Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7197 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אין לי נסיון ברכיבה ובטח שלא בסוגי קטנועים.

אני מחפשת קטנוע אמין - כזה שאני לא יצטרך להכניס למוסך כל יומים.

אני מתכוונת לקנות קטנוע חדש. (אלא אם כן עדיף לי יד 2 ?)

איזה קטנוע כדאי לי לקנות ומאיפה?

(כל חנות באזור כפר סבא גוש דן ואשקלון)

עוד שאלה- כמה עולה טסט לכלי כזה.

תודה.

פורסם

לתשומת ליבך:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3302926,00.html

שווה לחכות לינואר ואז תוכלי לקנות קטנוע 125 סמ"ק. רק שימי לב שמחירי הביטוח עלו.

כדאי שתפרטי בכל זאת תקציב לכלי ואולי גם את אופי הנסיעות עירוני/בינעירוני ודרישות אחרות אם יש. (שימי לב שתצטרכי לקנות ציוד מיגון והגנה בנוסף לקטנוע עצמו).

אסף

פורסם

עם שינוי התקנות אני ממליץ לך לקנות את הסאן-יאנג מיו 100.

מנוע 4 פעימות שאינו מזהם כמו דו"פ(דו-פעימתי), לא צורך שמן ולכן יותר נעים למשתמש\ת.

עיצוב מדהים מרהיב, משהו שהופך ממש לקאלט, קדם לו דגם ה-50 סמ"ק שהתחיל את האופנה בהצלחה מרובה.

כל קטנוע מדגם זה לא יוצא את שערי היבואן לפני צביעה אישית על פי בחירתך.

הצביעות נעשות על ידי יניב גולן הידוע בתחום צביעת האופנועים ואופנועי ים.

מחיר הקניה מאוד אטרקטיבי סביב ה-11K ש"ח.

מאתר מטרו(עוד לא עודכן לגבי ה-100, אבל כבר נוסעות יחידות על הכביש).

מיו 100, מבחן בפולגז.

מיו 50, מבחן בפולגז.

ארוע שהתקיים לכבוד הקטנוע בשד' רוטשילד השנה.

תעלעלי בכל הקישורים, אחרי שתידלקי, קיפצי למטרו סנטר בכ"ס ותיראי בעיניים את היצירה.

הכלי יוצר קאלט משלו והינו מדהים ביותר, כל הביקורות פה אחד לטובתו.

רכבתי עליו(50 סמ"ק) והרגשתי כאילו אני חיי בסרט של ילדי הפרחים עם ווספה עתיקה,

רטרו להמונים, וזה מוצר טוב ואמין לחלוטין.

אגב, לעדי אשכנזי יש איזו תוכנית בערב פעם בשבוע או משהו כזה, בפתיחה היא מצולמת נוסעת ברחובות תל אביב על קטנוע עם קסדת חצי. לא פלא בכלל, הקטנוע שנבחר לצילומים הינו הסאן-יאנג מיו!:-)

טסט ל-50 סמ"ק הינו הזול ביותר בארץ, 30 שקלים בלבד אגרה, 30 נוספים בדיקה.

טסט לאופנוע הכי מגודל בארץ הינו 257 ש"ח אגרה, 30 נוספים בדיקה.

דו"ג(דו-גלגלי) חדש מגיע עם טסט לשנה בניגוד לרכב חדש שמגיע עם טסט לשנתיים.

אופנוען

פורסם

זה בטוח שמחירי הביטוח עלו?

לפי האתר של משרד האוצר המחירים הישנים עדיין תופסים ויש הבדל גדול בין 50 ל- 100.

והשאלה שלי היא מה היתרון של 100 סמ"ק?

אפשר לנסוע איתו בנסיעות בן עירוניות?

לתשומת ליבך:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3302926,00.html

שווה לחכות לינואר ואז תוכלי לקנות קטנוע 125 סמ"ק. רק שימי לב שמחירי הביטוח עלו.

כדאי שתפרטי בכל זאת תקציב לכלי ואולי גם את אופי הנסיעות עירוני/בינעירוני ודרישות אחרות אם יש. (שימי לב שתצטרכי לקנות ציוד מיגון והגנה בנוסף לקטנוע עצמו).

אסף

פורסם
והשאלה שלי היא מה היתרון של 100 סמ"ק?

אפשר לנסוע איתו בנסיעות בן עירוניות?

כן!

ובאתר זה פשוט לא עודכן, חכי עד לראשון בדצמבר ואז כבר נהיה יותר חכמים.

אף אחד נכון לרגע זה עם כל הכבוד לכתבות לא יודע להגיד את המחירים המדוייקים.

הצפי הוא שבעלי קטנועים עסקיים יפגעו הכי קשה. אבל כמובן, גם אנחנו הפרטיים.

אופנוען

פורסם
כן!

ובאתר זה פשוט לא עודכן, חכי עד לראשון בדצמבר ואז כבר נהיה יותר חכמים.

אף אחד נכון לרגע זה עם כל הכבוד לכתבות לא יודע להגיד את המחירים המדוייקים.

הצפי הוא שבעלי קטנועים עסקיים יפגעו הכי קשה. אבל כמובן, גם אנחנו הפרטיים.

לדעתך סביר לעשות על מיו 100 סמ"ק נסיעות של 20 קילומטר בכבישים בין-עירוניים (לא מהירים)? אפשר לשייט איתו לאורך זמן ב80 קמ"ש, או שאחרי כמה דקות אני אמצע את המנוע על הכביש?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

סביר לא, אבל אפשרי ואפילו חוקי, לדוגמא דיוק 125, נוסע 90 קמ"ש צמוד לשול הימני, כך יעשה גם המיו אם ממש יהיה חייב.

אני לא ממליץ, אבל אם שאלו את השאלה, אז אפשר להגיב שכן!

מעבר לכך שבתחילה היא מתעניינת ב-50 סמ"ק, אז אם יהיה לה 100 אם אופציה לגיחה בכביש מהיר זה רק פלוס, כי אני סבור ובטוח שהיא לא תכננה ממילא לעלות על כביש מהיר עם ה-50.

תמיד אפשר להישאר עם המיו 50 ולסגור את הויכוח במגבלות החוק.

ובכלל, אני מעורב טוב בעינייני אופנועים, אז מי עולה עם קטנוע בנפח כזה ל-20 ק"מ בכביש מהיר?

אך ורק שליחים שזו משכורתם, כל היתר רק יעקפו את העיר במרחק של מחלף אחד בודד בדר"כ לא יותר משניים שלושה ק"מ נסיעה.

אף בעל קטנוע לא יעשה זאת, אבל אף אחד.

אופנוען

פורסם

העיניין הוא כזה- מנוע 100 סמ"ק 4 פעימות חזק רק במעט ממנוע 50 סמ"ק דו-פעמתי. כלי זה הוא כלי לנסעות ערוניות. נקודה. נסיעה עם כלים כאלו בכביש בינעירוני לא בטיחותית מסיבה אחת - אתה לא יכול להיות מהיר משאר התנועה על הכביש ובזה אתה מאבד את היתרון הבטיחותי היחידי של אופנוע. פשוט מסוכן לרכב ב 80 קמ"ש בכביש, בו שאר התנועה נוסעת 100. לנסיעות פרוורים - עיר 250 סמ"ק זה המינימום הנדרש.

מצטרף להמלצות של jalaad על Mio 100. כלי בעיצוב רטרו מדהים ושונה מאוד מאחרים. אבל רק לעיר .

תוספת שאלה - מישהוא יודע, מה הגרסה הסופית של החוק לגבי מחזיקי רישיון לדו גלגלי עד 500 סמ"ק, שאין ברשותם כרגע כלי דו גלגלי . האם יוגבל הרשיון שלהם אחרי הרפורמה ל "עד 33 כ"ס" . מה תהיה הדרך לשדרג אותו לרשיון לא מוגבל? או שכל מחזיקי רישיון "עד 500" ישודרגו אוטומטית לרישיון לא מוגבל?

תודה לעונים .

פורסם

במידה וברגע זה יש לך רישיון 500 תשודרג ברוורס ל-33 כ"ס.

אין לי מושג מה צריך לעשות כדי להפכו לבלתי מוגבל, אני מניח שכמו היום, כמה שיעורים וטסט, פטור מתיאוריה.

ואולי יהיה רק מבחן שליטה? את זה אני לא יודע.

אני תמיד ממליץ, שדרוג רישיון הינו עסק זול ביותר, אם יש לך וותק של שנה וגיל 21, שדרג אותו, לעולם לא תצטרך לברר נתוני יצרן לאופנוע מסויים "מותר לי או לא מותר לי? כמה כ"ס יש לנבלה?" פשוט כל האופנועים כמו כל המכוניות, ללא הגבלות והיתרים.

מומלץ לשרדג עכשיו לדעתי לפני הבלאגן.

*גיל 16 רישיון עד 125 סמ"ק והספק מירבי של 14 כ"ס. (כיום 50CC מפיקים עד 9 כ"ס בלבד)

*גיל 18 רישיון עד 33 כ"ס בלבד. (כיום עם רישיון ה-500CC בגיל 18 אפשר לרכב עד 60 כ"ס עם GPZ500)

*גיל 21 רישיון בלתי מוגבל לאחר וותק של שנה לפחות ברישון 33 כ"ס. (אין הבדל מול המצב הנוכחי, בלתי מוגבל הוא בלתי מוגבל)

אופנוען

פורסם

תודה, את כל זה אני יודע. חשבתי שאולי יש שינוי כלשהו, כי בעלי הרישיון עד 500 נדפקים.

יש לי רישון עד 500 כבר 6 שנים, אך אני לא בטוח שכדאי לשדרג עכשיו, כי יתכן ותהליך השדדרוג לאחר הרפורמה יהיה קל יותר.

מה יקרה לכל בעלי האופנועים בנפח 500 סמ"ק, שכולם חזקים מ 33 כ"ס והם הנפוצים בשוק? הם לא יוכלו להמשיך לרכב על האופנוע שברשותם? כן, אני יודע, הם יקבלו היתר לשנה ותוך שנה יצטרכו לשדרג. ואם נניח, האופנוע לא על שמי אבל אני משתמש בו באופן קבוע - ב 1.1.07 לא אוכל יותר לרכב עליו?

פורסם
ואם נניח, האופנוע לא על שמי אבל אני משתמש בו באופן קבוע - ב 1.1.07 לא אוכל יותר לרכב עליו?
נכון, בדיוק ככה, לא תוכל לרכב עליו יותר.

תראה, לכל אחד יהיה סיבה למה נדפק כמה ואיך?

העיניין הוא כמו שבכל רפורמה, בהתחלה מזדעזעים, אחר כך מתיישב הסדר וכולם מתאימים עצמם למצב.

אם לא תוכל לרכב על אותו אופנוע שלא על שמך תוכל: א)לשדרג ב)להעביר בעלות.

אין מה לעשות, לכן אני אומר עדיף להיות במצב שבו הרפורמה לא נוגעת לך באותו הרגע הנתון.

אופנוען

פורסם

Jalaad , תודה.

זה בדיוק מה שחשבתי שיקרה.

כנראה שאתה צודק, ועדיף לשדרג עכשיו, יתכן וכבר אין מספיק זמן, כי נכנסים לעונת הגשמים והרבה טסטים מתבטלים.

כוונתי היא שהשדרוג אחרי הרפורמה יהיה קל יותר, אולי רק מבחן שליטה.

כיום צריך 8 שעורים וטסט מלא.

• תוכן חדש...