ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,582 נושאים בפורום הזה
-
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אמינות הרכבים ביצועים תודה
הודעה אחרונה מאת erez, -
אשמח לקבל המלצות לרכישת מיניואן. יש לנו ארבעה ילדים מתוכם שני בנים מתבגרים שצריכים מושבים מרווחים. שנה טובה רות
הודעה אחרונה מאת okun, -
- 16 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכולם הציעו לי החלפה ראש בראש ללא הוספת כסף בין ההונדה שלי למיצובישי סיגמה: הרכב שלי שנת 93 ex פול אוטומט טסט ל9 חודשים 210000 ק"מ יד 3 מצב מצויין מכל הבחינות, חוץ מהצבע שהוא דהוי בהרבה מקומות ברכב המחירון של הרכב 23500 ש"ח הציעו לי מיצובישי סיגמה שנת 94 יד 7 טסט לעוד 3 חודשים מנוע 3000 פול אוטומט כולל סאנרוף ומגנזיום מקוריים המצב של הרכב מצויין שמור ונקי המחירון הוא 33000 ש"ח +תוספת כסף עבור סאנרוף. מחיר מחירון אני לא יקבל על הרכב שלי מצב הצבע דהוי בהרבה מקומות אני מאמין שאני ימכור אותה לפחות ב 19000 ש"ח השאלה שלי האם כדאיי לבצע את העיסקה? אני יודע שהרכב שלי הרבה יותר סחיר מהמיצובישי סיגמה בכמה אני יוכל למכור את המיצובישי סיגמה לערכתכם?ובכלל אם …
הודעה אחרונה מאת E_M777, -
אני כרגע במשא ומתן לרכישת אופל קורסה שנת 2000 מהשכרה הרכב נקנה מהשכרה עם 28 אלף קילומטרים ועשה עד היום רק 41 אלף קילומטר על פי המחירון יש להפחית בין 13 ל18 אחוז על השכרה(הרכב נקנה מהרץ), לעומת זאת יש להוסיף 10 אחוז על קילומטראז כזה, בעל הרכב הוריד 13 אחוז והוסיף 10 אחוז האם זה הגיוני? בנוסף בבדיקה התגלה כי יש להחליף בולמים קדמיים, 4 צמיגים ורצועת טיימינג מהו הסכום ההגיוני שבעל הרכב צריך להפחית על ליקוים אלו? תודה
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום לכולם, חברה שלי מעוניינת למצוא רכב קטן, חסכוני בדלק, אבל גם עם לוק, בתקציב של עד 25,000. ביצעתי חיפוש, אבל באיזה שהוא שלב התייאשתי. המליצו לנו על הרכבים האלה: אופל קורסה, סיטרואן סקסו, סיאט איביזה, שרייד וכד'. על מה אתם הכי ממליצים??? מצאנו אופל קורסה 96 שמורה במצב טוב על הכוונת, כדאי ללכת עליה. אני מודה מראש לכל העוזרים. יהונתן.
הודעה אחרונה מאת bar72, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום רב, אני חדש פה ומקווה שערכתי את הכתורת כראוי. בעיקרון כבר דיי הרבה זמן אני מחפש רכב,מאוד אהבתי את העיצוב של הפונטו ספייס והבנתי שזה גם רכב זול לאחזקה. לקחתי כבר רכב אחד לבדיקה ובסוף לא קניתי,ואני מחפש בנרות אחרי רכב. חשבתי גם על פולו ועל 206,למרות שאני נוטה יותר לכיון הפיאט ואם תהיה איזו מציאה אני אלך על פולו(ממש אוהב את העיצוב הפנימי שלו וגם דיי את החיצוני...) יש לציין שאני רוצה רכב ידני בלבד משנת 2000 ומעלה(אולי יכול לגרד 42K). אשמח לקבל המלצות לאחת המכוניות הנ"ל או רכב אחר שנראה לכם שיתאים לי... הדרישות לא גבוהות... ידני,2000 ומעלה(בפונטו 2001 ומעלה כי הספייס מיוצרות החל משנה זו),אוטו שיראה נחמד והאחזקה שלו תהיה סבירה(אגב כמה דלק הפולו אוכלת?) ב…
הודעה אחרונה מאת Caveman, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני מאד מתעניין בקניית הרכב הנ"ל ורציתי לשאול כמה שאלות. איך הרכב מבחינת אמינות? מה המחירון של אחת משנת 97-97 ללא תאונות,150000 ק"מ? האם יש סיכוי למצוא אחת כזאת שלא "קרעו" אותה? תודה על העזרה
הודעה אחרונה מאת Herman, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מתלבט בין גליאו ספורט הדור הראשון או השני.. חשוב לי שהרכב יהיה יציב .אחיזה. ויחסית חסכוני.. ברור לי שההבדל במחירים זה 30 אלף ש"ח הבנתי גם שהדור השני פחות שפורטיבי מהראשון ויש לו משהו אם ההיגוי לא ממש הבנתי אשמח לקבל חוות דעת
הודעה אחרונה מאת Casper, -
-
- 1 תגובות
- 833 צפיות
שלום לכולם אז ככה יש לי התלבטות ין 2 כלי רכב דיי שונים במהותם אני ישמע כמו איזה חייזר אבל אני יסביר. ההתלבטות שלי היא בין מיציבישי כריזמה לבין פיז'ו 106 אז נכון אחת היא משפחתית ושניה בקטגוריה שונה לגמרי אבל העניין הוא כזה: מבחינה כלכלית אני לא דואג לא המחיר שלהם הוא שמדאיג אותי זאת הרכישה הראשונה שלי של רכב וההתלבטות נובעת מכמה סיבות 1) הראשונה היא אמינות: המיצובישי שייכת לאדם מוכר הוא יד ראשונה עם קילומטרז' נמוך יחסית לשנה (105,000 ק"מ לשנת 99), לגבי הפיג'ו אין לי מישהו שאני מכיר שיש לו פיג'ו לכן הקניה היא ע"י חיפוש עצמאי וכולנו יודעים מי קהל היעד של המכוניות האלה ובתור אחד כזה אני בטוח שהמכוניות מהסוג הנ"ל "עבדו" קשה. 2) הנאה מנהי…
הודעה אחרונה מאת ishpuz, -
- 10 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום לכולם! יש לי הצעה לקנות רכב מסוג מאזדה לאנטיס f ידנית מודל 99 עם 100000 ק"מ יד 3 מצב מכני מעולה ללא תאונות. הבנאדם מבקש מעל המחירון 3000 שקל בגלל שהאוטו נדיר אין הרבה כאלה, האם כדאי לתת לו מעל או להמשיך לחפש? תודה.
הודעה אחרונה מאת krupnik_870, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם, אחי לפני קניה של הונדה סיווק שנת 92 דגם EX הייתי רוצה לדעת מה לבדוק באוטו לפני קניה האם יש לרכב בעיות מיוחדות? איך האמינות,טיפולים,והאם הוא חיסכוני? בתודה מראש, כרמית
הודעה אחרונה מאת CARMIT21, -
- 1 תגובות
- 998 צפיות
שלום רב, מבקש הכוונה בקשר לרכישת רכב עד 20 אלף ש"ח. הפרמטרים הנדרשים:1)אמינות, 2)אחזקה זולה הן מבחינת חלפים וטיפולים והן מבחינת צריכת דלק. לאור הבדיקה הזריזה שביצעתי הגעתי לשני דגמים:1) סובארו ג'אסטי, 2)פ'זו 205, אשמח לשמוע את דעתכם אם אתם סבורים שישנם דגמים מומלצים יותר, במידה ואתם ממליצים על דגם מסויים, אנא תנו לי מידע על התת פילוח כלומר: על איזה שנה, תת דגם, גיר ידני/אוטומטי, אתם ממליצים בדגם. תודה, יואב.
הודעה אחרונה מאת onimrod, -
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, קניתי פיז'ו 205 שנת 1994 נפח 1124 מדגם גוניאור עם 126000 יד 3 טסט 8 חודשים! בבדיקה אמרו: מנוע:כיוון שסתומים,פליטת לחץ מצילנדרים 0.5 שזה תקין (שצריך להיות קצת מודאג זה 0.,החלפת רצועת טיימינג,שטיפת מנוע! גיר:לשטוף גיר מלמטה בלמים צמיגים בלומי זעזועים וקפיצים :הכל תקין רק להחליף משאבת בלם(החלפתי לאחר העברת בעלות) שלדה:אין תאונת שלדה ,רק תיקוני צבע. מערכת פליטה וקירור :תקין מזגן:תקין מחמם ומקרר טיפולים אחרונים שעשו לרכב:טיפול 10000, החלפת קלאצ',4 צמיגים חדשים! מחירון 8800 שלמתי 6500 הביעו דעתכם על הרכישה!
הודעה אחרונה מאת ExoduS, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
רציתי לדעת מה ההבדלים בין המנועים של האיביזה שנתונים 2000 עד 2002 וכמה כוחות סוס וצריכת דלק = אחזקה. תודה למבינים
הודעה אחרונה מאת VeNoM, -
- 31 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
אז ככה הגיע הזמן להחליף את אחד המכוניות שלנו. הדרישות הם כאלה: גיר חייב להיות אוטומט! יד כמה שיותר נמוכה לא יותר מיד 2 ק"מ נמוך מאובזר עד כמה שאפשר בטיחותי עד כמה שאפשר שנת 2002 + התקציב הוא כ100-120 אלף ש"ח. על מה אתם ממליצים? תודה.
הודעה אחרונה מאת superb, -
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מישהו מכיר\בעל של אסטרה 1.6 מדגם סלקשיין, מה התוספות בדגם הזה לעומת הדגם הרגיל ?
הודעה אחרונה מאת LEGACY 1.8, -
- 8 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
אשמח אם למישהו יש ניסיון לגבי צריכת הדלק, אמינות הגיר הידני (שמעתי שבעייתי) וכמובן הסחירות. המחירונים המצחיקים גורמים למשפחתי לשקול אותה ברצינות.
הודעה אחרונה מאת PenguinXP, -
היי לכולם , ברשותי 50K לאוטו יש עוד בצד לביטוח ומערכת... אני נהג צעיר , מבקש את עזרכתם במידע על המכוניות הנ''ל הפולו GTI מאוד קורצת לי , אוטו מאוד מפנק הבנתי שעד 100 הוא סבבה ואחרי 100 הוא כמו 1.6 רגיל למרות שאני לא מחפש מטוס. הבנתי שיש בעיה ידועה באוטו שברגע שמדליקים מזגן האוטו נחלש יותר מ15% שזה בערך לכול אוטו , הפלסטיקים לא איכותיים ומתפרקים מעבר לזה אני יודע שיהיה לי קשה למצוא אחת. HGT - איך המנוע 1.8 שלו? אוטו ללא שוק מבחינת מחיר , יפה מבחוץ לדעתי אבל האם הוא אמין? 206XS - נראה לי שהכי קל יהיה לי למצוא אחת שמורה כי השוק מוצף בהם אני מדבר על הדגם של 2001 עם ה110 כוחות סוס. אני צריך פרטיים טכניים נוספים עם אתם יכולים לעזור לי בשביל שאני יתמקד בחיפוש ר…
הודעה אחרונה מאת יבין, -
- 2 תגובות
- 773 צפיות
חבר קרוב השתחרר מהצבא ומחפש רכב עבורו, בדר"כ נוסע לבד, מקסימום עם חברה או חבר, כלומר, סופר-מיני קטנטנה מספיקה לו לחלוטין. לשכן שלו יש פונטו 75, מודל 96 למכירה - והוא ראה ברכב כאופציה ראויה לקנייה. הרכב של השכן מטופל מזה 5 שנים וחונה תמיד בחנייה מקורה, אם כי עדיין נדרש בפחחות ובהחלפת רצועת טימינג - המחזיר שמן נוזל ולכן נדרש להחליפו (אגב, בדגם הזה המשאבת מים גם יושבת על הטימינג ויש להחליפה על הדרך?) - כמובן, השכן מוכן להוריד את עלויות הפחחות והטימינג ממחיר המחירון. מעבר לכך, אשמח לשמוע קצת יותר פרטים על הרכב, הבנתי שמדובר במנוע המפיק 75 סוסים ביום טוב. אשמח לשמוע קצת פרטים על אמינות, נוחות וכל פרט נוסף שיש לכם לומר על רכב זה.
הודעה אחרונה מאת spidrman, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני מתלבט בין קניית פולקסווגן פולו 1.4 75 כוחות סוס שנת 2001 שעשתה 92,000 ק"מ ידנית לבין מכונית יפנית כמו דייהטסו סריון או הפלאוז שנת 2002-2003. ספציפית מצאתי סריון שנת 2003 1300 סמ"ק שעשתה 47,000 ק"מ אוטומטית ובקיצור יפנית או גרמנית?
הודעה אחרונה מאת rolling_stony, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
לאחר שהסופר לנסר שלי הלכה לעולמה בתאונה לפני כיומיים ואני כמעט נהרגתי,אני מחפש רכב אחר. אני מחפש רכב עד 30000 בכללי עם שנתון כמה שיותר גבוה פחות ידיים,חיסכוני אך גם לא עגלה.(1500\1600) אוטומט חובה,דיי אמין,ומומלץ שיראה סביר. אני רוצה להתקדם בשנתון זאת אומרת רכב מעל 96 בלבד. אני אישית חושב לכיוון של סיאט קורדובה אוטומטית 1.6 שנת 99/00,אבל אבא שלי חופר לי שהאוטו לא אמין ובכלל סיאט המכונאי אמר לו לא להתקרב אליו, ושהוא יקר לתחזוקה, והוא רוצה שאני יקח דייהו נובירה/לאנוס שנת 2000/2001 זה מה שאח שלי המליץ לי לקחת והוא עובד במגרש ובעבר בליסינג כמוכר בכיר. אבל דייהו גם אין שום הבדל בין לאנוס/נובירה וגם הן נראות זוועה וזה פשוט תת רמה דייהו!והוא עדין ממליץ עליה! …
הודעה אחרונה מאת Arik TG, -
-
- 1 תגובות
- 620 צפיות
מממ לא רכב חדש אבל לא ישן מ2-3 שנה..
הודעה אחרונה מאת XENON, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
כח סוס,מומנט,0-100. לפי Carfolio יש לה 111 כח סוס אבל הרבה אומרים שיש לה 120 והאצה הכי מהירה שיש מבין כל היפניות,אבל על הנייר אני לא רואה את זה. ואני צריך בכללי תשובה דיי מדוייקת ולא השערות. מדובר כמובן על זה: התמונה נלקחה מהאתר yad2.co.il. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת מושיקו., -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
רצינו (המשפחה) לקנות רכב חדש מודל 07 אך רכב חדש מהמפעל (מאולם תצוגה) קצת יקר אנו רוצים רכב קטן ומתכוונים לעשות נסיעת מבחן ב: סוזוקי סוויפט דייהטסו סיריון ניסאן מיקרה מהן האפשרויות לרכישת רכב עם 0 על הקילומיטראז' אבל לא ממפעל תצוגה? תודה לכל המגיבים
הודעה אחרונה מאת erez, -
-
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
מי יודע מה הולך להיות במחירון החדש ? ברצוני לקנות רכב יד שניה עד סכום של 40000 שח האם כדאי להמתין ?? כמה המחירים צריכים לרדת?
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 10 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
הציעו לי מבחר של מגאנים משנים 99-2000 ממכרזים של משרד הביטחון (כולם יד ראשונה) במחירים זולים פלאים (עד 18K כולל יישור קו וטסט, אוטומט עוד 4K). בינהם יש כאלה עם מנוע בנזין (1.6) שמין הסתם מתוכם אני אבחר, כי האוטו ישמש כפרייבט במשפחה. טוענים שיש להם הסטוריית טיפולים מסודרת ומתועדת. עוד אומרים שרכב עם מנוע בנזין רוב הסיכויים מנכה צה"ל (ללא מנגנוני נכים, או שהמנגנונים הורדו מהרכב). האם כדאי לי בכלל להתעסק עם זה? ואם כן, איזה כדאי לקחת (סדאן/האצ'בק, רמת איבזור, גיר)?
הודעה אחרונה מאת Matan g, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
לכל מי שמכיר יודע ומבין אני צריך עזרה. אני מחפש רכב סיאט איביזה בין השנתונים 00' -01' מנוע 1600 סמ"ק ידני קיבלתי המון המלצות על רכב זה אבל לא ממש נתנו לי פרטים עליו. יש המון דגמים.: סטלה, סינגו, FR , וכו' כו'. מה כדאי לי לחפש? איזה רכב? האם הרכב הזה טוב? תודה לכל המשיבים....
הודעה אחרונה מאת Benni Haspel, -
-
- 2 תגובות
- 840 צפיות
אני מחפש רכב עד 10000 שקל והרבה המליצו לי על האוטו הזה. מה אתם אומרים? אני מחפש רכב משפחתי גדול ומרווח ושיהיה נח ובמחיר שציינתי.
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
לא אכפת לי איך הוא נראה ולא איכפת לי הביצועים שלו, לא איכפת לי השנתון, פשוט לא בא לי להיות עבד של הרכב, אחרי הכל, הוא זה שצריך לשרת אותי. אודה מאוד למי שיכול להמליץ לי על רכב מתאים.
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 4 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
האם כדי לרכוש פולו1400 75 כ"ס?
הודעה אחרונה מאת Niv A,
-
מי מחובר 40 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 1,327 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- IsraCar
- AmitGo
- רכוב כעומד
- NickName1
- avizaz
- נהג חדש תקציב קטן
- גולדן191
- hans
- WideFocus
- pooh-bear
- yovel673
- BoazB11