Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7146 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתחילת השבוע המזל האיר לי פנים, ומצאתי טויוטה קורולה למכירה בסכום שאני יכול להרשות לעצמי (עם חריגה קטנה).

הדגם המדובר יוצר בשנת 95 ובעל גיר ידני, המחירון 24 ועליו ביקשו 19 אלף.

אני מעוניין לקחת את הרכב לבדיקה, וחוץ מזה לחפש תקלות בעצמי.

אני מעוניין לשמוע מה כדאי לחפש ברכב, באילו מקומות ישנו בלאי מואץ.

וכמובן אשמח גם להכוונה למכון בדיקה בטבריה או באיזור שלה.

הרכב עבר כ-240 אלף קילומטרים ולא ידוע לי כמה בעלים היו לו.

פורסם

אני לא יודע בקשר למחלות אבל בקשר למכון בדיקה בטבריה רובם נמצאים האיזור תעשייה בין התחנה המרכזית לבין הום סנטר.

כל עוד מפרקים שם 6 תימניות בלילה...המטרה מקדשת את האמצעים!
:roflmao:
פורסם

אל תקווה. רוב האנשים לא מודעים לזה. (וזה עסק יקר).

בדוק חלודות בחיבורים וגומיות.

צריכת שמן - שאל את הבעלים. יש שיטענו שגם קילו ל-1500 ק"מ זה סביר לרכב - נחכה נראה מה יגידו כאן המומחים. (זו הייתה הצריכה אצלי). אחרי הקנייה בדוק שמן כל 500 ק"מ.

בדוק שהמזגן תקין - הוא אמור להקפיא! לא פחות.

 

 

מה ז"א לא יודע בעלים קודמים? לא ראית רישיון רכב? בדוק שהרכב רשום על שם האדם שאתה רואה ולא סוחר! כמובן שלמס' הידיים הקודמות שכתוב ברישיון יש להוסיף 1 ולקבל את היד. דוג': בע' 01 => יד 2. (משהו שאנשים שחלשים בהבנת הנקרא הכי בסיסית נופלים בו).

 

אחלה אוטו בכללי.

 

אביעד. (בעלים לשעבר של קורולה ידנית)

פורסם

אני דיי מוכר עם הרכב, לדוד שלי יש קורולה שנת 95 אבל אוטומטית, הוא יד 00.

בעניין הידיים- אני מודע לעסק הזה.

בעלים קודמים לא ידוע כיוון שהרכב נמצא כרגע במגרש מכוניות, כנראה שמישהו קנה רכב ובחר לבצע טריד-אין.

לגבי המגרש שמעתי דעות לפה ולפה (הדעות מתיחסות ספציפית למגרש ולא באופן כללי).

לגבי הגומיות והחלודה זה לא חשבתי (זה משהו שייתי בודק ברכב אחר אבל לא טויוטה).

יש חיבורים מועדים לפורענות?שמעתי ממישהו שיש לו קורולה שכדאי גם לבדוק או פשוט להחליף את המפלג, הוא נוטה להישחק מבלאי דיי מהר?

פורסם

שמע לי טוב - אני מדבר כאן מהיגיון נטו.

 

הרכב הזה מאוד מבוקש. (שלי נמכר במחירון תוך שבוע למרות שהצבע היה דהוי [אגב - זו עוד מחלה - אם האוטו אדום או כחול-אפור בעיקר.])

 

אין שום סיבה שהוא יגיע לסוחר. מה עוד שהסוחר חייב להרוויח - אם הוא מוכר לך אותו ב-5 מתחת למחירון - בכמה הוא קנה אוטו? יותר מדי בזול.

 

חפש ידנית פרטית - לא תתחרט!

 

 

 

אביעד

פורסם

התקציב שלי כעקרון היה 15.

אבל תמורת טויטוה קורולה אני מוכן להוסיף ולגרד עוד 4 אלף (כמובן שלא כולל היישור קו).

גם אצלי העסק העלה נורת שאלה. לכן אני אקח את האוטו לבדיקה, כדי לראות שזה אמיתי ולא איזה סיפור מצוץ מהאצבע.

בנוגע לקניית רכב פרטי- אם היה לי עוד 10 אלף ולא 4 אלף הייתי מחפש, אבל אין לי.

אם אחרי הבדיקה המכנית יגידו לי להתרחק מהאוטו, אני אגיד תודה רבה ואמשיך הלאה, אם בבדיקה יגידו שהרכב בסדר, אני לא רואה שום פגם למה לא לקנות אותו.

פורסם

ממליץ לך לחסוך את הדלק עד לטבריה.

הקורולה מכונית מאוד מבוקשת שנמכרת ללא בעיה במחירון מבלי אפילו לפרסם בעיתון (אנחנו מכרנו את שלנו תוך שבועיים רק עם שלט על הרכב).

עשית בחירה נכונה שאתה הולך על הגרסא הידנית, היא חזקה באופן משמעותי מהגיר האוטומט הדיי עצל אך אמין בצורה מדהימה.

אם אין לך מספיק כסף לקורולה אז אני ממליץ לך 2 אופציות:

1. לקחת הלוואה, המחירון נראה לי גבוה כמעט בעשיריה מהתקציב שלך, עדיף לשלם מחירון על רכב מטופל מאשר פחות מהמחירון לרכב שעבר התעללות.

2. לחפש סובארו גרנד ליאונה (או אימפרזה דור ראשון בשמה השני) שתהיה תחליף מצויין לקורולה ותיפול ממנה רק בסעיף הכ"ס (ומכיוון שאין לאימפרזה סמל של טויוטה מקדימה אז המחירון שלה נמוך משמעותית מהקורולה למרות שסה"כ הרכבים פחות או יותר אותו דבר). ד"א, הסובארו גם נמכרה עם גיר ידני (לאיציק הייתה אחת) ונראה לי שיהיה לך הרבה יותר קל למצוא סובארו ידנית מאשר קורולה ידנית.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

מסכים עם דברי קודמי (אלעד?), למעט:

 

1. כמה שזה הזוי - גם האימפרזה יקרה מאוד אפילו כמו קורולה. שונא ת'רכב הזה אישית.

2. תבדוק שאתה בוחר מכון שהמוכר לא מכיר.

 

בעצם, עזוב מה אמרתי. אל תקנה מסוחר. חצי מהם רמאים - וזו סיבה מספיק טובה לא לקנות מהם.

 

 

אביעד

פורסם

את הדלק עד לטבריה הייתי חוסך אם לא הייתי גר בה (טעות שלי שלא ציינתי שאני משם).

העניין הוא שהתקציב שלי הוא כבר כולל הלוואה.

את הרכב אנחנו (אני ואמא שלי) מעוניינים לקנות-אמא לעבודה- אני כנהג של אמא וגם למכללה.

חצי תקציב ממנה, חצי תקציב ממני.

אני באמת חושב שהרכב הוא במצב טוב (כשהתקשרתי לשאול עליה פרטים, עוד לפני שהספקתי להגיד "הלו" אמרו שיכולים לעשות הנחה על הרכב שאני רוצה, אם אני אעשה טרייד אין-בכל אופן אני מקווה שזה מה שקרה עם הרכב).

רב הרכבים אצל הסוחר, לא ישנים יותר משנת 99-98.

יש קומץ כמו הטויטה- כנראה רכבים מטרייד אין.

לפי מה ששמעתי, בעל העסק יודע להתמקח ובדר"כ משכנע את מי שבא אליו כי הרכב לא שווה הרבה.

שכחתי להגיד שהיום קפצתי למגרש לראות את הטויטה, ואמרו שהיא בצביעה בגלל גג דהוי (היא אכן בצבע כחול כהה).

הצביעה שווה לפחות 2000 שקל (אם לא יותר).

והמחיר שהציעו לי עליה היה לפני שהיא נצבעה. אם כשאני אחזור ביום ראשון-שני יגידו לי שהמחיר עלה ל22 או 23 אלף אני לא חושב שנוכל להרשות לעצמנו, כי זאת חריגה דיי גדולה מהתקציב שלנו.

אבל לטוב ולרע, יש לי תוכנית חלופית- לבקש מדוד שלי את הטויטה שלו, הוא אמר שהוא לא נסע עליה כבר יותר מחצי שנה כי יש לו רכב מהעבודה.

אז אם לא ילך, עוברים לתוכנית ב'.

ובקשר לסובארו, מאוד נדיר לראות אחת שמורה בטבריה או באינטרנט.

פורסם

בסופו של דבר, צדקתם רבותיי.

למזלי (ולצערו של ידי טוב שלי), אני אפילו לא שילמתי על בדיקה כדי להבין שמשם לא כדאי לקנות.

ידיד שלי היה מעוניין בפיג'ו 306 שנת 99 שהייתה במגרש.

המוכר הפציר שהיא במצב מצויין למרות שהייתה שייכת להשכרה.

הבחור לקח את האוטו לבדיקה ושם גילה כי יש סדק במנוע (בבלוק רו בראש אני לא יודע).

ואני כתוצאה מתקרית זו, החלטתי לחכות לזמנים יפים יותר- או עד שדוד שלי יביא לי את האוטו שלו.

פורסם

גם אם הרכב עומד במגרש לא נראה לי הגיוני שלא ניתן לאתר בעלים קודמים או לפחות את הבן אדם האחרון שהחזיק ברכב לפי הרשיון? חשבתי שמנפיקים לסוחר רשיון זמני רק כשהרכב היה מליסינג... הוא מן הסתם לא יעשה העברת בעלות אל עצמו להוסיף עוד יד?

פולו 75 כ"ס החדשה 2001 אוטו' 8)

אוסטין מטרו 1.3 מודל 89' וממשיכה לנוע (קדימה, אחורה, לצדדים ומעלה-מטה) נמכרה לרש"פ

×
×
  • תוכן חדש...