ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,582 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
כמה שאלות בברשותכם שלא מצאתי להם מענה בחיפוש: [הרכב שאני מחפש הוא מהשנתונים 97-98] 1. יש הרבה דגמים - מה ההבדלים בגדול והאם יש אחד מומלץ - אני מתלבט בין 2000 ל 2200 סמ"ק 2. האם יש שנתון שבו היה שינוי מהותי ברכב? 3. על מה להקפיד בבדיקת הרכב - היינו, מה הם הבעיות החוזרות בדגם/שנתון הנ"ל 4. האם הרכב שומר על מחירו 5. [שאלה שלא קשורה לדגם עצמו - מתי בדיוק מתעדכן ב YNET מחירון לוי יצחק לחודש ינואר? באיזה תאריך בדיוק?] תודה
הודעה אחרונה מאת baba2000, -
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, לאבי B4 מודל 2004 כרכב חברה אותו הוא אמור להחליף באפריל 2007. האופציות מוגבלות והן עומדות על B4 מחודשת או מונדיאו. הזמנת הרכב נדרשת להתבצע עד סוף החודש. שאלתי היא מה ידוע על המונדיאו החדשה והאם היא אמורה להגיע ארצה עד אפריל?
הודעה אחרונה מאת LEGACY 1.8, -
מה עדיף?
מאת ג'וני הגנן- 1 תגובות
- 915 צפיות
מה עדיף לי לקנות? פולסוואגן פאסאט, שנת 2000, טורבו דיזל (1900 מנוע) אוטומט' 170,000 קילומטראג'. יד שניה + טסט. כחול כהה יפה, נראה גם במצב מצויין. ב45000 ש"ח או פולסוואגן פאסאט שנת 2002, נפח מנוע 2300 עם משהו בשם V5 (אשמח לדעת מה זה) טיפטרוניק, לא יודע איזה יד (לא אני דיברת עם המוכר) 80,000 קילומטראג', אותה לא ראיתי אבל היא גם אמורה להיות במצב מצויין לפי התיאורים. ב 88,000 ש"ח - שזה מעל למה שתכננתי להשקיע אך אם שווה אז אולי בכל זאת...
הודעה אחרונה מאת ארנון, -
- 1 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם ... פעם ראשונה שלי פה. אני כבר לא מעט זמן מחפש רכב ונדמה לי שמצאתי. מחר בבוקר נושאים לבדיקה. פיג'ו 306, 1.8 אוטומטית (הגיר הישן), מודל 96. כ 130K קילומטר .... בגדול אני יודע שממליצים על ה1.4/1.6 אבל לצערי לא מצאתי שמורות עם קילומטרג' נמוך (13K לשנה) אז נסתפק הזאת. על מה לשים דגש בבקידה, על מה לא להתפשר ? מחלות ידועות שצריך לוודא שלא תפסנו ? ממש ממש אודה לכל תשובה מהירה. את הפורום הזה גיליתי לפני כמה דקות וכבר למדתי ראה לי יותר מדי ... מקווה להצטרף.
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני לוקח לבדיקה בשבוע הקרוב גולף 97 אוטומט 1.6, ויש לי כמה שאלות: 1) האם זה אוטו מנוע שנמכר גם בגולף דור 4? האם צפוי להיות מחסור בחלקים באוטו הזה? 2) הבעלים אומר שהוא הוציא לפני חצי שנה 7000 שקל לשיפוץ התיבה האוטומטית - האם מבחינתי זה חיסרון או יתרון? כלומר האם שיפוץ התיבה אומר (ברמת העיקרון בלבד ) שהיא צפויה להחזיק עוד זמן רב? 3) הבעלים ניתק כרית אוויר בצד הנוסע, לדבריו במוסך מורשה, האם ניתן לחברה בקלות (ובזול) לחברה מחדש? קראתי בפורום בעבר שירשור המטיל בספק איכות כרית אוויר אחרי 10 שנים, האם ניתן "לרענן" את כריות האוויר באיזשהי צורה? 4) מלבד החלונות הנופלים, יש עוד פגם סידרתי בדגם? 5) צריכת דלק ממוצעת? 6) יש למישהו מושג מה רמת הבטיחות של האוטו? האוטו מגיע ע…
הודעה אחרונה מאת BURZUM, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אוקי אז ככה.. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959&postcount=11 התקציב הוא בסביבות ה60-70 אלף.. אפשר למתוח קצת הדרישות מהרכב לפי הסדר שהכי חשוב לי: חייב להיות אוטמאט עם עדיפות לטיפטרוניק מהנה לנהיגה!!!..ביצועים, אחיזה, היגוי, כוח (אבל לא יותר מידי) ובכלל ההרגשה , אני מאוד אוהב לנהוג לא יורד משנת 2000 מנוע לא גדול מ2000 ליטר שיהיה יפה רכב ספורטיבי ובכל השאר אני מוכן להתפשר.. אם תזכירו לי עוד דברים ששחכתי עכשיו אני יוסיף לרשימה... תודה!
הודעה אחרונה מאת mmm, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
טוב אז ככה, חיפשתי המון בפורום ואני רואה המון תגובות על פג'ו 106, אבל כולם מדברים על הראלי או על ה-XSI, מצאתי 106 מודל 97 עם 120,000ק"מ שנראית במצב טוב, אבל היא XS ואני לא יודע שום דבר על הדגם הזה, אני לא ממש צריך מכונית ראלי או משהו כזה, סתם רכב חסכוני לנסיעה עירונית, באופן כללי ה-XS הוא בסדר? תודה רבה, רמי
הודעה אחרונה מאת אורן, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
בfaq באתר שלהם רשום שמידע ימסר רק לבעל הרכב [עם הצגת תעודת זהות במשרדי הרישוי בלבד או לעו"ד לצורך תביעה משפטית או לחברות הביטוח בשאילתות] אז איך בכל זאת אפשר לקבל מידע לפני שמגיעים לדואר להעברת בעלות (ורצוי גם, לפני בדיקה יקרה במכון)?
הודעה אחרונה מאת BURZUM, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 23 תגובות
- 3 אלף צפיות
אז ככה. אמנם אני מרגיש מעט מאוים מכל הידע שרץ פה, אבל זה כנראה אומר שהגעתי למקום הנכון.. אני מחפש רכב בעלות מקסימלית של 20,000, עם עדיפות לקצת פחות שישאר משהו לביטוחים. מבחינת הצרכים: הרכב אמור לטחון עליות (בית-אורן למי שמכיר) על בסיס יומי, אז שלא ישבוק באחד הסיבובים בדרך לאוניברסיטת חיפה. פעמיים, שלוש בשבוע נסיעות חיפה-נתניה אז שצריכת הדלק תהיה בהתאם. פחות משנה לי אוטומט או ידני, אבל יש גם את האישה שאמורה לנהוג בו ונושא ההילוכים קצת מדאיג, אבל אפשר להתגבר עליו. רצוי שנתון 96 ומעלה, כך שבעוד שנתיים בערך אוכל למכור במחיר סביר. תחזוקה לא בשמיים, אחרת הייתי מתפתה ללכת על רובר (מה שעדיין לא ירד מהפרק..) חשבתי בעיקר על יונדאי אקסנט. יכולה לדעתכם להתאים לצרכי…
הודעה אחרונה מאת bar72, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום. אני סטודנט שמחפש מכונית בעיקר לנסיעות בינעירוניות וכמעט ולא מעניין אותי כלום מלבד מחיר המכונית וצריכת הדלק. כמובן שאני מדבר על משתלם ולא על הזול ביותר, כלומר מאיפה אתם [כל אחד מכם] הייתם אומרים "או, זו המכונית הזולה ביותר שאני הייתי קונה" בהתחשב בנ"ל. כשמדובר על מחיר, זה ללא הסתייגויות, כלומר יד שניה ומטה מתקבל כמובן. מקווה שהבהרתי את עצמי עם הניסוח "המעניין" הזה. תודה רבה לכל העונים. וגם לאלו שלא עונים.
הודעה אחרונה מאת ashkenazone, -
-
- 11 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
יותר מעניין יותר עסק מאשר בן אדם פרטי. מה התנאים לליסינג?נגיד לקנות 6 רכבים מסחריים. כמה מימון מקבלים בקנייה בליסינג ואיזה תנאים? מישהו יכול לענות מניסיון עבר?
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
ערב טוב לכולם! מצטער שאני משגע אתכם, אבל ידידה שלי משגעת אותי אז בגלל זה אני שוב זקוק לעזרה! ידידה שלי מתלבטת בין הC3 לבין היאריס! אני בע"ה הולך להיות אוטוטו בעל יאריס והמלצתי לה בחום גם ללכת עליה אבל בכל זאת כדיי שהיא תיהיה שקטה ובטוחה בקנייה שלה היינו רוצים להתייעץ איתכם בנוגע לשתי הרכבים הללו! אשמח אם תמנו חסרונות, יתרונות של כל אחת מהן. אז מי יותר עדיפה ולמה? בברכה והמשך חג שמח ונעים! עידן בשור.
הודעה אחרונה מאת 106RallyeBoy, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מעוניין לרכוש פיאט משנת 95 עד 99 אך לא יודע איזה נפח כדאי??? 1100 אוו 1300... http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959&postcount=11 גם בצריכת הדלק וגם באמינות!!.... http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959&postcount=11 האם יש עוד רכב שיענה על הדירישות ? אמינות צריכת דלק נמוכה משנת 95 עד 99.... http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959&postcount=11 לא פחות.. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959&postcount=11 עד 15 אלף שקל!! פלוס מינוס!!
הודעה אחרונה מאת alfa_draco, -
-
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם: 1. אני מעוניין לקנות הונדה סיוויק שנת 96 מנוע 1400 גיר רגיל: עכשיו השאלה היא האם האוטו סוחב כי בכל זאת מנוע 1400 לאוטו גדול כזה יחסית זה לא משפיע על הסחיבה שלו? 2. כמו כן גם מאזדה לאנטיס מנוע 1800 גיר רגיל שנת 97: האוטו הזה יחסית מהיר לא? בכל זאת מנוע 1800... מהי תצרוכת הדלק? ( גורם חשוב ברכישה) 3. סובארו אימפרזה שנת 94 גיר רגיל מנוע 1600: אמינות מאוד אבל בכל זאת רק שנת 94 ופחות יפה מהשניות. אז מה אתם אומרים: התקציב שלי הוא עד 25K על מה אלך? אני אישית מעדיף את ההונדה אבל מפחיד אותי המנוע הקטן כי בכל זאת אני רוצה שהואטו יסחב. מצד שני מאזדה בולעת דלק ומצד שלישי הסובארו הם ישנות מדי. מה אתם אומרים??? ומי שיודע את תצרוכת הדלק שלהם שיגיד. תוד…
הודעה אחרונה מאת asafdSTi, -
רכב עד 80K
מאת SCRATCH-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום ! אני מעוניין להחליף את הפונטו המקרטעת שלי ברכב קצת יותר ספורטיבי , אבל בשל אילוצים של העבודה (שבה אני נאלץ לשים חבילות וקרטונים ברכב) נפסלות כל האופציות הספורטיביות באמת כמו אאודי TT והמיאטה . נישאר לי להסתפק רק ברכב עלק ספורטיבי ... שגם זה משהו . התקציב הוא עד 80,000 הרכב צריך להיות עם 4/5 דלתות , גיר רגיל . כמעט וקניתי אלפא 147 לא מזמן אבל בעקבות סיפורים רבים על המכונאים הישראלים שלא יודעים לטפל באלפות ועל כמה שקשה למכור אותן החלטתי בצער רב לרדת מהעניין . רעיונות יתקבלו בברכה .
הודעה אחרונה מאת =DJ Shadow=, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
(בעקבות השרשור על הסברבן): הסכום העומד לרשותי הוא כ-.12,000. אני לא מעוניין בפרייבט אלא רק במיניואן. נודע לי על ה GMC ספארי והשברולט אסטרו כרכבים מתאימים (במחיר הזה משנתון 93-4-5, תלוי ב"יד"). אשמח לקבל עליהן נתונים (אמינות, צריכת דלק וכיו"ב).
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
עזרה בבקשה...
מאת relish-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 709 צפיות
שלום לכולם, מחר אני אמור ללכת לבדוק רכב לקראת קניה, ובמקרה מצאתי את הפורום (כל הכבוד!). מדובר ברנו קליאו B 2003 ידנית 1500 סמ"ק דיזל. הייתי מעוניין לקבל המלצה למכון בדיקה באזור פ"ת-ראש העין. כמו"כ אם יש דברים שחשוב לדעת על הרכב הספציפי הזה... תודה רבה לעוזרים
-
קודם כל שלום לכולם יש לי 8000-10000 ש"ח איזה רכב כדאי לי לקנות? שהוא גם חסכוני בדלק ולא רואה הרבה מוסכים על מה אתך ממליצים ? (על איזה סוג רכב ועל איזה שנתון) תודה מראש לעוזרים
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 967 צפיות
http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=31405&Geo יש לי אפשרות לקנות אחד שמוווור . אבל כמה? אין אותו בלוי יצחק.
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני מחפש לקנות רכב חדש לנג חדש. התקציב הוא עד 30K ואני מחפש רכב בסגנון אופל טיגרה ורכבים בסגנון ספורטיבי. מי שיכול לתת הצעות לרכבים ספורטיבים וטובים עד המחיר הזה אני יודה לו. תודה.
-
קרייזלר pt קרוזר
מאת fox2-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום אחי מעוניין לרכוש את הרכב הזה שנת 2006/7 ורציתי לברר פרטים בכמה נושאים: אמינות צריכת דלק מחירי חלקים סחירות תודה לעונים
-
סקודה דיזל 1 2
מאת user1000000-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 3 אלף צפיות
נהגי המוניות שכנעו אותי שסקודה זה אחלה אוטו. אני נוסע 30k בשנה ודיזל נראה לי מתאים. 1 האם זה רכב מתאים למשפחה? 2 יש כל מיני דגמים. אילו נחשבים למוצלחים יותר? 3מישהו מכיר סיבה טובה למה לא / למה כן - לקנות סקודה? 4אם התקציב הוא כ- 80k מה אפשר להשיג? 5 אוקטביה או פאביה?
הודעה אחרונה מאת favorite 1, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
פיג'ו 306 ידנית 1.6XR שנת 1994 - אבל: יד ראשונה; קילומטראז' נמוך (140 אלף); ספר טיפולים במוסך מהשורה הראשונה; בבעלות אדם מבוגר. הרכב, שייך לקרוב משפחה, נגנב. לפי לוי יצחק, אליו מפנה חברת הביטוח, שווי המכונית 14,500 שקל ו"מאחר שמדובר ברכב ישן אין תוספת עבור יד ראשונה ו/או קילומטראז' נמוך..." כמה אחוזים מעל המחירון הייתם מוכנים לשלם עבור מכונית כזאת (עדיפה תשובה של מי שמכיר או עבר מקרה דומה).
הודעה אחרונה מאת aa123, -
-
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שנת 94 והדגם שציינתי הוא הזרקה? ואיך הרכב בכללי?אמינות,ביצועים,תקלות ספציפיות,דלק,תחזוקה,עלות הטיפולים+תיקונים. שמתי לב שיש לו הרבה כח יחסית ל 1500 ויש גם כאלה ששמים לו מנוע 1700 (WTF) כמה כח סוס יש לגירסת ה 1500 וה 1700? ואיך הוא מבחינת דלק?טוחן?או שבסדר?(למי שיש ניסיון עם הרכב בבקשה לרשום כמה דלק הוא שותה) תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת DOHC, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
איזה רכב מומלץ לקנות ב40K שלא תהייה פחות מ2002. אני לא מחפש משהו גרמני אבל רוצה משהו יפה וטוב ומשלם 40K ישר בידיים בלי שקים ובלי תשלומים תשלום אחד. וזה בטח יוריד את המחירון וגם ב2007 כל המחירים ירדו 10%
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
אני וכמה חברים שוקלים רכישה של מספר משאיות 6X6 מעודפי הצבא האמריקאי לצורכי עבודה (נא לא לבקש פירוט מי מה ומו, זה ארוך ומשעמם). אני מנסה לאסוף מידע ממי שיצא לו לעבוד על המשאיות הצה"ליות אי פעם, אני לא בטוח איזה מנועים הגיעו לארץ ויודע שקיימים מספר סוגים בשירות הצבא האמריקאי מתוצרת מספר מפעלים כולל GM וג'יפ, טורבו דיזל 6 טורי וגם מנוע שנקרא All-fuel שלמיטב הבנתי אמור לעבוד על כל סוג שהוא של דלק. כל מידע בנושא ייתקבל בברכה, בין אם לגבי חלקים שנוטים להתקלקל יותר או פחות מכל סוג שהוא מנועים שכדאי לבדוק לעומק, תיבות העברה, מערכות הגה או בקיצור כל פיסת מידע. תודה מראש! מוטי
הודעה אחרונה מאת ALX, -
-
פיאט אנו 70
מאת dani505- 1 תגובות
- 741 צפיות
היי אפשר לקבל קצת עצות מה לבדוק איזה מחלות יש לרכב אונו 70 94 הזרקה 1400 סמ"ק
הודעה אחרונה מאת tkl, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הכותרת אכן מוזרה, אזי ארחיב: לפני כשנתיים קניתי יודאי גטס 2005 (1350, מהשכרה, כיום עם 70K קילומטר) כמעט חדשה. אניסטודנט שגר ועובד במרכז ולומד בירושלים- ואת האמת אני קצת מאוכזב- גם צריכת דלק של 1:10 וגם לא מאד סוחבת בעליות לבירה. אבל לא חשבתי למכור, עד שחברי הטוב הודיע שעקב נסיעה, הוא מוכר את איביזה סיניו שלו משנת 2001- שיצא לי להכיר קצת, ובימים האחרונים גם נסעתי עליה לא מעט- ואכן הביצועים שלה ברמה אחרת לחלוטין. מחיר הגטס כיום הוא באיזור ה- 50K והסיניו כ- 40K (עשתה כ- 100K קילומטר). מצד אחד- נוחות נסיעה בסיניו, הסחיבה בעליות, והיא באמת יפה, הוצאות דלק נמוכות יותר(?) מצד שני - הגטס חדשה יחסית --> ללא בעיות כלל, ובסה"כ היא רכב נחמד. דעתכם אני ממש מתלבט…
הודעה אחרונה מאת valiano, -
- 7 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
מעוניין לדעת האם יונדאי לנטרה שנת 98 אוטומטית זה רכב אמין? מה תצרוכת הדלק שלו? יש לו בעיות מסוימות?
הודעה אחרונה מאת pal, -
לגאסי או אפלאוז
מאת sc556-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 997 צפיות
שוב שלום לכולם וחג שמייח לפני שבוע ביקשתי את דעתכם על לגאסי 93 (תודה רבה על העצות לכולם) עכשיו,אני נמצא בדילמה קשה יותר מה עדיף ,לגאסי או אפלאוז שתיהן 93 אוטו',
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
מי מחובר 40 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 1,327 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- IsraCar
- AmitGo
- רכוב כעומד
- NickName1
- avizaz
- נהג חדש תקציב קטן
- גולדן191
- hans
- WideFocus
- pooh-bear
- yovel673
- BoazB11