Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיג'ו 306, 1800 XR, אוטומט בדרך לבדיקה ...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7126 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ...

פעם ראשונה שלי פה.

אני כבר לא מעט זמן מחפש רכב ונדמה לי שמצאתי. מחר בבוקר נושאים לבדיקה.

פיג'ו 306, 1.8 אוטומטית (הגיר הישן), מודל 96.

כ 130K קילומטר ....

בגדול אני יודע שממליצים על ה1.4/1.6 אבל לצערי לא מצאתי שמורות עם קילומטרג' נמוך (13K לשנה) אז נסתפק הזאת.

על מה לשים דגש בבקידה, על מה לא להתפשר ?

מחלות ידועות שצריך לוודא שלא תפסנו ?

ממש ממש אודה לכל תשובה מהירה. את הפורום הזה גיליתי לפני כמה דקות וכבר למדתי ראה לי יותר מדי ...

מקווה להצטרף.

פורסם

סימני חלודה על המרזב שמעל הדלתות, בשני הצדדים. פתח את הדלת הקדמית והאחורית, הורד את הגומייה שמולבשת על המרזב, וחפש סימני חלודה\ריקבון.

מפלס שמן גיר - יש לבדוק כשהמנוע פועל, אחרי נסיעה קצרה. צריך להיות בגובה תקין, בצבע אדום. אם חום ו\או ריח שרוף - סימן מחשיד.

לבצע נסיעת מבחן עם המכונית. אחרי שהמנוע הגיע לטמפ. עבודה (מעל 80 מעלות) בתאוצה איטית מאוד, ללא עומס, התיבה צריכה להחליף משני לשלישי בסביבות 43 קמ"ש (+/- 1) - אם שונה מהותית (למשל החלפה באיזור 50 קמ"ש) זה מחשיד. ההחלפות צריכות להתבצע ללא רעש (חריקות) וללא החלקה בין ניתוק הילוך אחד לשילוב הבא אחריו (מתבטא בעלייה רגעית בסל"ד).

מערכת קירור - יש לבדוק כשהמנוע קר, כדי להימנע מכוויה. צריך להיות נוזל קירור יעודי ולא מי ברז (למרות שלעין בלתי מיומנת קשה להבחין ב "מים+צבע מאכל ירוק" הזבלי שמוכרים בתחנות דלק). לא צריכים להיות משקעים חשודים צפים על הנוזל.

כשהמנוע פועל, מד החום לא אמור לעבור את ה 90 בשום מצב. אם עולה ל 91, אמור לרדת מייד עם הפעלת מניפת הקירור.

מנוע - צריך לעבוד יציב בסל"ד סרק. המנוע לא צריך להתקף רעידות כל כמה שניות. מחוג הסל"ד צריך להיות יציב ולא לרקוד.

כפתורי שליטה על מערכת האוורור - חימום צריך לעבוד. אם לא, סימן שנטרלו את רדיאטור החימום הפנימי. תיקון עולה ~1500 ש"ח. ווסת השליטה על עוצמת המאוורר בטח מקולקל - לפעמים עובד ולפעמים לא. תקלה ידועה.

נורת כ"א - אדומה, על ההגה בחלקו התחתון. אמורה להידלק למספר שניות בעת ההתנעה, ואז לכבות. אם לא עושה זאת, לבדוק טוב טוב שלא נוטרלה בעבר עקב תאונה.

נורת ABS - צהובה, בלוח המחוונים. כנ"ל, צריכה להידלק בעת ההתנעה ולכבות לאחר מספר שניות. כך גם נורת תקלה במנוע (שתיהן צהובות, וסמוכות זו לזו בלוח המחוונים).

רצועת תזמון - חובה להקפיד על החלפה במועד שנקבע ע"י היצרן.

• תוכן חדש...