ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,584 נושאים בפורום הזה
-
- 7 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
מעוניין לדעת האם יונדאי לנטרה שנת 98 אוטומטית זה רכב אמין? מה תצרוכת הדלק שלו? יש לו בעיות מסוימות?
הודעה אחרונה מאת pal, -
לגאסי או אפלאוז
מאת sc556-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 997 צפיות
שוב שלום לכולם וחג שמייח לפני שבוע ביקשתי את דעתכם על לגאסי 93 (תודה רבה על העצות לכולם) עכשיו,אני נמצא בדילמה קשה יותר מה עדיף ,לגאסי או אפלאוז שתיהן 93 אוטו',
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
האם הרכב הנ"ל שימושי טוב בגרירה,יש לו מחלות מיוחדות ?. ברור לי שהוא רוסי,אבל מדוע הוא כל כך זול ?. היום בדקתי אחד,היה רעש במנוע כמו מפגש שסתום עם בוכנה וקלאצ' רועד. בברכה דוד.
הודעה אחרונה מאת haimy, -
-
אני מחפש רכב לחבר שאוהב לפנות. חשוב שהרכב יהיה ידני ודי חזק. הוא מחפש את השילוב הטוב ביותר בין התנהגות לכוח במסגרת התקציב ( עד 50,000 ש"ח ). הצעות יתקבלו בברכה...
הודעה אחרונה מאת Arik TG, -
- 5 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
היי עשיתי חיפוש ולא מצאתי כלום. אני מחפש מידע על מקום בשם "אוטו נטו" היושב באזה"ת ראשון מערב. מישהו מכיר \ שמע \ התנסה? האם מדובר במקום אמין? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת renault5, -
- 4 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
נצא מנקודת הנחה שהחלטתי לקנות את הרכב הנ"ל בסכום של 11,500שקל (שנת 1994, יד רביעית, 185,000 ק"מ. מצבר, טימינג ומשאבת מים חדשים): א. מהי צריכת הדלק של רכב כזה? ב. דברים ספציפיים לרכב הזה שצריך לבדוק לפני הקנייה? ג. האם מומלץ-בגדול?
הודעה אחרונה מאת yoelbe, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
האם כרכב משפחתי לנסיעות עירוניות ובין עירוניות קצרות הוא עדיף על דיגמי ה- 1.6 הנפוצים? האם התחזוקה שלו יקרה יותר בהשוואה ל- 1.6? מה לגבי הסחירות שלו? תודה
הודעה אחרונה מאת FifthGear, -
-
- 1 תגובות
- 722 צפיות
שלום לכולם... הוריי רוצה לקנות אוט חדש בחנותו...אני עזור להוריי איזה לקנות אוטו..יש 3 אפשריות 1)פורד פוקוס מנוע 2000... 2)מזדה 3 מנוע 2000.. 3)טויוטה קורולה 1600... איזה כדי לקנות אוטו אחד מהם... אשמח לשמוע איזה הצעות שיש לכם... תודה רבה לכולם
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 1 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
הרכב שלי (רנו קנגו 2002) נקנה ע"י מימון מחברת "פמה" כשהיתרה לתשלום עד הסרת השעבוד היא 20,000. השאלות: א. האם יש פרוצדורה מוכרת למכירת הרכב הנ"ל לפני סיום החוב לפמה (למשל, הקונה ישלם ישירות לפמה את המחיר וכיו"ב)? ב. מה מחירו של רכב כזה ? מחיר מחירון של שנת 2002 הוא 56 אלף. ( כאמור, מודל 2002, 219000 ק"מ, יד 3, השכרה לשעבר).
הודעה אחרונה מאת oba3k, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
בוקר טוב, מעוניין בפרטים על ויטרה סידקס 1989 , מה ההבדל בינו לבין ויטרה רגילה? האם זה הדגם בלי ה4X4? כל פרט יתקבל בברכה בברכה, ישראל
הודעה אחרונה מאת drugstore, -
-
Uno Vs 106 שאלה 1 2
מאת master1234-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אני שואל בשבילי,אני יודע ששני הרכבים הם לא איזה פרארי,אני פשוט מתכוון לרכוש את אחת מהן,והמחיר אפילו 1000 שקל זה הרבה עכשיו בשבילי. והכי חשוב לי זה ביצועים(קו ישר 0-100 ההפרש גדול/לא), (השילדה עד כמה יותר טובה מבחינת ביצועים וכו')+מחיר(תחזוקה,דלק וכו') כעקרון אני מתכנן לרכוש אונו בגלל המחיר+התחזוקה הזולה+ביצועים סבירים. השאלה היא במה 106 טובה יותר מבחינת ביצועים והדברים שרשמתי מקודם,כי הפרש במחיר בהחלט יש.(לפחות במצב שלי כרגע) דרך אגב אני מדבר על שנת 94 (הזרקה בלבד) ולא דגם ספורט או משהו(הייתי לוקח בכיף פשוט אין לי את היכולת להחזיק עכשיו רכב ספורט ), לפי מה שאני יודע שתי הרכבים 1.4 ולאונו יש 70 כח סוס ול 106 רגילה 75,אבל הביצועים על הנייר הם א…
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
ערב\לילה טוב אני הייתי רוצה לדעת מה אתם חושבים על פיאט בראבו 1800 GT אני אגיד לכם את האמת לא שמעתי על האוטו הזה חוץ מפעם אחת במודעה למכירה האם הוא קיים בכלל (הוא אפילו לא מצויין במחירון לוי יצחק או בקארפוליו) אז אני מודה לכם מראש על התשובות רועי נ.ב.-עשיתי חיפוש והוא לא הניב שום תוצאות בגלל זה אני שואל
הודעה אחרונה מאת N.bentovim, -
דיהטסו סיריון
מאת dani505-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
בסקר שעשיתי מכונית זולה ואמינה אבל חדשה עולה בסביבות 80-90 אלף שונת 99 20 אלף קצת מוזר לא ???? מה דעתכם על הרכב ???
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
אני רוצה לקנות סבוארו DL שנת 90 רציתי לשאול האוטו הזה באמת חיסכוני בדלק ואמין כמו שאומרים כמעט כולם אומרים שאיתו לא רואים מוסך זה באמת ככה ? תודה מראשש
הודעה אחרונה מאת erez, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני מחפש רכב בשנתון סביבות 04 כרגע מפוקס על פוקוס,האם כדאי לחכות לירידה בינואר או לקנות עכשיו? בנוסף יש לכם המלצה על חברת ליסינג או השכרה אמינה שאפשר לרכוש ממנה רכב כזה? תודה אלכס
הודעה אחרונה מאת dani505, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הרכב צריך להיות בראש ובראשונה אמין, דהיינו תקלות צריכות להיות בו דבר נדיר. כמו כן עדיף שיהיה חסכוני מבחנית דלק וביטוח. בד בבד, רצוי מזגן אמין ואי בעיות התנעה. הרכב צריך גם לעשות נסיעות יומיות של כ-80 ק"מ בממוצע. האפשרויות שחשבתי הן: אפלאוז 92 ידנית סובארו די אל 88-90 ידנית פונטו 96 מנוע 1100 ידנית קורולה 92 ידנית ועוד המלצות מכם (רנו, פיאט, סיאט וכו)
הודעה אחרונה מאת yariv26, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הדרישות שלי הם: צריכת דלק - לא חשוב לי רכב אמין וחזק נפח מנוע 1.6-1.8 משנת 95 על איזה רכב אני ילך? אני בן 16.5 אני כבר מתחיל לילמוד ואני קונה את הרכב ליפני הרישיון(הרכב יהיה בנתיים אצל אמא שלי עד שאני יקבל רשיון..) תציעו לי סוגים של רכבים.. תודה יקיר
הודעה אחרונה מאת itamareiny, -
-
איזו מכונית הייתם מעדיפים?
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 13 תגובות
- 2 אלף צפיות
בתחילת השבוע המזל האיר לי פנים, ומצאתי טויוטה קורולה למכירה בסכום שאני יכול להרשות לעצמי (עם חריגה קטנה). הדגם המדובר יוצר בשנת 95 ובעל גיר ידני, המחירון 24 ועליו ביקשו 19 אלף. אני מעוניין לקחת את הרכב לבדיקה, וחוץ מזה לחפש תקלות בעצמי. אני מעוניין לשמוע מה כדאי לחפש ברכב, באילו מקומות ישנו בלאי מואץ. וכמובן אשמח גם להכוונה למכון בדיקה בטבריה או באיזור שלה. הרכב עבר כ-240 אלף קילומטרים ולא ידוע לי כמה בעלים היו לו.
הודעה אחרונה מאת sharper, -
- 7 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום, מדובר בניסן אלמרה 99 GLXA בבדיקה לאוטו נמצאו תקלות הבאות: תיקוני תאונה בחזית, סימני פגיעה קצה שילדה, סמני פגיעה - תיקון פח חזית מולחם, נזק פגושים וצבע, פגיעה מאחור, חלודה כמובן הכל מתוקן ואוטו נראה בסדר גמור מבחוץ וגם מבפנים. האם להתקרב לאוטו זה, אם כן כמה להוריד מהמחיר? תודה על תשובתכם...
הודעה אחרונה מאת bar72, -
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
בחיפושי אחרי לנטיס 2000 מנוע 1600 מצאתי רכב עם קילומטראז' 69K. הבעלים ציין בפני כי יש "בעיות של קורוזיה" ברכב (סיפר שהוא גר ליד הים והלחות גבוהה). עדיין לא לקחתי את הרכב לבדיקה ורציתי לדעת ממה צריך להיזהר כשיש בעיות קורוזיה? (אני יודע שזה מידע די כללי אבל בכל זאת...) תודה!
הודעה אחרונה מאת yariv26, -
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
בחיפושי אחר רכב ידני בטוח, רנו מאד בולטת בראש. הבנתי מכמה הערות שקרסו הוא יבואן די יקר. האם באמת כך? איך הוא בהשווה לצ'מפיון (נגיד קליאו מולו פולו/איביזה או מגאן מול גולף)? האם המוסכים לא של היבואן גם טובים? איך עלות הטיפולים אצלהם?
הודעה אחרונה מאת oba3k, -
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני מעונין לקנות טיוטה קורולה 2004 או הונדה סיויק 2004 אני מתלבט כי ההונדה יפה אבל אמרו לי שזזה בולע דלק , והטויוטה מכנית היא טובה אבל היא לא ממש יפה תוכלו ליעץ לי להגיד לי מה היתרונות של הרכבים והחסרונות תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
- 14 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שבוע טוב וחג חנוכה שמח! חשוב לי בעיקר נתוני צריכת הדלק שלה, עירוני בינעירוני ומשולב??? כ"ס? איך הגיר האוטומטי שלהן? כמה הילוכים יש בו? התנהגות כביש? וכ"ו.... בברכה, עידן.
הודעה אחרונה מאת idan10, -
במוו 318 IS 1 2
מאת IDAN M- 17 תגובות
- 4 אלף צפיות
אנשים אני מחפש במוו 318 IS קופה בין השנים 92-95 עכשיו רציתי לקבל פרטים על הרכב כגון אחזקה/חלפים/תצרוכת דלק- ביטוח של האוטו. טסט. הספק כ"ס... מחלות של הרכב מה לבדוק לפני קנייה... הרכב בכללי כדאי או לא? והשאלה הכמעט הכי חשובה האם הרכב הזה הולך מעל המחירון? האם בכל מצב כגון שנת 92 יד 6 200,000 קילומטר מחירון 23,000 בן אדם רוצה 35,000 זה הגיוני? הרכב אצלו דרך אגב 10 שנים!!! תודה לכל העוזרים!
הודעה אחרונה מאת fish, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
קרוב משפחה שלי רוצה לקנות מכונית חדשה מהסוכנות , מכונית משפחתית מנוע בנזין ,בעלת גיר ידני ורק ידני . הדבר היחידי שמענין אותו זה האמינות , הוא קונה כל פעם מכונית חדשה , מחזיק אותה +- 10 שנים(נסועה של 250,000 בערך) ומחליף . היתה לו עד עכשיו קורולה שנת 96 האוטו עשה 268K עם כמעט 0 תקלות(מצבר,בולמי זעזועים , תושבות,קלץ' וזהו...) ,מכר אותה לפני שבועיים . הא חשב לקנות עוד פעם קורולה שנת 2007 אך מפחד שהאמינות לא תהיה זהה , לא ידעתי מה לייעץ לו, גם אני שמעתי פה ושם אנשים שמספרים שהאמינות של הטיוטיות לא כמו שהיתה פעם וכולי , לא יודע עד כמה המידע נכון או לא לכן פניתי לעזרתכם . אנה עצו עצה , מה עליו לבחור בהתאם לדרישתו היחידה ?
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
-
המלצה לרכב עד 180K 1 2
מאת n i r-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 29 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אני צריך שתעזרו לי בהתלבטות ברכב משפחתי עד 180K: פאסאט החדשה (יד שנייה) סובארו B4 איזה רכב עדיף מביניהם שהרכב צריך להיות בעיקר אמין ולא שותה הרבה דלק ושיהיה מרווח. נ.ד.
הודעה אחרונה מאת Niv A, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2 אלף צפיות
בינואר? ובכמה אחוזים ולמה תודה!
הודעה אחרונה מאת sharper, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
הכותרת צריכה להיות,קנגו ,ברלינגו או מגאן. עקב צורך ברכב דיזל למשפחה,ההתלבטות היא בין רכב פרטי לטנדרון.מצאנו רנו קנגו שנת 2001 פרטית,ורנו מגאן שנת 2000 גם כן פרטית.הדבר החשוב ביותר הוא עלות אחזקה נמוכה.כשהרכב עומד לעבור כ-2500 ק"מ בחודש.מה מומלץ?
הודעה אחרונה מאת oren1001, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם ידידה טובה רוצה למכור את רכבה סוזוקי בלאנו GLX1600 מודל 98 רכב עם 65K ק"מ בלבד יד ראשונה שמור מאוד ובמצב מכני מעולה היא דורשת עליו כ 33K ש"ח השאלה שלי היא כביכול התקציב שלי הוא כ 40-45 אלף (חשבתי לרכוש פורד פוקוס) האם עלי להמשיך לחפש רכב במודל חדיש יותר או להתפשר על ה "מציאה" הזו ?
הודעה אחרונה מאת Opel Astra GSI, -
-
מי מחובר 47 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 1,549 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- amosbmw
- gadik6
- David32
- ilyaf
- ytulpan
- milser
- מלטבשי
- sperial
- chrono
- SlowRide
- פינדר
- itzik123