ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,576 נושאים בפורום הזה
-
- 6 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
שלום לכולם! הייתי מעוניין לקבל פרטים אודות פיאט פנדה 2004 הנ"ל עשתה 45.000 ק"מ וכן היא מיד ראשונה פרטית אני אציין שהיא מוצעת למכירה במגרש מכוניות. מבקשים עלייה 56.000 ש"ח מה דעתכם? אשמח לשמוע דעות והצעות נוספות לרכבים בקטגוריה זו ובטווח מחירים של עד 50.000 ש"ח. כמו גם לדעת יותר על התיבת הילוכים שלה והאם היא אמינה ובכלל האם זה כדאי לרכוש רכב זה. דבר נוסף ואחרון:האם זה נכון שהיא עושה 16 ק"מ לליטר. תודה וסופ"ש נעים
הודעה אחרונה מאת zizkebab, -
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום רציתי להתיעץ אתכם בקנית רכב מסוים פולסווגן פולו שנת 97' מנוע 1400\1600 אוטומתית זה בעיקרון הרכב שאני חיפשתי ומצא חן בעיני. זה הרכב הראשון שלי ואני לא מבין במכוניות ומספר רב של אנשים אמרו לי שתיקונים בפולסווגן הם מאד יקרים אז השאלה שלי היא ככה האם באמת הדבר נכון ועלות התיקונים היא עד כדי כך יקרה ? ועד שאלה קטנה הרכב הוא יד 3 ככה שאני יהיה הרביעית זה יהווה בעיה במלכור את הרכב בעוד כמה שנים ? כי אני חושש שאני לא יצליח למכור. ואם יש לכם טענות או דברים שאתם יודעים על הרכב הצעות שונות הזהרות מחמאות לרכב אנא תרשמו (וכן מאד חשוב לי שהרכב יהיה אוטומתי) תודה לכל העונים .
הודעה אחרונה מאת מועדון סאאב, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
האם ברלינגו עם 180 k שנת 2001 היא קנייה כדאית?
הודעה אחרונה מאת omri75, -
-
- 16 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
טיוטה קורולה 2004 מאזדה 323 2004 פורד פוקוס 2004 הונדה סיויק 2004 מה יתרונות \חסרונות ברכבים האלה מה הייתם מעדיפים לקנות ?
הודעה אחרונה מאת Kodi, -
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום רב, אבי היקר איבד את הסובארו טנדר האגדי שלו (שנת 92, יד ראשונה) בתאונה עת ננהג על ידי צד שלישי רשלן ומעצבן. כעת הוא עומד בפני רכישה של רכב במקומו, עומדות בפניו מספר אופציות (באפשרויות מימון שונות), אבקש את דעתכם על הרכבים הבאים משום שאינני מבין בהם כלום. הדרישות העיקריות: אוטומט, אמינות (על צריכת דלק הוא יתגבר וגם על הבדל דיזל/בנזין). הבחירה בין סטיישן לטנדר קל איננה משמעותית משום ששטח האחסון הדרוש לו נמצא בשניהם. אני מודע ל- diversity (איך לעזאזל אומרים את זה בעברית?) בין הרכבים, אך באמת כולם רלבנטיים באמצעי מימון שונים (כולם כמובן יד II או מליסינג וכו'). אנא עזרתכם. פורד קונקט - ננהג על ידו בשביעות רצון בשבוע האחרון כרכב חלופי. הרתיעה: המוסך של אבי (לא …
הודעה אחרונה מאת bar72, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום אני מחפש לקנות רכב ורציתי לדעת האם רכב עם מנוע 1100 יכול להספיק לי או שהוא חלש מידי אני צריך אותו לנסיעות נתניה-חיפה (כולל עליות בחיפה ושימוש במזגן, נסיעה שלי לבד או עם עוד מישהו) האם יש הבדל משמעותי בין מנועי 1100 של יצרנים שונים או שפחות או יותר כולם מספקים אותו הכח? והאם מנוע יותר זקן בגיל או יותר זקן מבחינת קילומטרז' יהיה חלש יותר - ואם כן אז פחות או יותר בכמה יותר חלש ולאחר כמה זמן? בכללי חשבתי על סדר גודל של שנתון 97-99 ולמשל אוטו כמו סיטרואן סקסו ועוד שאלה כשמתכוונים לכח אז גם רציתי לדעת אם הוא יכול להגיע למהיריות נורמליות או שמהירות מעל 100 קמ"ש כבר קשה לו תודה
הודעה אחרונה מאת bxgti, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
שלום לכולם! אנחנו זוג צעיר, ומחפשים רכב "משפחתי קטן". חשוב לנו שיהיה אמין וזול לאחזקה. לא חשובה לנו איכות הנסיעה ונוחות מיוחדת (אנו עכשיו עם גולף 91). הרכב יסע יום יום נסיעה עירונית והרבה נסיעות בין עירוניות בסופ"ש. אנו מחפשים רכב שיחזיק כמה שנים בלי להתפרק, כך שלא חשובה לנו במיוחד הסחירות (עד שנמכור הוא כבר לא יהיה שווה הרבה). מעדיפים ידני, וגם 5 דלתות - אבל את שניהם קשה למצוא. אנו יכולים להוציא 35K-45K. למרות הביקורות כאן בפורום, די התקבענו על יונדאי אקסנט 2000 - בשל האמינות והמחיר (למרות צריכת הדלק), אבל אנחנו פתוחים גם לסובארו אימפרזה, מזדה לנטיס או סוזוקי בלאנו ( כולן משנתונים נמוכים יותר -98-99). על הפרק עומדת כרגע יונדאי אקסנט 2000, אוטו'…
הודעה אחרונה מאת דני זומרשטיין, -
-
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם. אני צריך להמלצה לרכב אמין, זול להחזקה, שירות טוב ושהיה טוב למשפחה, 5 דלתות; אלו כעיקרון הדברים החשובים. כמו שאמרתי הרכב צריך להיות יד ראשונה וגג 100 אלף ש"ח. תודה רבה מראש. *עריכה* כרגע אנחנו חושבים עם סוזוקי סוויפט, מה אתם חושבים ?
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
יש למישהו ניסיון\עצות משהו על סוזוקי סוויפט חדשה? ויש לי שאלה נוספת, אם אני הולך לסוכנות ואני מבקש מהם "הטבה" לדוגמא ג'אנטים 16" במקום 15" שבאים עם גרסאת הGLX תמורת תשלום (נמוך)? בנוסף, מישהו יודע את מידות הרמקולים של הסויפט? \סוגי נורות קדמיות (H1, H7 וכו'). האם יש טיפטרוניק? תודה!
הודעה אחרונה מאת yftachcar, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 7.9 אלף צפיות
אני מעוניין לקבל מידע על האוטו הזה (חיפשתי ולא מצאתי על שנת 2003-04). אני לא אשתמש בו לנסיעות ארוכות. איך הצריכת דלק שלו? האם המנוע 2700 מספק את הסחורה? האם אני אבלה איתו במוסך? האם התיקונים יקרים. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת BMW, -
-
- 34 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
לאחר ההמלצות החמות לרכב הראשי במשפחה בדמות סוזוקי סוויפט,החלטתי להעזר בחברי הפורום הנכבדים פעם נוספת. הרכב צריך להיות קטן,אין לי טעם ברכב גדול,לרוב רק אני אסע בו כ 5 פעמים בחודש יצתרף לנסיעה אדם נוסף. הרכב ייסע כמעט כל הזמן בעיר ז"א יעמוד בפקקים ולכן צריכת הדלק חייבת להיות קטנה מדי פעם אצא מחוץ לעיר אך כאמור לרוב אני בעיר. הרכב ישמש אותי לנסיעות ללימודים-כ40 דק' סה"כ ביום ,5 ימים בשבוע. בעתיד אסיע את ילד קטן מאחור ז"א שחשוב שמאחור יהיה מקום לכסא תינוק לפחות. כאמור אני סטודנט ואין כסף מיותר לביזבוז במוסכים. תקציב =כרגע אין תקציב מיועד לרכב ,הרכב צריך להיות שנת 2000 ומעלה. תיבת הילוכים=אוט' , אך אם יהיה צורך למען הקטנת צריכת הדלק אתרגל לרובוטית ל…
הודעה אחרונה מאת amitt, -
פונטו קבריולט
מאת dudu g- 2 תגובות
- 981 צפיות
שלום ברצוני לרכוש פונטו קבריולט ורציתי לדעת כמה יעלה לעשות לרכב זה גג חדש זאת אומרת להחליף תריפוד הישן של הגג לחדש לגמריי? ואיפה אפשר לעשות את זה ? והאם יש מקום כזה בצפון?
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
פיאט אונו 1 2
מאת יוסי פרנקוס-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
אני שוקל בצער רב לקנות פיאט אונו בסביבות ה7000 ש"ח. שאלתי היא כזאת: 1) האם זהו רכב עד כדי כך מזעזע לנהיגה כמו שהוא נראה, או שנחמד לנהוג בו? 2) לדעתכם קיימת האפשרות לקנות אחד במצב טוב שלא חרש עליו ערס קטן? (בלי להעליב) 3) הדברים הכי חשובים לי הם אמינות וחיסכון, אז האם זאת אופציה טובה, או שיש בתקציב הזה משהו יותר טוב? תודה
הודעה אחרונה מאת aa123, -
-
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני מחפש סופר מיני מרווחת יחסית בתקציב של 30-35K,לשימוש עירוני ברובו. מדובר על הפונטו בגרסת 60 כ"ס והפאביה 68 כ"ס,שתיהן ידניות ,מהמודלים 02'-03'. הדרישות: 1.בראש ובראשונה צריכת דלק-ידוע שהפונטו חסכונית מאוד ועושה בסביבות 1:13/14 בעיר,מה צריכת הדלק של הפאביה? 2.נוחות נהיגה ונסיעה.(מושב,תנוחת נהיגה,רעשי רוח וכו') מי מהן עדיפה? כעיקרון אני נוטה לכיוון הפאביה הבעיה שקשה למצוא ואם היא אינה חסכונית כמו הפונטו אז אני אלך על הפונטו.
הודעה אחרונה מאת RORO, -
- 10 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
היי לכולם, רציתי לקבל חוות דעת על מסחרית מיצובישי L300 דיזל שנת 99. רציתי לדעת איך הרכב הזה מבחינת סחיבה,צריכת דלק,אמינות ועלות טיפולים. הרכב הוא לעבודה, ולנסיעה של 250 ק"מ כול יום לפחות.הוא בעיקרון רכב זמני לתקופה של גג שנה. תודה על העזרה!
הודעה אחרונה מאת *mor*, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
מצאתי ביד2 אלפא רומאו 164 משנת 90, יבוא אישי. היא נמצאת בסוכנות טרייד אין בחיפה. זה הגיוני לדעתכם שמוכרים אותה ב9000? אם לא, למה? אם כן, למה? המחירון שלה אמור להיות כפול מזה לפי ידיעתי.
-
- 5 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום לכולם, היום התפרסמה כתבה ב-YNET לגבי הגיר האוטומטי מסוג AL4 של PSA. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3318994,00.html אני מעוניין לרכוש לאמי 206CC שנת 2002 1.6 אוטומט. האם הגיר הוא של AL4? בנוסף, אני נוסע ונהנה נאוד מהגיר של ה-406 שלי 2001 2.0 (מאיט בהורדת הגז, ומתנהג באופן כללי דומה לגיר רגיל) האם זהו גיר של AL4?
הודעה אחרונה מאת eyalzo, -
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום יש לי טיוטה קורולה 94 אני מעוניין להחליף את האוטו ללומינה או מונטה קרלו 95\97 משהו יכול לתת לי פרטים על האוטו צריכת דלק (בנסיעה רגוע בלבד) האם האוטו הנעה אחורית? האוטו יציב השוק שלו? וכל פרט אני אשמח לשמוע תודה רבה מראש לעונים
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום! אני מחפש רכב והוצא לי רנו 19 שמורה מאוד מיד ראשונה במחיר של 8000 ש"ח רציתי לקבל את עזרתכם בנוגע לצריכת דלק, אמינות, זמינות חלקים ושאר ההוצאות הצפויות מרכב זה. תודה מראש...
הודעה אחרונה מאת obarshad, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
לאחר חיפוש בפורום לא בדיוק מצאתי את מה שרציתי לגבי הקסארה.. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959#post1011959 יש לי קסארה 2002 יד ראשונה, שעברה תאונה קלה (ללא פגיעה בשאסי) עם 90,000 ק"מ, עכשיו, אני צריך בבקשה קצת פרטים טכניים: האם הרכב הזה אמין, חסכוני בדלק, האם יש לו שוק וכד'. תודה לכל העוזרים.
הודעה אחרונה מאת johny_c, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אני מתעתד לרכוש פולקסווגן פולו 96' 1600 או 1400. אבקש לקבל מיידע על סוג הרכב הזה:ביצועים,אמינות,צריכת דלק,עלות. תודה מראש על ההיענות!!!
הודעה אחרונה מאת bxgti, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מתכונן לקנות אוטו בזמן הקרוב אנ מחפש על משו זול עד 25 אלף גג... ומכוון החלטתי ללכת על 4 סוגי מכוניות שאני מאוד רוצה: - מיצובישי קולט - פיג'ו 106 XSI - סיאט איביזה הייתי מאוד רוצה ללכת על הצ'באק אבל מכוון שקשה למצוא במחיר כזה פעוט זה קצת בעיה. בכל מקרה בין השנים 95 בערך, מכונית ספורטיבית, אמינה, שילדה חזקה זה מה שאני מחפש.
הודעה אחרונה מאת obarshad, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
לאחי יש מזדה שנת 93 דגם f ידנית במצב מושלם ללא שריטה נדירה שמורה הכל חשמלי טסט 10 חודשים. המחירון שלה בערך 15000 ש"ח וכבר נתנו לו כבר עלייה כבר 17000 כולל מערכת. יש בחור עם פונטו קבריולט מנוע 1250 ,טסט ל3 חודשים כלום לא חשמלי בלי הגה כוח יד 10 מבחוץ נראת איכשהו סביר מכאני בסדר והגג עם תיקונים, ועדיין נכנס מיים יש רדיו דיסק ורמקולים. הבחור דורש 13500 על הרכב בגלל התיקונים המחירון של הפונטו בערך 18000 ,ראינו את האוטו סגרנו על החלפה ראש בראש עם הוספה מצד הפונטו של 1000 ש"ח לי זה לא נראה הפונטו לא נראת לי אבל אחי טימטם אותי הוא רוצה להחליף מה דעתכם??
הודעה אחרונה מאת =DJ Shadow=, -
-
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מצאתי רכב מסוג גולף שנת 2000 מנוע 1.6יד שניה עם 85,000 ק"מ, הרכב שמור מאוד. השאלה היא כמה צריך להוריד לרכב כזה אם המחירון 56 K.
הודעה אחרונה מאת dendi, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי יש לי 2 מכוניות שאני מתלבט בינהם : מאזדה לנטיס 1.6 שנת 2000 וניסן אלמרה 1.6 שנת 99 איזה מהרכבים עדיף ? המחיר זהה למרות שהלנטיס שנה אחת חדשה יותר
הודעה אחרונה מאת spidrman, -
-
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, בעקבות זוועת המיסוי המתרגשת עלינו, יתכן ואחזיר את הרכב מהעבודה. בכך אסיים פרק זמן ארוך מאוד של נסיעה ברכבים חדשים אך עשויים פלסטיק ולא מהנים לנהיגה. אני רוצה לחזור לרכבים הקודמים שהיו לי (רכב ראשון: חיפושית, הציב סטנדרט הנאה גבוה ) אבל לא שוכח שהרכב יצטרך לסבול 10-12 שעות פקקים בשבוע. האם רכב בן 10 שנים ומעלה יעמוד במוטל עליו, או שעדיף ללכת על רכב חדש - אבל מדגם בסיסי - שיש לו סיבולת מכנית גבוהה? תודה מראש על עיצות והכוונות.
הודעה אחרונה מאת Uno Turbo, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אני רוצה קצת להתקדם כרגע אני עם פיאט אוטו 91 מנוע 1000 יד שנייה ק"מ (קצת מוזר האמת..) 350,000+ קלא'ץ חדש(בן חודש) סטרטר(פחמים חדשים) ברקסיים אחוריים (חריטה ורפידות) טסט ל7 חודשים כמה שווה לדעתכם?? וכמה סביר לדרוש?
הודעה אחרונה מאת turbo1, -
-
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
כשאני לוקח אוטו אוטומטי לנסיעת מבחן למה כדי לשים לב? כיצד כדאי לבדוק ומה כדאי לבחון בנהיגה? תודה!
הודעה אחרונה מאת =DJ Shadow=, -
- 2 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
שלום לכולם . אני מעוניין לקנות פיגו 206 שנת 2000 גיר אוטומטי 1400 סמ"ק , ואני כבר רגל וחצי לקראת הקניה של הרכב . רציתי בבקשה לדעת האם גם ברכב מהסוג שתיארתי למעלה קיימת תיבת הילוכים מסוג AL4 ??
הודעה אחרונה מאת ofir, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
ערב טוב חברי הפורום היקרים! באושר רב , כעת מתאפשר לי והתחלתי לחפש עבורי אחר מאזדה מיאטה . לכן , עליי למכור את הרכב הנוכחי שברשותי . מדובר בפולקסווגן גולף CL , שנת דגם 1994 . מנוע בנזין אטמוספרי בנפח 1,800 סמ"ק , תיבת הילוכים אוטומטית . גיר שופץ במלואו לפני כ-20,000 ק"מ , מנוע הוחלף במנוע מייבוא לפני כ-30,000 ק"מ , רפידות ובולמים קדמיים חדשים . הרכב שמור בקנאות יתרה , אך בכל זאת נעשה בו שימוש ובחוסר מזל הרכב עבר תאונה . במכון הבדיקה התגלה : 1. ליקוי שולי - קצה שילדה מאחור (הבוחן הראה לי את העיוות בשילדה , הסביר שמדובר בעניין שולי אך הדבר נרשם כקצה שילדה בכל זאת) , 2. קומפרסיה נמוכה (אך טובה יחסית לגיל הרכב) , 3. בולמים אחוריים חלשים במעט , 4. לחץ גבוה ב…
הודעה אחרונה מאת Moonlight Theory, -