ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,576 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
מה אתם אומרים על מיצובישי גאלנט משנות 90 עד 93 מנוע 2000 מבחינת אמינות,עלות החלקים ,צריכת דלק,נוחות נסיעה. התקציב שלי הוא 15 אלף ש"ח(זה לא כולל ביטוח וישור קוו) כמה כוח סוס יש למנוע שלה? בתודה מראש דניאל
הודעה אחרונה מאת izhak, -
- 15 תגובות
- 2 אלף צפיות
מה אתם אומרים על רנו 5 שנת 89 כדאי לקנות ?
הודעה אחרונה מאת RENAULT 5, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם, בקרוב אבא שלי צריך לקבל רכב מהעבודה שלו. זה האפשרויות: מאזדה 3 פיג'ו 307 פורד פוקוס רנו מגאן II מה לדעתכם כדאי לקחת? יכול להיות שאפשר יהיה גם קורולה, לא בטוח בינתיים.
הודעה אחרונה מאת ULY, -
-
אנחנו לפני רכישה של הרכב הנ"ל והייתי מעוניין לשמוע יתרונות+חסרונות תודה
הודעה אחרונה מאת ULY, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אנחנו לפני רכישת 3 מכוניות חדשות לקילומטראז' גבוה מאוד. אם מסתפקים בדיזל ידני, זה בערך מה שעומד על הפרק: רנו מגאן II דיזל 1,500 לעומת סקודה פאביה דיזל 1,400 קומבי. אשמח לשמוע מנסיונכם - נוחיות, אמינות... תודה\ דב
הודעה אחרונה מאת IID, -
-
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום אני מעוניין לרכוש רכב מסוג פאסאט שנת 2001 במנועים 1.8 או 2.0 השאלה היא איך האמינות, ביצועים, תחזוקה? תודה
הודעה אחרונה מאת Wiking, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
האם צריך להיות ברכב כריות אוויר? מה צריך להקפיד בקניית הרכב? איך אפשר לזהות ברישיון הרכב של המוכר שהרכב היה בעבר בהשכרה? תודה על ההיענות
הודעה אחרונה מאת Wiking, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
איך היא מבחינת אמינות ? צריכת דלק במנוע 2000? החזקה זולה? התקציב שלי עד 20 אלף שקל רוצה אוטו גדול מימדים ונוח על הכביש ופחות מוסכים בתודה מראש
הודעה אחרונה מאת daniel20, -
-
שלום לכולם. ראיתי רכב במצב כללי לא רע. כששאלתי על מצב המזגן, מלמל הבעלים משהו על זה שצריך לשים גז. אני שואל אתכם, בעלי הניסיון, איך אפשר לדעת האם הבעיה היא רק גז ולא משהו רציני יותר? בברכה.
הודעה אחרונה מאת eyalzo, -
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום. ברשותי אלפא 145 1.6 96. אני מאד מרוצה מהאוטו, זריז, כיף, צליל מדהים, מאובזר. מכיוון ששהיא אצלי שנתיים וחצי חשבתי על החלפה, אני מחפש רכב קטן ומהנה, שלא יפול מהיכולות של האלפא, לא דווקא מכונית שמתיימרת להיות מכונית ספורט. חשבתי על רובר 216 משנתון 99. דעתכם+ הצעות נוספות...
הודעה אחרונה מאת יבין, -
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
למי יש כאן ניסיון על כמה (אם לא כל) הרכבים ברשימה, ויכול לתת המלצה לגבי הנוחות שלהם. כמובן שבכל מקרה תהיה נסיעת מבחן, אבל בשביל הסינון הראשוני. הבהרה. רוב הרכבים היום נוחים (למעט STI / EVO), לכן מדובר על נוחות לשהיה ארוכה ברכב. מה הכוונה? יום שלם באוטו. כיסא נוח, האם מרגישים עייפות לאחר יום שלם באוטו. עכשיו, לרשימה. סיטרואן 2 ליטר. C4. סובארו B4. גירסת R רגילה. ג'טה 2 ליטר. אאודי A3 דור חדש. BMW סידרה 1. מרצדס C CLASS. BMW קומפקט (החדשה יותר). 911 GT3. סתם. תובנות יתקבלו בברכה.
הודעה אחרונה מאת eyalzo, -
- 3 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם! חבר רכש לאחרונה את הרכב הנ''ל. אני כמעט ולא מכיר פרטים על הרכב,ורציתי לדעת עליו כמה שיותר. מה שאני יודע,קרבורטור כפול(צריכת דלק בהתאם,קרוב ל1:5) הנעה קדמית עם הילוך 4X4 . רציתי להתעניין סתם לידע כללי על הרכב,מי שיכול לשפוך מידע,זה יהיה מצוין תודה מראש, לירון
הודעה אחרונה מאת ESTK, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם, לקחתי לבדיקה סוזוקי סוויפט מודל 95 עם ק"מ נדיר: 70K,כולל תיעוד טיפולים מלא(!) של הרכב מיום קנייתו. הרכב נמצא בבדיקה במצב מכני טוב מאוד. בנוסף נמצאה פגיעת שילדה קלה בחלק אחורי ללא משמעות בטיחותית מה שנקרא בלשון העם קצה שילדה. האם להמשיך לחפש סוויפט אחרת(דיי נפוצות בשוק, אם כי הרכב הזה מכנית ממש טוב) או ללכת על הרכב בהפחתת מחיר הוגנת. כמה לדעתכם ניתן להפחית ממחיר הרכב, מחירון שלו 22K ש"ח. (אני חייב תשובה עד מחר בבוקר ע"מ לסגור או לא לסגור עסקה.... תודה מראש....
הודעה אחרונה מאת שושו, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 7.9 אלף צפיות
שלום, אין לי נסיון ברכיבה ובטח שלא בסוגי קטנועים. אני מחפשת קטנוע אמין - כזה שאני לא יצטרך להכניס למוסך כל יומים. אני מתכוונת לקנות קטנוע חדש. (אלא אם כן עדיף לי יד 2 ?) איזה קטנוע כדאי לי לקנות ומאיפה? (כל חנות באזור כפר סבא גוש דן ואשקלון) עוד שאלה- כמה עולה טסט לכלי כזה. תודה.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 7.2 אלף צפיות
שלום מאחר ותקינות שילדת הרכב היא קשורה לבטיחות, רציתי לדעת האם רכב שעבר תאונה אשר השילדה נפגעה בה (פגיעה קלה) צריך לעבור בדיקה כלשהי ולקבל אישור לפני שעולה לכביש. אני מחפש רכב לרכישה, ואין לי בעיה לרכוש רכב עם פגיעות בקצה שילדה, אני רק לא יודע אם אני צריך לבקש לראות אישור של משרד התחבורה או כל גוף אחר לתקינות השילדה. תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם... אני עדיין בחיפושים אחר פיז'ו 206. החלטתי להתפשר ולקנות 1.4 ידני במקום 1.6 ידני. כי אני פשוט לא מוצאת!!! אני לא ממש שלמה עם זה כי אני רגילה למנוע 1.6 שאלתי היא האם ה 1.4 היא מספיק מהירה? ומה המשמעות של XT ? צר לי על הבורות... ותודה על הייעוץ והעזרה מראש...
הודעה אחרונה מאת Doubl3T, -
-
- 6 תגובות
- 7.8 אלף צפיות
בכוונתנו לקנות בקרוב רכב חדש ולאחר לבטים התמקדנו בטויוטה קורולה. האם קיימים הבדלים בין דגם הסדאן לדגם ה-RunX, מעבר כמובן לצורה החיצונית השונה? (אחיזת כביש, ביצועים, איכות גימור פנים, וכו') מדובר בגרסה היקרה יותר (GLI). באיזה דגם הייתם בוחרים?
הודעה אחרונה מאת Doubl3T, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
ביום שישי אני נוסע לIKEA למפגש מקוררי האויר, ודי סגור על לחזור משם עם חיפושית (תלוי אם אני מוצא אחת בתקציב ,במצב טוב ולא אספנות). השאלה היא כדלקמן: איזו חיפושית היא הכי חסכונית? 1000, 1200, 1300, 1302, או 1600? כשאני שואל את זה אני מתכוון לאיזו אפשר להוציא בפוטנציה את החיסכון הכי גדול, במידה והמנוע תקין והכל מכוון טוב?
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 8.2 אלף צפיות
שלום לכולם ! בשבוע הבא אני סוף סוף כניראה הולך לרכוש סופית רכב. ההצעה הכי אטרקטיבית שיש לי כרגע היא על שברולט אופטרה , 2004 , 1800 סמ"ק 16V , עם 45 אלף ק"מ. (אם אני לא טועה דגם LS) עכשיו רציתי חוודת דעת על הרכב הנ"ל מאנשים כאן שיש להם אותו \ ששמעו או קראו ביקורות עליו. בעיקר מבחינת אמינות , צריכת דלק , בטיחות . בתודה רבה מראש לכל העוזרים.
הודעה אחרונה מאת Giladben.zaken, -
יעוץ לגבי פג'ו 206 gti
מאת Guest חייםDVX-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום אני מעוניין לירכוש פג'ו 206 GTI משנת 01-05 אני ישמח לקבל עליה פרטים והכי חשוב זה דלק ולמי שיש פה אולי כמה זה ביטוח ואני נהג חדש עוד! בתודה חיים!
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
או.קיי, מדובר על מתאמן שלי שמקבל רכב חדש מהעבודה החדשה. הבנאדם אופנוען, וחובב נהיגה לא קטן. כיום הוא מתנייד כמעט תמידית על דו"ג אבל הוא צריך לעשות ת"א - חיפה על בסיס יומיומי וזה כבר פחות קורץ, תסכימו איתי. מה שבעיקר חשוב לו זו נוחות נסיעה, הגב שלו רגיש למדי, הוא מחפש רכב מהנה לנהיגה אבל לא על חשבון נוחות. הרכב צריך להיות מרווח (אני לא חושב שאיזשהו רכב בקטגורייה הזו אינו כזה), מהנה לנהיגה עד כמה שניתן, ובעיקר כזה ש"יגהץ" את הכביש ולא יתרסק על כל בור. כרגע האופציות שהוא חשב עליהן הן הונדה אקורד, מאזדה 6, וסיטרואן C5 (לדעתו האחרונה תהיה הכי נוחה אגב). 1. יש עוד רכבים שלא חשבנו עליהם שיענו על הדרישות? 2. מי מהן עדיפה ובאיזה היבט? בתודה מראש, …
הודעה אחרונה מאת dror_r, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
טוב אז ככה, לאבא שלי יש את המכונית קאיה שומה 2001, 125,000 ק"מ, יד שלישית, אני יודע שהאוטו הוא אוטו טוב , בלי שום בעיות, אבל אני לא ממש מת על המכונית הזאת, וגם שהמכירון שלה יורד באיזה 1000 שקל כל חודש. המכונית השניה זה סיאט איביזה, אני מאד אוהב את המכונית הזאת, אבל זה נראה די קשה למצוא אחת עם קילומטרז נמוך, השאלה שלי זה אם כדאי לקחת את הקאיה שאני יודע שהיא באמת במצב מצויין או לקחת סיכון ולנסות למצוא איביזה. בכלל באופן מה אתם חושבים על סיאט איביזה? אני מדבר על סכום של 15-20 אלף, חשוב לי שהמכונית תהיה חסכונית בדלק והקאיה לא ממש חסחונית. תודה רמי.
הודעה אחרונה מאת rolling_stony, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, יש לי שאלה בקשר לרנו קליאו 95 אוטומטי עם 102000 ק"מ. לקחתי רכב כזה לבדיקה: המנוע תקין, השלדה נקייה, האוטו עצמו שמור מבפנים ומבחוץ כמו חדש. מה שהם מצאו זה נזילות שמן ונזילת שמן בדיפרנציאל, צריך לתקן זוויות הגוי וציר אחורי ובעיית זהום אויר בטורים גבוהים. השאלה שלי היא עד כמה הדברים האלה רציניים - המוכר רוצה 15000, כשמחירון הוא 17800. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת sagi, -
רכישת רכב ממימון
מאת e717-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 968 צפיות
שלום, ברצוני לרכוש רכב חדש\יד שנייה אך לצערי אין לי את המימון הדרוש, שמעתי מחברים כי יש דבר הנקרא מימון רכב שזו חברה מסויימת שממנה רוכשים את הרכב ומשלמים לה בתשלום קבוע כל חודש. לאיזה חברות אפשר לפנות כדי להתעניין? ואיך עובדת כל השטיה הזו? תודה!
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום יש לי תקציב באיזור ה 15 אני מעוניין ברכב קטן מאוד חשוב לי הפינוקים (ח"ח,ה"כ,מזגן טוב,מרווח פנים). את 106 אני די מכיר אבל את הרובר והבראבו פחות. הייתי שמח לשמוע מהידע שלכם לגבי המכוניות האלה ואת המלצתכם האישית בנימוק למה. תודה רבה מראש.
הודעה אחרונה מאת Niv A, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לפני מספר ימים קראתי בעיתון שגם מי שמקבל קצבת הבטחת הכנסה, יוכל להחזיק ברכב שמחירו אינו עולה על 25,000 ש"ח, שנפח מנועו אינו עולה על 1300 סמ"ק ושגילו מעל 5 שנים לפחות (2001 ומטה) - אם יאשרו את זה בכלל (אני מקווה מאוד). הרכב מיועד לאמא, חשוב מאוד שיהיה אמין (כמה שפחות תקלות), חסכוני (דלק, ביטוח וכו') וכמה שיותר קרוב לשנת 2001. תודה.
הודעה אחרונה מאת =DJ Shadow=, -
-
- 11 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אני הולך לרכוש הונדה סיוויק שנת 98 4 דלתות אני מעוניין לדעת עליה פרטים מבחינת ביצועי מנוע צריכת דלק וכל הדברים האלו ... חיפשתי פה בפורום ובאתר של קאר פוליו ולא מצאתי פירוט על הדגם הנ"ל ... אודה לכם אם תרשמו לי פה פרטים או תביאו לי קישור לאתר שיש בו פרטים .. דניאל.
הודעה אחרונה מאת dudu g, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אני מתלבר מה מביניהם לקנות... כמובן שאני מעדיף את הרובר בהרבה יותר מבחינת יופי ונוחות אבל אני לא יודע כמה כס יש לקורדובה. מישהו אולי יודע? אני מעדיף בבקשה לא לרשום לי תדובות שרובר זה חרא של אוטו כי אין לי כוח לשמוע שטויות!
הודעה אחרונה מאת IbIza20, -
-
טיפו ספורטיבה
מאת Avia-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
מעוניין לקבל ייעוץ בעניין רכישת הרכב הנ"ל. אני יודע שאין הרבה אנשים שהחזיקו כאלה או אפילו רק נהגו בכאלה (קיימות רק בודדות בארץ...), אבל אני אשמח לקבל חו"ד מכל מי שהייתה לו/לחבר/קרוב משפחה אחת כזאת... (אני יודע על בחור חיפאי מהפורום שמחזיק באחת אדומה) תודה מראש. (התמונה להמחשה בלבד)
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
שלום קודם כל אני חדש פה ויש לי שאלה אני בשבוע הזה הולך לרכוש או טומקאר או ר''ינגר שנת 2001 רציתי לשאול אותכם מה עדיף יותר מבחינת כוח מבחינת הכל מה עדיף?? ? תודה ויום טוב
הודעה אחרונה מאת johnny.glick, -