ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,582 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני מחפש סקודה פביה דיזל, קשה מאוד למצוא, כי כמעט לא מוכרים. מודעה אחת מתפרסמת כבר כמה שבועות: סקודה פביה- דיזל, ידני 2005 90000 ק"מ. יד ראשונה מליסינג יד שניה ממורה לנהיגה המכונית אובזרה להוראת נהיגה (דוושות ווינקרים). כמה אפשר ללחוץ במחיר למטה? האם יש טעם לבדוק רכב כזה, או להתרחק ממנו?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני קורא את הפרסום של חברה ששולחת בודק לאתר מכירת הרכב (לא רוצה לנקוב בשמה כדי לא להחשד בפרסום). הם מפרסמים את עצמם כאלטרנטיבה זולה לבדיקה הרגילה במכונים. על פניו זה נראה הרבה יותר נוח לקבוע עם הבודק באתר, במקום ההליך המסורבל של נסיעה משותפת למכון. אך האם מישהו יודע מה איכות הבדיקה ביחס לזו של המכונים?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
עושה 13K בשנה ,מה הפער הכספי באחזקת רכב דיזל לבנזין , האם הוא מאוד משמעותי?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
פולו 95-98
מאת dani505- 1 תגובות
- 945 צפיות
האם יש הבדל גדול בנושא תחזוקה מצב מנוע בין מנוע 1000 סמ"ק 1400 סמ"ק למודלים הללו
הודעה אחרונה מאת ozwrx, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום למומחים רציתי לשאול את דעתכם לגבי קניית כריזמה ואני מתלבט בין שני הדגמים האלה יש בינהם הבדלים מהותיים? יש הבדל בין סוגי הבלמים כי הבנתי שהבלמים לפי דעתם של חלק מהאנשים כאן לא מספיק חזקים... גם המנועים למיטב הבנתי שונים והמנוע החדש חלש יותר ב-10 כ"ס - מישהו יודע על הבדלים אולי האם זה משפיע על הביצועים של הרכב או על ההתנהלות? יש איזה הבדל באיכות או באמינות? אשמח לקבל תגובה וחוות דעתכם בנושא תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת SP33DS73R, -
- 0 תגובות
- 949 צפיות
אני מעוניין באוטו מהיר ומהנה, שיהיה 1.6\1.8... 2\4 דלתות לא משנה...
הודעה אחרונה מאת מתקין על, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
אני יוצא עם משפחתי לטיולים ולכן זקוק לרכב גבוהה יחסית, עד כה הסתדרנו די טוב עם סיטרואן C-15 זצ"ל. מעונין ביעוץ לגבי רכב חלופי אמין, במחיר עד 22K. האם הברלינגו מתאימה? מה הקילומטראז' אחריו רכב בנזין או דיזל מאבד מאמינותו תודה אבי
הודעה אחרונה מאת avivr, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 14 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
מדובר ברכב מסוג T5, שהיה תקופה של מספר חודשים בהדגמה של וולבו, ועשה כ- 12K. הרכב מגיע אמנם עם איתוראן אבל הוא כאמור יד II (כלומר אצל מי שרוכש אותו כעת). כמה מקובל להפחית בשל כך (אם למישהו יש ידע או ניסיון)?
הודעה אחרונה מאת BURZUM, -
-
- 1 תגובות
- 737 צפיות
מה דעתכם? סקודה פביה- דיזל, 2005 90000 ק"מ. יד ראשונה מליסינג יד שניה ממורה לנהיגה המכונית אובזרה להוראת נהיגה (דוושות ווינקרים). כמה אפשר ללחוץ במחיר למטה? האם יש טעם לבדוק רכב כזה, או להתרחק ממנו?
הודעה אחרונה מאת ארנון, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מחפש לידידה רכב אוטומטי קטן עד בינוני מעל שנת 95 ותקציב של 25.000 מה שחשבתי זה על טויוטה סטארלט פזו' 306/106 אופל קורסה השאלות שלי הם : אקסנט אוטומטית לא ממש אמינה,רנו לא בא בחשבון, האם יש עוד רכב שניתן לחשוב עליו ? האם הטויוטה ניכנסת לתקציב ? איך הפזו' האוטומטיות ? את האופל אני ממש לא מכיר לכן איך האוטו הזה בכלל ? תודה אופיר
הודעה אחרונה מאת XOFIRX, -
מגאן II ידנית. 1 2
מאת audi A8-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אנחנו מחפשים תוספת למשפחה והמגאן עלתה כאופציה(בעיקר בגלל הבטיחות.) אני מחפש מידע בעיקר על ה1.4 בנזין שכמעט ולא ניתן למצוא. האם מישהו יודע כמה כאלה בכלל שווקו והאם גם בגרסת הסדאן או רק כהאצ'בק?
הודעה אחרונה מאת חנרו, -
-
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם. לאחר חיפוש מדוקדק בפורום עדיין קשה לי להבין מהו הרכב הקטן האוטומט (שגם יסחוב בעליות חיפה) המומלץ ביותר. קריטריונים הם אמינות, חסכונית, ושוב-רק אוטומט. הבנתי ששריד 97 מומלצת וכן הסטארלט, אך הן נורא נדירות. שווה כבר לקנות יונדאי אקסנט/לנטרה עם נפח יותר גדול? תודה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת d195, -
דיהטסו אפלאוז
מאת yakovil- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אהלן רציתי לדעת מה אתם חושבים על דיטסו אפלאוז אוטומט,מודל 92 קורבורטור כמובן,איך היא אמינה ?
הודעה אחרונה מאת Niv A, -
- 11 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום לכולם, ראשית שתהיה שנת 2007 מוצלחת..... אני רוצה להסב את תשומת לב הפורום בדילמה שעולה בי מזה חודשיים... כאשר הכל מתחיל בחיזורים ומעקב צמוד אחר שוק המיאטות בארץ ובמטרה לקנות אחת כזו - אך הבעיה מתחילה כמו כל רכב מיוחד!! שאין הרבה כאלו בארץ ולבטח לא במצב טוב. לא די בכך אני מחפש מזה חצי שנה מיאטה מסוג NA (דור ראשון) אך מוכן "להתפשר" על מיאטה NB כאשר כמובן שחשוב הצבע, מצבה המכאני, קילמט', ובטח מספר הידיים שזהו דבר בעייתי למרות שראיתי כבר שתי מודעות בפורום של מיאטות למכירה.... האם כדאי להשקיע במיאטה מסוג NA או NB ואם בכלל מה השוק מציע, או שמע אולי כדאי לעבור למחנה אחר (למרות שאני כמעט בטוח שלא).... ? בכלל הייתי רוצה יותר פירוט לגבי הרכב ? ובמידה וכמובן מישהו …
הודעה אחרונה מאת Moti - Miata R, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 26 אלף צפיות
hi everybody, sorry - i don't have a hebrew keyboard. We are trying to decide whether to buy a 2005 Toyota Corolla - the SUN model, or 2004 Toyota Corolla - the GLI model. the price difference is significant, and we wonder whether we should put more money on the GLI or not. we are a couple with one child, soon to have another baby, and are concerned about the safety issues. would you be so kind to give an advice? thanks, ori
הודעה אחרונה מאת idan2002lb, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 10.4 אלף צפיות
אני מחפש רכב קטן וספורטיבי והאוטו שהכי נראה לי זה ה פג'ו 206 1.6XS שתי דלתות 110 כח סוס. ממה שהבנתי משנת 2001 פג'ו הוציאה את ה206XSI עם 16 שסתומים ו110 כח סוס ומלפני זה היה רק את המנוע 1.6 הרגיל עם 90 כח סוס. למרות זאת אני רואה הרבה מכוניות בלוחות 206XS שנת 2000 עם 110 כח סוס, זה אמיתי או שזה הדגם הרגיל (8 שסתומים)? עוד אוטו ששמתי לב אליו זה הפולו 1.4 16V למרות שהביצועים שלו יותר חלשים. מה אתם אומרים על הפג'ו, איך הוא מבחינת ביצועים ממה צריך להזהר מה צריך לחפש וכו. ואיך האיביזות משנתונים יותר ישנים ביחס לפג'ו?
הודעה אחרונה מאת pug 206 xs, -
-
- 2 תגובות
- 996 צפיות
אני מתחיל ללמוד בקרוב ומחפש מכונית , אני נהג חדש ( עוד שנה ושלושה חודשים כבר אני נחשב "נהג צעיר" בעיניי הביטוח ) מה שמקפיץ את עלות הביטוח ולכן אני מעדיף אוטו קטן על מנת לחסוך היכן שאפשר מבחינה כספית . התקציב הוא 20-25 אלף , אוטו שיהיה זול לאחזקה ( על כל האספקטים , ביטוח , תיקונים , דלק ) . מבחינת מראה .. שיהיה סביר , אני לא מצפה לשום דבר מפואר בתקציב שלי. אשמח לשמוע את עצותיכם והמלצותיכם .
הודעה אחרונה מאת oba3k, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 913 צפיות
חברי מתעניין בקניית טויוטה, והוא שמע על אירוע מסוים , הנערך בתל אביב, והקשור באירוע הנערך השבוע , מי שהוא שמע משהו בנושא, ויכול לספק פרטים? אבקש לא בפרטי , התיבה שלי מפוצצת, נא להגיב בפורום. בתודה מראש! צביקה
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום, אבקש המלצה לרכב קומפקטי בתקציב 25-30K הכי חשוב זה שהרכב יהיה אמין. נתונים כמו התנהגות, ביצועים וכו פחות מעניינים. הרכב ישמש בעיקר לנסיעות בתוך העיר. עדיפות לאוטומט אבל לא חייב. תודה.
הודעה אחרונה מאת i-karamba, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 952 צפיות
שלום לכולם! בחיפושים אחרי רכב משפחתי גדול, מצאתי רכב שאחד מהבעלים הקודמים היה רייכמן (סוכנות משנה טויוטה)! מה זה נחשב? כמה צריך להוריד? תודה לכל העונים! דניאל
הודעה אחרונה מאת daniel_n, -
רכב עם ביצועים 1 2
מאת mmm-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
מחפש רכב והדרישות העיקריות הם ביצועים ושיהיה מהנה דרישות נוספות: יפה צעיר וספורטיבי(עדיפות לקופה) צריכת דלק לא גדולה מ1:9 התקציב הוא בסביבות ה-70,000 ש"ח אה ועדיף שלא יהיה ישן מידי.. ( -2000) אני יכול להתפשר כמעט על הכל חוץ ממה שאמרתי תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Max.M, -
-
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום רב לכולם, חדש כאן בפורום מקווה להשתלב כרגע יש לי סוזוקי בלנו שנמצא במלחמות עם בני המשפחה ולכן נמאס לי לריב בשביל אוטו. חסכתי לי 15K והגיע הזמן לרכוש לי משהו. חשבתי על סופר לנסר אוטו\ידנית. אשמח לקבל חוות דעת על הרכב,מה מומלץ גיר ידני או אוטומט,טיפולים ועוד... או שמה אתם ממליצים על רכב אחר בטווח מחיר הזה (לא מעוניין בDL שרייד וכל המביכים למיניהם) תודה וערב טוב!
הודעה אחרונה מאת gt94, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
קודם כל שלום, אני לירון, בן 21 מהמרכז ויש לי רישיון כבר מספיק זמן כדי שאני לא צריך לתלות שלט צהוב ומעצבן באחורי הרכב... אוקיי, 2 סעיפים: 1) אני מעוניין לדעת כמה יוצאת עלות התחזוקה ברכבים ספציפיים: I. אאודי A3 1.8T מהשנים 97 עד 2000 II. סובארו אימפרזה STI ("סובארו אימפרזה טורבו") 2.0 - משנים 99-2000, כי לא ראיתי דגמים יותר נמוכים בשנים. III. ב.מ.וו סדרה 3 (316i, 318i, 320i, 325i או כל גרסאות הקופה וכו') IV. פונטיאק פיירבירד/טראנס-אם בסביבות אמצע שנות ה-90 V. פולקסוואגן VR6 הרעיון הוא לדעת את העלות של כל כניסה למוסך, עלות של טיפולים שנתיים, טווח טיפולים, ועד כמה צריכת הדלק יכולה להרוג את הכיס שלי (כמו למשל עם הפיירבירד) 2) לשאלה היותר רצינית…
הודעה אחרונה מאת Niv A, -
-
יונדאי קופה
מאת seffico-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות יונדאי קופה מודל 98/99 איך הרכב? אני יבלה במוסך הרבה? ואיך הוא מבחינת ביצועים...? http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959&postcount=11 ודלק כמה שותה בערך?? http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959&postcount=11 תודה מראש... ספי
הודעה אחרונה מאת gt94, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום, אני זקוק להמלצה לרכב יד שנייה לסטודנט בתקציב של 15-20 אלף ש"ח. הרכב יעבור בעיקר נסיעות עירוניות. אין דרישה לגיר אוטומט או ידני. עדיפות כמובן לרכבים חסכוניים בהוצאות ואמינים. הרכב צריך להחזיק 3 שנים. *הסיבה שהתקציב מוגדר בטווח 15-20 היא שאם ניתן להשיג את מה שפירטטתי ב15K, זה עדיף, אך אם לא אפשר לגלוש לעבר ה20.
הודעה אחרונה מאת gt94, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם. בחיפושיי אחר רכב מצאתי אקזמפלר שמור ממש טוב (פיאסטה שנת 95) אך המוכר ציין שיש "נגיעה קלה בשסי" שהוא קנה את הרכב איתה לאחר שהמכון בדיקה הבטיח לו שזה בעל משמעות נמוכה. שאלתי- האם מרגע שנשמעה המילה שסי עליי לסגת? האם הדבר בהכרח מבטיח בעייה במכירה עתידית? בנוסף: האם היעדרותו של ספר טיפולים מסודר בהכרח מונע קנייה? הבחור אומר שהכל מטופל (וגם פירט מה הוחלף) אך שהוא שילם שילם בשחור למוסך ולכן אין רישום ממוחשב של הטיפולים. מה דעתכם? כמו כן-צבע דהוי בגג פיאסטה- האם הדבר חמור?תודה לעונים!
הודעה אחרונה מאת gt94, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
היום ב THEMARKER : לוי יצחק מעדכן את המחירון: מחירי מכוניות משפחתיות משומשות יוזלו ב-6,000-5,000 שקל http://cars.themarker.com/tmc/article.jhtml?ElementId=skira20061228_806719&layer=hp&layer2=&layer3=cars עוד בכתבה: "בכיר בענף הרכב אמר בתגובה: "חברות הליסינג בפניקה" "לדברי יצחק, ההפחתה במחירי המחירון למכוניות משנתונים קודמים, 2003 ו-2004, תהיה נמוכה יותר - 2%-3% אחוז בלבד" "דוגמאות לעדכון המחירון: מחיר המחירון של טויוטה קורולה 2006 ברמת אבזור סאן (הגרסה המקובלת בציי רכב) עתידי לרדת מ-102 אלף שקל (מחירון דצמבר) לכ-96.5 אלף שקל, מאזדה 2006 3 גרסת אקטיב 1.6 - מ-103.5 אלף שקל לכ-98 אלף, וסובארו אימפרזה 2005 - מ-99.8 אלף שקל לכ-94.5 אלף. "…
הודעה אחרונה מאת Arik TG, -
-
שלום, שמי אבי, אני אזרח שמתגורר הן בארץ והן בחו"ל. כהרגלי קפצתי לביקור בארץ (אין כמו ישראל.) ובארוחה דיברתי עם קרוב משפחה לגבי יעוץ לקנית רכב חדש, הוא הפנה אותי לכאן ואני מקווה לקבל יעוץ מקצועי. אומנם אני חובב מוטוריקה אך לצערי אין לי אפשרות להנות בחו"ל מהכבישים ומהענף (מפאת חוסר זמן) ולכן החלטתי לרכוש ולהחזיק כאן את הרכב שלי כאן ולהנות בו בזמן החופשות שלי בארץ. אני מעוניין ברכב מהנה לנהיגה, זו דרישה שאיני מוכן להתפשר עליה! מעבר לכך אני מעוניין ברכב אמין וחזק שיספק הגנה טובה במקרים שלא נדע. וכמובן רכב מפנק בעל לא פחות מ4 מקומות ישיבה. הגעתי לארץ עד ה10/1, כלומר שעד התאריך הנ"ל אצטרך להגיע להחלטה ולביצוע הזמנת הרכב. מסיבות שלא תלויות בי כרגע אי…
הודעה אחרונה מאת ארנון, -
- 4 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
האם ידוע לכם צריכת הדלק ומה עדיף הטרג'ט 2000 בנזין ואו קרניבל 2700 דיזל (שניהם שנת 2001 ) תקציב של 70 עד 80 אלף ש"ח . תודה
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
- 2 תגובות
- 6 אלף צפיות
שלום רב, ברצוני לקבל מידע וחוות דעת על אפיקה שנת 2004 מנוע 2000 . במיוחד מבעלי הרכב . הנקודות החשובות לי לגבי האפיקה הן: - אמינות מכנית של הרכב - מחלות ידועות - עלויות אחזקה וטיפולים בחברה אשמח לקבל מידע לגבי הנקודות שהזכרתי מבעלי נסיון או מומחים ברכב.
הודעה אחרונה מאת Eli.1982,
-
מי מחובר 42 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 1,358 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- TheArcane
- Avia
- 3n
- D4K
- רועי5
- במבליק
- samg
- ניקו פ.
- ofer-1973
- אלייייייייייחחח
- fatboy1340
- איציק נ.