ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,576 נושאים בפורום הזה
-
- 7 תגובות
- 18.3 אלף צפיות
אני חיפאי ומגיע לבדוק רכב בירושלים ואם הוא יעבור את הבדיקה בצורה טובה אז גם לקנות אותו. הבעיה שאני לא מכיר שם כלום ולא רוצה ללכת למכון שהבן אדם ההוא מכיר אז אם מישהו מכיר מכון בדיקה טוב ואמין בירושלים אני אודה אם תרשמו את השם והכתובת שלו. אם זה לא מתאים בבקשה תעבירו את הנושא לפורום המתאים אבל בבקשה אל תמחקו כי זה מאוד חשוב לי וגם דחוף. תודה.
הודעה אחרונה מאת asaf999, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הי אני מחפש יפנית עד 40K מזה חודשיים. באמצע השבוע אין לי דקה זמן להתעסק חוץ מלהציץ בלוחות בשעות הלילה ולהעתיק מודעות. בסופי שבוע אני מתרוצץ (אין לי אוטו אז באוטובוסים) ברחבי הצפון לראות רכבים. 100% מהרכבים במצב סביר לדעתי (עד 120K עד יד 3 בבעלות פרטית ללא תאונות ) נעלמים עוד באותו יום בו הם מתפרסמים. ואז נשארים הרכבים הדפוקים. "230K שנת 2000 מצב מצויין", "רק פגיעות פח,וחלון אחורי והוחלף אגזוז ומשאבת מים".או האוטו על שם אחותי אני עוזר לה" הייתי כבר ב2 בדיקות שמצאו פגיעת שאסי (המוכר כמובן שלא ידע מכלום והיו צעקות על מי ישלם את הבדיקה 1:1 עד כה). באחד הימים החלטתי שאני עובד למגרשים ושם החלוקה היא ל3: רכבי ליסינג שנת 2003 ומעלה לא בתקציב. רכבים לא יפניים (פונטו וכאלו…
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם אני מעוניין לקנות פונטו ידנית מהשנים 2000-2002. בחיפושי אני רואה כל מיני דגמים והייתי רוצה שתעזרו לי לעשות קצת סדר בבלאגן. מה ההבדל בין הדגם הרגיל לSX? מה יותר טוב? ומה עם הHGT?? איך הביצועים של הפונטו 2001 SX 1300 סמ"ק? לדעתכם יספקו אותי? אני לא רוצה אוטו עגלה שלא יסחוב.. אלא רכב שיניע אותי בכיף איך צריכת הדלק? תודה מראש, אבי
הודעה אחרונה מאת nVIDIA, -
-
- 7 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכולם רציתי לדעת מהי זמן התאוצה ברכב זה מ0-100 וכמה כוחות סוס יש לרכב בתודה מראש. יגאל.
הודעה אחרונה מאת IC350, -
גולף GTI 99
מאת zxs- 4 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם.הייתי מעוניין בחוות דעת על גולף GTI מודל 99 '.אמינות,חלפים,דלק.מה כדאי לבדוק ברכב כזה? חוץ ממגדש טורבו שברור שהוא נק' רגישה... עלויות אחזקה? כדאיות ספורטיבית? תודה מראש לכולם
הודעה אחרונה מאת co_udi, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
השאלה מתמקדת על איזה מסמך (שיכתב על ידיי) להחתים את מוכר הרכב במידה והרכב עם רשיונות ובמידה אם הוא בלי רשיונות? על מה להחתים ע''מ למנוע סיבוכים שלי בעתיד (מדבר רק על סיבוכים של הבעלות, לא סיבוכים עם איך ואיפה שהרכב יעמוד). תודה רבה מראש לעוזרים, עמית.
הודעה אחרונה מאת system_x, -
-
אוטו ספורטיבי- מה כדאי?? 1 2 3
מאת fox2-
- אחראי פורום
- 30 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום לכולם אני חדש בפורום ובעולם הנהיגה בכלל אני מחפש אוטו ספורטיבי ידני,בלי abs,הנעה אחורית,מנוע של 1.6 (מנסה לחסוך בדלק) וכמובן אמין התקציב שלי הוא 20-25k פחות או יותר (כרגע יש לי פייסטה ואני כנראה אמכור אותה בשביל האוטו הזה) תודה רבה מראש לעוזרים נ.ב חיפשתי פה בפורום לגבי נושאים כאלה ולא מצאתי אז מצטער אם הכעסתי מישהו כי פתחתי אחד חדש
הודעה אחרונה מאת fish, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש לי תקציב של 8 אלף. אני רוצה לקנות 205 אני רוצה בבקשה לקבל חוות דעת על האוטו ..מה החסרונות ה היתרונות. תודה מראש. ידני/אוטו קטן/חסכוני/
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
שלום לכולם. רציתי לשאול לגביי השברולט קוואליר קופה אם כדיי לי לקנות ואם יש למישהו ידע על האוטו הזה אם הוא בעייתי ואם יש לו בעיות ספציפיות מה הם..?
הודעה אחרונה מאת Moti - Miata R, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם.. שמתי עין על שתי הרכבים הנ"ל.. למרות שהן לא מאותן קטגוריה אני מתלבט בינהן 1)הונדה אקורד שנת 2002 מנוע 1800 2)מזדה 323 שנת 2002 מנוע 2000 איזה רכב יותר מפנק? יותר משתלם להחזיק? אני צריך גם נתונים על האוטו דלק,כ"ס.... שינהם מוצעים לי באותו מחיר מה עדיף? תודה מראש מתן
הודעה אחרונה מאת מתן נחום, -
-
בעיות שאסי
מאת ליאור17- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום מצאתי רכב לקניה יש לרכב קרע קטן מאוד בשאסי הקרע תוקן בצורה מקצועית והרכב כרגיל עכשיו ברצוני לשאול כמה שאלות ומי שמבין בעניין בבקשה שיעזור האם האוטו יעבור טסט כאשר ניכנסים לבור והטסטר בודק את הרכב מלמטה? האם שבר בשאסי שתוקן יכול להישבר במהלך נסיעה ולגרום לבעיות ובאיזה מצבים יכול להישבר? האם זה משפיע על איזון אחיזה וכדומה? והאם בכלל כדיי לקנות אוטו כזה? לכל העוזר תודה אני ממש צריך את עזרתכם
הודעה אחרונה מאת dudu g, -
206 xs
מאת Guest חייםDVX- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אחים שלי רציתי לדעת אם אפשר להוציא מהחברה 206 xs בצבע שחור ועם זה כרוך בתוספת כסף ועוד משהו קטן זה מה מגיע עם ה 206 xs יעני עם יש מגנזיום או סנרוף או משהו כזה ב2007 בתודה חיים
הודעה אחרונה מאת fish, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
קודם כל תודה שנכנסתם לעזור, כרגע הרכב שהורס לי את הגב הוא קורבט שנת 94' ואפשר להבין מכך שהדרישות לרכב הבא הם שונים לגמרי ממה שהקורבט מציעה, התקציב הינו עד 200 אלף ש'ח והדרישות הן: נוחות, יוקרה במיוחד בinterior, יופי ושלא תהיה עגלה. במקרה יצא לי לראות clk 320 שנת 02 ב170 אלף ש'ח ובמבט ריאשון האוטו ניראה מאוד נחמד, אם למישהו יש ניסיון עם הרכב או ששמע משהו שיכול לעזור לי אני יודה לכם מאוד. אגב אם יש לכם הצעות לרכב אחר,כל רכב, נוח יפה ומפנק עד הסכום הנ'ל אני ישמח מאוד אם תאירו את עיניי.
הודעה אחרונה מאת XENON, -
- 6 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אני מעוניין לרכוש רכב כזה ורציתי לדעת נתונים עליו תודה.
הודעה אחרונה מאת shark_13, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מתלבט בין פוקוס ללאנטיס או פאסט שנתון 2001-2002. צריך את זה כרכב משפחתי מצומצם (2+1) עלות אחזקה נורמלית ותגובות טובות תודה רבה וחג שמח
הודעה אחרונה מאת BURZUM, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בין : סיטרואן C4 פורד פוקוס החדשה, 5 דלתות פיג'ו 307 sw מאזדה 3 או 5 הקריטריונים: חייבת 2000 סמ"ק חייבת דלת 5 או סטיישן (מרחב הטענה, לאו דווקא מושבים) מכסימום עד 158000 ש"ח(רכב נכה, מיסים מאושרים עד כ-65 אלף) אוטו עמיד, אמין, לא רגיש מדי ולא קופצני מדי לא מחפשת ביצועי ספורט - ממילא אני מוגבלת בתנועה וברפלקסים וחשוב מאוד - סחיר, ולא יקר בהחזקה. יש למישהו עצות?. רעיונות? תבורכו!!
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
שלום לכול חברי הפורום שואל בשביל חבר שמתלבט בין 2 רכבים. האחת פורד סיירה שנתון 88 ידני , השניה פורד פיאסטה 90 אוטומט האם זה נכון שהגיר רציף ולא אמין? מי מבין 2 אלו מומלצת ? תודה על התשובות שי.
הודעה אחרונה מאת Misha122, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
ראיתי היום פונטו 2004,יד ראשונה מפרטי, עם 50000 קילומטר, לפי הבדיקה שעשו לה, אין כלום חוץ מ"שמן גיר כהה", ו"חופש בתושבת גיר" (או משהו בסגנון), עד כמה קריטיים שניי הדברים האלה? יש לציין שראיתי את האוטו בטרייד-אין של פיאט, האם אפשר לסמוך עליהם? קראתי את כל המאמרים הקשורים לנושא, אבל עדיין נראה לי שזאת אופציה לא רעה במקרה זה, מכיוון שהם עושים יישור קו לאוטו.
הודעה אחרונה מאת Caveman, -
-
מה דעתכם על פג'ו 306 1999 מנוע 1800 אוטמטית יד שניה הרכב נראה שמור ויפה יש לו 170000 ק"מ עבר טסט הדרישה היא 25,000 שמעתי שיש לדגמים אלו בעיות אמינות , מה דעת המבינים על עסקה זו בהנחה שהרכב לא עשה תקלות מיוחדות בשנים האחרונות? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת ארנון, -
- 2 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום, אני מתלבט בקניית מזדה לנטיס מנוע 1600 או 1800 . ההתלבטויות נובעות מהפרשי הרישוי וצריכת הדלק של 2 המכוניות. רציתי לדעת מה ההבדלים ברישוי של 2 הנפחים ויותר חשוב - צריכת הדלק של כל אחד מהמנועים כלומר אם יש הבדל משמעותי, ואם כן מהו. כמו כן , הייתי גם רוצה לדעת אם למנוע 1800 יש יתרונות על ה 1600 ומה אתם ממליצים לרכוש. תודה רבה,שגיא
הודעה אחרונה מאת ran1967, -
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הבוקר עשיתי בדיקה במכון לסוזוקי סופר בלינו 1999 תחת "שילדת מרכב, ליקויים בעלי משמעות גבוהה" נרשם: פגיעה קורת רוחב מעבר לנקודת ריתום המתלה\מנוע בכל מקרה אני מתכוון לגשת מחר בבוקר למכון ולדרוש מהבוחן שיבהיר במה מדובר ומה ההשלכות אבל כדי לדעת לאיזה כיוון תנשוב הרוח או כדי לראות שהוא לא מחרטט לי בשכל מה דעתכם? אשמח לעיצה
הודעה אחרונה מאת =DJ Shadow=, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום לכולם, אני בעל רכב מאזדה 121 שנת 94 ואני בא לספר לכם על שנימקרים של מכוני בדיקת רכב שקרו ביומיים האחרונים ואתם תחליטו לבד האם המכוני בדיקההאלו שגובים מחירי שיא לבדיקת רכב לפני קניה אמינים. הקונה הראשון החליט לקחת את האוטו לבדיקה "במכון לפניקנייה אפק" לאחר בדיקה מעמיקה של הבודק ישבנו אנחנו עם הקונים לשיחת סיכום הממצאיםהם כדלקמן:המצב המכאני הוא מעולה!המנוע ב-70% מההספק שלו יש נזילות שמן מהמנוע(תראולי מכון בדיקה אחד שלא כותב את זה אפילו על רכב חדש)המנוע שורף שמן אל אף שחודשייםאני נוסע על הרכב ולא היה צריך להוסיף פעם אחת שמן.אין נזילות מהגיר והוא תקיןלחלוטין מבחינת העברת הילוכים בנסיעה.זאת הייתה הבדיקה הראשונה. הקונה השני…
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 793 צפיות
אם לא הבנת מדוע נמחקה הודעתך - התמקד בסימון הצבעוני שוב.
הודעה אחרונה מאת ליאור17, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מתלבט איזה רכב לרכוש רכב נוח במקום 406 - הונדה אקורד , פאסט , ??? חדש ישן ? אשמח לקבל תגובות
הודעה אחרונה מאת msigal, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום, עקב פרדה מוקדמת מהרכב הקודם (http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=130646), התחלתי לחשוב על רכישת רכב חדש. בגדול, אני חובב הגה, לא מתלהב יותר מידי מקו ישר (היה לי פונטו 60 כ"ס ונהנתי גם איתו), אבל חובב סיבובים וההגה החשמלי המת בפונטו הציק לי רבות. ה-206 XS נראה לי רכב מעניין. הוא לא קפיצת מדרגה גדולה מידי מהפונטו (במיוחד במחיר...), אבל נחשב יותר טוב משמעותית בכל הקשור להנאה מנהיגה. הבנתי גם שבגלל שלא מעט רכשו אותו בגלל רמת האבזור הגבוהה ולא בגלל היכולת הדינמית, קל לתפוס כאלה במצב מצויין בשוק המשומשות. ביקרתי בסוכנות של פ'יזו ונפלתי על מוכר לא ממש רציני שבמקור טען שפ'יזו "יישרו קו" בין הדגמים השונים של ה-206 וחוץ מכמה קישוטים, ציפוי עור וכד' …
הודעה אחרונה מאת דודו172, -
-
לא ממש משנה לי איזה וגם לא משנה לי שהוא יהיה משנת ה80 אני רוצה לשמוע מה הרכב הכי טוב שאוכל לקבל ב5K
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 788 צפיות
אני מוכרת פיזו 306 שנת 2001 יד ראשונה. נכון, למרות היותי נהגת ותיקה היו לי פה ושם מפגשי פגוש אל פגוש ופגוש אל עמוד וכו'. יש בידי את כל דוחות וחוו"ד של השמאי (הבלתי תלוי) שבדק את הרכב בכל פעם (סה"כ 4 פעמים) שהרכב ניזוק מתאונה במשך 5 שנותיו אצלי. הדוחות מפרטים בדיוק ובגלוי את כל התיקונים וההחלפות של הפחים וחלקי הרכב - מה תוקן, מה הוחלף, מתי, למה וכמה. בשום מקום לא מצא השמאי פגיעה כלשהיא בקורות (שאסי?) או במרכב התחתון ולא ציין ירידת ערך. והנה, הפלא ופלא...מכון דינמומטר מצא לנכון לציין באופן מאוד מעורפל ותחת הכותרת "ליקויים בעלי משמעות נמוכה" שיש "מעיכות פגיעות קורות תחתית". לא ציין באיזה קורה, לא ציין שנראה תיקון בקורה (אם נפגעה - היה עליה לעבור תיקון, לא?). סתם ז…
הודעה אחרונה מאת Casper, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני רוצה רכב שטח טוב ו זול מאוד ו אני מתלבט בין ניבה ל סוברו פורסטר/outback ההם אתם יכולים לאזור לי?
הודעה אחרונה מאת PenguinXP, -
-
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אחותי סטודנטית והוחלט במשפחה לקנות לה רכב, התקציב הוא 60K, חובה שיהיה אוטומטי ושיהיה כמה שיותר אמין וחסכוני בדלק. בהתחלה חשבנו ללכת על גטס, אבל בגלל עניין הדלק ירד מהפרק. לי יש פונטו ספייס 2001, שאני ממש מבסוט ממנה, אז ראיתי היום פונטו אחרי המתיחת פנים משנת 2004,יד ראשונה, עם 50000 קילומטר, לפי הבדיקה שעשו לה, אין כלום חוץ מ"שמן גיר כהה", ו"חופש בתושבת גיר", עד כמה קריטיים שניי הדברים האלה? (יש לציין שראיתי את האוטו בטרייד אין של פיאט, האם אפשר לסמוך עליהם? קראתי את כל המאמרים הקשורים לנושא, אבל עדיין נראה לי שזאת אופציה לא רעה במקרה זה) ואיזה עוד מכוניות אפשר לקחת בחשבון? תודה מראש, דורון
הודעה אחרונה מאת PenguinXP, -
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם.. היום הלכתי לבדוק את הרכב הנ"ל.. האוטו לפי הבן אדם עשה 44 אלף ק"מ לדעתי הרכב עשה יותר מז, אני רואה את זה על הצמיגים שהם ממש אכולים והמנוע לא מגיב מי יודע מה.. בנוסף.. בעת בלימה יש ממש מן דקירות כאלה יכול להיות בולם?מתלים? מישהו יודע על בעיה נפוצה כזאת או אחרת? השאלה שלי זה אם אני לוקח את האוטו לבדיקה ידעו אם זייפו את הKM ? הוא טוען שכל הטיפולים נעשו בניסן והוא יכול להראות לי את הטיפולים במחשב מה נראה לכם? ללכת לקחת את האוטו לבדיקה או להגיד לו יפה שלום? נ.ב אשמח להערות בנוגע לאוטו (כמה כוחןת סוס?) תודה מראש מתן
הודעה אחרונה מאת מקסים מ.,
-
מי מחובר 13 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 2,046 אורחים (הצג רשימה מלאה)