Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גיר אוטומט 206 CC ו-406

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7196 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

היום התפרסמה כתבה ב-YNET לגבי הגיר האוטומטי מסוג AL4 של PSA.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3318994,00.html

אני מעוניין לרכוש לאמי 206CC שנת 2002 1.6 אוטומט. האם הגיר הוא של AL4?

בנוסף, אני נוסע ונהנה נאוד מהגיר של ה-406 שלי 2001 2.0 (מאיט בהורדת הגז, ומתנהג באופן כללי דומה לגיר רגיל) האם זהו גיר של AL4?

פורסם

אתה יכול להיות רגוע. התביעה מטופשת וסחטנית. לא סתם הם רצו ישר לעיתון כדי שייפרסם את זה. זה לא שהרכבים האלו אמינים במאה-אחוז, אבל מכאן ועד לתביעה מוזרה כזו המרחק גדול.

פורסם

מעבר לבעיית השסתומים שתוקנה, מה המצב של תיבות AL4 היום? האם היום הן אמינות?

אם היום הן לא אמינות, סתם מתוך סקרנות, האם ידועה למישהו הסיבה/סיבות לכך שהן מתקלקלות? האם יש בעיה אינהרנטית בתכנון שלא ניתן לשפר גם על ידי שיפור ותיקון רכיבים כמו במקרה השסתומים?

האם לתיבות AL4 יש גם דגמים שונים ,לסוגי ונפחי מנועים שונים או לא, או שזו תמיד בדיוק אותה תיבה?

מטרת השאלות: אם אני קונה רנו מגאן משומשת שנת 2000, ונניח ויש בעיה בתיבה האוטומטית, האם התקנה של תיבת AL4 חדשה ומקורית במקומה תפתור את בעיית האמינות, או שעדיין יש בעיות בתיבה גם בדגמי 2006 או 2007.

הערה: אני מדבר רק על נושא של תיבה מתקלקלת ולא אמינה, לא על התנהגות "פסיכוטית" של התיבה, כי בסה"כ נסעתי בליסינג 3 שנים על פג'ו 206, והיה בסדר. (אני לא מבין גדול במכוניות, אז ייתכן שמישהו אחר היה שם לב לבעיות, לא אני :)

פורסם
מעבר לבעיית השסתומים שתוקנה, מה המצב של תיבות AL4 היום? האם היום הן אמינות?

אם היום הן לא אמינות, סתם מתוך סקרנות, האם ידועה למישהו הסיבה/סיבות לכך שהן מתקלקלות? האם יש בעיה אינהרנטית בתכנון שלא ניתן לשפר גם על ידי שיפור ותיקון רכיבים כמו במקרה השסתומים?

האם לתיבות AL4 יש גם דגמים שונים ,לסוגי ונפחי מנועים שונים או לא, או שזו תמיד בדיוק אותה תיבה?

מטרת השאלות: אם אני קונה רנו מגאן משומשת שנת 2000, ונניח ויש בעיה בתיבה האוטומטית, האם התקנה של תיבת AL4 חדשה ומקורית במקומה תפתור את בעיית האמינות, או שעדיין יש בעיות בתיבה גם בדגמי 2006 או 2007.

הערה: אני מדבר רק על נושא של תיבה מתקלקלת ולא אמינה, לא על התנהגות "פסיכוטית" של התיבה, כי בסה"כ נסעתי בליסינג 3 שנים על פג'ו 206, והיה בסדר. (אני לא מבין גדול במכוניות, אז ייתכן שמישהו אחר היה שם לב לבעיות, לא אני :)

בכל רכב משומש אוטומטי צפה בעיות בגיר בשלב כלשהו. זה לא בטוח, אבל יש בלאי והעסק מורכב, וגם ברכבים הידועים כאמינים מאד מתגלות בעיות. קח לדוגמה מקרים שמוכרים לי אישית וגם מהפורום של סופר-לנסר, פוקוס ולנטרה על גלגוליה השונים. אנשים רבים נוקבים במספר הקסם 120,000 לשיפוץ התיבה.

בעית השסתומים בגיר שלי היתה מולדת, כמו המנוע הדפוק שהוחלף לפני שבועיים, ועוד כמה עשרות רכיבים מסביב. פשוט רכב ספציפי מקולל. אבל דווקא הגיר טפו-טפו בסדר למרות 110,000 קילומטרים.

יש לגיר הזה כמה התנהגויות מוזרות, וזה הגיע לידי כך שלובינסקי הוסיפו דף לספר המתורגם בו הם מבהירים שזה נורמלי "לחטוף בומבה" לפעמים בהעברה מראשון לשני ובחזרה. זה קורה לעתים רחוקות אצלי. לא נעים ולא נורא. כתבי רכב נוהגים לומר "הפעם התיבה מכוילת יותר טוב מאשר ב...", אבל לדעתי הם מחרטטים מדי פעם, כי התיבה הזו כל יום מתנהגת אחרת (חכמה...), ובוודאי שלא ניתן להשוות בין שני רכבים שונים בגלל משקל וכוח. גם גיר טוב מרגיש רע על רכב כבד וחלש, ולהיפך.

בקיצור, כמו שהוסבר פה בכמה דיונים, לגיר הזה יש מעלות וחסרונות, אבל הוא בהחלט לא פסול היגיון או אמינות.

• תוכן חדש...