Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7139 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
דעתי האישית :

א. אני בהחלט חושב שיש רכבים מעל מחיר מחירון, את הרכב שרכשתי לאימי לפני שנה רכשתי באלפיים מעל המחירון (דמיו 2001 מאיזה זקן בהרצליה).

ב. חברת הביטוח עושה ביטוח כראות עיניה, רק אם במעמד הביטוח היית משלם יותר עבור "שדרוגים"/שווי גבוהה (ואז הפרמיה יותר יקרה), יש לך סיכוי לקבל מהם מעל מחיר המחירון.

ג. אם הרכב היה יפני עם המפרט שאמרת (יד ראשונה, ספר, מעט ק"מ) אז בהחלט הייתי מוכל לשלם כמה אלפים מעל המחירון, אבל בשביל רכב אירופאי - לא תודה.

בברכת שבת שלום

וואלה צודק, על אירופאי לא לשלם מעל מחירון (ועוד 306..) , אבל על דמיו, פאר היצירה המוטורית לשלם 2000 מעל נשמע לך הגיוני..

לי לא את האמת.., גם ההכללה שלך על רכבים אירופאים, הייתי מוכן לשלם הרבה מעל המחירון על איזה גולף GTI MK1 ..

אבל על דמיו ?!

פורסם
דעתי האישית :

א. אני בהחלט חושב שיש רכבים מעל מחיר מחירון, את הרכב שרכשתי לאימי לפני שנה רכשתי באלפיים מעל המחירון (דמיו 2001 מאיזה זקן בהרצליה).

ב. חברת הביטוח עושה ביטוח כראות עיניה, רק אם במעמד הביטוח היית משלם יותר עבור "שדרוגים"/שווי גבוהה (ואז הפרמיה יותר יקרה), יש לך סיכוי לקבל מהם מעל מחיר המחירון.

ג. אם הרכב היה יפני עם המפרט שאמרת (יד ראשונה, ספר, מעט ק"מ) אז בהחלט הייתי מוכל לשלם כמה אלפים מעל המחירון, אבל בשביל רכב אירופאי - לא תודה.

בברכת שבת שלום

תן לי רגע להבין, על אף אירופאית לא היית משלם מעל מחירון, אבל על מאזדה דמיו, רכב בוא נאמר בעדינות, בין הבסיסים שנהגתי בו(ומאז נמנעתי מהחוויה שנית) , על דמיו אתה מוכן לשלם מעל מחירון ?????????

משהו לקוי בסדרי העדיפויות שלך, שלא נאמר דעות קדומות..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

תתפלא, אבל יש את הפריקים המוזרים (בינהם מר לוי יצחק) שיעדיפו מזדה דמיו על פז'ו 306 בטענה ש"לא קונה צרפתי כי לאח של השכן של הדוד של חיים מהמכולת הייתה פעם BX והיו לה תקלות, מעכשיו רק יפני". לפריקים האלה קוראים הישראלי המצוי. והיצור הזה בוחר אוטו לפי סטיגמות של "אוטו עם שוק טוב שלא רואה מוסך".

והבעיה של הרבה יפנומטיות בתור רכבי יד שניה שהם באמת לא ראו מוסך.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אתה יודע FATI, גם הרבה מאוד אירופאיות לא ראו מוסך..

היום אני נוהג את המאגאן השניה שלי מליסינג, נכון חרX של גיר שאלוהים יעזור, אבל עד רגע זה 165,000 ק"מ ב 4 שנים, 0 תקלות..

לא חיישן, לא גיר , לא כלום, כל 30,000 טיפול (ורפידות ברקס..), אוכלת 12.5\1 , ונוסעת..

וחברים אשר לקחו אלנטרה, וקורולה.., כמה הם מתלוננים על הגב..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

"לא ראו מוסך" הכוונה להזנחה.

זאת בעיה של רכבים יותר מדי אמינים. הבן אדם קונה קורולה חדשה עם אפס ק"מ, מתעלל בה 5 שנים בלי לפתוח מכסה מנוע כלל, אח"כ האוטו נכבה ולא מניע יותר, מגיעים סוף סוף למוסך ומגלים חור בבלוק או משהו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אתם יודעים מה, הלכתי לקראתכם,

בדקתי את אתר YAD2 לגבי רכבים שנת 2001 במחיר של פחות מ - 35,000 ש"ח ולפחות חמישה רכבים מכל סוג :

הרכבים הזוכים :

• דייהו
  • יונדאי
  • סיטרואן
  • פג'ו
  • פורד
  • פיאט
  • קאיה
  • רנו

אתם צודקים, אני באמת טמבל, היפניות הינן בלי שוק והאירופאיות והקוריאניות הינם באמת עם שוק מאוד מבוקש ולכן עדיף לשלם עליהן מעל המחירון.

שימו לב שלא בדקתי מה רשם לוי יצחק אלא באיזה מחירים אנשים מוכנים למכור והרבה מכוניות מכל סוג.

מוגש כחומר למחשבה ל :

• 1NIV1
  • CX25GTI
  • Fat Bastard
  • CX25GTI

בברכת שבת שלום ותקבלו שאולי ישנם אנשים שיש להם דעה שונה משלכם, ולא בהכרח הדעה שלהם שגויה.

פורסם

אני נאלץ לחלוק על דעתו של RAZMEL ולהוסיף את דעתי:

ראשית, קיימות מספר מכוניות מסויימות שהסטיגמה בשוק החופשי לא תיתן להם בשום אופן "מעל המחירון". דוגמאות ? למשל דייהו על שלל דגמיה, קאיה, סיטרואן קסנטיה, פיאט אונו וכו'. פה ושם יש את הפראיירים שנופלים בפח לכל מיני תרמיות ומשלמים הרבה כסף על מכוניות גרוטאות - אבל כאן אנחנו יוצאים מנקודת הנחה שמדובר באקסמפלר שמור שמצבו הכללי מצויין.

במקרים אחרים (כמו ה 306, שהיא מכונית שדווקא יש עליה ביקוש והשוק שלה לא נחשב ל"שוק מת" - יש אנשים "מפחדים" לשלם מחירון כי זה אוטו צרפתי ישן ויש "הרבה תקלות") מכונית שהיא במצב הרבה יותר טוב מאחיותיה לשנת הדגם -יכולה לקבל "מעל המחירון". זה בטח לא יהיה קל כמו למכור אותה ב 3000 שח מתחת למחירון, אבל זה אפשרי עם קצת סבלנות.

רוב האנשים שקונים מכוניות ישנות משומשות לא טמבלים. הם מחפשים הרבה זמן, יודעים מה מצב המכוניות בשוק - ויודעים למי לשלם וכמה. לפעמים צריך קצת להתעקש - אבל הכל אפשרי. במכוניות שנמכרות כמעט תמיד מתחת למחירון עקב בעיות סחירות או סטיגמות - יהיה אפשר לקבל "מחירון" על רכב במצב מעולה או מושלם.

במכוניות סחירות מאוד (אפילו משפחתיות רגילות) קל לקבל מעל המחירון עבור אקסמפלר במצב מושלם (אחרי טסט וטיימינג, מכאנית במצב מצויין וחיצונית במצב מצויין).

עד כה קניתי מכספי והחזקתי 4 מכוניות. 2 מהן נמכרו בקלות מעל המחירון (היו במצב מושלם) ואחת נמכרה מתחת למחירון ב 1000 שח בעקבות מצמד שהיה זקוק להחלפה (מצמד קשה). את האחרונה, למי שתהה, אני עדיין מחזיק ומתכוון להחזיק עוד הרבה זמן.

מכ שמכיר אותי יודע שאף אחת מהן לא היתה מכונית אקזוטית או "מיוחדת" ב_כ_ל_ל :p

גם את 2 המכוניות האחרונות של הוריי מכרתי מעל המחירון - וגם הן היו במצב מעולה (מכאנית וחיצונית). במילים אחרות אפשר לומר שהמכוניות נמכרו במצב כזה שלקונה נשאר רק לשים דלק ולנסוע. 0 תקלות חשמל, 0 תקלות מנוע\גיר\מכאניקה, פנים וחוץ הרכב במצב מעולה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, הכל היצע וביקוש (כפועל יוצא של האם הרכב מוצלח או לא) - ולא ציינת אלו רכבים הוריך מכרו.

אני סבור שאם רכב כל-שהוא לא מספק הנאה (לדוגמא, משפחתית לאמא שנוסעת נסיעות קצרות) - השיקולים צריכים להיות כלכליים נטו - אמינות ושמירת ערך. כמובן שגם בסגמנט של המשעממות עדיף להיות מקוריים ולא לקנות סתם רכבים עם מחירון יקר, אלא עם מחירון הגיוני. (לדוגמא, רכשתי לאימי במקום קורולה אוט' [שנמכרות ב-22K בלי לדבר בכלל] סופר-לנסר אוטומט, שמורה וטופלה במורשה - במחיר מצחיק של 14K. וכמובן שהגיר תקין ויש קולר).

אביעד, שמכר קורולה ידנית עם בולמים לא-משהו וצבע דהוי במחירון (יותר ממה שנקנתה, לאחר 9 חודשים) - תוך שבועיים.

ומכר גם סיוויק ידנית ב-5K מעל המחירון (באותו המחיר בו נקנתה - 2000 מעל המחירון של 7 חודשים קודם).

פורסם

זה מין מצב דפוק כזה, שבו מכונית מאוד סחירה נמכרת מעל המחירון גם אם הוא ממש גבוה, ומכונית לא סחירה נמכרת מתחת למחירון גם אם הוא נמוך בצורה פתטית.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
זה מין מצב דפוק כזה, שבו מכונית מאוד סחירה נמכרת מעל המחירון גם אם הוא ממש גבוה, ומכונית לא סחירה נמכרת מתחת למחירון גם אם הוא נמוך בצורה פתטית.

צודק! ולכן צריך להכיר את השוק טוב כי יש הרבה מציאות.

(עוד מציאה שעלתה בראשי בסגמנט המשעממות: יונדאי לנטרה ידנית 97. הייתי גם שותף בתהליך הבדיקה והקנייה [רכב לבן-דודי]. הרכב מיד שנייה - עם קמ"ז' 118K נמכר ב-18K ש"ח. רכב עם בטיחות סבירה מאוד יחסית לזמנו. אגב, כשדיברתי עם הבעלים הוא גם התעצבן משוק הלסינג, למרות שקיבל בעצמו מזדה 3, ואמר לי "אם מחר האוצר מעלה את שווי השימו - אני רוצה 2000 ש"ח מעל מה שסיכמנו :) ).

מצד שני - מי שקונה קורולה יקר - ימכור אותה יקר.

פורסם

המחירון הינו המלצה.

כל הרכבים שאני מכרתי אי פעם, גם אם היו שלי וגם אם של היו של הוריי,

נמכרו בסכומים מכובדים מעל המחירון בשל היותם שמורים בצורה יוצאת מן הכלל ועם ק"מ נמוך.

גם הגולף שלי נרכשה מעל המחירון .

למה? בואו תמצאו לי גולף 3 דלתות עם אבזור מלא ידנית וג'נט 18... :-D

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

תראו מצד אחד אתם צודקים אבל מצד שני בוא אני יספר לכם סיפור קצרצר..

יש לי שתי חברים ששתיהם קנו 106 xs

אחד שילם 1500 מעל המחירון ויש שטר מכר עלמנוע שעשה 34 אלף ק"מ

והאוטו מצד חדש חדש..

עבר כבר חודש והאוטו לא עשה שום בעיה ושום כלום האוטו נוסע חלק בהנאה!

החבר השני קנה אותי ב1000 מתחת למחירון

וכבר אחרי חודש שילם מעל 4 אלף על תיקונים.

לא בושה לשלם מעל למחירון .

פורסם
איציק, הכל היצע וביקוש (כפועל יוצא של האם הרכב מוצלח או לא)

"מוצלח" בעיני השוק אתה מתכוון.

בתקופה שכולם אמרו שהביקוש ללגאסי בקרשים והמחירון "על הפנים" (ו"לא משלמים מחירון ללגאסי"), מכרתי את הלגאסי הקודמת שלי בסביבות 1000 שח מעל המחירון - שזה הישג בכל קנה מידה (לגאסי דור ראשון 1.8 אוטומטית 4 הילו'), אחרי שבועיים בלבד עם פתק על החלונות ופרסום קל באינטרנט. טלפונים היו כל יום. המחיר דאז היה סביבות 35K~ ש"ח. זה לא היה אוטו עם מעט מאוד קילומטרים, אבל הייתי יד שניה עליו עם בערך 140K ק"מ (כשלדעתי הוא עבר יותר מזה - אבל זה כבר לדיון אחר לגמרי). מצבו היה פשוט מעולה.

גם את האוטו ששירת אותי עוד בשרותי הצבאי כחייל בסדיר (DL ישנה מודל 82, ידנית עם מזגן) מכרתי דרך מודעה באינטרנט במחיר גבוה מהמחירון (זה היה עוד בתקופה שלרכבים הללו היה מחירון).

מצב הרכב הוא פקטור מאוד חשוב במחיר שיהיו מוכנים לשלם עליו. כשבן-אדם רואה רכב מטופל ושמור מכל הבחינות - הוא מעדיף "להשקיע" כמה "גרושים" יותר ולקנות רכב עם היסטוריה טובה ולא מכונית עם עבר מפוקפק ומראה מוזנח.

מצד שני - יש מכוניות סחירות שהמחירון הריאלי שלהן "בקרשים" ביחס למחירון שלהן.

אני אתן לך דוגמא טובה והיא הונדה סיביק "שפיץ". מזה חודשים ארוכים פירסמתי את הרכב של אחי (שעזב לחו"ל) והטלפונים לא הפסיקו לזרום. המחירון של האוטו: 22K שח ! המחיר הריאלי: 15-17K שח אצל כל ערס מצוי ברחבי הארץ. למרות שלרכב הספציפי שלנו היה ק"מ גבוה (מה שלא ממש הזיז למצבו הכללי עם קרוב ל 250K ק"מ) כל שאר האקסמפלרים שמפורסמים באינטרנט הם באיזור ה 140-180K ק"מ ונמכרים במחירים זהים עד דומים, חלקם נראים ממש טוב.

בסופו של דבר, מכל הישראלים הקשקשנים שטרחו להתקשר (אבל אפילו אחד לא בא לראות) ולזיין את המוח ללא הרף על המחיר - הגיע בחור חביב ממרכז הארץ לראות את האוטו, שילם את הכסף ולקח אותו. מהרגע שהוא התקשר ועד לרגע שהועברה בעלות ושולם הכסף - לא עברו יותר משעתיים. לפעמים צריך גם מזל...

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...