ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,586 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם, אבי בעוד מספר חודשים מחליף את רכבו לרכב חדש, ואשמח לקבל את הצעותכם האישיות על איזה רכב כדאי ללכת(מניסיונכם האישי).חשוב שהרכבים לא יהיו פחות מ-2000 סמ"ק וגם לא יותר מכך.חשוב שיהיה מרווח(מדובר באדם נכה)ורק אוטומט. התביטתי כרגע על שלושה דגמים אך אני אשמח לשמוע המלצות על עוד להלן מספר דגמים שנראים לי מתאימים: סוברו B4 סדאן R2 -לפי מה שהבנתי היא מגיעה אם הכי הרבה אבזור(חישוקי סגסוגת,קסנון,כ"ס הכי גבוה,וצריכת דלק הכי טובה). מאזדה 6 אקסלוסיב-מאוד מרווחת פגו 407 SR-שהיא עם תיבת הילוכים טיפטרוניק הונדה אקורד-עיצוב מנהלים מאוד מרווחת וגם טיפטרוניק. אשמח לקבל את חוות דעתכם על המכוניות הנ"ל ונוספות שעומדות בקריטריונים אלו. תודה מראש יוסי
הודעה אחרונה מאת roei, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 25 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
חבר שלי מחפש רכב, הקריטריונים הם: שלא יהיה חסר כוח (שהרכב לא ירגיש כבד) ובמקרה שיהיה חסר בעתיד אז שיהיה ניתן לשנות זאת בצורה פשוטה יחסית (ז''א שיהיו שיפורים מוכרים וניתנים להשגה בקלות ובמחירים שפויים), שהרכב ישב טוב בפניות ושיהיה הגה מתקשר. זה עקרונית הכל, כמובן שנתון מ 94-96 ומעלה. חובה שהרכב יהיה אמין עד כמה שזה אפשרי לרכב ספורטיבי (כמובן כהתחלה מציאת אקזמפלר שמור). מה שהעלתי בפניו זה: 106 ראלי דור שני או GTI 306 לדגמיה ZX16V פולו GTI וזה בנתיים כל מה שעלה בדעתנו. אשמח לשמוע עוד אפשרויות, העדפות, התנגדויות וכו' החלק של האמינות חשוב כי מדובר בבחור שרגיל לרכבים גרמניים, חובה שיהיה מספיק כוח למנוע (בגלל זה נמכר הרכב הנוכחי) , חובה שלא ירגיש מגושם ו…
הודעה אחרונה מאת system_x, -
-
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
לאחר שקראתי בפורום מספר תגובות לגבי רכישת קאיה אבקש להתייעץ: קאיה ספיה 96 מיד ראשונה 180000ק"מ שלדה נקייה מכות פח מסביב לרכב שתוקנו ונצבעו. לרכב שופץ הגיר לפני כ 30000ק"מ,צריך להחליף פולי מנוע שרועש,לבצע טיפול גדול כולל טיימינג ומשאבת מים,להחליף 2 בולמים קדמיים ותושבת מנוע. מחיר המחירון 16500 ש"ח. הרכב הוצע לי ב11000-ש"ח כולל טסט ל-9 חודשים! אשמח לקבל תגובות. תודה!
הודעה אחרונה מאת אלי כתריאל, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אהלן, אני עומד לקנות פז'ו 306 1.4, 130,000 ק"מ, יד 3. הרכב נראה סבבה סה"כ, נסעתי עליו ונוסע בסדר גמור. אבל, אף פעם לא נסעתי על 306 אחר ככה שאין לי למה להשוות. המוכר, גר ממש לידי ונראה לי בנאדם אחל'ה. מתפלל איתי בבית כנסת ומכיר את ההורים שלי. מבחינת אמינות המוכר, אני מרגיש שקט. הוא אמר שהוא שמר את התוצאות של הבדיקה שהוא עשה בזמנו כשקנה את הרכב והוא יכול להראות לי אותן. הרכב נמצא אצלו 3 שנים והוא עשה אצלו בסביבות 30,000 ק"מ בלבד. בהנחה ואני סומך על המוכר שהוא לא משקר וכדו', ובהנחה שהוא יראה לי את תוצאות הבדיקה שהוא עשה בזמנו והן יהיו בסדר, כדאי לוותר על הבדיקה? תודה, אוריאל -חבל שאין רדיו דיסק באוטו...
הודעה אחרונה מאת uriel_d, -
-
- 21 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
צהריים טובים, לאחר המון בדיקות כושלות שעברתי עם רובר 216 קבריולט וסגרתי עם אנשים-בבדיקות הכול לא תקין. מצאתי פג'ו 306 יד שלישית אוטומט 130 אלף קילומטר יש תיקוני צבע ופחחות פה ושם בגלל יופי לא תאונות,גג במצב מצויין גיר שילדה מנוע התחייבות. המחיר 30K מה אתם אומרים ? האם חלקים\תחזוקת הרכב נוחה? אשמח לקבלת פרטים נוספים ! תודה ושבת שלום
הודעה אחרונה מאת 106devil, -
-
- אחראי פורום
- 30 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
מחפש רכב שיהיה אמין מאוד . שיראה מפואר ומכובד גם פנימי וגם חיצוני, משהו בסגנון של קאדילק סוויל { לא חובה אמריקאי }. תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת זה וזה וזה, -
-
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
לאחר חיפושים מפרכים התבייתנו על פוקוס שנת 03' מנוע 2000 מדגם GHIA רציתי לדעת בכלליות איך הרכב מבחינת הדלק/מכנית יחסית לרכב משנת 04-05, מכיוון שרצינו להתקדם לשנת 04'-05' (התקציב עד 80K) ולקנות פוקוס מהשנים האלו עם מנוע 1600. בקיצור אני רוצה להכיר את כל המחלות של הרכב/ נק' שצריך להתייחס אליהם ע"מ לשקול ירידה לשנת 03'. חשוב לציין ש: 1. אני שונא את העיצוב הפנימי של הפוקוס, בעיקר מהשנים 2001-2003 2. כמעט בלתי אפשרי לקנות פוקוס 2004-5 עם ק"מ של 60K או פחות מזה. הרוב הגיעו מליסינג והם קרועים. תודה מראש מתן.
הודעה אחרונה מאת tamir_hoo, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני רוצה לקנות רכב בעכו אני גר ברמלה כידוע לכם . אז אני רוצה לדעת על מכון בדיקת רכבים מקצועי ואמין שאני יכול לנסוע אליו יחד עם בעל הרכב וככה אני יחזור לרמלה אם או בלי האוטו אבל מרוצה . ויתקבלו אזהרות או הבהרות לגבי קניית רכב בשמחה . תודה דודו
הודעה אחרונה מאת פלורנס, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 788 צפיות
ברצוני לשמוע קצת פרטים על הרכב הנ''ל.... חיפשתי ולא מצאתי מה שרציתי לדעת... האיביזה זה קורבורטור או הזרקה? אמינות? ביטוחים וכו'.. תודה על העזרה
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
שלום לכולם. בזמני החופשי אני מהרהר על קניית(קודם נמצא אחת) פולקסוואגן קוראדו. בזמנו שאלתי עליה במוסך ג.ג.ג.(גרשון גנב גדול ..סתם בצחוק) ברעננה, ונאמר לי שלא יודעים לטפל ברכב בארץ , שאין לו חלקים , וכו. בתור המומחים , מה אתם אומרים? מה השגותיכם בנושא? והאם בכלל כדאי לרכוש כזה רכב ?
הודעה אחרונה מאת Arik TG, -
-
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
היום, אחרי חיפושים של שבועיים, מצאתי סוף סוף אקזמפלר שהתרשמתי ממנו מספיק כדי לקחת אותו לבדיקה. כמובן שלפני הבדיקה התרשמתי ממנו, ובדקתי אותו חיצונית ופנימית, עם עוד אדם שמבין יותר ממני. קצת פרטים על הרכב: פיג'ו 206 XS ידנית, שנת 2000, יד 2, 130,000Km. הרכב מבחוץ ומבפנים ממש שמור. עבר טיפולים בזמן ובמוסך מורשה בלבד. (העניין בדוק עם המוסך המרכזי) אציין גם שהרכב עבר טסט לפני חודש. הבדיקה נעשתה במכון "קומפיוטסט" באשדוד. עכשיו אפרט קצת את ממצאי הבדיקה, ואבקש את דעתכם לגבי תוצאותיה. מרכב: 63 - בעיקר בעיות צבע במשמעות נמוכה. הוחלפה כנף קדמית, צבע גג פגום\לא מקורי. שלדה: 96 - תומך מצנן מעוך במקצת\ משמעות שולית. פליטת גז ועשן: 66 - תצרוכת ייתר, לתיאום HC, ל…
הודעה אחרונה מאת yaircomputer, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
מחפש רכב קטן (בגודל של פולו בערך) ואמין למשפחה לא משנה הילוכים או אוטומט עד 30,000 שקל תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת עומר ג R, -
- 2 תגובות
- 985 צפיות
תגידו איך האוטו הזה? איזה בעיות ידועות יש לאוטו הזה?
הודעה אחרונה מאת ארנון, -
- 0 תגובות
- 709 צפיות
קראתי יותר מדי מהאינטרנט ועוד לא הגעתי להחלטה. הדרישות שלי הן: 1) אוטומטית 2) בטיחותית 3) זולה לאחזקה (חישוב כולל של דלק, תיקונים, טיפולים, ביטוח, רישוי, ירידת ערך) האוטו יסע מעט יחסית ובעיקר בתוך העיר. אין צורך באוטו גדול, אבל אין גם התנגדות. התקציב גמיש. אם התמורה תהיה משמעותית, התקציב יכול לגדול עד 40,000, אבל הייתי מעדיף להוציא מעט ככל האפשר. האפשרויות שמצאתי שנראות כעונות על הדרישות הן: 1) פיאט פונטו 2001. בעד: בטיחות 4 כוכבים, חסכונית, טיפולים זולים. נגד: אמינות 2) טויוטה קורולה 96-98 בעד: אמינות של טויוטה, בטיחות, גם כי האוטו גדול יותר. נגד: האם עלות האחזקה גבוהה יותר משמעותית כי זה אוטו גדול יותר? 3) סיריון. בעד: מחיר מאוד זול, …
הודעה אחרונה מאת Lior321, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2 אלף צפיות
כמה שאלות: 1. איך צריכת הדלק. הבנתי כך: 1-18 בינעירוני חסכוני, 1-14 משולב, 1-12 עירוני. אני צודק? 2. איך האמינות? בעיות חשמל? זכור לי מאיפשהוא סיפורים על בעיות באטם ראש.. יש משהו בדבר? 3. איך הסחירות? המחירון מצחיק: 2002 - משהו כמו 30. יש למישהו ניסיון עם השוק שלהן? יש לציין כי אין שום צורך בביצועים/יומרות ספורט'. תודה לכולם! עריכה: אופס. שכחתי לפרסם בייעוץ. אשמח אם תעבירו.
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, מישהו יודע מה ההנחות הנהוגות אצל יבואני / סוכנויות רכב ? האם יש הבדל משמעותי בין היבואן לסוכנויות? ידוע לי שיש הנחות מזדמנות למשל לחברי מועדונים וכו', האם ניתן להשיג הנחות דומות ע"י התמקחות? בעלי נסיון בעניין, אשמח לקבל חוות דעתכם.
הודעה אחרונה מאת גיא היי, -
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, אני מסתכל עכשיו על מחירון לוי יצחק ומנסה להבין מה המחיר לרכב שיוצר בשנת 2001 אך מופיע במחירון רק ב- 2002. מדובר ברכב מסוג פיג'ו דגם XT 306 עם 100 כ"ס יוצר בשנת 2001 ונמסר בשנת 2001. במחירון קיימים שני רכבים רלוונטיים: 306 XT שנת ייצור 2002, 100 כ"ס - המחיר הוא X ש"ח 306 XT שנת ייצור 2001 - המחיר הוא X-15,000 ש"ח מה דעתכם? תודה, גיא.
הודעה אחרונה מאת Intense, -
- 2 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
בחיפוש בפורום עלה רק מ.מ.מ בבני ברק, שזה המכון שאותו הציעה המוכרת, אך מישהו בפורום פסל אותו. יש עוד מכונים באיזור?
הודעה אחרונה מאת redroze, -
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום, מכרתי זה עתה את הרכב הישן, ואני בדרכי לקנות אחד חדש. הסתכלתי לאחרונה על פולקסוואגן (פולו וגולף, ידניות, טרנדליין). הייתי מעוניין לדעת האם בשנתונים החדשים, שבין 2004-07 (אפילו חדש מהמחירון), אני מקבל תמורה נאה יחסית לסכום שאני משלם? (וכמובן ביחס למכוניות אחרות). כמו כן, ראיתי שרק גרסאת ה 75 כ"ס של פולו מוצעת באתר החברה - מישהו יודע מה קרה ל 90 כ"ס? הצעות, מענות ותלונות יתקבלו בברכה
הודעה אחרונה מאת זה וזה וזה, -
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אמא שלי רוצה לשדרג את הרכב שברשותה כרגע -מאזדה לאנטיס 96 1.8 אוטמט עכשיו היא מרוצה מהרכב ורוצה לשדרג מהסיבה שהיא רוצה רכב חדש יותר התקציב הוא בערך 40K ייתכן שיעלה קצת, היא חשבה לכיוון לאנטיס חדשה יותר לכיוון שנות ה 2000 2001, יש המלצות חוץ מהלאנטיס, אודה לכם אגב ממה ששמעתי מחברים ללאנטיס החדשה יש בעיות של מחשב וכו, יש לזה בסיס או סתם שמועות?
הודעה אחרונה מאת oba3k, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מה אתם חושבים על קאדי 99 ? יש בעיות ברכב ? איך המנוע שלהם חזק או לא ? או מעדיפים ברלינגו 98 ? איזה חזק ברלינגו או קנג או קאדי?? תודה
הודעה אחרונה מאת mazda turbo, -
-
- 2 תגובות
- 831 צפיות
לאחר בדיקת מספר רכבים אני מתלבטת בין שניים: 1. פונטו 97' ידנית 150,000 יד 4 נפח 1,100- שמורה מאוד ממישהי שאני מכירה (לא היתה בהשכרה) 2. סוויפט 94' עם קמ"ז נמוך מאוד, יד 1, נפח 1,300 שתיהן נוסעות יפה לא רעשים וכו'. הדברים החשובים לי: אמינות (ללא תקלות) וחיסכון בדלק מה עדיף?
הודעה אחרונה מאת KoF-sHeLeG, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מבחינת אמינות ועלות תחזוקה. שאלה נוספת, האם כשיפסיקו להביא לארץ את ה-206 המחירון ייפול כמו שהיה בזמנו עם ה 205?
הודעה אחרונה מאת asafay1, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מחפש רכב מסוג ברלינגו או קנגו בתקציב 22K, זוגתי שתחיה שהשלימה עם הגחמה שלי לרכב מסחרי מעמידה אולטימטום, שיהיה עם דלת צד ושנראה טוב אז התחלתי לחפש וגיליתי שאין חיה כזו במחיר כזה ( מלבד שורדי תאונות עם שלדה מצ'וקמקת) ספרו לי שבמכרזים ניתן לשים יד על רכב במחיר אטרקטיבי , רק מה לעשות, אין לי שכן חבר או אח מכונאי, ואין לי מושג איך להעריך רכב כזה. באתר ה"כונס" ראיתי רכבים שנראים מתאימים , מה דעתכם? האם זה אפשרי להזמין את 'המומחה'? למקום? האם הוא יוכל לבצע בדיקה במקום? האם 22K זו הצעת מחיר סבירה לרכב משנת 2002? ומעלה שעשתה 200000 ק"מ? ועוד שאלה (למקרה חירום) כמה הייתם מציעים במכרז לרכב C-15 דיזל שנת 2001 עם דלת צד? תודה אבי
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום רב, לקחתי פנדה 2005 יד 1 , 14 אלף ק"מ לבדיקה עם חברת המומחה. לדברי הבוחן, ישנם נקישות בהעברות הילוך (גיר רובוטי) ורעש מיסבים ברוורס. האם כדאי בחוות דעת שנייה במוסך מורשה של פיאט לגבי תקינות הגיר? האם מוסך מורשה (תודה על ההמלצה של רפי לין בשיחה פרטית) יתן לי אינדיקציה וודאית ביחס למצב הגיר? האוטו (וגם הק"מ יעידו) שהוא ממש כחדש.(זאת הייתה הבעיה היחידה ברכב) המון תודה!
הודעה אחרונה מאת dorki, -
-
- 0 תגובות
- 967 צפיות
שלומות לכולם, לפני מספר חודשים קנינו סיטרואן קסארה, כרגע יש על הרכב כשהוא מודל 2003 מעל 110000 KM. הרכב עבר מספר טיפולים (משאבת דלק, שסתום גיר חשמלי, ובטח עוד כמה דברים שאני כבר לא זוכר). אימי לא הכי מסתדרת עם האוטו, לדעתי זה הגיר שמפריע לה. היא בקשה שאנסה למצוא תחליף הגיוני לרכב. אני מניח שהכי חשוב זה נוחות, חסכוניות ובראש ובראשונה אמינות. אני כרגע חושב על ניסן אלמרה או טויוטה קורולה ישנה יותר, יש גם אפשרות "לרדת" לגודל של של 206 (רק שזה אותו גיר אז לא ספציפית 206) ובקצרה, קטנה/משפחתית, אוטומטית, בנזין, אמינה. אני מודה מאד מראש לעוזרים רום
הודעה אחרונה מאת shibby, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם! כבר המון זמן שאני וחבר מנסים למצוא בשבילו מאזדה 323 משנת 92-93 [המרובעות]. לא הצלחנו למצוא אחת שמתעלה מעל ההיצע הנוראי. ממש קשה למצוא אחת שמורה. הבנאדם ממש נעול על האוטו הזה ורציתי לשמוע האם יש חלופות ראויות שניתן למצוא סביב אותו מחיר, כ-12-13K. הרכב חייב להיות עם 4-5 דלתות וכמובן צריכת דלק ואמינות טובות יחסית. תודה רבה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם אני חדש בפורום... http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959&postcount=11 אני מחפש רכב ראשון אוטומט לנסיעות בעיר...מנוע 1400/1600 אוטו אמין וחסכוני חשבתי על רנו קליאו מה דעתכם ואם אפשר פרטים עליה תודה
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 16 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שלום לכולם אבא שלי כרגע קנה סיטרואן C5 , שנת 2004, יד ראשונה עם 90 אלף ק"מ. לפי מה שהוא מספר , הוא ממש מתלהב מהאוטו ובמיוחד מהנוחות שלו, והוא אמר שהרכב ניראה חדש גם מבפנים וגם מחבוץ, כאילו יצא מהחברה אני לא ממש מתלהב מהאוטו, לא אוהב את העיצוב. שאלתי אותו עם פסי הקישוט של הרכב בצבע האוטו או בצבע שחור - הוא אמר שבצבע שחור. האם זה מעיד על רמת הגימור הנמוכה? המנוע, הוא 2.0 בנזין, אוט' כמובן. מה האביזרים שמקבלים ברכב, ומהם ההבדלים בין הרמת גימור הגבוהה לנמוכה? תודה ניב
הודעה אחרונה מאת Niv A, -
שלום לכולם אני מחפש רכב עם מנוע 1600 ידני , חסכוני , ואמין אה כן ושכחתי , התקציב שלי עומד על 20,000 על מה הייתם ממליצים??? *** המלצת הפורום - קרא שוב את הכללים, נסח כותרת עניינית וכתוב בפונט הסטנדרטי ***. תודה וסליחה מראש.
הודעה אחרונה מאת 2BOR,
-
מי מחובר 3 משתמשים רשומים, 0 אנונימיים, 1,273 אורחים (הצג רשימה מלאה)