ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,582 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
ב 2006 יש את הסיווק צורה חדשה עם מנוע 1800 טיפטרוניק, ויש את ה-1600 טיפטרוניק ,רציתי לדעת מה צריכה ממוצעת של כל דגם.
הודעה אחרונה מאת Niv A, -
-
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
על גבי המנוע (במדבקה) מופיע המספר כך: **** ***0 XXX (אותיות לועזיות כלשהן) ואילו ברשיון כך: **** *** XXX (כלומר זהה לחלוטין למעט האפס בהתחלה) האם זה דורש תיקון ברשיון לפני השלמת העיסקה או שזה כשר?
הודעה אחרונה מאת sharper, -
רנו קליאו B
מאת מתן מילר- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
צהריים טובים ברצוני לרכוש רנו קליאו B , מודל 99 או 98 משהו בסגנון מס' חברים סיפרו לי אודות בעיה בגיר האוטומטי .. נשאלת השאלה , האם נכונה השמועה ? ו/או מאיזה ק"מ זה מתחיל , אם בכלל .. ואם אפשרי לטפל בבעיה זו תודה לכל הפונים ושנה טובה
הודעה אחרונה מאת GL-10, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום וברכה אחי הגדול כיום נוהג על סקודה אוקטביה 1.9 טורבו דיזל כיום עם שני קטנטנים טוען שהרכב צפוף ומציק,הוא מעוניין לעבור לרכב 7 מקומות הוא התחיל לחפש ולא ממש התלהב מהוואנים שקימים,ולכן פזל לכיוון הג'יפים אז ככה התקציב 65-80 אלף שקל. הוא צריך את הג'יפ בעיקר בגלל 7 מקומות אז פחות חשוב שיהיה טוב בשטח(זה לא אומר שהוא לא ירד בכלל לשטח) שנתון מעל 96 ידני חובה ודיזל,נושא האמינות מאד חשוב. אשמח לשמוע חוות דעת על ג'יפים. כמה העלויות יותר יקרות מרכב משפחתי?
הודעה אחרונה מאת orenmoran, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
טוב אז אנחנו מחפשים רכב קומפקטי, יד ראשונה או שניה יש תקציב של 60 אלף אוטומט, מעל שנת 2000 ורק אני אנהג עליה (חיילת 19) וההתלבטות היא בין 3 דגמים: סיאט איביזה טויוטה יאריס פג'ו 206 מכיוון שאני והמשפחה קשורים למכוניות כמו כלום, וגם לא מכירים יותר מדי אנשים שיכולים לייעץ משהו... אני מבקשת את העזרה שלכם(: אז הממ.. מה יותר מועדף? מה טווח המחירים של כל דגם? (שלא עבר טחינה על הכביש.) עוד דבר נוסף: ראיתי באחד החברות טרייד אין את הדבר הבא: פג'ו 206, 1400 סמ"ק, שנת 2004, יד ראשונה, עברה 70 אלף קילומטר ,היא של 5 דלתות. ב- 63 אלף. שווה ללכת לחברת השכרה עם הדבר הזה?, כי אין לנו על יותר מדי מי לסמוך. וחברה אמינה שקרובה לבית נשמעת לנו יותר נחמ…
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
-
- אחראי פורום
- 32 תגובות
- 7.5 אלף צפיות
שלום לכולם... המון זמן לא כתבתי כאן בקיצור יש לי קצת כסף מעבודות שאני עובד ועקב העובדה שאני פצוע רפואית אז אני גם ג'ובניק כרגע וכבר לא לוחם אני עושה יומיות והבסיס שלי הוא כ60 ק"מ מהבית. אני מחפש רכב פשוט מעפן שיוכל לעשות את הנסיעה הזאת כל יום מחדרה לנעורה זה יוצא 120 ק"מ ליום בלי שהכיס שלי ירגיש שהמשאבת דלק שואבת ממנו את כל התכולה. יש הצעות? רעיונות? כיוון? לא אכפת לי איך הרכב נראה. העיקר שיהיה במצב סביר שאני לא אתקע באיזור אום אל פחם בשעות ההזויות שאני יוצא מהבסיס (גם 10 וחצי בלילה לפעמים... ואני לא מחפש רחמים ) בקיצור, תודה מראש על כל המגיבים שיהיו אם יהיו
הודעה אחרונה מאת Matan g, -
-
- 1 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
אני צריך לקנות רכב מסחרי גדול ולא יודע מה להחליט, האופציות הן GMC SAVANA ו FORD אקונוליין טווח השנים שמאפשר לי תקציבי הוא: 1998-2002 מנסיונכם, מהו הרכב האמין בין שניהם? מהי עלות האחזקה מול התועלת? מהי רמת הקלקולים? איזה רכב מומלץ יותר? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת AssafO, -
-
- אחראי פורום
- 28 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
טוב אז לאחר שהבנתי איך עובד הפורום אני מקווה שאני לא יטעה הפעם. היום רכשתי את הרכב הראשון שלי מסוג סובארו אימפרזה 2004 קניתי אותו מחברת "ניו קופל" אבל יכול להיות שרימו אותי אז רציתי להתיעץ איתכפ האנשים שבאמת מבינים במכוניות (שלא כמוני) . מחיר המחירון של הרכב הוא 80,600 ש"ח ועשו לי עליו הנחה של 5% בלבד. האמת שלא התמקחתי יותר מידי על המחיר כי הוא הראה לי מחירון של לוי יצחק (האמת שזה היה במבט חטוף) אבל היום הגיעה לידיעתי שיש להוריד על רכב ליסינג בין 7%-17% .נכנסתי היום לאתר של לוי יצחק וחישבתי שם את עלות הרכב התוצאות היו: 1.אם הרכב נקנה "ליסינג תפעולי-חברה,עמותות אגודות שיתופיות למינהן-רכב צמוד לנהג יחיד" אז יש עליו כ 10% הנחה. 2.אם הרכב נקנה "בבעלות חברת ליסינג ת…
הודעה אחרונה מאת kolokito, -
-
- 14 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם לאחר שהרכב שלנו הושבת , אבא שלי מחפש רכב חדש. הקתציב לא גדול במיוחד - בין 60-ל80K ש"ח. אני חייב לציין שהרכב יהיה אצלו זמני לחצי שנה-שנה מקסימום עקב קניית רכב חדש. ישר חשבתי על פורד מונדיאו 2002, שהמחירים שלה לא גבוהים כלל , בין 50-60 אלף ש"ח. הרכב בפורום מאוד מומלץ, בעל התנהגות שלדה ומנוע מעולים וכ'ו. הבנתי שדגם 2002 הם מהראשונים שהגיעו לארץ. האם יש מחלות ילדות שאני צריך להזהר מהם? מבחינת אבזור - הבנתי שהמונדיאו מגיע כסטנדרט (!) עם קרוז-קונטרול, בקרת אקלים ומערכת אודיו מובנית, ודיפוני עץ (שלא ראיתי בדגמים של 2002 ) ראיתי בכמה תמונות בYAD2 שלא כל המונדיאו מגיעות עם מערכת מובנית, למה זה? הרי כולם הגיעו לכאן ברמת אבזור הגבוהה - GI…
הודעה אחרונה מאת avi333, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם... אני צריך ייעוץ לרכישת אוטו עד 15000 ש"ח בנתיים חשבתי על סיטרואן סקסו ופיאט פונטו איזה עוד המלצות תוכלו לתת לי על רכב שיהיה חסכוני אמין וביצועים סבירים למחיר?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם... אני צריך ייעוץ לרכישת אוטו עד 15000 ש"ח בנתיים חשבתי על סיטרואן סקסו ופיאט פונטו איזה עוד המלצות תוכלו לתת לי על רכב שיהיה חסכוני אמין וביצועים סבירים למחיר?
-
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מה דעתכם עליו בנסיעת שטח, נסיעה על הכביש, תיקונים וכו'.. תודה : )
הודעה אחרונה מאת ~VIPER~, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, שמי אבי, אני אזרח שמתגורר הן בארץ והן בחו"ל. כהרגלי קפצתי לביקור בארץ (אין כמו ישראל.) ובארוחה דיברתי עם קרוב משפחה לגבי יעוץ לקנית רכב חדש, הוא הפנה אותי לכאן ואני מקווה לקבל יעוץ מקצועי. אומנם אני חובב מוטוריקה אך לצערי אין לי אפשרות להנות בחו"ל מהכבישים ומהענף (מפאת חוסר זמן) ולכן החלטתי לרכוש ולהחזיק כאן את הרכב שלי כאן ולהנות בו בזמן החופשות שלי בארץ. אני מעוניין ברכב מהנה לנהיגה, זו דרישה שאיני מוכן להתפשר עליה! מעבר לכך אני מעוניין ברכב אמין וחזק שיספק הגנה טובה במקרים שלא נדע. וכמובן רכב מפנק בעל לא פחות מ4 מקומות ישיבה. הגעתי לארץ עד ה10/1, כלומר שעד התאריך הנ"ל אצטרך להגיע להחלטה ולביצוע הזמנת הרכב. מסיבות שלא תלויות בי כרגע אי…
-
- 3 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
מי יותר חסכוני בצריכת דלק?? סוזוקי סוויפט 1300 מודל 94 או מאזדה 121 מנוע 1300 \ 1400 שנת 94??? תודה
הודעה אחרונה מאת dorki, -
- 14 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
עד עכשיו חפשתי פביה דיזל. כרכב משומש למשפחה. אבל קשה מאוד למצוא כאלו, ואני בודק את האופציה של פביה בנזין. מישהו יודע איך האוטו הזה לאורך זמן? כמה בנזין הוא שותה? מה רמת האמינות שלו (במיוחד מול גרסת הדיזל שנחשבת למאוד אמינה)? ובכלל כל אינפורמציה מועילה שיש על האוטו הזה. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת user1000000, -
- 18 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
לכל אלה שהמתינו ל"צניחת" המחירים בינואר- צר לי לאכזב אתכם. ממקור ראשון מהימן: מחיר היאריס החדשה יופחת ב- 2000 ש"ח בלבד (בכדי להשאירה בקבוצת רישוי 2), ויעמוד על 113,995 במקום 115,995 ש"ח לפני אביזרים, צבע מטאלי ואגרת רישוי. נקווה ששאר היבואנים יפחיתו מחירים בנדיבות רבה יותר. בברכה עידן
הודעה אחרונה מאת 1NIV1, -
- 4 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
היי, למישהו יש הכרות עם audi a4 2001? אשמח לקבל ביקורת על הרכב.
הודעה אחרונה מאת n i r, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני מחפש לי רכב טוב ואני מאזור הצפון אבל בקרוב עוד כמה נוסע למרכז לחפש לי שם רכב כי שם יש מלא דגמים ומחירים ממש לוהטים ראיתי כמה באתרים... אז כל מי שיודע אני מבקש שיתן לי שם או כתובת של איזה מגרש למכוניות בבקשה
הודעה אחרונה מאת ran, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני עכשיו מוכר סקסו 1100 שנת 99 דגם ס אתם מכירים הלא מאובזרות אני רוצה לקנות 106 xs שנת 1996 יד רביעית 159000 מחירון 15500 והוא רוצה 14000 עכשיו הלכתי לראות את האוטו וראיתי כמה דברים 1. ההגה כוח די קשה מה זה יכול להיות? 2.יש בעיה במצוף של הדלק ושל השמן כמה יכול לעלות תיקון כאילו שניהם נמצאים למטה אבל נגיד בעמידה הדלק מתייצב 3.הצבע במקומות ספציפים קצת דהה והכנף הקידמית מצד ימין קצת בחוץ כמה יעלה תיקון של החלק הזה ובוא נגיד צביעה כללית של האוטו לצבע הקיים 4.אולי זה משהו אצלי בראש אבל נגיד אצלי הקלאץ די רך ואצלו הוא אמר שהוא החליף קלאץ לא מזמן והוא קשה כזה יכול להיות פשוט בגלל שאני רגיל למשהו אחר אז זה נראה לי מוזר זהו לבנתיים תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Herman, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום, לאחר שנתיים של כאבי ראש (וכיס),נמכרה בצער רב(או שלא) ה205 המהוללת. ברצוני לרכוש רכב שישרת חייל וסטודנט,כאשר הרכב יסע 3 פעמים בשבוע נסיעה של 100KM בכביש מהיר,ושאר הנסיעות יהיו בפקקים של ת"א. כמובן,עליו להיות ידני,חסכוני עד כמה שאפשר בתחזוקה ואמין.(לא יזיק גם שיראה טוב) התקציב הוא 32K-35K. חשבתי על כמה אופציות עד כה,אשמח אם תוכלו להשוות ולומר לי מה היתרונות של כל אחד מהרכבים הבאים ביחס לאחרים. פונטו ספייס[2001]- XTZ60. פיאסטה [2000-2001] דינמיק/1300. שרייד [99]-ישאר עודף לפיצוחים. ולנושא השני, בינואר תתבצע ירידת מחירים של הרכבים החדשים,מה שיגרור(תקנו אותי אם אני טועה) ירידה גם של המשומשות. כ"כ עם כל עיניין הרפורמה בקבוצות הרישוי,הבנתי…
הודעה אחרונה מאת 2fast4ever, -
-
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם וערב טוב! מכרנו את המאזדה שבוע שעבר כל כך מהר , ואנחנו ( אני ואבי ) מחפשים עכשיו אוטו מנהלים מפנק. חשבנו על כמה הצעות : אלרו - אבא שלי אוהב אמרקיות , אבל הבנתי שצריכת הדלק גבוה והשוק לא משהו בכלל. פאסאט - 1.8T , מנוע 2000 המליצו לי לא לגעת , ומצאנו כמה רכבים בתקציב שלנו , ולפי מה שקראתי בפורום יש להם בעיות עם הגיר וכן גם עם הטורבו . סיטרואן C5 - שנת 2003 מכיוון שקראתי בפורום שיש להם בעיות בשנים הקודמות של הרכב. אבא שלי מאוד מתלבט לגבי הסיטרואן , חבריו אומרים שלא לגעת בצרפתיות , הרבה בעיות וכ'ו . רציתי לדעת יותר על האיבזור של האוטו. רציתי לשמוע את חוות דעתכם חברים , מה אתם הכי ממליצים לנו. ד"א התקציב יכול לעלות קצת . בתוד…
הודעה אחרונה מאת TORNADO, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום אני כותב את ההודעתה הזאת לאחר שחיפשתי ומצאתי הרבה הודועות בנושא דיי דומה שאני כותב עליו . אני מתלבט על קניית רכב לחברתי - היא צריכה רכב בעל גיר אוטומט בלבד . אני מתלבט בין שרייד , סיריון , סוזוקי יורוסויפט , פולקסווגן פולו . התקציב הוא 25,000 ש"ח . לפי מה שאני יודע הפולו מבחינת בטיחות מעניקה את הבטיחות הטובה ביותר מבין הרכבים המוזכרים : יש לה שתי כריות אוויר , ABS , ונראה לי שהפח שלה יותר חזק . הפחד שלי הוא מהאמינות שלה מול המתחרות היפניות - בדגש אם יש בעיות בגיר האוטומט שלה ? אשמח אם תוכלו להרחיב את אופקי. אני יודע שחשוב מאוד המצב של הרכב המסוים שאני אבחר . בתודה מראש וסוף שבוע נעים לכל חברי הפורום .
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
שלום חברים שוב אני מטריד אותכם לגבי השווה בין שתי רכבים משפחתיים בנפח 1.6 סמ"ק תעלו בבקשה יתרונות מול חסרונות של שתי הרכבים האלו בדגש על אמינות, שירות, חלפים וטיפולים. נא להתייחס לדגמי 2005 - 2006. לתשובתכם אודה בברכה ארתור
הודעה אחרונה מאת Niv A, -
-
- 1 תגובות
- 759 צפיות
**תוכן ההודעה נמחק**
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שלום כולם! רציתי לדעת כמה פרטים על רכב מסוג מיצובישי קולט, אני מדבר על שנת 94 ספציפית דגם GLXi עם מנוע 1600 גיר ידני בלי סאנרוף(אם קיים גירסא עם בכלל). כמה כ"ס יש לרכב הזה? מה משקל הרכב? איזה מידת צמיגים אפשר להרכיב עליו? מהיא צריכת הדלק? האם הרכב מהנה לנהיגה או לא? מה לגבי אחיזה והתנהגות בכביש? בכללי, האוטו הזה מומלץ? רואה\לא רואה מוסך? תודה מראש, אוהד.
הודעה אחרונה מאת winer100, -
- 2 תגובות
- 940 צפיות
שלום לכולם, אני מעוניין ברכישת סובארו אימפרזה 2.0 ליטר משפחתית בהנעה כפולה (מודל 94). פרט לבדיקות המרכב, צמיגים, היגוי וחשמל, כיצד ניתן יהיה לבדוק את יכולות המנוע ומערכת ההנעה כאשר הרכב מונח על זוג גלילים אחד בלבד? האם זה מצריך בדיקה מיוחדת ויקרה מעבר לזו שדרושה לרכב בעל הנעה 2x4? האם ניתן לדלות מידע על מצב המנוע ללא שימוש בדינמומטר? בנוסף, על אילו דגשים יש לשים לב בקניית הרכב הנ"ל? אודה לכם על עזרתכם.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
כמו שהכותרת אומרת אני מחפש מכון לבדיקת רכב באזור חיפה שפתוח בשבת. תודה מראש לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת d23, -
- 1 תגובות
- 886 צפיות
שלום לכולם וסופ"ש טוב. ראיתי מודעה של פיג'ו 306 1.4 ידני, יד שניה, 107,000 קילומטרז, שנת 01. הרכב עצמו מהשכרה שהבעלים שלו רוצה 13 אלף מתחת למחירון שזה 19 אלף. השאלה שלי האם הירידת הערך והמחיר של הרכב מוצדק או אפשר להוריד עוד יותר? והאם תיקוני פחחות הם עסק יקר לישור-קו אחרי הקנייה? אבקש לציין שהמוכר אומר שהפגיעות פח הם מתאונה קטנה והמצב מכני בסדר גמור. בתודה מראש, תומי.
הודעה אחרונה מאת יבין, -
- 1 תגובות
- 901 צפיות
שלום רב, בדקתי מהם המחירים החדשים של הרכבים של קבוצה 2 : טויוטה קורולה : 114,000 פורד פקוס : 114,000 מאזדה 3 : 114,000 את המחירים העדכניים לקחתי מהאתר של דורנט (בחסות YNET ) ניתן לסכם זאת בכך שפעם ראשונה ששיטת קבוצות הרישוי באמת מועילה
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום רב! אנחנו מחפשים רכב עם 7 מקומות ישיבה. שמענו המלצות רבות לגבי הטויוטה פריויה. לגבי האמינות הגבוהה שלה ואי הצורך להגיע למוסך. בנוסף היא זולה יחסית לחברותיה באותה הקטגוריה.. אבל - שמעתי כמה דברים שליליים, אתחיל מהקל אל הקשה: 1) צריכת דלק גבוהה בין 5-8 ק"מ לליטר. יש אפשרות לאמת או לשלול? למישהו יש מידע? האם זה נחשב זללני לעומת מכוניות מאותה קטגוריה? 2) יש רכב ספציפי, מאוד מפתה מבחינת המצב הטוב והאמינות, אבל- משנת 93. האם יש בעיה עם שנה זו? שמעתי שהמנוע מחמם את תא הנוסעים. (וב - 94 זה שופר) האם יש בעל ניסיון? זה משמעותי? יש למכונית זו מזגן מפוצל. 3) ולשאלה ה"כבדה" ביותר מבחינתי - מישהו זרק לי, בלי שהוא זוכר מקור, שהוא שמע שיש בעיית בטיחות עם הפריויה. לא הצלח…
הודעה אחרונה מאת ULY, -
-
מי מחובר 42 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 1,358 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- TheArcane
- Avia
- 3n
- D4K
- רועי5
- במבליק
- samg
- ניקו פ.
- ofer-1973
- אלייייייייייחחח
- fatboy1340
- איציק נ.