ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,576 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
מצאתי פונטיאק גרנד פרי מודל 96 אחרי שהחליפו מנוע. המחירון 28000 ומוכנים להתפשר על 20000. אני מאוד מפחד מקטע של החלפת מנוע. מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת zizo, -
-
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם אני מחפש אוטו חסכוני , מהנה , ואמין ביטוח לא יקר מדי (אני צעיר אז הביטוח הוא בשמיים) המלצות בבקשה . תודה
הודעה אחרונה מאת =DJ Shadow=, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי מחפש רכב קטן (לחניות בתל אביב) ב 30 אלף אוטומט אני רוצה מהרכב שיהיה אמין ללא אחזקה יקרה מידי ועם כמה שפחות תקלות ושלא שותה יותר מידי יחסית לאוטמט אני לא רוצה רכבים כמו הדהסטו שרייד,סיריון . שעשויות מבפנים מפלסטיק זול כזה .. אשמח לשמוע המלצות לרכבים תודה רבה
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
שלום רב, אני מתעניין בסיטרואן קסרה , יש לבטים רבים לגביה , ישנם דגמים ונפחים רבים לסיטרואן דיזל ובנזין ,גיר רגיל ואו אוטומט , על מה אתם ממליצים ?
הודעה אחרונה מאת omri75, -
-
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
שלום אני רוצה לדעת איזה רכב משנייהם הכי טוב יהיה בשבילי התקציב שלי הוא 15 -16 אלף שקל אני מחפש ברכב: 1 אמינות 2 תחזוקה זולה 3 צריכת דלק סבירה ,שלא יהיה יותר מ 1-10 4 קצת ביצועים 5 נוחות נסיעה אני שמעתי שמזדאה 323 f ידנית משנות 92 ,93 זה אחלה רכב אמרו לי גם ש דייהטסו אפלאוס ידנית שנות 95 ,96 ,97 גם לא רעה תמליצו לי בבקשה מה הכי טוב משנייהם וגם אם אפשר את חיסרונות והיתרונות של כל אחת מהם תגידו לי בבקשה איזה ביצועים יש למאזדה 323f ידנית ? 1 כ"ס 2 תאוצה 3 מהירות מהירבית 4 צריכת דלק בתודה מראש
הודעה אחרונה מאת daniel20, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני מחפש רכב קטן, מודל 2000 ומעלה, אוטומטי, עם מגזן, חסכוני (1400 ?) בתקציב של כ 35K, משהו כמו פג'ו 2006, או אולי גטס קטנה, אבל אני ממש לא מבין בזה
הודעה אחרונה מאת חורקת, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 882 צפיות
שלום, אני די סגור על פיג'ו 306 ויש לי כמה שאלות שבחיפוש לא מצאתי, אני גר בחיפה וכמו שידוע יש הרבה עליות בעיר, איזה נפח מנוע עדייף בתנאים כאלו 1.6 או 1.4? שמעתי שיש גירסת דיזל ל306, האם היא שווה? האם שווה להשקיע בה? אני סטודנט בן 19, גר בחיפה, האוטו יסע כול יום בסביבות 15 קילומטר ובסופ"ש עד מאה קילומטרים הצוריך שלי מהאוטו זה בעיקר נסיעות ללימודים ובילויים בסופ"ש, לפעמים למשפחה. אגב הנסיעות לרוב הן ערוניות ופחות בין עירוניות. בתודה רבה לעונים!
הודעה אחרונה מאת TOMY7, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני רוצה לקנות רכב ומתלבט בין סיאט טולדו בנזין שנים 2001-2003 לבין הונדה סיוויק 1999-2001 מה אתם ממליצים?
הודעה אחרונה מאת גל1, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם.. אני חדש כאן - וארצה לציין שהפורומים נראים מעולה ומנוהלים מעולה ואפילו אינפורמטיביים ! (כל עוד לא מדובר בתשובות של כל מני ילדי-הגה). ולשאלתי : אני סטודנט מהקריות שמתחיל השנה ללמוד בטכניון ושהרכב האחרון שהיה ברשותו היה קטנוע 50סמ"ק שאיתו הייתי מאושר עד הגג (אין פקקים, אין חניה, טסט=34ש"ח, טיפול גדול=600ש"ח) החלטתי לחפש רכב, אבל ק-ש-ה ק-ש-ה.... מסגרת התקציב נעה בין 12-15 לרכב, כאשר כמובן שאני מעדיף לשלם כמה שפחות (אבל מכיר בעובדה שתמיד יש סיבה שדברים זולים עולים פחות ). הדרישות שלי מהרכב הן שיהיה אמין, שלא אצטרך לקחת משכנתאות בכדי לטפל בו במוסך, שיתאפיין בצריכת דלק טובה (לכן נראה לי שעדיף הזרקה, לא?), שיהיה עם מספיק כח לעלות מהקריות לכרמל או בעליות …
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
המלצה לרכב קטן ומהנה ? 1 2
מאת Yaro-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
התקציב עד 120K הדרישות: מודל 2004 ומעלה רכב קטן (לא חובה 2 דלתות) צריכת דלק ממוצעת לא מתחת ל 1:10 נוח לנסיעות יומיומיות ביצועים נחמדים (100 כ"ס ומעלה) ביטוח לא גבוה אמינות ממוצעת+ ידני מחירים\זמינות חלפים סבירים חשבתי על איביזה חדשה (100 כ"ס) או XS משומשת אשמח לשמוע המלצות מבעלי נסיון על הרכבים הנ"ל או המלצות אחרות
הודעה אחרונה מאת נר4, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום. אחרי שנמכרה הלאון מצאנו את עצמנו עם צורך לרכב, ורכב ספורט לא קונים עם חפזון, החיפזון מהשטן . אז הגענו למסקנה שנקנה רכב במחיר הנ"ל שאיתו אבא שלי יסע, וכשנמצא את הרכב המיוחל והמתאים נמכור את הרכב הזה, אבל אנחנו צריכים רכב שיחטפו אותו, או לפחות שימכר מהר מספיק, לא רוצים להיות תקועים עם שניהם הרבה. איזה רכב במחיר הזה יחטף הכי מהר? לא משנה פרמטרים כמו ידני, אוטומט ולא כלום, רק סחירות חזקה. אשמח לעזרה. ואם אפשר אוטו שהמחירון שלו לא מתרסק כל חודש. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת yftachcar, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום חברה... אני ביום ראשון הקרוב בע"ה הולך לקנות איביזה gti ורציתי לדעת לגבי הרכב קצת יותר כמו: איך הוא אמין או לא אמין מבחינת מכניקה והחלפת החלקים ומה אני עושה אם הולך לי הטורבו במנוע זה חלק יקר מאוד לא? והאם זה שווה או לא? כי מצאתי אותו במציאה שנת 94 עשה 130 אלף ק"מ עם מערכת של 4000 ש"ח מגנזיום ועוד וכל זה ב 17 אלף.
הודעה אחרונה מאת moshebh, -
-
~כותרת~ 1]מה כדאי?. 2]ממה להיזהר?. תודה.
הודעה אחרונה מאת tomcar, -
- 2 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
חשבתי על זה לרגע ודוקא מאוד מסקרן אותי מה הן העלויות למישהו שקנה רכב משומש בחו"ל (נגיד באיזה $5000-8000) והוא רוצה להביא אותו לארץ בטח קורעים אותו במכס לא? וכמה בכלל אמור לעלות המשלוח עצמו? אני מתאר לעצמי משלוח על אוניה בהון תועפות אשמח לקבל מידע כל שהוא כיוון שהנושא מסקרן בתודה דביר
הודעה אחרונה מאת אביתר א., -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום, אני פעם ראשונה בפורום הזה ומוצא אותו מאוד מועיל. רציתי לשאול שאלה כזאת: אני מתכוון לקנות המכונית הראשונה שלי. התקציב הוא בערך 70K. הכוונה לאוטו חדש יחסית של שנות 2001-2004. אני מתלבט בין טויוטה קורולה סאן וניסן אלמרה פרפקט. הבנתי ששתיהן טובות ואמינות. בכל זאת, הייתי רוצה לשמוע את דעתכם בנושא - מה יותר טוב מבחינת - צריכת הדלק - נוחות הנסיעה - אמינות - אבזור. שאלה נוספת - האם כדאי לקנות אוטו מליסינג של 3.5 שנים (יד ראשונה), אם נותנים 18% הנחה על מחיר המחירון? תודה רבה, קוסטיה
הודעה אחרונה מאת BMW, -
-
- 4 תגובות
- 961 צפיות
אנחנו רוצים ידני אבל מצאנו אקזמפלר טוב עם תיבה כזו, מה החסרונות והיתרונות של התיבה הזו? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת BMW, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, בעקבות מחלוקת עם חבר-עלה העניין הבא: האם ישנה פוקוס ידנית בארץ?
הודעה אחרונה מאת מקסים מ., -
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום יש לי אפשרות לעשות החלפה פיאט פונטו טורבו דיזל שנת 2000 באופל וקטרה שנת 98 מנוע 2000 יד רבעית 165000 קמ אוטומט רציתי לדעת איך האוטו הזה? מה אני צריך לבדוק? מי יודע כמה אוכלת דלק? האוטו אמור להיות של אישתי במהלך השבוע ורק בסופי שבוע אצלי אישתי לא נוסעת הרבה 15-20 ק"מ ביום
הודעה אחרונה מאת yoelbe, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2 אלף צפיות
ההחלטה נפלה אני מחפש טנדר, והפעם כדי לקנות! הדרישות הן כאלו, הוא צריך לעלות סביב ב10K יש עדיפות להנעה אחורית, מהטעם הפשוט שאין לי צורך ב4X4 ו2X4 כנראה יותר זול ואמין חייב להיות דאבל קבינה חייב להיות בנזין, כדי שיוכל לגרור ביותר מ70 קמ"ש את הפסל הסביבתי שלי עד כמה שאני יודע עומדות לפני האפוציות הנ"ל טויוטה הילוקס, כנראה יקר ממה שאוכל לשלם מיצובישי L200, משום מה נראה לי לא כדאי (מאפן משהו) איסוזו בנזין, קשה מאוד להשיג GMC סיירה (לא יודע אם יש דאבל קבינה) טוב, זה מה שעולה לי בראש. האם לדעתכם כדאי לקנות רכב ממכרזים של הצבא, נאמר לי שיש שם טנדרים שנמכרים ב2K ויכולים להיות מעולים אבל צריך הרבה מזל/קומבינות בתודה נדב אשמח על
הודעה אחרונה מאת erez, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
חברה צריך ייעוץ לגבי מה עדיף מבחינת: אמינות אחיזת כביש צריכת דלק נוחות (עם דגש על צריכת דלק ואמינות) תודה על העזרה... אה ועוד משהו - מה ההבדל בין 323 ללאנטיס וכמובן למי יש עדיפות בעיניכם?
הודעה אחרונה מאת meir_gi, -
-
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
דגם ה 4על4, אם זה משנה משהו מעוניין ברכישת רכב זה, אבל צריכת הדלק חשובה לי
הודעה אחרונה מאת obarshad, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 789 צפיות
שלום לכולם, בעבר פתחתי ת'רד על קנייהת גולף, ואני עדיין מחפש אחת טובה כי עד עכשיו לא מצאתי את הגולף שתשכנע אותי.. העניין שנפלתי על סיאט איביזה 1.6L מודל 2002 יד ראשונה שמורה מאוד והעניין שהמחיר שלה הוא במחיר של גולף 99' ואני מאוד מתלבט אם לקחת אותה לפני שתחטף או לחכות לגולף טובה.. מה דעתכם ?
הודעה אחרונה מאת Sharouf, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אז ככה. יש לי רכב למכירה. הונדה אקורד 96' 2000 סמ"ק, יד 1 שעשתה 90,000 ק"מ (כן, זה בדוק במוסך מורשה). עכשיו השאלה שלי, אם כדאי לי לקנות את הרכב.. אבל אני צריך לדעת מהי התצרוכת של הרכב, והאם זה ישתלם לי בעתיד. בברכה,
הודעה אחרונה מאת johny_c, -
-
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אז ככה אני מחפש רכב משפחתי בסביבבות ה-35k והתכונות שאני רוצה שיהיו בו: 1)אמין 2)שנתון 97-98 3)צריכת דלק לא גבוהה 4)תמורה טובה למחיר 5)רצוי שיהיה יחסית מרווח(יש לי טמפרה וזה אוטו גדול יחסית, אני לא אוהב לתת לאנשים מאחור להרגיש בקופסת סרדינים ) כעקרון המכוניות שעלו לי בראש הן: טויוטה קורולה 97 מאזדה לנטיס 97/8 (ואם כבר מדברים על מאזדה, איזה דגם יותר מוצלח ה-97 עם מנוע 1800 או הצורה החדשה 98 עם מנוע 1600??) ניסן אלמרה 97 הונדה סיויק 97 עכשיו הבעיה היא שאני מחפש הרבה זמן רכב ולא מצליח למצוא משהו טוב תמיד יש בעיה של ידיים, במיוחד אצל הסיויק שמגיעה ל-5 ידיים אפילו או נניח של קילומטרז' שחורג פה או שם או שהבעלים מעלים את המחירון על ימין ושמאל…
הודעה אחרונה מאת yftachcar, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
הציעו לי לקחת את הפיג'ו 307 BK סטיישן 1600 סמ"ק אוטומט מליסינג. מדובר בגרסה המוארכת של ה 307 X-Line האם מישהו/י יכול להמליץ ( או לא ... ) על רכב זה. ביצועים סבירים ? איבזור, נוחות ? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת shmulik1, -
-
- 9 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום, אני מעוניין לקנות קולט 2002 אוטומט ורציתי לשאול את דעתכם עליה? מבחינת אמינות , צריכת דלק , נוחות , התנהגותה בכביש , כח סוס , 0-100? , שווה את הכסף? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת shayisakov, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 20 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אני מחפש רכב באזור 15-18 אלף ש"ח כרגע מציעים לי פיאט בראבו 97 אוטומט יד 3 110000ק"ם נקייה מתאונות
הודעה אחרונה מאת saar5555, -
-
- 12 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
מה אתם אומרים על שברולט קאווליר קופה 96? איך היא מבחינת נוחות ? כמה סמ''ק? כמה כ''ס? כמה זמן מאיצה 0-100?
הודעה אחרונה מאת מקסים מ., -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם אני מחפש רכב בסביבות ה35-40 חשבתי על הונדה סיויק שנים 96-98 4 דלתות אוטומטית מה אתם חושבים?? האם כדאי??? תודה טל.
הודעה אחרונה מאת BigZig, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכם מבקש את חוות דעתכם על האיביזה ג'י טי אי. איך היא מבחינת אמינות? מנוע? כוח? צריכה?דברים כאלה. בתודה מראש רועי
הודעה אחרונה מאת רועי69,