ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,576 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מישהו שמע על הרכב הזה? הוא דומה לאונו אבל זה דגם אחר שווה הצצה? חבר שלי גם רוצה לקנות אונו ,והוא מצא אחת כזאתי למכירה 3000 שקל הוא לא מבין ברכבים או מכניקה....רק אמר לי שהמוכר אמר לו שהאוטו מכנית טוב מאוד ביחד לאוטו במודל הזה...ורק הצבע החיצוני קצת מתקלף
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
כמה לבקש עבור האוטו 1 2
מאת RORO- 16 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אני מעוניין למכור את הרכב ,אך אנני בטוח כמה לבקש עבורו מדובר בסובארו אימפרזה 2K סמ"ק,AWD,פנסי ערפל שנת 03 האוטו עבר 70 ק"מ היתה תאונה אחריה הוחלפו 2 דלתות(משמאל ,קדמית+אחורית) מצד אחד ,בדקתי במוטוקר,המחירון המשוכלל (לאחר התאונה) הוא=75051 כלומר 75000 מצד שני,האוטו עבר ממש מעט יחסית והמצב המכני שלו מעולה אנא עזרו לי להחליט בקשר למחיר האוטו
הודעה אחרונה מאת יבין, -
- 4 תגובות
- 959 צפיות
שלום רב לקחתי פיגו 306 שנת 98 - 1800סמק אוטומטית לבדיקה בקומפיוטסט בחיפה. הריג'קטים שנמצאו הינם: מנוע הספק נמוך - 70כס במקום 101...הפרש משמעותי רעש אביזרי מנוע-רצועה צריכת שמן מובילי שסתומים נקישות יתר /דטונציה הילוכים שילוב לא תקין נזילת שמן נורית כרית אוויר בלוח שעונים עובדת אבקש את עזרתכם בחוו"ד על הרכב תודה מראש
הודעה אחרונה מאת ארנון, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
אני מחפש רכב לאמא שלי (דרישות - גדול ואוטומטי), ואחת האופציות היא סיטרואן קסנטיה שנת 94-96. מה שמעניין אותי זה אם המתלים שלה זה כמו ה-BX, בעיתיים ויקרים לתיקון, או שהמצב לא כל כך אבוד? מעניין גם לשמוע על אמינות כללית של הרכב.
הודעה אחרונה מאת ארנון, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מי מכיר את המנוע ו/או שמע עליו משהו? ניסיתי לקרוא באתרי חו"ל, לא גיליתי שום דבר מרתק במיוחד.
הודעה אחרונה מאת erez, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
טוב כמו שחלק אולי שמו לב האוטו שלי נהיה כוכב בלוחות מכירה, הסיבה היא? אמממ לפעמים אין כוח! מהכסף כבר לא אכפת כי השקעתי עליה המון ואני מוכר אותה בפחות ממה שקניתי, מה שכן זה עצבים שהייתי מוציא עליה והחוסר פרקטיות של האלפא שלי. רכב לסופי שבוע בלבד! גם הכנסתי אותה בפעם האחרונה למוסך והיא חזרה עם יותר בעיות ממה שהיו אבל זה שטויות וזה יסודר בכל מקרה. אז אם כבר לא ממש אכפת לי להפסיד כסף, מבצבץ הרעיון לעבור לרכב אחר, יש כמה וכמה אופציות, לא ניכנס לזה. התקשר אליי כרגע בחור עם גולף MK1 מראה סטייל GTI שרוצה על הרכב סכום לא בעייתי, הרכב 3 חודשים בלי טסט, הוא מבטיח לסדר לי שם כמה וכמה דברים לפני, הרכב במצב נסיע, מנוע 1.3, גיר 4 הילוכים ידני. ההצעה מאוד משכה אותי אך …
הודעה אחרונה מאת system_x, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לילה טוב חיפשתי לעצמי רכב לתקופה קצרה. תוך כדיי החיפושים ,מצאתי רכב חמוד פיז'ו 205 מנוע 1100. ראיתי הרבה שירשורים והרבה דיבורים על ה205. רציתי לדעת האם מנועי ה1100 נחשבים מוצלחים?האם הקנייה של הדגם הזה היא נכונה? יש לקחת בחשבון שאני בעתיד הקרוב ארצה למכור את הרכב. עשיתי את החישובים שלי,ואני יודע מה לקחת בחשבון . אם אפשר ביקורת על המנוע והדגם בכללי(דגם ג'וניור שנת 95) ועל הסחירות שלו.
הודעה אחרונה מאת יבין, -
-
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
התקציב שלי הוא מכסימום 30000 ש"ח. אני חולה על פיג'ו 406 (1800, מודל 98-) ויש קוואליר מודל 98-99. שניהם עומדים בתקציב. אני נוסע המון גם בעיר וגם מחוץ ויש לי משפחה עם שני ילדים כך שהנוחיות ובטיחות מעל הכל. מה אתם אומרים? אם יש הצעות אחרות בבקשה.
הודעה אחרונה מאת zizo, -
-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
לפני שנה השתחררתי מצה"ל. עליתי לארץ במיוחד כדי להתגייס בגיל 20. שם הייתי רגיל למכוניות קצת מוזרות (קאדילאק פליטווד, מרצדס 450SEL משנת 76 (יד ראשונה), ורובר 216). כשהשתחררתי, אמא שלי באה לבקר אותי ולקנות לי אוטו. היו לי 11000 ש"ח ביד, אבל זה היה צריך להספיק לאוטו + ביטוח + יישור קו. אני לא אוהב לנהוג במכוניות סטנדרטיות, ומעדיף משהו שיהיה קצת יותר מקורי מפיאסטה, אונו או ג'אסטי. גם רציתי אוטו יותר גדול. חשבתי על סיירה, טמפרה ודייהו רייסר (איכס), אבל בסוך מצאתי רנו 11 שנראתה שמורה, עם 160000 קילומטר עליה (כידוע, זה אוטו מוזר- אם לא מעניין). אמא שלי חשבה שזה רעיון טוב, כי זה הרבה אוטו במעט כסף (7500), ומנוע 1400 חסכוני. קניתי. פה התחילו הבעיות, וזה מה שהשקעתי עד היום (ב…
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
-
- אחראי פורום
- 35 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
אהלן ותודה לכולם על העיצות העתידות לבוא.. אני מחפשת רכב קטן, חדש מיצרן, עדיף לא לחרוג מ100,000 שח שיהיה שילוב של בטחון, נוחות, יציבות והתנהגות כביש טובה (אלו הכי חשובים) ורצוי שישלב גם איבזור נוח ומראה אטרקטיבי..המטרה היא ברובה נסיעות בינעירוניות.. עד כה ראיתי סוזוקי סוויפט חדשה שאהבתי, אבל אין במלאי עד ינואר ואני לא יכולה לחכות כל כך הרבה זמן, דייהטסו סיריון שנראתה לי חביבה אבל שמעתי שמבחינת בטחון ויציבות היא לא משהו, פונטו ספייס במבצע אטרקטיבי (92000 כולל אבזור מלא) בגלל שהגרנדה הגיעה ונותרו רכבים אחרונים, ושמעתי גם שהיונדאי ג'טס טובה עם כי זוללת דלק (כך שאני אנסה להמנע ממנה אם תהיה ברירה...) מישהו מכיר את הרכבים האלו? יכול לייעץ? מכיר רכב אחר שיכול…
הודעה אחרונה מאת nVIDIA, -
-
- 12 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום נפלה לידי הזדמנות לקנות 206CC יד 2 עם 70K במחיר שנראה כמציאה. מה דעתכם על הרכב ? אמין, חסכוני, נוח לנסיעה, מה לבדוק ובעיקר לשים לב בעת הבדיקה מה לדעתכם המחיר ששוה לשלם בעבור רכב כזה (ברור לי שאין מספיק נתונים אבל כל תשובה תתקבל בברכה) והכי חשוב האם לרכב הזה יש שוק בעת מכירה ? כל עצה נוספת תעזור ! תודה
הודעה אחרונה מאת Vovka, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, מצטער על הדחיפות אך אני לקראת יציאה לראות עוד רכב ושמתי לב בתמונה שאין לו את השתי נורות בבסיס הפגוש אם אני מבטא נכון אלא אורות ערפל?השאלה יא מה ההבדל אם יש בכלל בין שני הדגמים? האם קיים הבדל המחירון? תודה מראש יוסי
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום ראיתי באתר אי ביי האמר ב- 20,000 $. מה זה אומר לגבי יבוא לארץ? האם אני יכול ליבא האמר? מה אחוז המס? ולכמה יהפכו ה-20000 $ בסוף אם הרכב יגיע אלי ויעבור את כל הבירוקרטיה. האם שווה כלכלית לייבא מכוניות משומשות לארץ? והאם יש חברות שלא ניתן ליבא אותן. אשמח לקבל תשובה. תודה
הודעה אחרונה מאת volvo 240, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
קודם כל, למישהו יש נסיון עם "אוטו דיל"? הבנתי שזו רשת גדולה עם סניפים ברחבי הארץ, אני מתכוון ללכת לסניף בחיפה חוף הכרמל אם מישהו מכיר..בינתיים שמעתי עליהם לטוב ולרע, למרות שהרוב נוטה לרע.. דבר שני - סובארו אימפרזה יד ראשונה (ככה כתוב) 2004 1600 סמ"ק אוטו', 45,000 ק"מ. מחיר מבוקש 84 אלף. מחיר מחירון קצת גבוה מזה, משהו כמו 87-88 אלף..לא נראה קצת תמוה? עם כזה קילומטרז', לא היה ניתן לחשוב שיבקשו מעל המחירון, או לפחות מחירון? הקילומטרז' נשמע סביר למכונית בשנתון כזה? לי עולות שתי אפשרויות - או שזייפו קילומטרז', או שזה אוטו שנסע רק בעיר, רק גז-ברקס כל הזמן..מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת yoni162, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לא מצאתי את השאלה בחיפוש. חבר שלי מתכוון לקנות ביום חמישי דיהטסו אפלאוז, שנת 94 עם כל התוספות. הרכב יד שניה, 160 אלף ק"מ אוט'. היום הלכנו לעשות בדיקה, והרכב יצא תקין חוץ מהקטע שצריך להחליף מצבר בעוד כמה חודשים. השאלה היחידה, מה ההספק של המנוע (105 או 90 כ"ס)? , האם הגיר הוא 3 או 4 הילוכים? בעקרון, ירדנו עם בעל הרכב ל9 אלף ש"ח, ולפי דעתי זו עסקה די משתלמת. אשמח לקבל עוד חוות דעת תודה
הודעה אחרונה מאת RK, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום, אני נוסע ומשתמש בעבודתי מזה כשנתיים בטנדר פולקסוואגן קאדי מודל 99, מנוע דיזל 1900 סמ"ק. כרגע אני עומד בפני קניית רכב חדש. לעבודתי אני זקוק לרכב עם תא מטען בגודל זהה בערך. עבודה זו אינה יומיומית, כך שאינני זקוק כל הזמן לתא המטען הנ"ל, ורכב פרטי עשוי להתאים לי לנסיעות רבות. הסבו את תשומת לבי לרעיון של שימוש בעגלה נגררת סגורה, וחיבור לוו גרירה לרכב פרטי שאקנה. אני ממש לא מכיר את הנושא (אך קראתי את השרשור העוסק בכך בפורום), ואני מתלבט מה כדאי לקנות. בשוק הרכבים הפרטיים אני הולך לאיבוד, משום שקשה לי לדעת איזה רכב אמין ומתאים לצרכיי, ויכול להתאים כגורר לעגלה. שוק הטנדרים לא קורץ לי גם הוא, מאחר שטנדרים בטווח המחירים ה"סביר" (עד 40,000 ש"ח) לא נראים מספיק אמינים ועמידים …
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם ! אני בן 20 ואני שוקל לקנות אוטו . עכשיו ,יש לי בראש שני רכבים : מאזדה 323f גיר רגיל שנת 93 -92. או דייהטסו אפלאוז גיר רגיל שנת 95-96. התקציב שלי הוא 15-20 אלף שקל . מה שלי הכי חשוב באוטו זה אמינות וחלקים זולים וקצת ביצועים . איזה אוטו הכי אמין בין שניהם. איזה אוטו הכי זול להחזקה בין שניהם. ואם אפשר גם לפרט על בעיות ספציפיות של כל אחת מהם. בתודה מראש (:
הודעה אחרונה מאת corwin, -
-
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
חשוב לי שיהיה: -רכב משפחתי - נוחות,מרווח במושב האחורי - מנוע1800/1600 - ביצועי מנוע סטנדרטיים - בטיחותי
הודעה אחרונה מאת Bartzy, -
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי מה דעתכם כדאי לי מאופציות הבאות התקציב שלי 30 אלף אני מחפש אוטו אמין אוטומט שאחזקתו לא תהיה יקרה מידי לא גדול במיוחד ושיהיה כיף לנהג בו 1. דהיטסו שרייד שנת 2000 2. הונדה סיויק sr שנת 96 3. יונדאי אקסנט שנת 98 4. מזדה לנטיס שנת 97 5. סוזוקי בלנו שנת 96 6. סיאט איביזה 1.6 שנת 2000 7. פולסווגן פולו 1.6 98-99 תודה רבה חברה אשמח להתייחסות
הודעה אחרונה מאת yftachcar, -
- 2 תגובות
- 911 צפיות
שלום לכולם! רציתי להתייעץ בנוגע לגיפ צ'ירוקי 95-97 איך הרכב מבחינת אמינות ,מכנית,וביצועים שיש לו,ובכלל המלצות עליו? תודה רמי - m power
הודעה אחרונה מאת רמי m-power, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום לכולם. לאחר שוטטות מרובה בלוחות למיניהם, הבחנתי בלא מעט רכבים שבעליהם מוכנים להחלפה. האם הדבר אמור להדליק נורה אדומה? - ההיגיון אומר שמי שמוכן להחלפה בדר"כ זה אדם שאינו מצליח למכור מסיבה כלשהי- (רכב אחרי תאונה, ק"מ גבוה ממה שמצויין, תקלות רבות ועוד...). - או שיכול להיות שהאדם אינו מצליח לעמוד בעלויות האחזקה (אם לדוגמא החלפת רכב יקר ברכב זול יותר). מה דעתכם בנושא?
הודעה אחרונה מאת wil, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היום עשיתי נסיעת מבחן ביונדאי אקסנט ידנית שנת 95. ובאופן כללי, האוטו מקבל ציון עובר (ולא יותר), אבל מצד שני הוא לא זקוק ליותר. מחר אני לוקח אותו לבדיקה ומשם נראה. בכל אופן, קראתי קצת בפורום ושמתי לב לדבר מאוד מאוד מטריד, בדגם הנ"ל, הייתה בעיה בריתוך של מתלה לשלדה או משהו בסגנון, וכי בוצע ריקול לתיקון התופעה. דיברתי עם הבעלים והוא לא יודע דבר על כך, שאלתיאם הבעלים הקודמים אמר לו משהו בעניין, גם כלום, והרכב הוא יד שניה. האם בבדיקה מר יעלו על דבר שכזה? ואם לא, האם עדיף לי להגיד לא בצורה מנומסת ולוותר על האוטו? נ.ב. אפשר יהיה ללכת לחברה ולדרוש מהם לבצע את התיקון, או שכבר מאוחר מדי ומסוכן מדיי.
הודעה אחרונה מאת yuraskor, -
-
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, אני חדש פה.. אין לי מושג במכוניות... אני מעוניין לקנות מיצובישי קולט שנת 94. איך אני בודק, קצת חוות דעת על הרכב? נתונים כללים כגון: צריכת דלק, עלות חלפים וכו'... פלוסים ומינוסים של הרכב. תודה רבה מראש! איתי
הודעה אחרונה מאת עידןןן, -
- 4 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
מהו טווח המחירים לעלות בדיקה של רכב לפני קניה.? והיכן אני יכול לברר אם יש עיקולים או שיעבודים על הרכב?
הודעה אחרונה מאת yuraskor, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום! אני מעוניין לקנות פיאט פונטו שנת 97 ואני זוכר שפעם פרסמו פה איזה דגם של לוחית הרישוי שלפיה יודעים אם הוא היה בשרות הביטחון או לא.. משהו כזה XXX-XXXXX-XX תודה..
הודעה אחרונה מאת shlomub, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 8.1 אלף צפיות
ערב טוב לכולם ושבוע טוב! צריך דחוף נתונים על דייהטסו שרייד הדגם החדש מרכב האצבק גיר ידני מנוע 1300 1. צריכת דלק עירוני ובין עירוני? 2. כ"ס? 3. אמינות, אחזקה וטיפולים? כל דבר שתוסיפו רק יעזור ויועיל תודה לכולם! חתימה טובה וצום קל! בברכה, עידן.
הודעה אחרונה מאת Wiking, -
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם, קוראים לי טל אני בן 21 וקצת והאמת רק עכשיו שמתי לב שפעם אחרונה הייתי באתר היית לפני שלוש שנים! לא משנה אני כאן כי חזרתי ל"עסק" אחרי 3 שנים של צבא ועכשיו אני משתחרר ויש לי האפשרות להגשים חלום אישי שלי שנקרא 106! הבעיה היא שאני לא מכיר את תחום ה-106 כמו שיש פה הרבה שמכירים ויכולים לתת לי סקירות נירחבות בנושא! אני יספר מה אני מחפש וכל מי שיכול לעזור לי אני יעריך את זה במידה מטורפת!!! אז ככה יש לי רישיון כבר 4 שנים וטיפה נסעתי על מלא רכבים מכל הסוגים מכל ה"טעמים" מה שנקרא ותמיד היה חשוב לי יותר אחיזת כביש מאשר מנוע שזה גם חשוב מאוד אבל האחיזה בראש סדר העדיפויות שלי, תמיד רציתי 106 ראלי כי היא ידועה בתור גרזן על הכביש אבל אני יודע שיש לה אחות קט…
הודעה אחרונה מאת asafay1, -
יעוץ בקשר ל306 1 2
מאת renault5-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 2 אלף צפיות
אחרי שאמא שלי ירדה מעניין הבמוו היא החליטה על פיגו 306 כמו שיש לאבי עכשיו, מצאנו אחת 306 מהשכרה יד 4 עם 140 אלף ק"מ נדמה לי מטופלת רק עם מים ירוקים המנוע מגיב טוב שכחתי לציין, הדגם הוא 1.4 גיר רגיל והבחור דורש 21 אלף. הדברים שעלו בבדיקה בסיסית של האוטו, החליפו את הלוח שעונים בגלל בעיה והק"מ שכתוב בו הוא 170 אבל הרכב נסע 140 הוא טוען שאפשר לבדוק זאת במוסך מורשה ולבדוק את הק"מ האמיתי שהוא 140 וזהו חוץ מזה אין עוד דברים מה אתם אומרים ?
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום למומחים. אני רוצה להחליף את מכוניתי האהובה כנראה . הרכב הוא רנו קליאו B RXT 1.6 16V לא ידוע כרגע שנת הרכב אך אתם בטח יודעים שיוצרה רק בין 99-2001 . הרכב בעל 20000 קילומטר בלבד(שכן מבוגר). מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת corwin, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכם.. שמי מתן אני חדש פה בפורום. לא מימזמן הוצאתי רישיון ואני מיתלבט בין כמה מכוניות התקציב הוא כ- 30-40K רנו RSI VR-6 איביזה GTI עם יש לכם חוות דעת לגבי מכוניות אלו אני ישמח לשימוע או עם יש עוד מכוניות בקטגוריה של ספורט אני ישמח לשמוע.. תודה מראש מתן
הודעה אחרונה מאת fish,
-
מי מחובר 3 משתמשים רשומים, 2 אנונימיים, 1,939 אורחים (הצג רשימה מלאה)