Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מתלבט בין 3 מכוניות Polo Gti \ Fiat HGT \ 206XS

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7151 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושב שכדאי לך לחשוב ברצינות בכיוון של איביזה טורבו, 60 K כיום יכולים לאפשר לך קניה

של אחת מהשנים הראשונות (2001 אני חושב)- הרכב כסטנדרט לא חזק ומסוכן כמו שמתארים אותו

(150 כ"ס, לשם השוואה למאזדה 3 2.0ל' יש 150 כ"ס), ובמידה ותחליט שהרכב מוצה תוכל לשפר אותו

ולהוסיף עוד קצת כח בעלויות נמוכות יחסית.

1.8T 8)

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

1. קודם כל לאיביזה 156 אם אני זוכר נכון מול 150 של המאזדה.

2. המאזדה שוקלת כמעט 1300 ק"ג, האיביזה אם אני זוכר נכון בקושי טון.

3. המאזדה מבזבזת 15% מהכח בלחמם שמן הידראולי (גיר אוטומט).

כל אלו כבר מביאים להבדל מבחינת תאוצה.

בנוסף, האיביזה עצבנית יותר מבחינת התגובות ויותר מעודדת לעשות שטויות.

ועוד דבר - מדובר כאן על איביזה משומשת, יש סיכוי לא קטן שזו שתירכש כבר תהיה מצ'ופרת ל-180 כ"ס+...

ולגבי ההשוואה פולו/206 בעלויות אחזקה - המנוע של ה-206 הוא ה-1600 המוכר מ-307 למשל, לא משהו אקזוטי. ויש חלפים תחליפיים לרכב זמינים.

וה-206 אמנם צרפתיה אבל מבחינת כמות תקלות מוזרות היא אחת הצרפתיות היותר אמינות, אאל"ט אין שם מערכת חשמל מולטיפלקס ועוד כל מיני דברים שנועדו לעשות בעיות.

ועוד דבר - הפולו GTI הזו זה רכב די נדיר, לא בטוח שכל מוסך אקראי ידע מה לעשות איתה. פג'ו 206 1600 יש בלי סוף.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

לבאבא שהמליץ על פאביה 16V, מי כמוך יותר שיכולת דינמית של רכב היא יותר מכוח המנוע. ההבדלים בין ה-16V לפולו GTI טמונים בעיקר בכיול המיתלים ובהתנהגות.

ה- 16V לא מביאה לשולחן יכולות עדיפות מהפאביה בתחום ההתנהגות, בדוק.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם
ה- 16V לא מביאה לשולחן יכולות עדיפות מהפאביה בתחום ההתנהגות, בדוק.

אבל בשרשור עוסקים בפולו GTI, לא בפולו 16V.

פאביה 16V ופולו 16V שונות זו מזו במחיר.

פאביה 16V דומה יותר במחיר לפולו GTI כאשר האחרונה עדיפה עליה באופן ברור בכל תחום.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

MORISEVEN כתב:

אתה יודע בסדר, מסכים איתך שהמנגנון של החלונות זה דבר בעייתי בפולו, אבל C5 2006 שמוציאה תקלה שהמחשב לא מתקשר עם כל המערכות אבל הרכב מניע ונוסע רגיל, איך יכול להיות?

רואים שאין לך ניסיון עם צרפתייה, היא כולה מבקשת תשומת לב :wink:

PUG-306 XSI MK2

פורסם

מה עם רובר 25?

117 סוסים של נהיגה מהנה ואחלה אחיזה (עדיפה על הפג'ו בכל בחינה) כמובן שהחסרון היחיד הוא שהיא לא ידנית.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
מה עם רובר 25?

117 סוסים של נהיגה מהנה ואחלה אחיזה (עדיפה על הפג'ו בכל בחינה) כמובן שהחסרון היחיד הוא שהיא לא ידנית.

לדבר שטויות, ועוד בפורום פתוח, חאליק.

פורסם

אכן תגובות אופיניות...

לפני כחודשיים החלטתי להחליף רכב, חלק מהמכוניות שהתמקדתי בהן היו הפג'ו והרובר המדוברות (יחד עם סיאט לאון, לא הטורבו, הפולו, ועוד שאר ירקות בסגנון) אחרי השוואות רבות וללא שום דעה קדומה לרעת הפג'ו הרובר פשוט הייתה מוצלחת יותר. ואני לא מדבר על ענייני טעם ריח. אני מדבר על תאוצה טובה יותר, אחיזה טובה יותר בפניות שהפג'ו התחילו להיכנס תת היגוי עצבני ובכלל הנאה מנהיגה. כמובן שיש להתחשב בסוג צמיגים ומצב רכב אך יש לזכור שבדקתי מספר רב של המכוניות המדוברות והרובר פשוט טובה יותר. כמובן פרט לגיר הידני שניתן להשיג רק בפג'ו אולי ההגה הטיפה יותר אינפורמטיבי. אני לא משווה אותה לפיאט HGT או לסיאט איביזה (חס וחלילה!) זו ליגה אחרת אבל בתור בן אדם שעשה את ההשווה הכי יסודית שיש בין 2 המכוניות אני ממליץ על הרובר.

נ.ב

ה25 שונה מאוד מה200, במנוע, בגיר ובכיול המיתלים.

פורסם

אני לא יודע אם קראת עיתונים או שמעת חדשות בשנתים האחרונות, אם פספסת אני אגלה לך סוד, רובר פשטה את הרגל וחלק נכבד נזקף לאיכות המוצרים שתיכננה ויצרה.

נקודת האור מבחינתך..... אולי בעוד 50 שנה יהיה לרכב שלך ערך אספני.

אני דרך אגב לא מאמין שזה יקרה.

בלי קשר חבל שלא התיעצת בפורום לפני חודשים, היינו חוסכים לך את ההחלטה לרכוש "אחלה" רובר.

סע לשלום המפתחות בפנים....

פורסם

פשיטת הרגל נבע משלל סיבות בעיקר קשורות לניהול גרוע ונסיון חברת ההשקעות פיניקס שקנתה את רובר בזמנו לגרום לפשיטת רגל מכוונת כדי להרוויח סכום נכבד של כסף במכה. כמובן שמוניטין החברה לא תרם. להזכירך גם אלפא רומאו הייתה קרובה לפשיטת רגל, האם גם זה נזקף לאיכות המוצרים שלה? ומה עם פיאט או לאנצ'ה?

ולמרות שהידע שלי במכניקה מוטורית לוקה בחסר אני מרשה לעצמי להגיד שבכל מה שקשור ליעוץ ברכישת רכב אני לא זקוק לעזרה, ההחלטה שלי לא הייתה משתנה. הרכב מצויין, מהנה, לא יקר יותר לטיפול מכל רכב ארופאי אחר ויש לו זמינות חלפים אין סופית עקב העובדה שלא רובר מייצרת אותם אלה חברות שונות ובעיקר "קאטפילר". אני אישית ממליץ עליו לכל בן אדם שרוצה לחשוב קצת מחוץ לקופסה.

אגב, במידה ומעניין אותך למה החברה הסינית שרכשה את רובר עוד לא החזירה אותה לחיים אשמח לחלוק את המידע.

פורסם

לא תודה, אותי זה כלל לא מעניין.

לגבי החשיבה מחוץ לקופסא, המלצתי החלף קופסא.

בהצלחה עם הבחירה שעשית כתוצאה מחשיבה יצירתית.

"קאטפילר"......אתה הבנת מה זה ??

• תוכן חדש...