ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,582 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
מי שמכיר מקרוב עלויות: ביטוח , טסט , תצרוכת דלק ובנוסף מה רמת האמינות והנוחות לרכב זה
הודעה אחרונה מאת erez, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
ובעיקר למה? עקב שינוי לא צפוי בחיים אני צריך לקנות בזמן המאוד קרוב, ובגלל הצורך בכסף בצד הפסקתי את חיפושיי אחר בראבה והלכתי לכיוון אחר לגמרי. לאדה- רכב שאני יודע מעט מאוד עליו, ולצערי. בעד, כמובן העיצוב והמחיר. נגד? ובכן פה אני צריך מבעלי לאדות שמכירים את הדגם הנ"ל, ויכולים להגיד לי מהן הבעיות הטכניות של הרכב, ובכלל איך האמינות שלו אם יש לו, מהו הקילומטרז האופטימלי לרכב זה לקנייה, ומהן המחלות שיש לו ואני מאוד מקווה שאין. כמו כן כל מידע גם הכללי ביותר יעזור, מכיוון שאני זקוק לעזרה שלכם כרגע. תודה רבה לעונים.
הודעה אחרונה מאת PenguinXP, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
מה אתם אומרים על הרכב? אמינות, צריכת דלק, FUN TO DRIVE. חלקים יקרים ואין שוק זה אני יודע.
הודעה אחרונה מאת daniel9622, -
-
ידני ובטוח עד 35K 1 2
מאת oba3k- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
התייאשתי מלמצוא אוטומטית שתתאים לעדיפויותי ואני צריך עזרה בבחירת המכונית הידנית המתאימה לדרישותי. קודם כל הדרישות: 1) 4 כוכבי בטיחות 2) אמינות 3) שנתון כמה שיותר גבוה לא ממש חשוב לי נוחות נהיגה, הנאה מנהיגה וכל אלה - אני מניח שבכל הדגמים שאני מציין החוויה סבירה (אם אני טועה בבקשה תתקנו אותי). כמובן שבהנתן 2 מכוניות זהות מבחינת אמינות/טיפולים/בטיחות - אני יעדף את המהנה יותר, והנוחה יותר לפקקים... אז הדגמים שמצאתי עד עכשיו הם קליאו 01-02 פונטו ספייס 01-03 פולו 00 קורסה 02 - האם הדגם ששווק ב02 זה הדגם שזכה בNCAP ב4 כוכבים? כאשר אני מוכן לשקול גם איביזה 00-01 מכיוון שהמבחן היה סביר. האם שכחתי משהו? …
הודעה אחרונה מאת Avram, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מה דעתכם על הרכב וביצועיו? מדובר על האיביזה החדשה.... זה אותו מנוע ותיק של משפחת פולקסווגן, לא טיפה מיושן?
הודעה אחרונה מאת Benni Haspel, -
-
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
נדלקתי על הפרלוד ואני מת לקנות אותה הבעיה שאין לי הרבה מידע עליה... מה דעתכם!?!?!?
הודעה אחרונה מאת =DJ Shadow=, -
זה יהיה הרכב השלישי שלי.. רק ידני!! הגה כוח חובה!! טורבו חובה!!!! מודל 95 ומעלה.. חשבתי על פונטו GT מה אתם מציעים ?
הודעה אחרונה מאת E_M777, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום. אני עכשיו בן 17.5 ואני מיתלבט איזה אוטו כדאי ליקנות יש לי בסביבות ה20 אלף אני מחפש אוטו שלא יאוכל הרבה דלק שהחלקים והטיפולים שלו יהיהו יחסית זולים ושיראה בסדר. אני חשבתי דווקא על פזיו 306 עם מנוע 1600 מה אתם אומרים עליו ?
הודעה אחרונה מאת volde, -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכם. לאחר הייעוץ שלכם.התרשמתי ותודה רבה. רק שיש לי עדיין התלבטות בין 2 המועמדות הנ"ל. פיגו':306 XN מודל 96' 1400 סמ"ק.שמורה סיטרואן:ZX מודל 96' 1600 סמ"ק.שמורה הסיטרואן עם הגה-כח מה שאין בפיגו'.אנא ייעצו מה עדיף לקחת. אשמח לשמוע השוואות בין הרכבים.תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת poisen, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
מאיזה ק'מ לא כדאי לקנות את הרכב הזה מצאתי טויוטה קורולה שנת 2000 עם 150000 ק'מ יד שנייה כדאי ללכת עליה או לא לגעת בה?
הודעה אחרונה מאת BMW_525_89, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, זוג חברים מעוניין ברכב משפחתי משומש, בתקציב של 50,000 ש"ח. אשמח לקבל את עצותיכם, כדי שאוכל לכוונם לבחירה הנכונה. הדרישות הכלליות: - גיר אוטומטי - אמינות גבוהה - נפח הטענה רב שיתאים להעמסת עגלת תינוק, בצורה נוחה. - תא נוסעים מרווח - אין עדיפות לדיזל, או בנזין. - בעלות קודמת פרטית - רכב שאינו ממיטב תוצרת צרפת (אל תירו בי, אתם יודעים שמעולם אני לא הייתי כותב שורה כזו ) הרכב ישמש זוג הורים ותינוקת, בנסיעות בעיקר בנסיעות בינעירוניות, אך גם עירוניות (קו כרכור-ירושלים). ביצעתי סקירה, ומספר מועמדות עלו בפניי, כשכולן מתכנסות, פחות או יותר, לשנת המודל 2001. אשמח לקבל את חוות דעתכם ואת המלצותיכם על הדגמים הבאים: - סקודה אוקטביה (לדעתי אף ג…
הודעה אחרונה מאת Niv A, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום שלום, אפשר בבקשה לקבל ייעוץ בקשר למכונית קטנה נוחה, לא שותה דלק בסביבות 20,000 - 15,000 תודה רבה רבה על העזרה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי כמו שרשום בכותרת אני מתכוון לרכוש רכב קטן כדוגמת איביזה, יאריס, פונטו וסיריון. אני הולך כנראה בסוף השבוע לבדוק במכון איביזה שראיתי היום. אשמח לדעת האם יש דברים מיוחדים באיביזה שכדאי לבדוק, (שנת 2003, 1400 סמ"ק 3 דלתות), למעט ידיות הדלתות שהבנתי שרגישות. בנוסף, האם האיביזה ידועה כרכב אמין יחסית ? (תמיד אמרו לי יפניות, אבל יאריס זה סיוט למצוא וסיריון אני לא כל כך מכיר) אני סטודנט וגם עובד וזהו רכב ראשון שלי, ככה שאני לא מכיר טוב את התחום, וגם לא הייתי רוצה "ליפול" כי באמת שאין לי יותר מידי זמן וכסף להוציא על זה, בגלל זה אני מוכן להוציא יותר בהתחלה, בשביל שקט נפשי/פיזי אח"כ. תודה. רונן
הודעה אחרונה מאת Benni Haspel, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
מנוע-נקישות במנוע,צריכת דלק מוגבר,פליטת לחץ צילנדרים בינוני 12% 20/10 20/10 12 גיר -יש לשטוף גיר,נזילת שמן,החלפת קלאץ' מערכת פליטה-פגום,לאחר הלחמה צמיגים-צמיגים אחורים יבשים קפיצים ובולמי זעזועים-חופש בכריות תותבי,בגומיה בקפיץ/בולם זעזועים קדמי ימני הרכב רנו קליאו שנת 1993 נפח 1400,האם כדי לקנות? מי שמבין שיסביר לי מה זה נקישות במנוע ,ומה המשמעות של פליטת לחץ מהצילינדרים? תגיבו בבקשה!
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
-
- אחראי פורום
- 26 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שלום לכולם, אני נשוי + 2 ומעוניין לקנות רכב קומפקטי, לא "מנקר עיניים" ולא ספורטיבי. פשוט רכב טוב ואמין. אני מתגורר בתל-אביב ורב נסיעותיי יהיו בעיר. התקציב שלי כרגע עומד על 100,000 שקלים ויכול להתגמש קצת אם אני אמצא משהו שימצא חן בעייני מאוד. שמעתי ביקורות טובות על ההונדה ג'אז. מישהו יכול להמליץ לי עליה או על כל רכב באותה הקטגוריה שהוא מכיר. אודה לכם על תגובותיכים, מתן.
הודעה אחרונה מאת yftachcar, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 9.5 אלף צפיות
שלום לכולם. אבי מתכנן קנייה של רכב זה למטרת עבודה,הובלת סחורות לא כבדות בארגזים,נסיעות לא רחוקות. הבנתי שבסביבות 30000 שקל אפשר לרכוש מודל 2000 במצב טוב. האם יש לרכב בעיות מיוחדות? לקחת דיזל או טורבו דיזל? מה ההבדל ביניהם בכלל? מקווה שתעזרו לי,אין לי מושג. תודה.
הודעה אחרונה מאת אביתר22, -
-
- 1 תגובות
- 982 צפיות
אני מרגישה די אובדת עצות ואשמח לקבל עזרה . מאז ומתמיד חלמתי על ג'יפ , ועכשו אני נמצאת לפני רכישת רכב. האמת היא שזה לא שאני מחפשת רכב שטח ..אלא בא לי משהו קצת גבוה ולוק של גיפ, הרבה זמן אני דלוקה על האיגניס , ולא בטוחה שזה הרכב הנכון בשבילי . לא יודעת אם הוא נוח בכלל , בכל מקרה לפי מה שאני רואה , אין מודעות מכירה שלו (אני מחפשת בערך שנתון 2003-4 - תקציב , 60000 ) אני אשמח לשמוע דיעות על הרכב , ו\או המלצות לרכב אחר . חשוב לי שיהיה שנתון יחסית חדיש.1300 (רצוי )אוט'\ידני . בטיחותי ולא זללן משאבים - ובבקשה אל תגידו לי גטס \פונטו. - לא אוהבת. תודה
הודעה אחרונה מאת Koby Millo, -
- 6 תגובות
- 2 אלף צפיות
אהלן, אחרי הרבה חיפושים אחר כל מיני משפחתיות ידניות מצאתי פורד פוקוס שנת 2000 מנוע 1.6 ידנית. עכשיו יש לי כמה שאלות ואני צריך עזרה ממכם , זה שהיא מהנה לנהיגה כבר הבנתי. איך האמינות? עלות מוסכים? באיזה ארץ היא מורכבת? עלות ביטוחים? שמעתי שהיא זוללת דלק, גם בגירסה הידנית היא זוללת? מה אתם אומרים על אחת שנת 00 , 100K קילומטר יד ראשונה? בבקשה עזרה. תודה
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
איזה רכב כדאי לי (אמא שלי רוצה) לקנות בתקציב של 110K מהחברה? היא מעוניינת ברכב קטן (הכי גדול מזדה3), מאוד התלהבה מהמזדה וה307 מה עדיף רוצה 307 ואם אפשר ידני שיהיה (לא חובה), עדיף לרכב כמה שיותר אמין
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום רב, אני מפרסם שאלה עבור חבר שאמור לקבל רכב מהעבודה בעוד שבועיים. הרכבים המוצעים לו הם: יונדאי אקסנט, 1400 סמ"ק אוט'. סוזוקי סויפט, 1500 סמ"ק אוט'. שתיהן חדשות ובגרסת ליסינג אני מניח. הבן אדם הא בחור גדול, אך בד"כ נוסע לבד.
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
תודה.
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני עומד לפני החלפת הרכב הקיים,מיציבושי לנסר 93 לסוזוקי בלנו 96,שאלתי חוץ מבדיקה בקומפיוטסט,מה עוד לבדוק,על מה לשים דגש? האם בבדיקה בודקים ממיר קטליטי? או לקחת את הרכב גם לבדיקת 4 גזים? תודה ויום טוב,רן.
הודעה אחרונה מאת koka, -
-
- אחראי פורום
- 31 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מבקש את המלצתכם לגבי רכישת רכב. אני בעיקר מעוניין ברכב עם התנהגות כביש טובה ובטוחה מצד אחד בנסיעה מנהלתית,ומצד שני ברכב שניתן גם להנות אתו בנס הרים. הרכב חייב להיות מרווח לנהג,ומאובזר בגיר רגיל,הגה כח . כמו גם מומלץ רכב בעל מנוע 8 שסתומים,ובעל מערכת הזרקה. ABS בגדר חובה לטעמי. ובעיקרון רכב שלא ימשוך את תשומת הלב של הערס ברמזור. יש לכם המלצות מעניינות? התקציב שלי הוא בעיקרון לערך כ 15 אלף שקל (קניה בלבד),כל השאר ביטוחים,.יישור קו,אחזקה שוטפת ההורים יעזרו. *יש לציין שנהניתי מאוד מוולקן 1.9 אבל מנסיון של חבר זהו רכב בעייתי לרוב,ואני לא אחד שדוגל במושג אמינות,אבל ממה ששמעתי ישנם הרכבים רכבים בעייתים מהסוג הנ"ל. דבר ש…
הודעה אחרונה מאת aa123, -
-
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם, אני נשוי + 2 ומעוניין לקנות רכב קומפקטי, לא "מנקר עיניים" ולא ספורטיבי. פשוט רכב טוב ואמין. אני מתגורר בתל-אביב ורב נסיעותיי יהיו בעיר. שמעתי ביקורות טובות על ההונדה ג'אז. מישהו יכול להמליץ לי עליה או על כל רכב באותה הקטגוריה. אודה לכם על תגובותיכים, מתן.
הודעה אחרונה מאת ארנון, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
רציתי לשאול מה עדיף מאזדה 6 מנוע 2.0 מודל 04 או הונדה סיוויק מודל 05 ex ? אנא בבקשה עזרו לייייי
הודעה אחרונה מאת mazda626, -
- 2 תגובות
- 893 צפיות
פיאט אונו 89 70S קיבלתי "בירושה" הרכב היה תמיד של המשפחה מצב טוב דרוש טיפולים קטנים 193,000 קילומטר מחלות או דברים שטוב לדעת למבינים??
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום אני לפני קניית רכב ורציתי לדעת איך הפיאט בראבו 2 דלתות 1600 ידנית לא שאני מחפש איזה אוטו שייסע 200 כל היום אני רוצה אוטו נחמד שיראה בסדר איך היא מבחינת ביצועים אחיזה בכביש בנסיעה ישרה? איך האמינות של המנוע? תודה לכל העוזרים
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום אני בן קרוב ל18 יש לי רשיון מאז גיל 17 (עברתי יומים אחרי היום הולדת) .... ועד עכשיו התעלקתי על המכונית של אבא שלי ... לדעתי הגיע הזמן שאני אקנה אחת משלי ... אז מה שעשיתי זה בסח הכל לקרוא הרבה על מכוניות ולהתייעץ אם כל אדם שאני מכיר שיש לו נסיון לא קטן אם רכבים.... הגעתי להשארה של מה האוטו שאני רוצה לקנות, אך באופן תכני ... באופן מעשי אני לא מצליח למצוא פרטים תכניים שאני מחפש על מכוניות שנראות כמתאימות לדרישות שלי .... הדרישות שלי כמובן לא לצאת מתחום ה20 אלף (לפחות לנסות חחח) אוטו יציב מאוד... קל אבל לא יותר מדי ... (לא יונדאי אטוס או דברים מוגזמים) בדגם ספורטיבי... עדיפות יפאנית.... אם מנוע שמספק +- 120 עד 180 כ"ס כשהמנוע…
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מה יכול לקרות ? וזה עלה 10 אלף
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 29 תגובות
- 6 אלף צפיות
האוטו נמצא במגרש מכוניות באיזור ביל'ו ברחובות למי שמכיר "רכב בדרך" אבא שלי החליט שהוא הולך לרכוש הונדה סיויק 2003 מצאנו אקזמפלר שנראה על כה כמתאים אממה שהרכב עבר 130,000 ק"מ והוא מליסנג במחיר של 68 אלף ש"ח. מה דעתכם שווה עם קילומטר כזה? דרך אגב היא נראית מצויין בלי שריטה ממש חדשה דנדשה. ישנן מחלות ברכבים בשנים האלו איזה בדיקות צריך לעשות לרכב? נ.ב ואם מישהו מכיר את המגרש הזה ויודע שהמקום לא אמין או שהעיניינים שם לא כשרים אשמח לקבל אינפורמציה בקשר לאוטו ובקשר למקום. תודה בכל אופן רן.
הודעה אחרונה מאת w300,
-
מי מחובר 49 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 1,482 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- PASHUT
- FROGIE
- אוטו קטן
- Stav132
- flytomars
- BoazB11
- elibaba
- shai82
- רכוב כעומד
- NickName1
- razi_pazi
- ModChiP