Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סובארו DL

גיא 18
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7146 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה לקנות סבוארו DL שנת 90 רציתי לשאול האוטו הזה באמת חיסכוני בדלק ואמין כמו שאומרים כמעט כולם אומרים שאיתו לא רואים מוסך זה באמת ככה ?

תודה מראשש

פורסם

אמינה מאוד אם טופלה כראוי. צריכת דלק עשויה להיות גבוהה, שוב תלוי ברמת התחזוקה.

העניין עם "לא רואה מוסך" לא מדויק. יש לה רגישות בציריות אשר דורשות החלפה לעיתים ובכלל מכונית בת 16 על מה שמשתמע מכך. נכון יותר לדבר על אמינות יחסית לרכבים אחרים משנה דומה.

פורסם

מנוע פשוט מאוד וקל לתחזוקה אבל ממש לא חסכוני בדלק, בטח לא בגיל הרכב המדובר. ברשותי הייתה 1800 אוטומטית שתוחזקה כראוי וצרכה ממוצע של 8 ק"מ לליטר

פורסם

אני מצטער להיות בוטה, אבל מאחר והיו לי שניים כאלה, אני יכול להגיד בשמחה, שזה הרכב הכי גרוע שנסעתי בו אי פעם, מכל הבחינות, בטיחות, מנוע, אין מה לדבר על התנהגות כמובן, כי אין, הכל משוחרר ומלא חופשים ברכב, צריכת דלק לא מוצדקת, הקסנטיה שלי היתה חסכונית יותר עם מנוע 2 ליטר.

מנוע חלש, ובכלל, ההרגשה בתוך הרכב היא זוועתית.

הנסיעה בו יותר.

אני ממליץ לך למרות שבארץ קיימת כת שסוגדת כל בוקר לרכב הנ"ל, לא להתקרב.

כנ"ל טנדר סובארו.

אם זה רכב ראשון שלך, אני לא ממליץ לקנות אחד כזה, הוא ישאיר לך רושם מוטעה על רכבים ואחר כך לא תרצה לנהוג יותר לעולם ותלך למסור את הרישיון שלך.

חבל.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

זה פשוט שטויות במיץ עגבניות .

הסובארו האלו מאוד מאוד אמינות, צריך רק לטפל בהם בזמן ולא להזניח יותר מידי.

יש את העיניין גם ממי קנית את הרכב

פרטי? מונית לשעבר? ממשלתי?

מהם צריך קצת להיזזהר ולבדוק היטיב לפני שקונים .

אבל בכללי רכב

מ ע ו ל ה

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם
אני רוצה לקנות סבוארו DL שנת 90 רציתי לשאול האוטו הזה באמת חיסכוני בדלק ואמין כמו שאומרים כמעט כולם אומרים שאיתו לא רואים מוסך זה באמת ככה ?

תודה מראשש

ביחס לאלטרנטיבות אחרות מאותו הגיל (מכוניות עם קרבורטור וגיר אוטומטי), צריכת הדלק נורמלית והטיפולים זולים מאוד. כמובן שאין מה להשוות מול רכבים מוזרקים, לכן ההשוואות ההזויות שהוצגו כאן קודם לכן אינן שוות התייחסות רצינית. כשמשווים חמור צריך להשוות אותו מול חמור אחר, לא סוס ולא פרה. נסה להשוות לצורך העניין צריכת דלק של DL מול 309 או BX - ואז תכניס דברים לפרופורציות ותראה שהשד אינו כזה נורא.

מספר מכונית מהסוג הזה עברו תחת ידי וחלקן גם היו בבעלותי. מניסיון, רכב מטופל ושמור יפגין צריכת דלק שפויה, נסיעה נעימה יחסית (לי היתה DL שהחלפתי לה רביעיית בולמי זעזועים והאוטו נסע פשוט מצויין והיה רך ונעים) ואורך חיים מופלג של כל המכלולים.

מניסיון עם DL ידנית - האוטו נוסע מ-ע-ו-ל-ה כל עוד מטופל היטב, מכוון היטב והקרבורטור נקי.

גם כאן הרבה מאוד מזניחים ולא בודקים בעיות לעומק, כמו למשל דיאפרגמת קידום הצתה שנוטה למות (וכבר מתה ב 99% מהמכוניות הנעות על הכביש) ואף אחד לא טורח להחליף או לשפץ. פשוט ממשיכים לנסוע עם כיוון הצתה לקוי שגורם לזלילת דלק !

הדבר שדורש תשומת לב הוא הגומיות לציריות. מאחר ואנשים מזניחים או קונים גומיות זולות - קיימת נטיה חריפה לקרעים של הגומיות ולבריחה של הגריז מהציריה. משם הדרך לשיפוץ\החלפה של ציריה קצרה מאוד.

קשה עד בלתי אפשרי (כמעט) להשיג אקסמפלרים במצב טוב. רובם זקוקים להשקעה, במיוחד בתחום בולמי הזעזועים והקפיצים שהתעייפו (עד כמה שזה נשמע מופרך והזוי, ה DL שהיתה לי היתה מגהצת פסי האטה בלי להניד עפעף - אבל היתה מצויידת ברביעיית בולמי שמן חדשים של KYB).

אם מצאת אקסמפלר שמור, לך על זה.

בעבר, אי שם בשנות ה-80, היתה לנו במשפחה גם 1800 (GLF אוטומטי, מודל 82) שהיתה גם מאוד חסכונית ביחס לשמועות. שוב, במכוניות עם קרבורטור הכל מתרכז סביב כמה דברים קטנים שדורשים התייחסות: קרבורטור, הצתה, כיוון שסתומים ומצבו הכללי של המנוע.

בהצלחה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...