

ועכשיו חבר שלי מוכר את שלו איביזה FR משופרת יש לה 240 כוחות סוס ועוד דברים

111.000 אלף משהו כזה .. והוא שנת 2006

צודק, אותה בעיה יש לטויוטה קורולה. RUNX GLI חדשה עולה 129 אלף, ומודל 2006 עולה איזה 110! בואנה, האוטו הזה ממש לא שומר על הערך :-P

לפותח השרשור - בתאוצות ביניים האיביזה תשחט את הקופה. לנתונים מדויקים אתה יכול לברר באתר העולמי של סיאט.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
צודק, אותה בעיה יש לטויוטה קורולה. RUNX GLI חדשה עולה 129 אלף, ומודל 2006 עולה איזה 110! בואנה, האוטו הזה ממש לא שומר על הערך :-P

לפותח השרשור - בתאוצות ביניים האיביזה תשחט את הקופה. לנתונים מדויקים אתה יכול לברר באתר העולמי של סיאט.

אל תגזים בחור :) פה כבר לא ביקשתי השוואה מול הקופה..

אני אבדוק באתר סיאט העולמי, תודה.

מחשבה בוראת מציאות.

פורסם

מניסיון על שתיהן - הקופרה טובה יותר ברוב המדדים הדינמיים, למרות המראה הספורטיבי של הקופה. לגבי האצת ביניים במיוחד - הקופה כשנהגתי עליה אכזבה מאוד בתאוצות ביניים, המנוע הרגיש "חנוק" בסל"ד נמוך יחסית, דווקא בקופרה אפשר להרגיש כוח ולמשוך מסל"ד גבוה יחסית (עד המנתק...) וגם להנות מזה. באופן כללי הקופרה גם מרגישה הרבה יותר מחוברת (לנהג מחד ולכביש מאידך). כמו כן תנוחת הנהיגה בקופרה הרבה יותר טובה - גבוהה ושולטת, והראות טובה - בקופה אתה יושב נמוך יחסית וזה אולי טוב לפוזה אבל לא ממש תורם לנהיגה. עברו 3 שנים מאז נהגתי בקופה אז אולי זכרוני מטעה אותי לטובת הקופרה (עליה נהגתי לפני חודשים ספורים) אבל לדעתי זה יהיה שדרוג מהותי בהחלט, לטובה, עבורך.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

היי ערן

תודה על התגובה המפורטת על סמך נסיונך האישי (שעוזרת לי רבות בבחירה)

רק דבר אחד, ציינת "ברוב המדדים הדינמיים" - במה הקופה עולה עליה מבחינה דינמית ?

תודה.

מחשבה בוראת מציאות.

פורסם

קודם כל, הספק וזמינות כוח עדיפים; שנית, התנהגות טובה יותר - הקופרה מכויילת מצויין, ומוציאה את המקסימום ממגבלות השילדה (אמנם במחיר של נוקשות ו"קופצניות" מורגשת), בכביש משובש היא תהיה קצת עצבנית אבל בכביש סביר היא תהיה מאוד נעימה לנהיגה - הגה חד ומדוייק, תת היגוי מינימלי, הקשחת השלדה מאפשרת לקבל ממנה פידבק די טוב, ובאופן כללי יש חיבור טוב עם הרכב. כל אלה ביחד מייצרים רכב דינמי וראוי בהחלט, שנותן לדעתי תמורה טובה למחיר. אני לא בטוח שהאחיזה האבסולוטית שלה יותר גבוהה מהיונדאי, אבל ללא ספק אפשר להתקרב איתה למגבלות, וגם לקבל פידבק במגבלות האלה, יותר מאשר ביונדאי.

לא צריך לצפות ממנה ליותר ממה שהיא יכולה לתת - זו עדיין בבסיסה איביזה - אבל למי שמחפש רכב חדש בסגנון הזה ובתקציב הזה, לא עולה לי בראש אופציה טובה יותר (לא נהגתי ב-C2 VTS אבל הביקורות לא ממש יצאו מגדרן).

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

• תוכן חדש...