ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,586 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
יצרתי קשר לקניית ברלינגו שנת 99 , הקילומטראז' עומד על 180K הבחור שמוכר לי את הרכב מספר כי קנה את הרכב בעבר מסוחר במכרז ממדינת ישראל, אין לו ספר רכב. ביקשתי לראות את רשיון הרכב ועלו בי כמה תהיות א. מחיר הטסט עמד עד כ 40 ש"ח ב. לא נרשמו שם הבעלים הקודמים , מקום הרישום היה ריק ג. הרישיון תקף עד ה 13.1.2007 , המוכר מספר כי הרכב עבר טסט וכי יציג לי רשיון מעודכן אך עדיין לא ראיתי כזה ד.האיש אינו בעל הרכב ולבקשתי אמר כי האדם שהרכב רשום על שמו יתיצב בזמן העברת הבעלות ויזדהה עם תעודת זהות האם יש למישהו מושג מה משמעות הדבר? האם בדיקה במכון תתן לי תמונה מלאה על מצבו, וניתן להסתמך עליה לקניית הרכב. האם מחיר של 21.5K עבורו הוא מחיר הוגן. סה"כ הרכב מ…
הודעה אחרונה מאת יוני 110, -
-
- 10 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
בוקר טוב..! שאלה קטנה: אבא שלי מחפש רכב למשפחה - תקציב של 60-70K. דברים שחשובים לו - בטיחות, אמינות, עלויות אחזקה לא יקרות מדי. עדיפות לידני. הכיוון בהתחלה היה Lantis שנים 03-04 (על ידנית ויתרנו כשהיינו בכיוון הזה), אבל תוך כדי החיפושים נתקלנו במודעה בכיוון קצת שונה - רנו מגאן 04, 1.6 ידנית מידע קודם וחיפושים בפורום העלו שהרכב בטיחותי וחסכוני, אבל לא מצאנו שום דעה לגבי האמינות שלו? יש למישהו נסיון או ידע על הרכב? או שאולי המלצות לכיוונים שונים? תודה רבה! עדי.
הודעה אחרונה מאת לירן_ל, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מישהו מכיר את הסיוויק האצ'בק 1600 5 דלתות? האם היא כמו ה1600 הרגילה, מבחינת מנוע וביצועים? האם קטנה יחסית לסאדן? לא חושב שראיתי כזאת על הכביש..
הודעה אחרונה מאת Max.M, -
-
ייבוא אישי לפרארי. 1 2
מאת Lexus12-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
מצטער על השאלה המציקה, הנושא כבר עלה לדעתי. בכל אופן, אני יודע שהדבר כרוך בבירוקרטיה, השאלה היא אם כסף יכול לסדר את הנושא. למיטב ידעתי והבנתי ניתן לייבא לארץ SLR ורכבי אקזוטיקה נוספים, אבל הפרארי בעייתית בגלל נושא הטיפולים. מצד שני, אם ה 575 עם המספר הצהוב עדיין נמצאת בישראל ( ויש מקורות רבים שאומרים שכן) אולי ישנה אפשרות להגשת ערעור ואפילו תלונה. אמנם מר לוי הבעלים של מותג סמל"ט, אך אם כל הכבוד זה לא מקנה לו זכות לייבא לעצמו רכב ולאסור על ייבוא הרכב עבור אחרים. האם יש כאן בכלל איזשהו סיכוי או שזה מאבק בירוקרטי אבוד? למתעניינים-אני שואל עבור בחור שחושב לעלות לארץ. אותו אחד שעומד לבקר כאן בפסח עם למבורגיני שחורה. הבחור מחזיק באוסף מדהים של מכוניות יוקרה ואקזוטי…
הודעה אחרונה מאת ishpuz, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולכם, דבר ראשון אחלה פורם שבעולם... רציתי להעזר בכם לגבי קניית רכב יד שניה לידידה שלי. הרכב צריך להיות בקטגורית מיני וחייב שיהיה בו ה"כ (בנות...) חשבתי בכיוון של אופל קורסה או שרייד אבל אני לא בטוח שיש להם הגה כח התקציב הוא עד 15000 והנסיעות הם בסביבות פ"ת תודה על העזרה
הודעה אחרונה מאת Benni Haspel, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם, קוראים לי יעל אני גרה כרגע בהרצליה ומחפשת רכב עם מספר דרישות: עלות אחזקה נמוכה (תיקונים, דלק), רכב קטן (אני משתמשת יחידה ברכב) נוחות (עורכת גם נסיעות ארוכות בממוצע נסיעה אחת לשבוע) אוטומטי משנת 2000 ומעלה כל זה בסכום של 42,000-44,000 ש"ח. לפי בירורים שערכתי אני מתעניינת בדגמים: פולו 2001 (יש הרבה דגמים של פולו האם יש מומלצים יותר ופחות?) יאריס 2000 בלנו 2000 (לא רכב קטן, מה דעתכם?) פתוחה לרעיונות חדשים.. קצת היסטוריה: לפני שבועיים העפתי פז'ו 405 שנת 90 עליו נהגתי 7 שנים. כמובן הרבה תיקונים, הרבה דלק אבל מצד שני נוחות של רכב גדול, 1600 סמ"ק. לכן, אל תציעו פז'ו מכל סוג שהוא אני עייפה ממוסכים.. מקווה שתוכלו לייעץ לי ויותר מ…
הודעה אחרונה מאת Benni Haspel, -
-
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, קוראים לי יעל ואני מתלבטת לגבי דגמים שונים.. מאוד הייתי רוצה לקנות טויוטה יאריס שנת 2000 שעומדת בתקציב שלי אבל זה קצת נדיר (אגב, אם מישהו יודע על אחת כזו למכירה, אנא עדכן אותי..) דגם נוסף שחשבתי עליו הוא פוולסווגן פולו 2000-2001. הבנתי שהחלפים יחסית יקרים ואני קצת מפחדת שרכב בן 6 שנים כבר יצטרך החלפות שונות.. אופציות נוספות: פ'זו 206 שנת 2000 כנ"ל לגבי טיפול יקר? פונטו ספייס 2001-2 קליאו 2002 B קשה לי להחליט על איזה דגם ללכת היות ורציתי מאוד מכונית יפנית שנחשבת יותר אמינה והבנתי שהסוזוקי יורוסוופיט היא דגם מחודש של דגמים מאוד ישנים אז זה לא מומלץ. הייתי שמחה לשמוע דעות נוספות, בעיקרון אני מחפשת רכב חסכוני (דלק, הוצאות) ונוח גם לנסיעות ארוכו…
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 3 תגובות
- 925 צפיות
האם יש בעיות חשמליות ללנטרה שנת 98?
הודעה אחרונה מאת eyalzo, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם. כחיפאי המחפש אוטומט, עם תקציב של 25K די ירדתי מאוטומט קטן, והחלטתי על 1600 סמ"ק. לאחר הרבה קריאה החלטתי בכיוון מזדה 323 או אימפרזה (שאז נקראה גרנד ליאונה) , אך במחירון ראיתי כי המחיר לאימפרזה אוטומט 94 הוא כ 28 K-שזה די יקר עבור רכב בן 13. או שלא? חיפשתי וקראתי המלצות על האימפרזה, ובכ"ז-לא שווה לקנות רכב מתקדם יותר בשנתון? או שהאימפרזה(כמובן רק אם מטופלת) נותנת אמינות כזו של רכב העולה עליה בשנתון? בנוסף אשמח להתרשמות לגבי צריכת הדלק ושאר ירקות של האימפרזה (שנת 94-95 אוטומט). תודה לכולם!
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני מצטער אם אני לא הראשון ששואל.... פשוט לא מצאתי... http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959&postcount=11 אני רוצה למכור את הרכב שלי ולקנות אחר אך אני לא יודע כמה שווה הרכב שלי לפי המחירון וחוץ מזה ... במידה וארצה לרכוש רכב מסויים מאין לי לדעת שבעל הרכב לא עובד עליי?? לא חסר אנשים רעים. תודה רבה למי שיעזור, אבישי.
הודעה אחרונה מאת yftachcar, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שנת 2004 במחירון עולה 63000. יש כמה מכוניות כאלו מהשכרה שלכולן יש בערך 130000 ק"מ, עם התחיבות לבדיקה שאין להן תאונות, ושמבקשים עליהן בערך 50000. מה דעתכם? בהנחה שבבדיקה הוא יצא בסדר, ובתור רכב שיסע כ-25000 ק"מ לשנה, זה סביר?
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- 1 תגובות
- 818 צפיות
יש לי כרגע פורד מונדאו אחלה אוטו הכל בסדר היא שנת 2004 עברה 150 אלף ק"מ ולא יודע חשבתי להחליף אותה בטרייד אין למזאדה 6 שנת 2005 עם פחות קלמטרז... מה אתם אומרים ? ודרך אגב אני חדש פה
הודעה אחרונה מאת ארנון, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, אני מחפש שתי מכוניות יד שניה: הראשונה - להוריי, אוטומטית ואמינה. השנייה - לאשתי (היום יש לנו אטוס), אפשרי גם ידנית. כמובן שלא מליסינג או השכרה לשעבר. הייתי שמח לקבל המלצות בנוגע לרכבים.
הודעה אחרונה מאת RS, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום אני חדש פה.. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959&postcount=11 אז ככה אני רוצה לקנות אוטו יד שניה ,שלישית..התקציב הוא 10 אלף.. אולי אפשר לחרוג טיפה עד 12-13 גג.. מה שאני מחפש זה אוטו שלא צורך הרבה דלק אמין וזול להחזיק ,הכוונה ביטוח טיפולים וכו'.. הרכב הוא לנסיעות עירוניות בעיקר . כמו שהבנתי שהמכוניות שנכנסות לתקציב זה: פג'ו 205 , פורד פיאסטה (יש לחבר שלי, חצי שנה ובלי בעיות),מיצובישי לנסר(למרות שאני מעדיף הילוכים),סיאט איביזה, סיטרואן סקסו, רנו קליאו פיאט פונטו ופיאט אונו כמובן.. אז איזה אוטו יתאים לי לדרישות ( אל תציעו לי ג'סטי כי לא אוהב תאוטו ) *** תאוטו = את האוטו *** , אוטו זול וגם החזקה זולה זה מה שאני צריך.. ומכוניות שאתם …
הודעה אחרונה מאת dvir_w, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
מדובר בפונטו ספייס, ELX, 2001, אוט' עם 150,000 ק"מ, יד 2 (הראשונה השכרה): 1. מנוע- בלאי פנימי גבוה, רעשים במנוע, הפרש לחץ בצילנדרים, לבדוק תצרוכת שמן בנסיעה, צינור נשם קרוע, לתקן תושבת מצנן, קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים 2. מערכת פליטה- מעיכות במערכת 3. לתקן זוית היגוי 4. חריקות בבלימה 5. פנסי חזית בטסט הבא יצטרכו לנקות אותם מבפנים, מצבר ישן(2004) 6. שמן כהה בלאי דיסקיות הילוכים, רעש מתיבת ההילוכים, רעידה בתאוטה, מעיכות אגן שמן גיר 7. שילדה נקייה עכשיו ברור לי שאף בדיקה לא תהיה מושלמת, ונסעתי ברכב והרגשתי דוקא שהוא נוסע וטוב בלי רעשים, השאלה היא האם חברות הבדיקה מגזימים בתקלות שהם מוצאים כדי לכסתח את עצמן, ואם מישהו יוכל לשער לי עלות תיקון של הליקויים..…
הודעה אחרונה מאת ~TB~, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, אחרי שהרגו לי את הסוויפט האהובה שלי, יד 0, 0 תקלות, 0 תאונות ותודה לאל לא הרגו אותי, אני נאלץ לקנות רכב אחר. מכיוון שכל חיי כנהג (8 וחצי שנים) נהגתי באוטו שעבר אליי מהורים, ולכן אף פעם לא חיפשתי יד שניה, יש לי כמה שאלות. התקציב שלי עומד על 25K, אם זה יהיה רכב מציאה יחסית לגילו ומשהו מיוחד, אולי 28K. 1. כשאני מחפש אוטו, כמה הגיוני שהרכב יעבור בשנה? למשל ראיתי מודעות של רכבים שנת 96 שעברו 90K, מה שאפילו לי נראה טיפה מוזר, אלא אם כן גררו אותו לכל מקום ... 2. ידני או אוטומט? כל הזמן נהגתי על גיר ידני, ככה שבשבילי זה כבר אוטומט, אבל מצד שני אם אני כבד "משדרג" אז אולי נתפנק, למרות שזה יותר דלק ... וגם שמעתי שיותר קל למכור אותו אח"כ. 3. האם לק…
הודעה אחרונה מאת Gremlin, -
-
- 3 תגובות
- 777 צפיות
הציעה לי היום, נהג אוטובוס, בעד הפיזו 205 1400 שנת 95 שלי, מיצובישי לנסר, 92 1600. הרכב אם מנוע חדש, רדיאטור חדש, קלאץ חדש, אגזוז חדש, גלגלים חדשים, קרבורטור חדש. יש לו קבלות להכל. מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת blavie, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם, צריך חוות דעת למי שמכיר את הרכב. ראיתי אותו לפני כמה חודשים אבל לא בידיעה שאני אקנה אותו. הצבע לא משהו אבל לא זכור לי מכות בפח ואת פנים האוטו לא ראיתי. איך הוא מבחינת נוחות, אמינות, זמינות חלקים, תאוצה, צריכת דלק ובכללי איך הרכב. אני צריך ללכת לראות אותו שוב, לעשות סיבוב בנתיים תנו חוות דעת. אולי אני אשקיע על צביעה ותיקוני פנים של הד'ש כי ממה שהבנתי הוא לא הכי הכי. האם הוא שווה את המחיר(לא יותר מ10K) ואת ההשקעה? מה דעתכם ?
הודעה אחרונה מאת AssafO, -
מחפשת רכב משפחתי , מנוע בנזין מרווחת בשביל לשים ציוד שיצליח לדלג מעל אבנים ולעבור בשבילים וכמובן גם חסכוני ואמין , אם יש לכם רכב שאתם מטיילים איתו ספרו לי איך תודה מרית כמעת שכחתי , התקציב שלי הוא בערך 23000 ש"ח
הודעה אחרונה מאת מרית, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
חברה שלי מחפשת רכב התקציב עומד על 20 אלף אני חשבתי בכיוון של איביזה מה דעתכם? היא דווקא רותה גיר רגיל אבל אני חושב שעדיף אוטומט השאלה אם בסכומים כאלו של רכבים הגירים שווים משהו בכלל? אגב הרכב צריך לעשות מדי יום 80 ק"מ בכביש מהיר
הודעה אחרונה מאת unix, -
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום רב לחברי הפורום, אני ואשתי מחפשים רכב 4 דלתות, אוטומטי אמין עם תחזוקה זולה,עד 35000 שח. על מה הייתם ממליצים?
הודעה אחרונה מאת 2fast4ever, -
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום שמי יוחאי דה יונג. בשעה טובה היום: 10.1.07 הודיעו לי כי עברתי טסט ) והחלו החיפושים בבית לקניית אוטו משפחתי היות ואני הנהג היחיד בבית. הדרישות: אוטו משנת 2001 ומעלה. בעל צריכת דלק טובה. שיהיה מרווח מאחורה (ש3 נוסעים ישבו בנחת) שיהיה בעל בגז' גדול מספיק לקניות תודה רבה.. נ.ב: חיפשתי באשכולות אחרים ולא מצאתי את הדרישות שלי.
הודעה אחרונה מאת avi2014, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
אני בעל חברה המעוניין לקנות רכב מסחרי קטן לעסק מהאפשרויות הבאות: 1. רנו קנגו 2. פג'ו פרטנר 3. פיאט דובלו 4. סיטרואן ברלינגו 5. כל רכב מאותה קטגוריה עד שנת 2004, ידני, חסכוני ואמין. על מה אתם ממליצים? תודה מראש לכל העוזרים!
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מעוניין לקנות את אחד ההונדות עם המנועים שצוינו ועכשיו: איך אוטו כזה גדול יחסית מסתדר עם מנוע 1400? המנוע לא קטן מידי? לא יצרך יותר דלק? כמה כח סוס יש לו?
הודעה אחרונה מאת asafdSTi, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
תראו אני צריך את עזרתכם אני מחפש רכב עד 15 אלף הדגש שאני שם הוא רכב אמין מינימום תקלות חסכון בדלק ושינסה לסוע כמה שיותר טוב למחיר מבחינת המהירות. כמובן אפשר להתגמש טיפה יותר נגיד 16-17 אבל מנסה שלא לחרוג מן התקציב. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת 318m, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 758 צפיות
הייתי רוצה יעוץ מאנשים עם נסיון אני צריך רכב קטן ומצאתי רכב נחמד פז'ו 106 שנת 98 מנוע 1400 שעשתה 130000ק"מ יד ראשונה הי דיי מתאימה לתקציב שלי (בסביבות ה18000ש"ח) הייתי רוצה חוות דעת על הרכב צריכת דלק ,אמינות, שוק וכו' תודה מראש
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
חברים, מה דעתכם על "אוטו שי" בראשל"צ? ישנם סיפורי אימה או שהעסק סביר? כמובן שכל רכב יעבור בדיקה מדוקדקת. תודה
הודעה אחרונה מאת rgunv, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
בשעה טובה מכרתי את האפלאוז שלי =] קשה להפרד מאוטו ראשון.. עכשיו אני רוצה להביא מאזדה 323F שנת 96' אוטו' עכשיו השאלות: 1)צריכת דלק?(באפלאוז היה קרבורטור,במאזדה מנוע 1800) הצריכת דלק תפחת או תגדל? 2)טפולים ואחזקה, חלקים "מחלות" וכול מיני דברים כאלו יקרים או לא? 3) האוטו אמין ,יוכל להחזיק זמן ובלי לאבד ערך? אני רוצה להשקיע מאוד באוטו. 4) תביאו כמה מילים על האוטו. תודה מראש!!!
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום ברצוני לקנות RAV4 חדש מהסוכנות מודל 2007 לפי מה שאני יודע שהחוק שונה ומעכשיו מודל 2008 יצא רק בינואר 2008 , אבל שהייתי בסוכנות הסוכן אמר לי שהחוק עוד לא אושר ומודל 2008 יצא כבר בחודש מאי הזה. שאלתי מי צודק? הרכב שאני מזמין יגיע גם ככה במרץ אז אולי כדאי לחכות חודשים ולקנות מודל 2008! תודה לכל מי שיכול לעזור! **נמחקו סימני שאלה וקריאה עודפים, נא לקרוא את כללי הפורום מחדש**
הודעה אחרונה מאת yftachcar, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ראיתי סוזוקי 1300 שנת 2000. יד שניה מהשכרה, שעשתה 230000 ק"מ. הפח קצת דפוק פה ושם, אבל היא נוסעת מצוין. מה דעתכם? בהתחשב בהסטוריה שלה- כמה נמוך צריך להיות המחיר שלה?
הודעה אחרונה מאת shlomub, -
-
מי מחובר 33 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 1,509 אורחים (הצג רשימה מלאה)